Organisaatio

Vaikka varsinainen Konstrundan-tapahtuma on vain yhtenä viikonloppuna syyskuussa, on silti paljon hommia ympäri vuoden. Alkuvuodesta on hakuprosessi ja osallistujien valinta, sitten kootaan kaikki markkinointimateriaalit. Konstrundan-lehti on iso kokonaisuus. Oheisohjelmien ja eri tilaisuuksien suunnittelu ja järjestely vievät nekin oman aikansa. 

Projektijohtaja

Aluevastaava Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa & Keski-Suomi

Konstrundan projektijohtaja Martina Lindberg. Kuva: Martina Lindqvist

Vuoden 2019 syksystä alkaen Martina Lindberg toimii Konstrundanin projektijohtajana. Hän vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Martinalla on monipuolinen tausta ja ottaa mielellään vastaan uusia haasteita. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja kyläseppä ja hän toimikin muutaman vuoden seppänä Fiskarsin ruukissa. 
Kymmenen vuoden ajan hän toimi Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan toimitusjohtajana. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut yrittäjänä ja suurin projekti oli Hangon Rintamamuseon kunnostus vuosina 2016-2018.
Syksyllä 2019 Martina muutti Paraisille ja näki sattumalta, että Konstrundan hakee projektijohtajaa. Martina viihtyy työssään hyvin, kun saa tehdä töitä niin monen hienon luovan tekijän kanssa.
Konstrundanin lisäksi Martina johtaa kahta kuoroa, Pargas Damkör ja Nagu Sångkör.
Foto: Martina Lindqvist

Sihteeri

Aluevastaava Kymenlaakso, Etelä-Karjala & Itä-Suomen lääni

Konstrundan sihteeri Veronica SvenskbergVeronica Svenskberg tomii vuoden 2021 lokakuusta lähtien Konstrundanin sihteerinä. Hänellä on laaja tietoa suomenruotsalaisesta kulttuuri- ja taidekentästä ja opiskelee tällä hetkellä kulttuurituottajaksi Arcadassa Helsingissä. Aikaisemmin hän on enimmäkseen ollut aktiivinen teatterin ja kuoromusiikin parissa ja eri yhdistyksissä. Viestintä ja kehitystyö kiinnostaa häntä ja Konstrundanin puitteissä hänen tehtäviin kuuluu projektijohtajan auttaminen erinäisissä asioissa sekä yhteistyö aluevastaavien kanssa.

Aluevastaavat 

Konstrundanin aluevastaavat toimivat yhteyshenkilöinä eri maanosissa ja osallistuvat aktiivisesti suunnittelutyöhön ympäri vuoden.

Itä-Uusimaa & Kanta-Häme

Konstrundan aluekontakti Itä-Uusimaa Leena StolzmanLeena Stolzmann on toiminut Itä-Uudenmaan aluevastaavana neljäntoista vuoden ajan, eli koko sen ajan kun Konstrundan on järjestetty Suomessa. Hänen matkansa taiteen parissa alkoi Turun piirustuskoulussa 70-luvulla ja viimeiset 35 vuotta hän on ollut Borgå konstskolanin rehtori. Konstrunan luo hienon mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja taiteilijaan siinä ympäristössä, jossa taide syntyy.Pääkaupunkiseutu

Konstrundan aluekontakti Helsinki Ida TaavitsainenIda Taavitsainen toimii aluevastaavana Helsingin seudulla vuodesta 2020. Koulutukseltaan hän on valokuvataiteilija. Taiteessaan häntä kiinnostaa ihmisen muisti, perhesuhteet sekä läsnä- ja poissaolo. Hän työskentelee usein analogisesti ja on tutustunut moniin eri valokuvausprosesseihin. Ida on osallistunut näyttelyihin Euroopassa ja Aasiassa ja julkaissut yhden valokuvakirjan. Foto: Sohei Yasui


Länsi-Uusimaa & Päijät-Häme

Konstrundan aluekontakti Länsi-Uusimaa Jani A. PurhonenJani Anders Purhonen, kotoisin Tammisaaresta, on Länsi-Uudenmaan aluevastaava vuodesta 2019. Jani osallistui myös vuoden 2020 Konstrundaniin yhdessä Eeva Rönkän kanssa. Taiteilijana Jani on kiinnostunut epätavallisista ja kollektiivisista luomismenetelmistä. Jani osallistuu aktiivisesti mm Bread Omens projektiin, paikallisradio Bekolaan sekä Bebetton taidealoitteeseen.
Fotografi: Laura Tuomi


Ahvenanmaa

Konstrundan aluekontakti Åland Ahvenanmaa Leila Cromwell-Morgan LönnrothKonstrundan’s representative for the Åland Islands is Leila Cromwell-Morgan Lönnroth. Leila has a passion for art and believes that art is so much more than art pieces and exhibitions. Art also serves as a gateway into the human consciousness and as a tool to enhance the well-being of the viewer and artist. The Corona pandemic has had a large impact on society in general and the cultural sector in particular. We need art, now more than ever.
Leila is the owner and manager of Galleri Skarpans, a contemporary art gallery that after over 20 years in Mariehamn is relocating into new premises in the countryside. The “new” Galleri Skarpans will be opening in the stables of Kvarnbo Pensionat in Saltvik, an exciting cultural hub combining art, music, wine and food.
Photo: Leila and Nanna Sjöström art "Vallmo"

Pohjanmaa

Nicole Hjelt on Pohjanmaan uusi aluevastaava!

Konstrundan aluekontakti Pohjanmaa Nicole HjeltNäin Nicole kertoo itsestään:
"Olen kotoisin Kauniaisista ja opiskelen nyt toista vuotta kuvataidetta Noviassa Pietarsaaressa. Taiteeni käsittelee pääasiassa omakuvia eri näkökulmista muun muassa filosofian, psykologian ja antropologian tematiikan kautta. Suuret intohimot elämässäni ovat kuvataide ja teatteri. Olen myös maskeeraaja ja tarpeistonhoitaja ja kirjoitan paljon runoja. Olen erittäin innokas aloittamaan pohjanmaan aluevastaavana ja odotan innolla tulevaa vuotta! Tästä tulee kiva!"

Oulun ja Lapin lääni

Ami Avellan toimii meidän uusimman alueen, Pohjois-Suomen, aluevastaavana. 

Konstrundan aluekontakti Pohjois-Suomi Ami AvellanKorut ovat vieneet Amin ympäri Pohjoismaita - Läntiseltä Uudeltamaalta Ruotsin ja Norjan kautta Inariin. Ami on korutaiteen maisteri ja hän on työskennellyt sekä kultaseppänä että alan opettajana. Yrityksensä Ami Avellán Jewelleryn kautta Ami muotoilee ja valmistaa hopeakoruja verstaallaan Inarissa.

 

 

JOHTORYHMÄ

Konstrundania johtaa johtoryhmä, joka tapaa muutamia kertoja vuodessa arvioidakseen ja kehittääkseen Konstrundania tapahtumana. Johtoryhmä tutustuu kävijöiltä ja osallistujilta saatuun palautteeseen ja suunnittelee sen pohjalta Konstrundanin tulevaisuutta.

Johtoryhmän jäsenet ovat eri aloilta ja alueilta, jotta erilaiset alueelliset erot ja ammatilliset näkökulmat tulevat huomioiduksi. Projektijohtaja Martina Lindberg kutsuu johtoryhmän koolle.

Johtoryhmän jäsenet 2022

  • Maija Albrecht, taidegraafikko, Degerby, Länsi-Uusimaa
  • Sebastian Jansson, muotoilija, Pääkaupunkiseutu
  • Eliisa Riikonen, toiminnanjohtaja Åbolands hantverk rf, Turunmaa
  • Hanna Wiik-Rosenqvist, käsityöläinen, Ahvenanmaa
  • Johan Sandås, taitelija, Pohjanmaa
  • Leena Stolzmann, rehtori, Porvoon Taidekoulu, Itä-Uusimaa

järjestäjä

Åbolands hantverk rf on Konstrundanin vastaava järjestäjä. 

Jury

Juryn jäsenet ovat taiteen, taidekäsityön ja/tai designin ja muotoilun ammattilaisia. Juryn kokoonpano on salainen eikä jury kommentoi valintojaan.


Arviointiraportti 2021 [PDF]