Organisaatio

Vaikka varsinainen Konstrundan-tapahtuma on vain yhtenä viikonloppuna syyskuussa, on silti paljon hommia ympäri vuoden. Alkuvuodesta on hakuprosessi ja osallistujien valinta, sitten kootaan kaikki markkinointimateriaalit. Konstrundan-lehti on iso kokonaisuus. Oheisohjelmien ja eri tilaisuuksien suunnittelu ja järjestely vievät nekin oman aikansa. 

Projektijohtaja

Vuoden 2019 syksystä alkaen Martina Lindberg toimii Konstrundanin projektijohtajana. Hän vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Martinalla on monipuolinen tausta ja ottaa mielellään vastaan uusia haasteita. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja kyläseppä ja hän toimikin muutaman vuoden seppänä Fiskarsin ruukissa. 
Kymmenen vuoden ajan hän toimi Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan toimitusjohtajana. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut yrittäjänä ja suurin projekti oli Hangon Rintamamuseon kunnostus vuosina 2016-2018.
Syksyllä 2019 Martina muutti Paraisille ja näki sattumalta, että Konstrundan hakee projektijohtajaa. Martina viihtyy työssään hyvin, kun saa tehdä töitä niin monen hienon luovan tekijän kanssa.
Konstrundanin lisäksi Martina johtaa kahta kuoroa, Pargas Damkör ja Nagu Sångkör.
Foto: Martina Lindqvist

Aluevastaavat

Konstrundanin aluevastaavat toimivat yhteyshenkilöinä eri maanosissa ja osallistuvat aktiivisesti suunnittelutyöhön ympäri vuoden.

Vuonna 2021 aluevastaavina toimivat:

Leena Stolzmann on toiminut aluevastaavana neljäntoista vuoden ajan, eli koko sen ajan kun Konstrundan on järjestetty Suomessa. Hänen matkansa taiteen parissa alkoi Turun piirustuskoulussa 70-luvulla ja viimeiset 35 vuotta hän on ollut Borgå konstskolanin rehtori. Konstrunan luo hienon mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja taiteilijaan siinä ympäristössä, jossa taide syntyy. 

Ida Taavitsainen toimii aluevastaavana Helsingin seudulla vuodesta 2020. Koulutukseltaan hän on valokuvataiteilija. Taiteessaan häntä kiinnostaa ihmisen muisti, perhesuhteet sekä läsnä- ja poissaolo. Hän työskentelee usein analogisesti ja on tutustunut moniin eri valokuvausprosesseihin. Ida on osallistunut näyttelyihin Euroopassa ja Aasiassa ja julkaissut yhden valokuvakirjan. Foto: Sohei Yasui


 

Jani Anders Purhonen, kotoisin Tammisaaresta, on Länsi-Uudenmaan aluevastaava vuodesta 2019. Jani osallistui myös vuoden 2020 Konstrundaniin yhdessä Eeva Rönkän kanssa. Taiteilijana Jani on kiinnostunut epätavallisista ja kollektiivisista luomismenetelmistä. Jani osallistuu aktiivisesti mm Bread Omens projektiin, paikallisradio Bekolaan sekä Bebetton taidealoitteeseen.
Fotografi: Laura Tuomi


 

Konstrundan’s representative for the Åland Islands is Leila Cromwell-Morgan Lönnroth. Leila has a passion for art and believes that art is so much more than art pieces and exhibitions. Art also serves as a gateway into the human consciousness and as a tool to enhance the well-being of the viewer and artist. The Corona pandemic has had a large impact on society in general and the cultural sector in particular. We need art, now more than ever.
Leila is the owner and manager of Galleri Skarpans, a contemporary art gallery that after over 20 years in Mariehamn is relocating into new premises in the countryside. The “new” Galleri Skarpans will be opening in the stables of Kvarnbo Pensionat in Saltvik, an exciting cultural hub combining art, music, wine and food.
Photo: Leila and Nanna Sjöström art "Vallmo"
 

Oona Haapamäki työskentelee kulttuurin parissa tuottajana ja koordinaattorina Campus Allegrossa Pietarsaaressa. Työnsä kautta hän tavoittaa opiskelijoita ja ammattilaisia mm taiteen, teatterin, musiikin ja valokuvauksen aloilta. Oona toimii Pohjanmaan aluevastaavana ensimmäistä vuotta ja haluaa laajentaa omaa - ja muidenkin - näkemyksiä taiteen tiimoilta.

 

Konstrundan on saanut oman aluevastaavan Pohjois-Suomeen. Tervetuloa mukaan tiimiin Ami Avellán!

Korut ovat vieneet Amin ympäri Pohjoismaita - Läntiseltä Uudeltamaalta Ruotsin ja Norjan kautta Inariin. Ami on korutaiteen maisteri ja hän on työskennellyt sekä kultaseppänä että alan opettajana. Yrityksensä Ami Avellán Jewelleryn kautta Ami muotoilee ja valmistaa hopeakoruja verstaallaan Inarissa.

 

JOHTORYHMÄ

Konstrundania johtaa johtoryhmä, joka tapaa muutamia kertoja vuodessa arvioidakseen ja kehittääkseen Konstrundania tapahtumana. Johtoryhmä tutustuu kävijöiltä ja osallistujilta saatuun palautteeseen ja suunnittelee sen pohjalta Konstrundanin tulevaisuutta.

Johtoryhmän jäsenet ovat eri aloilta ja alueilta, jotta erilaiset alueelliset erot ja ammatilliset näkökulmat tulevat huomioiduksi. Projektijohtaja Martina Lindberg kutsuu johtoryhmän koolle.

Johtoryhmän jäsenet 2021:
Maija Albrecht, taidegraafikko, Degerby, Länsi-Uusimaa
Sebastian Jansson, muotoilija, Pääkaupunkiseutu
Eliisa Riikonen, toiminnanjohtaja Åbolands hantverk rf, Turunmaa
Hanna Wiik-Rosenqvist, käsityöläinen, Ahvenanmaa
Johan Sandås, taitelija, Pohjanmaa
Leena Stolzmann, rehtori, Porvoon Taidekoulu, Itä-Uusimaa

järjestäjä

Åbolands hantverk rf on Konstrundanin vastaava järjestäjä. 

Jury

Juryyn valitaan kolme henkilöä joka vuosi. Juryn jäsenet ovat taiteen, taidekäsityön ja/tai designin ja muotoilun ammattilaisia. Juryn kokoonpano on salainen eikä jury kommentoi valintojaan.


Arviointiraportti 2020 [PDF]