Organisaatio

Vaikka varsinainen Konstrundan-tapahtuma on vain yhtenä viikonloppuna syyskuussa, on silti paljon hommia ympäri vuoden. Alkuvuodesta on hakuprosessi ja osallistujien valinta, sitten kootaan kaikki markkinointimateriaalit. Konstrundan-lehti on iso kokonaisuus. Oheisohjelmien ja eri tilaisuuksien suunnittelu ja järjestely vievät nekin oman aikansa. 

Projektijohtaja

Aluevastaava Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa & Keski-Suomi

Konstrundan projektijohtaja Martina Lindberg. Kuva: Martina Lindqvist

Vuoden 2019 syksystä alkaen Martina Lindberg toimii Konstrundanin projektijohtajana. Hän vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Martinalla on monipuolinen tausta ja ottaa mielellään vastaan uusia haasteita. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja kyläseppä ja hän toimikin muutaman vuoden seppänä Fiskarsin ruukissa. 
Kymmenen vuoden ajan hän toimi Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan toimitusjohtajana. Viimeiset kymmenen vuotta hän on toiminut yrittäjänä ja suurin projekti oli Hangon Rintamamuseon kunnostus vuosina 2016-2018.
Syksyllä 2019 Martina muutti Paraisille ja näki sattumalta, että Konstrundan hakee projektijohtajaa. Martina viihtyy työssään hyvin, kun saa tehdä töitä niin monen hienon luovan tekijän kanssa.
Konstrundanin lisäksi Martina johtaa kahta kuoroa, Pargas Damkör ja Nagu Sångkör.
Foto: Martina Lindqvist

Sihteeri

Anne Johansson Padilla on Konstrundanin sihteeri 1.1.2023 alkaen. Anne työskentelee kulttuurisuunnittelijana Kulttuuritalo Grandissa Porvoossa. Hän vastaa Konstrundanin hankkeesta yhdessä projektipäällikön kanssa ja toimii tiiviissä yhteistyössä aluevastaavien kanssa. Anne on valtiotieteiden maisteri ja hän on opiskellut myös valokuvataidetta ja media-alaa. Anne rakastaa matkustamista ja on asunut ulkomailla yli 20 vuotta. 

Aluevastaavat 

Konstrundanin aluevastaavat toimivat yhteyshenkilöinä eri maanosissa ja osallistuvat aktiivisesti suunnittelutyöhön ympäri vuoden.

Aluevastaava Kymenlaakso, Etelä-Karjala & Itä-Suomen lääni

Konstrundan sihteeri Veronica SvenskbergVeronica Svenskbergillä on laajaa tietoa suomenruotsalaisesta kulttuuri- ja taidekentästä ja on valmistunut kulttuurituottajaksi Arcadasta Helsingissä. Aikaisemmin hän on enimmäkseen ollut aktiivinen teatterin ja kuoromusiikin parissa ja eri yhdistyksissä. Viestintä ja kehitystyö kiinnostaa häntä. 

 

Itä-Uusimaa & Kanta-Häme

Konstrundan aluekontakti Itä-Uusimaa Leena StolzmanLeena Stolzmann on toiminut Itä-Uudenmaan aluevastaavana neljäntoista vuoden ajan, eli koko sen ajan kun Konstrundan on järjestetty Suomessa. Hänen matkansa taiteen parissa alkoi Turun piirustuskoulussa 70-luvulla ja viimeiset 35 vuotta hän on ollut Borgå konstskolanin rehtori. Konstrunan luo hienon mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja taiteilijaan siinä ympäristössä, jossa taide syntyy.Pääkaupunkiseutu

Konstrundan aluekontakti Helsinki Ida TaavitsainenFrida Gullichsen toimii aluevastaavana Helsingin seudulla vuodesta 2023.

 

 

 


Ahvenanmaa

Konstrundan aluekontakti Åland Ahvenanmaa Leila Cromwell-Morgan Lönnroth

Therese Hjälmarstrandin Kotisaari on Vinö Hjälmarenissa Ruotsissa, missä hän syntyi ja varttui. Örebron ja Göteborgin kautta hän päätyi 16 vuotta sitten perheen kanssa Ahvenanmaalle, ja siitä lähtien he ovat asuneet Ahvenanmaalla. Therese sanoo itse, että hän on elinikäinen taidemaalari, ”olen aina maalannut, ABBA:aa lainaten: I could paint before I could walk.” Lukiossa Therese kävi taide- ja muotoilulinjaa, mutta päätyi sitten ihan toiselle alalle, ja kymmenen vuoden järjestelmäasiantuntijan töiden jälkeen hän vaihtoi polkua ja hakeutui käsityökouluun Ahvenanmaan kansanopistoon. Nyt maalien ja siveltimien rinnalle ovat tulleet lanka, metallilanka, savi ja lisää lankaa. Therese käyttää mielellään montaa eri tekniikoita ja tykkää yhdistellä, ei sääntöjä tai rajoja, vain vapaata luomista. Therese kertoo, että odottaa innolla, että pääsee toimimaan Ahvenanmaan aluevastaavana ja auttamaan kaikkia saamaan enemmän taidetta elämäänsä.

Pohjanmaa, Länsi-Uusimaa & Päijät-Häme

Konstrundan aluekontakti Pohjanmaa Nicole HjeltNäin Nicole Hjelt kertoo itsestään:"Olen kotoisin Kauniaisista ja opiskelen nyt toista vuotta kuvataidetta Noviassa Pietarsaaressa. Taiteeni käsittelee pääasiassa omakuvia eri näkökulmista muun muassa filosofian, psykologian ja antropologian tematiikan kautta. Suuret intohimot elämässäni ovat kuvataide ja teatteri. Olen myös maskeeraaja ja tarpeistonhoitaja ja kirjoitan paljon runoja. Olen erittäin innokas aloittamaan pohjanmaan aluevastaavana ja odotan innolla tulevaa vuotta! Tästä tulee kiva!"

Oulun ja Lapin lääni

Ami Avellan toimii meidän uusimman alueen, Pohjois-Suomen, aluevastaavana. 

Konstrundan aluekontakti Pohjois-Suomi Ami AvellanKorut ovat vieneet Amin ympäri Pohjoismaita - Läntiseltä Uudeltamaalta Ruotsin ja Norjan kautta Inariin. Ami on korutaiteen maisteri ja hän on työskennellyt sekä kultaseppänä että alan opettajana. Yrityksensä Ami Avellán Jewelleryn kautta Ami muotoilee ja valmistaa hopeakoruja verstaallaan Inarissa.

 

 

JOHTORYHMÄ

Konstrundania johtaa johtoryhmä, joka tapaa muutamia kertoja vuodessa arvioidakseen ja kehittääkseen Konstrundania tapahtumana. Johtoryhmä tutustuu kävijöiltä ja osallistujilta saatuun palautteeseen ja suunnittelee sen pohjalta Konstrundanin tulevaisuutta.

Johtoryhmän jäsenet ovat eri aloilta ja alueilta, jotta erilaiset alueelliset erot ja ammatilliset näkökulmat tulevat huomioiduksi. Projektijohtaja Martina Lindberg kutsuu johtoryhmän koolle.

Johtoryhmän jäsenet 2023

  • Maija Albrecht, taidegraafikko, Degerby, Länsi-Uusimaa
  • Eliisa Riikonen, toiminnanjohtaja Åbolands hantverk rf, Turunmaa
  • Hanna Wiik-Rosenqvist, käsityöläinen, Ahvenanmaa
  • Johan Sandås, taitelija, Pohjanmaa
  • Leena Stolzmann, rehtori, Porvoon Taidekoulu, Itä-Uusimaa

järjestäjä

Åbolands hantverk rf on Konstrundanin vastaava järjestäjä. 

Jury

Juryn jäsenet ovat taiteen, taidekäsityön ja/tai designin ja muotoilun ammattilaisia. Juryn kokoonpano on salainen eikä jury kommentoi valintojaan.


Arviointiraportti 2022 [PDF]