Organisaatio

Vaikka varsinainen Konstrundan-tapahtuma on vain yhtenä viikonloppuna syyskuussa, on silti paljon hommia ympäri vuoden. Alkuvuodesta on hakuprosessi ja osallistujien valinta, sitten kootaan kaikki markkinointimateriaalit. Konstrundan-lehti on iso kokonaisuus. Oheisohjelmien ja eri tilaisuuksien suunnittelu ja järjestely vievät nekin oman aikansa. 

Projektijohtaja

Aluevastaava Pääkaupunkiseutu

Frida Gullichsen on Konstrundanin projektijohtaja elokuusta 2023 lähtien.  Projektijohtaja vastaa Konstrundanin suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän toimii myös aluevastaavana pääkaupunkiseudulle, jossa hän itse asuu ja työskentelee kulttuurituottajana ja taiteen kuraattorina.

Frida on koulutettu medianomi ja hän on opiskellut visuaalista viestintää ja taiteen kuratointia Ranskassa ja Suomessa. Viime vuodet hän on työskennellyt kulttuurituottajana taiteeseen liittyvissä projekteissa; mm. tapahtumien järjestäjänä, taiteen kuraattorina ja radio-ohjelmien juontajana ja on siten työskennellyt taiteilijoiden kanssa useissa eri muodoissa.

 

Sihteeri

Anne Johansson Padilla on Konstrundanin sihteeri 1.1.2023 alkaen. Anne työskentelee kulttuurisuunnittelijana Kulttuuritalo Grandissa Porvoossa. Hän vastaa Konstrundanin hankkeesta yhdessä projektipäällikön kanssa ja toimii tiiviissä yhteistyössä aluevastaavien kanssa. Anne on valtiotieteiden maisteri ja hän on opiskellut myös valokuvataidetta ja media-alaa. Anne rakastaa matkustamista ja on asunut ulkomailla yli 20 vuotta. 

Aluevastaavat 

Konstrundanin aluevastaavat toimivat yhteyshenkilöinä eri maanosissa ja osallistuvat aktiivisesti suunnittelutyöhön ympäri vuoden.

Kymenlaakso, Etelä-Karjala & Itä-Suomen lääni

Tiina Rajakallio Konstrundan aluevastaava

Tiina Rajakallio on Tukholman Konstfackin metallilinjalta valmistunut (M.F.A.) korutaiteilija-muotoilija. Hän on aktiivinen ammattialansa yhdistyksissä ja projekteissa ja toimi viimeiset kolme vuotta Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset Täky ry:n puheenjohtajana. Rajakallio työstää päätoimisesti korutaidetta ja piensarjakoruja työhuoneellaan Lappeenrannassa sekä esittelee töitään näyttelyissä kansainvälisesti.

Konstrundan on hänen mielestään erinomaineni väylä taiteilijoiden ja käsityöläisten, sekä heidän työnsä yleisön ja käyttäjien välisessä vuorovaikutuksessa. "On hienoa päästä edesauttamaan näitä kohtaamisia!"

 

Itä-Uusimaa & Kanta-Häme

Konstrundan aluekontakti Itä-Uusimaa Leena StolzmanLeena Stolzmann on toiminut Itä-Uudenmaan aluevastaavana neljäntoista vuoden ajan, eli koko sen ajan kun Konstrundan on järjestetty Suomessa. Hänen matkansa taiteen parissa alkoi Turun piirustuskoulussa 70-luvulla ja viimeiset 35 vuotta hän on ollut Borgå konstskolanin rehtori. Konstrunan luo hienon mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja taiteilijaan siinä ympäristössä, jossa taide syntyy.


Ahvenanmaa

Konstrundan aluekontakti Åland Ahvenanmaa Leila Cromwell-Morgan Lönnroth

Therese Hjälmarstrandin Kotisaari on Vinö Hjälmarenissa Ruotsissa, missä hän syntyi ja varttui. Örebron ja Göteborgin kautta hän päätyi 16 vuotta sitten perheen kanssa Ahvenanmaalle, ja siitä lähtien he ovat asuneet Ahvenanmaalla. Therese sanoo itse, että hän on elinikäinen taidemaalari, ”olen aina maalannut, ABBA:aa lainaten: I could paint before I could walk.” Lukiossa Therese kävi taide- ja muotoilulinjaa, mutta päätyi sitten ihan toiselle alalle, ja kymmenen vuoden järjestelmäasiantuntijan töiden jälkeen hän vaihtoi polkua ja hakeutui käsityökouluun Ahvenanmaan kansanopistoon. Nyt maalien ja siveltimien rinnalle ovat tulleet lanka, metallilanka, savi ja lisää lankaa. Therese käyttää mielellään montaa eri tekniikoita ja tykkää yhdistellä, ei sääntöjä tai rajoja, vain vapaata luomista. Therese kertoo, että odottaa innolla, että pääsee toimimaan Ahvenanmaan aluevastaavana ja auttamaan kaikkia saamaan enemmän taidetta elämäänsä.

 

Länsi-Uusimaa & Päijät-Häme

Konstrundan aluekontakti Pohjanmaa Nicole HjeltNäin Nicole Hjelt kertoo itsestään:"Olen kotoisin Kauniaisista ja opiskelen nyt toista vuotta kuvataidetta Noviassa Pietarsaaressa. Taiteeni käsittelee pääasiassa omakuvia eri näkökulmista muun muassa filosofian, psykologian ja antropologian tematiikan kautta. Suuret intohimot elämässäni ovat kuvataide ja teatteri. Olen myös maskeeraaja ja tarpeistonhoitaja ja kirjoitan paljon runoja."

 

Pohjanmaa, Länsi-Uusimaa & Päijät-Häme

Konstrundan aluekontakti Pohjanmaa Nicole Hjelt

Heidi Stenberg on Konstrundanin alueellinen yhteyshenkilö Pohjanmaalla.

"Kasvoin Pietarsaaressa Jakobstadissa, taide ja kulttuuri ovat olleet vahvasti läsnä sekä perhe- että ystäväpiireissä. Luova ulosanti on aina vienyt läpi työelämän, ensin yrittäjänä ja rastataiteilijana, nyt vielä konkreettisemmin, kun sukellan täysin omaan ilmaisuun ja valmistun kuvataiteilijaksi Novia-ammattikorkeakoulusta.

"Odotan innolla omien taiteellisten taitojeni kehittämistä ja sitä taidekenttää, joka meillä täällä Suomessa on. Konstrundan on loistava verkosto juuri tähän ja olen niin iloinen, että saan olla osa sitä!"

 

Oulun ja Lapin lääni

Ami Avellan toimii meidän uusimman alueen, Pohjois-Suomen, aluevastaavana. 

Konstrundan aluekontakti Pohjois-Suomi Ami AvellanKorut ovat vieneet Amin ympäri Pohjoismaita - Läntiseltä Uudeltamaalta Ruotsin ja Norjan kautta Inariin. Ami on korutaiteen maisteri ja hän on työskennellyt sekä kultaseppänä että alan opettajana. Yrityksensä Ami Avellán Jewelleryn kautta Ami muotoilee ja valmistaa hopeakoruja verstaallaan Inarissa.

 

 

JOHTORYHMÄ

Konstrundania johtaa johtoryhmä, joka tapaa muutamia kertoja vuodessa arvioidakseen ja kehittääkseen Konstrundania tapahtumana. Johtoryhmä tutustuu kävijöiltä ja osallistujilta saatuun palautteeseen ja suunnittelee sen pohjalta Konstrundanin tulevaisuutta.

Johtoryhmän jäsenet ovat eri aloilta ja alueilta, jotta erilaiset alueelliset erot ja ammatilliset näkökulmat tulevat huomioiduksi. Projektijohtaja Martina Lindberg kutsuu johtoryhmän koolle.

Johtoryhmän jäsenet 2024

  • Maija Albrecht, taidegraafikko, Degerby, Länsi-Uusimaa
  • Hanna Wiik-Rosenqvist, käsityöläinen, Ahvenanmaa
  • Johan Sandås, taitelija, Pohjanmaa
  • Leena Stolzmann, rehtori, Porvoon Taidekoulu, Itä-Uusimaa
  • Tarja Suomi, tapahtumatuottaja, Turunmaa

järjestäjä

Kulturföreningen Grand on Konstrundanin vastaava järjestäjä. 

Jury

Juryn jäsenet ovat taiteen, taidekäsityön ja/tai designin ja muotoilun ammattilaisia. Juryn kokoonpano on salainen eikä jury kommentoi valintojaan.


Arviointiraportti 2022 [PDF]