Här SER du VILKA SOM deltar i konstrundan 2023

Nu kan du bekanta dig med årets deltagare! Varje deltagare har en egen profil och beskriver sig och sitt arbete i både bild och text. På kartan på hemsidan kan du också lätt se vilka besökspunkter som finns i din närhet, eller så kan du planera in en veckoslutsresa utgående från de konstnärer
du vill besöka!

Konstrundan går av stapeln 2-3.9.2023. Då kan du besöka de öppna ateljeerna.

Läs mera

vad är KONSTRUNDAN 

Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth diskuterar Hülyas konst, KonstrundanUnder ett veckoslut i september öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare dörrarna till sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Det centrala målet är att skapa möten mellan de kreativa aktörerna och besökarna.

År 2023 ordnas Konstrundan under veckoslutet 2-3.9. 

På bilden diskuterar Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth om Hülyas konst.

Läs mera

Konstuppgift för alla! 

Konstrundan, Konsten fredag, bild på konstnär Anna Semerdjiev. Anna står bredvid en målning av en mörkhyad kvinna me afrofrisyr.På Konstens fredag 2.9.2022 publicerades det en film med en gratis konstuppgift för alla barn i lågstadieålder! Årets uppgift "Smakfullt och giftfritt målande" är planerad och presenteras av bilkonstnären Anna Semerdjiev.

Du kan också göra uppgifterna från 2020 och 2021. Ta fram penslar och vattenfärger och låt akvarellkonstnären Anette Gustafsson inspirera och handleda dig! Eller gör uppgift med Camilla Forsén-Ström och skapa ett kungligt porträtt!

Läs mera

SÄTT FÄRG PÅ KONSTRUNDAN 2022!

Svartvit illustration, ritade figurer av människor och djur. Gjord av illustratör Jenni Tuominen för Konstrundan 2022Förra årets illustration är skapad av den Borgå baserade illustratören, konstnären och designern Jenni Tuominen. Jennis arbeten är roliga och fantasifulla! 

Illustrationen för Konstrundan 2022 lockar betraktaren till att själv färglägga bilden. Jenni beskriver sin tanke med bilden som följande "Jag tänkte mig genast att bilden kunde vara svartvit och bestå av många element, som bildar en mönsteryta som går att färglägga"

Läs mera

INSTAGRAM @KONSTRUNDAN

 

kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller vill ge respons.

för deltagare

Deltar du i Konstrundan? Här hittar du viktig information, trycksaker, logo och annat du kan behöva.

press

Här kan du ladda ner pressbilder och läsa våra pressmeddelanden.