Här SER du VILKA SOM deltar i konstrundan 2023

Nu kan du bekanta dig med årets deltagare! Varje deltagare har en egen profil och beskriver sig och sitt arbete i både bild och text. På kartan på hemsidan kan du också lätt se vilka besökspunkter som finns i din närhet, eller så kan du planera in en veckoslutsresa utgående från de konstnärer
du vill besöka!

Konstrundan går av stapeln 2-3.9.2023. Då kan du besöka de öppna ateljeerna.

Läs mera

vad är KONSTRUNDAN 

Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth diskuterar Hülyas konst, KonstrundanUnder ett veckoslut i september öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare dörrarna till sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Det centrala målet är att skapa möten mellan de kreativa aktörerna och besökarna.

År 2023 ordnas Konstrundan under veckoslutet 2-3.9. 

På bilden diskuterar Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth om Hülyas konst.

Läs mera

Konstuppgift för alla! 

På Konstens fredag 1.9.2023 publiceras det en film med en gratis konstuppgift  för alla barn i lågstadieålder! Årets uppgift "En bra plats" är planerad och presenteras av bilkonstnären Maikku Huovila.

Du kan också göra uppgifterna från 2020, 2021 och 2022. Ta fram penslar och vattenfärger och låt konstnärerna Anette Gustafsson och Anna Semerdjiev inspirera och handleda dig! Eller gör uppgift med Camilla Forsén-Ström och skapa ett kungligt porträtt!

Läs mera

Lär känna konstrundandeltagare

Svartvit illustration, ritade figurer av människor och djur. Gjord av illustratör Jenni Tuominen för Konstrundan 2022Konstrundan-teamet har intervjuat en deltagare från varje region. I intervjuerna kan du läsa om hur de kommit in på konstnärsbanan, vad de har för framtidsplaner, vad som inspirerad dem och vad de kommer att ha för program under Konstrundan 2023.

Läs mera

INSTAGRAM @KONSTRUNDAN

kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller vill ge respons.

för deltagare

Deltar du i Konstrundan? Här hittar du viktig information, trycksaker, logo och annat du kan behöva.

press

Här kan du ladda ner pressbilder och läsa våra pressmeddelanden.