Bekanta dig med besökspunkterna!

Illustration av Jenni Tuominen, en människa, en fågel och en blomma. Konstrunan 2022Under sidan Ateljéer hittar du årets besökspunkter och presentationer av årets Konstrundandeltagar. Här kan du söka deltagare på ort, namn eller teknik. Du ser deltagarna endera som en lista eller på en karta.

Börja redan nu planera din Konstrundan-rutt, det finns besökspunker runt om hela Finland från Raseborg till Nuorgam och Eckerö till Villmanstrand!

Du kan också läsa om besökspunkterna i Konstrundantidningen. Läs tidningen här!

Läs mera

WEBINARIUM 2.9: Hur överleva som konstnär idag?

svart vit illustration av en människofigur med en blomma och ett blad eller en fågel. Jenni Tuominen, Konstrundan 2022Konstrundan, stiftelsen för Nordiska konstskolan samt Yrkeshögskolan Novia ordnar ett webinarium 2.9.2022 kl. 10-15 med rubriken ”Hur överleva som konstnär idag?” med betoning på den yrkesverksamma konstnärers möjligheter och utmaningar. Talare under webinariet är Sade Kahra, Markus Åström, Michele Uccheddu, Lisen Sundqvist och Anni Laukka.

Delta på plats i Jakobstad eller online. 

Läs mera

vad är KONSTRUNDAN 

Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth diskuterar Hülyas konst, KonstrundanUnder ett veckoslut i september öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare dörrarna till sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Det centrala målet är att skapa möten mellan de kreativa aktörerna och besökarna.

År 2022 ordnas Konstrundan under veckoslutet 3-4.9. 

På bilden diskuterar Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth om Hülyas konst.

Läs mera

Deltagare, kolla här!

Illustration of a human holding flowers, Jenni Tuominen, Konstrundan 2022Under fliken info för deltagare finns en massa bra information för vad du, som deltagare, skall göra inför Konstrundan 2022! 

  • Du ska läsa deltagarguiden
  • Kolla igenom FAQ 
  • Hitta marknadsföringsmaterial!

Ca 450 kreativa aktörer öppnar sina arbetsrum under Konstrundan 3-4.9.2022. Låt oss tillsammans göra Konstrundan 2022 alldeles fantastisk!

Läs mera

SÄTT FÄRG PÅ KONSTRUNDAN 2022!

Svartvit illustration, ritade figurer av människor och djur. Gjord av illustratör Jenni Tuominen för Konstrundan 2022Årets illustration är skapad av den Borgå baserade illustratören, konstnären och designern Jenni Tuominen. Jennis arbeten är roliga och fantasifulla! 

Illustrationen för Konstrundan 2022 lockar betraktaren till att själv färglägga bilden. Jenni beskriver sin tanke med bilden som följande "Jag tänkte mig genast att bilden kunde vara svartvit och bestå av många element, som bildar en mönsteryta som går att färglägga"

Läs mera

Konstuppgift för alla! 

Konstrundan, Konsten fredag, barn målar med vattenfärger / akvarellerPå Konstens fredag 3.9.2021 publicerade vi en film med en gratis konstuppgift för alla barn i lågstadieålder!

Ta fram penslar och vattenfärger och låt akvarellkonstnären Anette Gustafsson inspirera och handleda dig! Eller gör förra årets uppgift med Camilla Forsén-Ström och skapa ett kungligt porträtt!

Läs mera

 

INSTAGRAM @KONSTRUNDAN

 

kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller vill ge respons.

för deltagare

Deltar du i Konstrundan? Här hittar du viktig information, trycksaker, logo och annat du kan behöva.

press

Här kan du ladda ner pressbilder och läsa våra pressmeddelanden.