Konstrundan september 2022!

Aija Lund på Kulturkollektivet Insidan under Konstrundan 2021Konstrundan 2022 går av stapeln 3-4.9.2022. Är du professionell konstnär, hantverkare eller desginer? Nu är det dags att ansöka till Konstrundan 2022. Ansökan öppnar 20.1 och är öppen till 20.2. 

Här kan du bekanta dig med våra urvalskriterier och läsa FAQ för deltagare. Här kan du läsa intervjuer med Konstrundan deltagare 2021.

Till ansökan

Konstrundan 2021 gör rekord!

Med öKonstrundan deltagare i sin ateljéever totalt 480 deltagare och 23 200 besök gjorde årets Konstrunda rekord. Vi hade i år 321 besökspunkter från Villmanstrand i öst till Eckerö i väst och från Raseborg i syd till Nuorgam norr. Tack till både deltagare och besökare för en lyckad Konstrunda 2021! 

 

vad är KONSTRUNDAN 

Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth diskuterar Hülyas konst, KonstrundanUnder ett veckoslut i september öppnar professionella konstnärer, konsthantverkare och formgivare dörrarna till sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Det centrala målet är att skapa möten mellan de kreativa aktörerna och besökarna.

År 2022 ordnas Konstrundan under veckoslutet 3-4.9. 

På bilden diskuterar Hülya Tokur-Ehres och Leila Cromwell-Morgan Lönnroth om Hülyas konst.

Läs mer

Konstuppgift för alla! 

Konstrundan, Konsten fredag, barn målar med vattenfärger / akvarellerPå Konstens fredag 3.9.2021 publicerade vi en film med en gratis konstuppgift för alla barn i lågstadieålder!

Ta fram penslar och vattenfärger och låt akvarellkonstnären Anette Gustafsson inspirera och handleda dig! Eller gör förra årets uppgift med Camilla Forsén-Ström och skapa ett kungligt porträtt!

Mera information


Konstens afton - Auktionen

Konstrundan, Konstens afton, Det nya barnsjukhuset i HelsingforsI augusti 2021 ordnades det en auktion och vinsten på 3000 € gick oavkortat  till den kreativa och konstnärliga verksamheten vid Nya Barnsjukhuset i Helsingfors. Verken som såldes var skapade av Konstrundans deltagare. 

Foto: Matti Snellman / HUS

Auktionen förrättades av auktionshuset Helander och gick online.

FÖLJ OSS PÅ sociala medier!

På Facebook och Instagram publicerar vi kontinuerligt nyheter om Konstrundan och dess deltagare. 
 

Till Facebook

 

 

INSTAGRAM @KONSTRUNDAN

 

kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller vill ge respons.

för deltagare

Deltar du i Konstrundan? Här hittar du viktig information, trycksaker, logo och annat du kan behöva.

press

Här kan du ladda ner pressbilder och läsa våra pressmeddelanden.