Intervjuer

Artist Alexandra Lindqvist sitting on a rock in a yellow outfit

Östra Finland: Alexandra Lindqvist

Tuftade smycken och tuftning som teknik fångade Alexandra Lindqvist intresse, materialet och tekniken inspirerar!Läs mera »
Veronica Svenskberg
04.08.2023 kl. 07:37

Åland: Berit Olander

Med avstamp i Karl-Axel Perssons fantasifulla bilder av paradiset skapar Berit Olanders färggranna, livsbejakande och frodiga akvareller. Hon berättar att hon bott i Afrika under tio år och att hon har en nära relation till den tropiska grönskan. Läs mera »
Therese Hjälmarstrand
04.08.2023 kl. 07:32
Taiteilija Aino Ulmanen, epätarkka ihmishahmo muovipussien yllä

Östra Nyland: Aino Ulmanen

Aino Ulmanens på egen hand av återvinningsmaterial byggda hem och trädgård är konstupplevelse i sig. Hemmet finns i Mörskom med naturen med alla slags djur omkring sig.Läs mera »
Leena Stoltzman
04.08.2023 kl. 07:25
Taiteilija Antero Kare työhuoneessaan

Egentliga Finland: Antero Kare

Antero Kare, en anmärkningsvärd självlärd bildkonstnär, bjuder in Konstrundan för att utforska biokonst genom sin keramik. Genom sitt arbete fördjupar Kare sig i teman som tid, förändring, transformation samt livets komplexa natur. Läs mera »
Frida Gullichsen
04.08.2023 kl. 07:21
Taiteilija Arni Aromaa ripustaa taulua

Helsingfors: Arni Aromaa

Arni Aromaa är en erfaren industridesigner och skulptör. Aromaas kreativa resa kombinerar hans designexpertis och keramikskicklighet. Från grundadet av hans designstudio, Pentagon Design, till hans djupa fascination för lera och glas, representerar Aromaas konstnärliga utforskning en fusion av form och material.Läs mera »
Frida Gullichsen
04.08.2023 kl. 07:15
Christa Friberg, kvinna i grön klänning sitter på en gammal soffa

Österbotten: Christa Friberg

Konsten och hantverket har alltid funnits i Christas liv, till en början som hobby. Ju äldre hon blev, desto mer började hon lita på sig själv, sina val och intuition och valde vid 37 år att börja studera bildkonst på Novia. På den vägen är hon.Läs mera »
Nicole Hjelt
04.08.2023 kl. 07:12

Västra Nyland: Hanna Holma, Hub Fenix

Namnet Hub Feenix kommer från ordet "hub", som betyder en sammanhängande plats där man arbetar tillsammans och där saker händer, och symboliken för Feenix ​​är att platsens verksamhet reser sig ur askan från ett gammalt övergivet sjukhus som fenixfågeln gör.Läs mera »
Nicole Hjelt
02.08.2023 kl. 20:54
Taiteilija Helena Junttila, valokuva naisesta maalatun muotokuvan vieressä

Norra Finland: Helena Junttila

Bildkonstnär Helena Junttila från Aska i Sodankylä firar runda år i år. 60-årsdagen till ära hade hon en utställning öppen i en vecka i sin studio. Det var ett mycket bättre sätt än en fest i några timmar, för nu kunde hon prata med folk i lugn och ro.Läs mera »
Ami Avellán
02.08.2023 kl. 20:46

Article