173. Riikka Kronström-Johanssonin ateljee

Ystävykset, 2021. Keramiikka, sisal, kierrätyshelmet. Työskentelynurkka.Oliot 2021. Keramiikka, kierrätysmateriaali, sisal. Takana Köntys, kesk.vas. Sulo, kesk.oik. Babe, edessä Finne.Se sotkee muutakin kuin hiukset, 2021. Keramiikka, sisal, kierrätysmateriaalit.Vaalea portinvartija, 2018. Keramiikka, kangas, rautalanka.

Katuosoite

Sammonkatu 16
48600 Kotka

Puhelin

+358405677121

Taidemuoto

Keramiikka, Lasi, Muu, Puu, Taidekäsityö, Taidemaalus, Tekstiili, Veistos, Ympäristötaide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen toiminut kuvataiteilijana jo vuodesta 1993 lähtien. Silloin hankkimani ateljee antoi minulle mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen, tavoitteellisen taiteen tekoon ja näyttelyjen järjestämiseen.
Oma tekotyylini kehittyi jo silloin vahvaksi, sillä halusin kehittää ja kokeilla erilaisia tekniikoita pelkän klassisen kuvanveiston, kipsi-, pronssi- ja alumiinivalujen jälkeen. Tietysti myös jatkuva taideopiskelu vaikutti tähän. Yhä enenevässä määrin teoksiini materiaaliksi ilmestyi kierrätysmateriaaleja, puuta, rautalankaa, lasia jne. Savi muuttui usein keramiikkaosasiksi, ei pelkäksi valutyön pohjaksi. Myös tekstiilikäsityölliset menetelmät kulkivat mukana. Yleensä taiteeni sisältää kolmiulotteisia sekatekniikkatöitä. Teen teoksia myös ulkotiloihin, nekin koostuvat usein erilaisista sekamateriaaleista.

Olen ahkera työskentelemään ja viime vuonna minulla olikin viisi näyttelyä, vuonna 2022 neljä, joista pari on ryhmänäyttelyjä. Teen jokaiseen näyttelyyn aina suurimmaksi osaksi uudet teokset.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Kun tulet vieraisille ateljeeheni, niin olen valmis keskustelemaan sinun kanssasi taiteesta, keramiikan teosta ja vaikkapa erilaisten materiaalien yhdistämisestä kahvikupposen ääressä.


Ajo-ohjeet

Työhuone sijaitsee kerrostalon kellarikerroksessa. Sinne pääsee talon takaa omasta ovesta. Alas vie viisi rappua ja takapihalle näkyvät työhuoneen suuret ikkunat maan tasossa. Auton voi jättää kadulle tai parkkipaikalle.