Ulla Kostiainen, Micaela Lappalainen, Jan Lappalainen ja Yoshi Omori, Skogby

Kaksitoista kilometriä Tammisaaresta Hangontien varrelta löydät neljä osallistujaa, jotka esittelevät töitään Skogby Brukin vehreässä ympäristössä. Täällä työstetään lasitaidetta, valokuvaa, maalauksia ja taidekäsityötä. Kaikki neljä korostavat luonnon vaikutusta.

Ulla Kostiainen on työskennellyt paikan päällä kolmentoista kesän ajan kun taas Micaela Lappalainen on viettänyt lapsuuden kesätkin ruukilla: "Kaunis suo sudenkorentoineen, vesililjoineen, kukkivine oksineen alkukesästä, maagiset kuutamoiset yöt elokuussa, puhumattakaan vesiputouksesta - kaikki kiehtovat minua jatkuvasti lasikiinnostukseni parissa".

Jan Lappalainen korostaa ominaisuuksia kuten valoa ja avaruutta. Kaupungin tahti häiriötekijöineen puuttuvat ja työ on keskittynyttä. Tähän yhtyy Ulla Koistiainen, jonka projekteihin kuuluu meditatiivinen ompelu. Valokuvaaja Yoshi Omori on koronavuoden aikana kokenut oivalluksia muistelemalla aikaisempaa matkustelua historiallisen ympäristön rauhassa.Jokainen Skogbyssa puuhaa oman työn parissa, mutta yhteinen hallitus kokoontuu huolehtimaan ruukin läheisyydessä olevasta ympäristöstä ja yhteistyössä maanomistajan kanssa. Yhdessä tekeminen tarjoaa tervetullutta vaihtelua yksin työskentelyyn. Mylly on paikka, joka on tärkeä kaikille, ja täydellinen paikka tavata kesän lopussa ja näyttää vuoden satoa.

Piha on suuri ja tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden istua ja juoda kahvia, syödä kotitekoisia sämpylöitä ja ihailla taidetta ja ympäristöä myös tänä vuonna!

 

Text: Jani A Purhonen
Foto: Yoshi Omori