134. Helena Hartman - Hämiksen vintti

Katuosoite

Tavastvägen 155 C
00560 Helsningfors

Puhelin

0400407616

Taidemuoto

Taidemaalus, Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen syntynyt Ruotsissa, mutta olen asunut Suomessa suuren osan elämästäni. Olen suorittanut taiteellisen ammatillisen tutkinnon (3-vuotinen koulutus) Vapaassa taidekoulussa sekä kuvataiteen opettajan tutkinnon (Art Master) Taideteollisesta korkeakoulusta. Tällä hetkellä maalaan kokopäiväisesti työhuoneessani Helsingissä. Aiemmin opetin myös kuvataidetta taiteellisen työn ohella.

Pyrin tuomaan esiin sekä kaikkea kaunista että hienoa ympärillämme, mutta haluan myös tuoda esille minulle tärkeitä kysymyksiä myös sellaisista aiheista joita ei ehkä näy tai keskustella ollenkaan.
Lähden usein liikkeelle todellisuudesta, ulkoisesta ja sisäisista havannoista. Minua kiehtovat arjen pienet konkreettiset yksityiskohdat, kuten valo, varjot ja värit, mutta pyrin myös katsomaan ilmiöitä eri näkökulmista ja syventymään ilmiöihin erilaisten tekstien, kuvien, tutkimuksen jne. kautta.
Maalaan mieluiten öljyvärillä sekä pienille että suurille kankaille, mutta voin myös heittäytyä leikkisällä tavalla uusiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Vaikka lähdenkin siitä, mitä olen havainnut ja saanut selville, ilmaisen itseäni intuitiivisesti ja expressiivisesti.
Tällä hetkellä olen syventynyt kestävän kehtyksen tavoitteisiin ja olen työskennellyt syrjinnän parissa, tasa-arvon ja sukupuolten tasa-arvon kysymysten parissa. Mutta sen sijaan, että "huutaisin" aiheesta, haluan herättää keskustelua ja avata silmäni rauhallisemmin. Olen halunnut nostaa esiin erityisesti naisten syrjintää, seksuaalisuutta ja ikääntymistä. Sekä yksittäisinä ilmiöinä, mutta myös kokonaisuutena. Aiheen ympärillä on kirjoittamattomia lakeja, normeja ja tabuja, ja haluan korostaa tätä. Uskon, että jopa Pohjoismaissa, joissa tasa-arvon pitäisi olla itsestäänselvyys, on näkymätöntä syrjintää, jota ei voida suoraan huomauttaa. Siksi maalaan samalla hiljaisella strategialla. Maalaukset voidaan nähdä kukkina, vaikka ne ovat myös vulvoja, kunnianosoituksena naiseudelle sekä ikääntymiselle ja seksuaalisuudelle. Valitsen kukkien maalaamisen myös siitä syystä, että voit ajatella, että naisten on soveliasta maalata kukkia tai että naisten tulee olla vain kauniita, kuten kukkia. Sukupuolten tasa-arvo on yksi kestävän kehityksen avainkysymyksistä.


Ajo-ohjeet

Esim. Ratikalla 6,8 tai busseilla 55 tai 71 rautatieasemalta
Omalla autolla, pyörällä tai jalan