188. Miia Rosenius

Miia Rosenius, Sielulintu, 2021, installaatio, Kuva Risto TakalaMiia Rosenius henkilökuvaMiia Rosenius, Kivet, sarjasta Piilotetut aarteet, 2021, keramiikkaMiia Rosenius for VIDA, Grey Pale Moon scarf, VIDA design collection by Miia RoseniusMiia Rosenius, Martta ja Elli, 2021, installaatio

Katuosoite

Olli Tiaisentie 16
80790 Kontioranta

Puhelin

050 3455827

Taidemuoto

Installaatio, Keramiikka, Muotoilu, Piirustus, Taidegrafiikka, Veistos, Visuaalinen taide, Yhteisötaide, Ympäristötaide

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen pohjoiskarjalainen kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Asun Kontioniemessä, Kontiolahden kunnassa. Työskentelen monenlaisia taiteen tekemisen välineitä hyödyntäen, mutta kolmiulotteisuuden ja tilallisuuden kautta teokseni muotoutuvat usein installaatiomaisiksi. Myös piirtäminen ja taidegrafiikka ovat aina pysyneet mukana ilmaisussani. Olen toiminut useissa erilaisissa yhteisö- ja ympäristötaiteen projekteissa. Koen tärkeäksi, että taide voi olla osana tavallisia arjen ympäristöjä, ja yhteisöt voivat olla mukana aktiivisina toimijoina.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Konstrundan-tapahtuman aikana esittelen toimintaani Kontioniemen kylätalolla. Tapahtuman aikana kylätalo muuttuu näyttelytilaksi, jossa on esillä taideteoksiani, sekä designtuotteitani. Esillä on myös taiteen tekemisen välineistöä työhuoneeltani, sekä työvaiheita esittelevää materiaalia. Paikan päällä kerron valmiista teoksistani, sekä välineistön avulla esimerkiksi kipsimuotin ja keramiikkaveistoksen toteuttamisesta, tai taidegrafiikan painolaatan valmistamisen vaiheista ja grafiikan vedostamisesta.

Kontioniemen kylätalo sijaitsee aivan kotini lähellä, Höytiäisen rantamaisemissa. Kylätalo kuuluu entiseen Kontiorannan varuskunnan alueeseen, ja se on remontoitu tapahtuma- ja juhlatilaksi entisistä varuskunnan upseerikerhon tiloista. Tapahtuma toteutuu yhteistyössä Kontioniemen kyläyhdistyksen kanssa. Kylätalolla on tapahtuman aikana kyläyhdistyksen pitämä maksullinen taidekahvio, joten halutessasi voit nauttia vieraillessa kahvit kylätalon terassilla. Tervetuloa!


Ajo-ohjeet

6-tieltä nouse liittymästä Kontioniemi. Aja tietä Kontioniementie. Käänny vasemmalle Jääkärintie. Käänny oikealle Olli Tiaisentie. Kohde oikealla, punainen talo. Parkkipaikka on kylätalon vieressä olevan Kontiorannan päiväkotirakennuksen edessä. Kylätalon pihassa invapysäköinti/muutama autopaikka.