269. Anni Kinnunen - Vanha Villatehdas

Here Now, Gone In a Second, 2018Anni Kinnunen

Katuosoite

Pikisaarentie 17
90100 Oulu

Puhelin

0405944133

Taidemuoto

Valokuva, Video- ja mediataide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Anni Kinnunen (s. 1978 Oulussa) on kuvataiteilija, jonka valokuva ajattelulla on kiinnostavuutta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Kinnunen ei ole lainkaan välineensä orja. Hän hakee ilmaisulleen ja viestilleen parhaat mahdolliset kertomisen keinot ja teos voi taipua valokuvaksi, videoksi, installaatioksi tai jopa veistokseksi.

Kinnunen on itse kameransa kohteena, mutta teokset eivät ole omakuvia. Kuvissa esiintyy erilaisia hahmoja, jotka ovat heijasteita tekijän mielentiloista ja aikakauden tunnelmista. Myös kuvaustilanteet ovat aitoja eikä kuvakäsittelyohjelmalla rakennettuja, vaikka onnistuvatkin välttämään luonnollisuutta imitoivan kuvaston niin totaalisesti, että hänen kuviaan ei pidettäisi koskaan totena.

Kinnusen ensimmäinen yksityisnäyttely esitettiin Pohjoisessa valokuvakeskuksessa vuonna 2005. Hänen töitä on ollut esillä useissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, mukaan lukien Saksa, Tanska, Luxemburg, Slovenia, Italia, Japani, Kiina, Venäjä, Kanada ja Yhdysvallat. Kansallisesti hän on ollut esillä useissa valtakunnallisesti merkittävissä näyttelyissä kuten Nuoret–näyttelyssä Helsingin taidehallissa (2009), Mäntän kuvataideviikoilla (2013, 2018) ja Pohjois Suomen biennaali Lumipalloefektissä (2012, 2014, 2016). Kinnusen teoksista on julkaistu kaksi valokuvataide kirjaa (2007, 2013) ja hänen teoksia on muun muassa Oulun taidemuseon, Tampereen kaupungin ja Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa.


Ajo-ohjeet

Ylin kerros, työhuoneelle opastus.