134. Anna-Leena Vilhunen - Hämiksen vintti, h.707

Anna-Leena Vilhunen, Ruoppaus / Dredging, öljy kankaalle, 100x120 cm, 2022, kuvaaja N.L. Anna-Leena Vilhunen_henkilökuva, kuvaaja N.L.Anna-Leena Vilhunen, Toinen aamu / Another Morning,  öljymaalaus kankaalle, 100x80 cm, 2020, kuvaaja N.L.Anna-Leena Vilhunen, Hiljaa lujaa, kauha liikkuu / Slow and Fast, the Shovel Moves, ,  öljymaalaus kankaalle, 100x120 cm, 2022, kuvaaja N.L.
Anna-Leena Vilhunen, Valkoinen asfalttijyrsin / The White Asphalt Milling Machine, öljy kankaalle, 150x160 cm, 2021, kuvaaja N.L.

Katuosoite

Hämeentie, 155 (B) C 7.kr,s STS Ateljeesäätiö Hämiksen vintti, huone 707 HUOM! Kulku Konstrundaniin
00560 Helsinki 56

Puhelin

0451497640

Taidemuoto

Taidemaalus, Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Taiteilijana erilaiset työkoneet, tie- ja rakennustyömaat ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Keskustelen mielelläni ihmisten kanssa erilaisista näkökulmista jatkuvasti muuttuvaan rakennettuun ympäristöön.

Ote Kari Alatalon kirjoittamasta näyttelytiedotteesta Hiljaa lujaa / Slow and Fast, galleria Napa, Rovaniemi, 2022: ”Maalauksista voi aistia Anna-Leena Vilhuselle ominaista leikillisyyttä jota hän yhdistää raskaisiin työkoneisiin kuten asfalttijyrsin, kaivuri ja murskauskone. Kaikki isoja ja vaarallisia koneita joilla työstetään maata tai kaivaudutaan maahan. Maalausten lähtökohtina ne viittaavat toisaalta tehorakentamiseen liittyviin yhteiskunnallisiin ristiriitaisuuksiin; samanaikaisesti tahdotaan rakentaa ja suojella, toisaalta ihmisen mielen syvyyksiin ja sieltä esiin nousevaan.”

Olen valmistunut Kuvataideakatemiasta (nykyisin Taideyliopiston Kuvataideakatemia) kuvataiteilijaksi 1990 ja maisteriksi 2002. Opiskelin myös Taideteollisessa korkeakoulussa (nykyisin Aalto-yliopisto). Viimeisimmät yksityisnäyttelyni: Galleria Napa, Rovaniemi (2022), Galleria Katariina, Helsinki (2022), Galleria Aarni, Espoo (2021) ja Galleria Roikka, Lappeenranta (2019). Teoksiani on mm. Helsingin Taidemuseon, Valtion ja yksityisissä kokoelmissa. Olen Taidemaalariliiton, Helsingin Taiteilijaseuran ja Kuvaston jäsen. 

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Kerron työskentelyni lähtökohdista ja esimerkiksi maalaustekniikasta. Työhuoneessa on esillä muutamia valmiita maalauksiani. Voit lainata tai ostaa teoksia, ota henkilötodistus mukaan. Mahdollista osallistua myös Konstrundanin arpajaisiin!

Tarjolla vettä ja mehua, ja hyvää tunnelmaa!

www.anna-leenavilhunen.com, Webshop: -, Facebook: https://www.facebook.com/annaleena.vilhunen/, Instagram: #visualartist_annaleenavilhunen

Arabianrannan Taiteilijat ArT-lainaamo http://www.artlainaamo.com/anna-leenavilhunen/

Ajo-ohjeet

HUOM! Kulku Konstrundaniin C-portaan kautta! Hissi ja portaat 7. kerrokseen.