47. Heidi Krogerus / Galerie Kroger

Thalasso I, 2022 ölja på duk, 120x90,5 cmKonstnär i studionHeidi Krogerus vernissageThalasso II , 2022 ölja på duk, 120x85 The Puzzle, 2022 ölja på duk, 30x80 cm

Katuosoite

Källgränd 3
06100 Borgå

Puhelin

+358405723243

Taidemuoto

Taidegrafiikka, Taidemaalus

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Uutta verta Porvoon ja samalla koko maailman taideskenessä

Saavun taiteen kenttään - en sentään pystymetsästä, vaan - instituutioiden ulkopuolelta vapaana taiteilijana. Tyyliäni voisi parhaiten kuvailla postimpressionistisena, ja ranskalainen koulukunta on siinä läsnä. Teoksissani näkyy lisäksi ulkomailla eletyt vuodet ja Intialainen värinkäyttö on vaikuttanut erityisen paljon minuun. Taiteeni ytimessä on inhimillinen, aistinvaraisesti koettu maailma; sen äärelle voi hiljentyä tässä jatkuvien ärsykkeiden ajassa, ja palata aidompaan kohtaamiseen.

Silti aihe määrittää ilmaisun työssäni.

Taiteeni tehtävä on juhlistaa luonnon kauneutta vaipumatta epätoivoon kaiken kadon keskellä. Kuvaan sitä mikä on minulle pyhää, samaten kukin kuva on kuin alttaritaulu. Haluan ylläpitää diskurssia antroposeenisen ajan vinoutuneesta luontosuhteesta. Maalaan joka vuosi uuden teeman mukaisesti sarjan ja tänä vuonna tutkin valoa maisemassa ilmentäen Josef Albersin värioppia. Maalauksissani olevat näkymät ovat paikkoja, joiden soisin pysyvän ikuisesti – niin ettei mikään kone niitä jyrää ja grynderi myllää.

Eetokseni jatkuu materiaalivalinnoissani, sillä vastustan muovin käyttöä. Akryylit pannassa tässä ateljeessa! Minua kiehtoo, mitä tapahtuisi taiteelle sähkön loppuessa. Ilman öljyvärejä maailmamme olisi todella ankea, kun kaikki muovinen hapertuu palasiksi. Ainakin minun teokseni säilyttävät voimansa tuolloin. Maalaan pääasiassa öljyllä kankaalle, mutta ateljeessani on esillä myös grafiikkaa, sarjakuvia, akvarelleja ja couture-vaatteita.

Olen todella innoissani Konstrundanista, johon halusin mukaan verkostoitumisen ja kohtaamisten toivossa. Taide kun ei koskaan synny tyhjiössä – juuri ihmisten rajapinnassa syntyy inspiroivia asioita! Lämpimästi tervetuloa katselemaan teoksiani ja keskustelemaan kanssani taiteesta, luonnosta ja kaikesta siitä välistä.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Vieraillani on mahdollista sekä nähdä taiteilija työssään, kiertää hänen ateljeessaan sekä jutella taiteesta ja luonnosta minun kanssani. Kohtaaminen on luonnollisen mukavaa ja käynnillä on myös myynnissä teoksia. Olen myös kiinnostunut tilaustöistä, jos oikein inspiraatio iskee!


Ajo-ohjeet

Ateljee sijaitsee Pappilanmäellä, Lähdekujan päässä olevan vihreän talon takana. Talon kiertävät rappuset vaativat varovaisuutta, koska ovat epätasaiset. Auton voi parkkeerata Rovastintielle tai Tuomiokirkolle ja Linnamäelle, josta ei ole pitkä matka kävellä Lähdekujalle.