58. Studio Liisi Myllykangas

Liisi Mylykangas, Ilo, monotypia, 27x27, 2023, Liisi MyllykangasLiisi Myllykangas, oma kuva, 2022Liisi Myllykangas, Summer is here, monotypia, 27x27, 2023, Liisi MyllykangasLiisi Myllykangas, A Stormy Day, monotypia, 56x43, 2022, Liisi MyllykangasLiisi Myllykangas, Summer Joy, monotypia, 56x43, 2022, Liisi Myllykangas

Katuosoite

Levytie 4 A
00880 Helsinki

Puhelin

+358466004555

Taidemuoto

Taidegrafiikka, Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Visuaalisuus, värit ja harmonia ovat minulle tärkeitä.

Taiteen tekemiseen minua innostaa ilo. Ilo kun saan toteuttaa teoksia. Ilo kun tunnen teoksen onnistuvan. Ja ilo kun näen teosteni tuottavan iloa muille.

Suhtaudun intohimoisesti väreihin ja maalaamiseen. Olen maalannut 30 vuotta. Akvarellit innostivat minua alun perin 80–90-lukujen vaihteessa.
Vuosituhannen vaihteen työntäyteisen tauon ja ruuhkavuosien jälkeen olen maalannut säännöllisesti akvarelleja sekä työstänyt monotypioita vuodesta 2010 alkaen. Tällöin jäin pois hektisestä liike-elämästä ja saatoin täysipainoisesti keskittyä taiteeseen ja maalaamiseen. Työhuone taiteilijayhteisö Tapauksessa ja nyttemmin Taidekorttelissa Roihupellossa on mahdollistanut hyvät puitteet taiteeseen keskittymiselle.

Taidetielläni minut ovat vieneet viime vuosina mukanaan monotypiat. Tosin vuosia maalasin akvarelleja, mutta mielestäni monotypioissa ja akvarelleissa on paljon yhtäläisyyksiä erityisesti. Molemmat ovat myös uniikkeja. Akvarellit koin läheiseksi ilmaisumuodoksi niiden tekniikan vuoksi, sillä ne vaativat nopeutta eikä niitä voi muuttaa, samoin monotypiat.

Monotypioissa, maalauksellisessa grafiikassa, minua kiinnostaa teosten spontaani toteuttaminen ja myös tuloksen yllätyksellisyys. Työstän teoksia intuitiivisesti ilman tarkkaa suunnitelmaa. Teos elää luontivaiheessa ja voi saada eri muodon kuin mitä alun perin ajattelin. Jokin väri tai muoto johtaa toiseen ja se puolestaan toiseen. Lopputulos voi olla toisinaan yllätys itsellenikin. Teen mielelläni samasta aiheesta sarjoja eli varioiden useampia teoksia.

Teosten aiheet saattavat nousta mieleeni toisinaan kuvina. Usein inspiraationa ovat värit tai muodot. Myös jokin valokuva voi toisinaan inspiroida. Aiheet voivat olla hyvinkin erilaisia, tosin luonto eri muodoissa usein näkyy töissäni. Luonnossa kulkiessa kiinnittyy huomioni erityisesti sen ihmeelliseen kauneuteen, moni-ilmeisyyteen ja väreihin sekä lukemattomiin värisävyihin.
Pohjoisin Lappi ja erityisesti Utsjoki on vaikuttanut minuun ja myös teoksiini voimakkaasti.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Open studio, näyttely studiossa sekä myös yhteisnäyttely galleriassamme studion välittömässä läheisyydessä. Monotypia-tekniikan esittely.

Facebook: Liisi Myllykangas, Instagram: IG liisimyllykangas

Ajo-ohjeet

Levytie 4 A, toinen kerros, käänny oikealle 10 metriä ja olet perillä, studio on oikealla puolella. Voit myös tulla portaasta Levytie 2 B toiseen kerrokseen, käänny oikealle ja käytävää eteenpäin 30 metriä, studio oikealla. Seuraa viitoitudsta.