54. Sonja Salomäki - Bleck

Sonja Salomäki, Oodi planktonille, huovutus ja kirjonta raanulle, 165x80cm, 2022, kuvaaja: Saku TamminenSonja Salomäki, tuftaus, kuvaaja: Hulda RapiSonja Salomäki, Reitti selvä, tuftaus, villa, 95x95, 2022, kuvaaja: Saku TamminenSonja Salomäki, Earth invaders, huovutus ja kirjonta raanulle, 80x165, 2022, kuvaaja: Saku TamminenSonja Salomäki, Markkinat hoitaa, huovutus ja kirjonta raanulle, 70x 155cm, kuvaaja: Saku Tamminen

Katuosoite

Läkkisepäntie 4 A 5
00620 Helsinki

Puhelin

+358-50-5163090

Taidemuoto

Taidekäsityö, Tekstiili, Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Taiteellinen työskentelyni häilyy kuva- ja tekstiilitaiteen rajamaastossa ja on usein inspiroitunut kierrätysmateriaaleista, niiden antamista lähtökohdista sekä niiden rajaavista ominaisuuksista. Kaupunkitila, ihmisen ja ympäristön vuorovaikutus kiinnostavat minua, kuten myös tilan luominen pintaan ja geometria.
Itse tekeminen ja käsillä tekeminen on minulle tärkeää, koska taiteen tekoprosessi on usein hyvin yllättävä. Käytän monia erilaisia tekstiilitekniikoita: kirjontaa, huovutusta, maalausta tekstiiliväreillä erilaisille pinnoille, kudontaa jne.
Jostain syystä tekniikkani ovat usein hyvin hitaita ja työläitä- ehkä se on intuitiivinen vastalause yltiötehokkaalle nykyajalle?
Taiteellisen työskentelyn ohella teen Lapin yliopistossa väitöskirjaa ilmastoaktivismitaiteesta ja sen vaikuttavista piirteistä.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Asetan esille niin monta teosta kuin seinätila sallii, todennäköisesti 4-6.
Työskentelen studiolla Konstrundanin aikana, minulta saa kysyä mitä hyvänstä teoksista, tekniikoista ja niiden vierestä.


https://taidelainaamo.fi/public/go.php?action=artist&artist_id=105929

Ajo-ohjeet

- Tandoori Villa-ravintolan viereinen harmaanruskea rakennus
- käynti pylväikön alta rappuun
- Bleck työhuone sijaitsee toisessa kerroksessa