23. Océane Bruel, Henna Jula, Maria Pääkkönen, Joel Slotte, Valillan taiteilijatalo

Henna Jula, Scope VIHenna JulaOcéane Bruel, Sleeping PhrasesMaria Pääkkönen, Sea DreamsJoel Slotte, Kevään ensimmäinen kärpänen

Katuosoite

Lemuntie 6
00510 Helsinki

Puhelin

0415396434

Taidemuoto

Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Työhuonekollektiivi Bruel-Jula-Pääkkönen-Slotte työskentelee pääasiallisesti maalauksen, piirustuksen, kuvanveiston ja installaation keinoin Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiön tiloissa Helsingin Vallilassa. He ovat työskennelleet tässä avarassa työhuonetilassa Taideyliopiston Kuvataideakatemian opintojensa jälkeen vuodesta 2015 alkaen ja jakaneet keskenään niin tilan kuin työskentelyyn liittyviä ajatuksia.

Océane Bruelin (s. 1991) veistosinstallaatiot juontavat hänen kokemukseensa arkisesta elämästä. Hän tarkastelee käsitystä tavallisuudesta vuoropuhelussa aineellisen maailman kanssa. Hänen työskentelynsä ja teoksensa liittyvät tilanteisiin ja haavoittuvuuksiin, joihin sisältyy tunne nykyaikaisen elämän sakeisiin järjestelmiin yhdistyneenä olemisesta. Sekoittaen eri metodeja ja materiaaleja hänen työnsä johtaa moninaisiin muotoihin, jotka ilmenevät visuaalisen ja veistoksellisen kielen kautta.

Henna Jula (s.1990) maalaa öljyllä kankaalle ja tussilla paperille seuraten virtaamisen, leviämisen, kasvun ja hajoamisen prosesseja, joita esiintyy niin luonnossa kuin maalauskankaalla. Maalauksissaan hän lähestyy ei-inhimillisen havainnoijan perspektiiviä ja näkemistä optisten välineiden avulla. Näkymät syvällä merenpohjassa tai vesipisaran sisällä sulautuvat maalauksissa yhteen kasveja ja hyönteisten siipiä muistuttavien muotojen kanssa.

Maria Pääkkönen (s. 1988) työskentelee medianaan piirustus. Tilallisissa piirustusinstallaatioissaan ja -performansseissaan hän käsittelee ajan, paikan ja maiseman teemoja, maiseman ja muistamisen suhdetta sekä näkyvien ja näkymättömien maailmojen välisiä rajoja. Vuosina 2016–17 hän työskenteli kansainvälisessä Jan van Eyck Academie -residenssissä Hollannissa.

Joel Slotte (s. 1987) työskentelee pääasiallisesti maalauksen keinoin. Maalauksissaan hän käsittelee laaja-alaisesti inhimilliseen eloon liittyviä teemoja, kuten arkea, työtä ja mm. ympäristökriisistä kumpuavaa ahdistusta ja lamaannusta eräänlaisena arjen taustasäteilynä. Pitkäkestoinen työskentely yksittäisten maalausten parissa tuottaa niihin ajallisia kiteytymiä ja kerroksia, jotka tekevät maalaamisen aikana tapahtuneen ajatustyön näkyväksi. Ajalliset kiteytymät myös muodostavat maalauksissa näkyville kuvaelmille oman historiallisen ja mytologisen sakkansa.

henna.jula ( a ) gmail.com
www.hennajula.com, www.oceanebruel.com, www.mariapaakkonen.com, www.joelslotte.com


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Cecilia Hackzell-Ibrahim
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
040 1460866

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Edward Johansson
konstrundan.aland(a)gmail.com
0457 343 9797

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjettä