139. Arni Aromaa, Studio Savea - Roihupellon taidekortteli

Lähde III/ Spring III 2021Arni AromaaAltaat I/ Pools Taikalammet/ Magic Ponds 2018Alkueläimet/ Primordial Animals 2021

Katuosoite

Laippatie 21, 2. krs
00880 Helsinki

Puhelin

040-5515536

Taidemuoto

Keramiikka

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Arni Aromaa (1971) on teollinen muotoilija, joka työskentelee Helsingissä omassa suunnittelutoimistossaan. Teollisen muotoilijan työnsä rinnalla hän työskentelee kuvanveiston ja keramiikan parissa.
Viime vuosina hän on tutkinut töissään erityisesti keramiikan ja lasin yhdistämistä polttoprosessissa. Tekniikkoina Aromaa hyödyntää muotteihin valua ja prässäystä sekä suuremmissa teoksissa käsin rakentamista. Keramiikan lisäksi Aromaa käyttää puuta veistosten materiaalina. Teokset ovat aiheiltaan luonnosta inspiroituneita, mutta niiden muotokieli, viimeistely ja toteutustekniikat ammentavat vahvasti Aromaan teollisen muotoilijan koulutuksesta. ”Taide toimii minulle vahvana inspiraationa muotoilutyössäni ja toisaalta ammennan taiteeseen muotoilun maailmasta”, Aromaa kuvailee kahden näkökulman vuoropuhelua.
Aromaa on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja hänen töitään on muun muassa Valtion ja Modernin taiteen museo EMMA:n kokoelmissa. Hän on saanut useita muotoilupalkintoja, muun muassa Muotoilun valtion palkinnon 2012 yhdessä kollegansa Sauli Suomelan kanssa.


Ajo-ohjeet

Sisäänkäynti Laippatie 21 ja portaat toiseen kerrokseen