222. Sirpa Ojala - Galleria Kerimanni

Sirpa Ojala, Haaveet kantaa,keramiikkaa, 23x19,2021, kuvaaja Pentti OjalaKuvataiteilija Sirpa Ojala työhuoneellaan tekee teosta savesta 2022.Sirpa Ojala, My willow tree 3, akryyli kankaalle, 89x116, 2021, kuvaaja Pentti OjalaSirpa Ojala, My willow tree 2, akryyli kankaalle, 40x30, 2021, kuvaaja Pentti OjalaSirpa Ojala, Jäkäläkallio, 47x66, akryyli paperille, 2021, kuvaaja Pentti Ojala

Katuosoite

kerimannintie 44
29630 Pomarkku

Puhelin

+358403539430

Taidemuoto

Keramiikka, Muotoilu, Piirustus, Taidegrafiikka, Taidekäsityö, Taidemaalus, Tekstiili, Valokuva, Veistos

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen kuvataiteilija Sirpa Ojala. Olen tehnyt taidetta ammattimaisesti lähes koko aikuisikäni. Olen käynyt Porin Taidekoulun 1979-1982. Nuorempana taidekoululaisena tein metalligrafiikkaa ja puupiirroksia mutta Pomarkkuun muuton ja avioitumisen myötä grafiikka vaihtui pääasiassa guassimaalauksiin. Olen Porin taiteilijaseuran aktiivinen jäsen ja osallistun vuosittain seuran näyttelyihin. 2010-luvun alussa aloin maalaamaan myös akryylillä kankaalle. Aiheeni on usein luontoon liittyvät metsät, puut ja järvi. Näiden lisäksi teen keramiikkaa, rug-hooking tekniikalla teoksia, akvarelleja ja tilaustöitä. Olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin jo 70 -luvun lopulta. Kotimme Galleria Kerimanni on ollut avoinna vierailijoiden tulla tutustumaan taiteilijaan ja näyttelyihin 90-luvulta lähtien. mm. Satakunnan Taidetoimikunnan järjestämissä Ilon-ja valon tapahtumissa olemme olleet mukana. Pidämme kesä-syksy-ja joulunaikaan Galleriaa avoinna ja lisäksi aina sopimuksen mukaan. Viime kesänä oli Ars Kerimanni-kesänäyttely johon sain Taiteen edistämiskeskuksen työskentelyapurahan. Nämä taidenäyttelyt työhuoneella on osoittautuneet kävijäystävällisiksi koska kaikki kotona olevat teokset ovat yleisön nähtävillä ja näin tarjonta on monipuolista. Kävijät pääsevät tutustumaan taiteilijaan ja voimme keskustella teoksista ja taiteentekemisen iloista ja vaikeuksista.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Taidenäyttely Galleria Kerimannissa kahdessa kerroksessa ja työhuoneella. Teoksia myynnissä ja myös taiteesta tuotteistettuja tuotteita kuten tyynynpäällisiä, keittiöpyyhkeitä, pöytäliinoja, magneetteja ja pussilakanoita ym. lisäksi myynnissä keramiikkaa, rug-hooking laukkuja, uniikkipostikortteja ja luontokuvakirjoja. Esittelen näyttelyn vieraille ja kerron teoksista ja sitten he saavat omatoimisesti palata katsomaan teosta tai tuotteita jotka heitä kiinnostaa. Mieheni valokuvaaja Pentti Ojala esittelee kirjaansa "Veden kuvajaiset" ja kertoo omista luontovalokuvistaan.


Ajo-ohjeet

Porista Kankaanpään suuntaan n. 28km Pomarkun kohdalta vasemmalle Kivijärventietä Siikaisiin päin n. 9km siitä vasemmalle Kerimannintietä 440m niin olet punaisen puutalon pihassa joka on Galleria Kerimanni.