100. Christine Candolin - Kabelfabriken / Kaapelitehdas

Christine Candolin / SACRED 2022 / Målning med LjusChristine Candolin / Min installationCandolin /  A Hot Gun 2022 / Ljusmålning Candolin/ Stjärnfall 2022/ LjusmålningCandolin /  Tecknet  2022 / Ljusmålning

Katuosoite

Tallbergsgatan 1 B 4. Vån
0180 Helsingfors

Puhelin

041-4594439

Taidemuoto

Installaatio, Visuaalinen taide

Saavutettava liikuntarajoitteisille

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Olen 1980-luvulta alkaen työskennellyt tilallisen taiteen ja installaatioiden parissa sekä maalannut ja valokuvannut. Tietoisuuden evoluutio, ihmisen tietämys ja maailman hahmottaminen sekä ihmisen toiminta ovat pitkään kiehtoneet minua ja jättänyt vahvoja jälkiä visuaaliseen työhöni. Pohdin miten me luomme ja muotoilemme maailmamme, yritän myös ymmärtää miten havaitsemme, miten sisäinen minämme, aikamme ja kulttuurimme vaikuttaa näkemiseen ja kokemiseen. Kutsun tätä jatkuvaa vuorovaikutusta mieleksi ja materiaksi. Installaationi ovat allegorisia heijastuksia tutkimusmatkoiltani edellämainituilta alueilta.
Voinko minä kuvataiteilijana pohtia ja tehdä visuaalisia muistiinpanoja osasta näistä ilmiöistä - mielestäni voin ja minun täytyy - sillä taiteen kautta voi työstää asioita joita ei ole mahdollista työstää rationaalisessa maailmassa - taide on siksi toinen paikka. Töissäni ei vastata tieteellisiin kysymyksiin, vann se pohtii minun näkökulmia, tulkintoja ja kokemuksia olemisesta, teokset manifestoivat siksi asioita joille ei löydy sanoja. Ne ovat toisin sanoen materiaalisia muistiinpanoja "siitä mikä on". Installaatioissa käytän vaihtelevia materiaaleja riippuen siitä mitä haluan ilmaista: kivestä, lasista, teräksestä, betonista ja perunajauhoista valoon ja veteen. Maalauksia, valokuvia. Tekstifragmenteilla ja kirjoituksilla on aina 1980-luvulta asti ollut suuri merkitys ja viittaavat ajatukseen ja tietoisuuteen. Installaationi ovat usein isoja, moniulotteisia teoksia, joissa materiaalia ja idea teoksen takana esitetään yhdistettynä karuun ja brutaaliin kauneuteen.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Olen paikalla työhuoneellani kertoassa taiteestani ja tekniikoistani ja ajatuksistani taiteen ympärillä.


Ajo-ohjeet

Metrolla Ruoholahteen ja 500 m kävely Lauttasaarelle päin tai bussila nro 20 tai raitiovaunulla nro 8 Kaapelitehtaalle.