142. Studio Mari Vallemaa - Roihupellon taidekortteli

tekijä:Mari Vallemaa 
teoksen nimi:Eivät uskoisi, jos tietäisivät 
tekniikka:sekatekniikka
koko:47cm x 47cm x 4cm
vuosi:2021
 kuvaaja:Mari VallemaaMari Vallemaa
"Esineet kertovat hiljaista tarinaansa" 
Luova hetki Studiossa  
2022tekijä:Mari Vallemaa 
nimi:Tunsi itsensä uudestisyntyneeksi
tekniikka:sekatekniikka
koko:31,5cm x 26,5cm 
vuosi:2020
kuvaaja:Mari Vallemaatekijä:Mari Vallemaa
nimi:Ei ole aikaa!
tekniikka:esinekooste
koko:30cm x 30cm x 30cm
vuosi:2019
kuvaaja: Mari Vallemaatekijä:Mari Vallemaa
nimi:Peräkammarin poika
tekniikka:sekatekniikka
koko:51cm x 42cm
vuosi:2021
kuvaaja:Mari Vallemaa

Katuosoite

Pulttitie 16
00880 Helsinki

Puhelin

+358 503467474

Taidemuoto

Visuaalinen taide

Tietoa taiteilijasta/ryhmästä

Teosteni lähtökohtana on useimmiten jokin itselleni merkityksellinen esine. Esine, jonka pintarakenne tai muoto on kiinnostava, nostaa mieleeni muiston, kauniin tai kipeän. Työskentelyn edetessä esineiden symbolimerkitys avautuu, vahvistuu ja kirkastuu vähitellen. Työ syntyy oivallusten kautta. Osaset asettuvat paikalleen kokonaisuuden osina. Jokaisella teoksella on oma tarinansa. Tarinallisten kuvien koostaminen on minun kieleni, keino tehdä tunteeni ja sisäinen maailmani näkyväksi.

Esineet koosteisiini valikoituvat pitkän ja monivaiheisen työskentelyprosessin tuotoksina. Teosteni materiaali on enimmäkseen käytöstä poistettua, aikansa elänyttä, hylättyä roinaa. En varsinaisesti etsi sitä vaan löydän. Häviämisen hidas prosessi on teoksissani näkyvästi läsnä.

Teoksen rakentaminen on aina uusi löytöretki. Tutkin esineiden ja materiaalin muotokieltä, värimaailmaa ja niiden pintarakenteita. Ratkoessani sommittelun lainalaisuuksiin liittyviä ongelmia huomaan pohdiskelevani usein eksistentialismin ydinkysymyksiä ”mikä tekee elämän merkitykselliseksi?”, ”mikä on arvokasta elämässä?”. Työskentelytapani, -tekniikka ja -välineet määräytyvät ja vaihtelevat sen mukaan, mitä työskentelysessiossa kulloinkin lähtee liikkeelle. Aiheet nousevat kokemustiedostani. Työskentelen intuitioni pohjalta. Teoksissani käsittelen myös elämäni vaikeita asioita. Lähiomaisten menetykset ja muut kipeät elämäni tapahtumat ovat teosteni tunnelmien taustalla.

Joskus työ syntyy vähitellen, viikkojen tai kuukausien kuluessa. Työstän useampaa teosta samanaikaisesti, rinnakkain. Aloitan, sommittelen, jätän hautumaan, katselen, kirjoitan muistiinpanoja, dokumentoin työvaiheita. Jatkan jonkin mielenkiintoisen esinedialogin tai merkityksellisen yksityiskohdan ohjaamana. Teos saattaa lähteä yllättäen aivan uuteen suuntaansa, muuttaen muotoaan useaan otteeseen luomisprosessin aikana. Esinekoosteen valmistaminen on aina matka sisimpääni; etsimistä ja löytämistä.

Korona-ajan eristäytyneisyydessä aloin jälleen luoda kollaaseja eri materiaaleista. Samalla aktivoitui kiinnostukseni valokuvaukseen vuosien tauon jälkeen.

Ohjelma Taidekierroksen aikana

Annan työnäytöksiä ja järjestän näyttelyn.

www.marintaide.fi, Webshop: , Instagram: @marintaide

Ajo-ohjeet

Roihupellon teollisuusalue, Roihupellon Taidekortteli, Pulttitie 16, 2.krs. 00880 Helsinki
Metro: Siilitie
bussit nro 80 ja 82