Taiteen perjantai 2021

31.08.2023 klo 20:57
Luo fantastinen akvarelli yhdessä taiteilija Anette Gustafssonin kanssa.

Elokuvassa akvarellitaiteilija Anette Gustafsson esittäytyy ja sitten hän opastaa lapsia tehtävään. ilmainen taidetehtävä alakouluikäisille lapsille

Fantastinen Akvarelli

Anette Gustafsson, akvarellisti istuu lattialla valoisassa huoneessa, taustalla akvarelliteos missä näkyy valkoinen hevonen. Konstrundan, Taiteen perjantai tehtävä Fantastinen AkvarelliNäin Anette kuvailee tämän vuoden tehtävää:”Yhdessä tulemme hauskalla tavalla kokeilemaan ja tutkimaan miten akvarelliväri toimii. Käytämme paljon vettä, väripigmenttiä sekä yllättäviä työkaluja. Emme varsinaisesti maalaa, mutta saamme nähdä kuinka vesi ja sattuma luo odottamattomia ja uniikkeja muotoja. Ei ole oikeaa tai väärää, joka kuvasta tulee erilainen. Kun kuva on kuivunut, siitä saattaa löytää erilaisia olentoja!”

Tehtävän voi toteuttaa koulussa tai kotona, opettajan tai vanhempien on hyvä auttaa valmisteluissa ja tarvikkeiden kokoamisessa.

Ohjeet:
Jos sää on hyvä, tehtävän voi mielellään tehdä ulkona. Muuten on hyvä suojata työpöytä muoviliinalla tai vastaavalla. Ota esiin tarjotin tai sileä levy, jonka päällä maalaus voi kuivua. Pukeudu vaatteisiin, jotka saa likaantua.

Tarvittavat materiaalit:

  • 2 kpl paperia / taiteilija - mielellään akvarellipaperia. Muuten paksumpaa piirustuspaperia
  • 4 eri akvarelliväriä, muuten vesiväriä - pala tai neste
  • Vettä, purkki ja vähintään yksi sivellin
  • Spraypullo, muutama topspuikko, suolaa, steariinikynttilä (valkoinen), pipetti 
  • Tusseja ja liituja jälkityöskentelyä varten

Elokuvan on tehnyt Luvid Film.

Anette Gustafsson Taiteen perjantai Fantastinen akvarelli, Konstrundan.Opettajia tai vanhempia pyydetään lataamaan kuvia lasten taide­teoksista Instagramiin #taiteenperjantai #konstrundan tai lähettämään kuvat meille osoitteeseen konstens.fredag@gmail.com, niin me lataamme kuvat someen.

 

Lue lisää lehdistötiedotteesta 20.5.2021.

 

Konstrundan