Konstrundan banner 2022, mustavalkoinen kuva jossa ihmis- ja eläinhahmoja. Kuvittaja Jenni Tuominen.

Anna väriä tämän vuoden Konstrundanille!

09.02.2022 klo 10:00
Saammeko esittää: vuoden 2022 Konstrundan kuvitus ja kuvittaja Jenni Tuominen! Konstrundan on järjestetty Suomessa vuodesta 2008 ja tapahtuma on alusta asti toteutettu samalla konseptilla. Konstrundanin visuaalinen ilme on kuitenkin muuttanut muotoaan vuosittain ja jokainen Konstrundan on saanut oman kuvituksensa.

Konstrundan 2022 kuvitus

Tämän vuoden kuvituksen on tehnyt kuvittaja-kuvataiteilija ja suunnittelija Jenni Tuominen. Jenni (s. 1976) asuu ja työskentelee on Porvoossa. Hän toimii laajasti kuvituksen, kuvataiteen ja designin kentällä. Jenni palkittiin vuonna 2017 kuvitustaiteen valtion palkinnolla. Hän on suunnitellut Marimekolle painokuvioita vuodesta 2006, jolloin hän voitti Unessa-kuviollaan Marimekon järjestämän suunnittelukilpailun.

Mustavalkoinen kuva Kuvittaja-muotoilija Jenni Tuomisesta. Kuvan on ottanut Jukka Pylväs. Konstrundan 2022
Kuva: Jukka Pylväs

Suomalainen luonto inspiroi Jenni Tuomista ja hänen keramiikkaansa myydään liikkeissä Japanissa ja Hong Kongissa saakka. Hän muodostaa yhdessä miehensä kuvittaja-graafikko Jukka Pylvään kanssa design-duon Studio Jenni &Jukka. He kirjoittavat ja kuvittavat Jengi - kirjasarjaa. Heidän palkittu onnittelupostimerkki "Together" julkaistiin keväällä 2022. Jennin ja Jukan kuvitusta voi myös nähdä Porvoon katukuvassa uuden kirjastoauton kyljissä.

Jenni on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta graafiseksi suunnittelijaksi ja Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi pääaineena taidegrafiikka. Hänen tuotantoon voi tutustua täältä www.jennituominen.com

Näin Jenni kommentoi kuvitusta:

“Ilahduin kun minua pyydettiin tekemään Konstrundan 2022 kuvitus. Minulle tuli heti mieleen, että se voisi olla mustavalkoinen piirustus, joka koostuisi useasta elementistä muodostaen pintamaisen kuvion, jota voi värittää. Aiheeksi valikoitui Konstrundanin monipuoliset taiteilijat ja käsityöläiset sekä heidän edustamansa taiteenalat. Toivon, että kuvitukseni ilahduttaa ja herättää kiinnostusta osallistumaan tapahtumaan sankoin joukoin.”

HAKUAIKA JATKUU 20.2.2022 ASTI

Nyt on taiteen, taidekäsityön ja muotoilun ammattilaisten aika hakea mukaan vuoden 2022 Konstrundaniin. Hakuaika on 20.1.–20.2.2022. Hakulomake ja lisätietoa löytyy kotisivuilta
täältä.

Levitättehän tietoa Konstrundanista luoville toimijoille verkostoissanne!

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, la-su 3.–4.9., Konstrundan järjestetään viidettätoista kertaa Suomessa. Silloin tapahtumaan osallistuvat luovat toimijat avaavat työhuoneensa yleisölle.

Konstrundanin tavoitteena on lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan. Osallistuja saa näkyvyyttä, uusia verkostoja, mahdollisuuden suoraan myyntiin ja ennen kaikkea Konstrundan tarjoaa tapaamisia taiteesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa.

Yhteystiedot ja lisätietoja

Maamme eri alueille olemme nimenneet aluevastaavat, jotka mieluusti vastaavat
kysymyksiin tämän vuoden järjestelyistä.

  • Projektijohtaja ja vastuualueina Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa ja Keski-Suomi Martina Lindberg, 044 9770 773, konstrundan.aboland@gmail.com
  • Sihteeri ja vastuualueina Kymenlaakso, Etelä-Karjala sekä Itä-Suomen lääni Veronica Svenskberg, konstrundan.info@gmail.com
  • Itä-Uusimaa ja Kanta-Häme Leena Stolzmann, konstrundan.ostranyland@gmail.com
  • Pääkaupunkiseutu Ida Taavitsainen, konstrundan.helsingfors@gmail.com
  • Länsi-Uusimaa ja Päijät-Häme Jani A. Purhonen,konstrundan.vastranyland@gmail.com
  • Ahvenanmaa Leila Cromwell-Morgan Lönnroth,konstrundan.aland@gmail.com
  • Pohjanmaa Nicole Hjelt, konstrundan.osterbotten@gmail.com
  • Oulun ja Lapin lääni Ami Avellán, konstrundan.norrafinland@gmail.com

Lehdistötiedoite 9.2.2022

Konstrundan