Tutustu tämän vuoden Konstrundan osallistujiin

11.05.2023 klo 09:00

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna la-su 2.-3.9.2023 voit vierailla 350 ammattitaiteilijan, käsityöläisen ja muotoilijan luona eri puolilla maata ja tutustua heidän työhönsä.

Voit nyt tutustua tämän vuoden osallistujiin verkkosivuillamme www.konstrundan.fi/ateljeet. Jokaisella osallistujalla on oma profiilinsa, jossa hän kuvaa itseään ja työtään sekä sanoin että kuvin. Sivuston kartan avulla voit myös helposti selvittää, missä voit vierailla lähiympäristössäsi, tai voit suunnitella viikonloppumatkan tapaamaan haluamasi taiteilijat!

Konstrundan on vakiintunut tapahtuma, joka on järjestetty Suomessa vuosittain jo vuodesta 2008 lähtien. Konstrundanin aikana tämän vuoden osallistujat avaavat työhuoneensa ja työpajansa yleisölle. Vierailupisteet ovat avoinna molempina päivinä klo 11–17.

Konstrundanin tavoitteena on lisätä ymmärrystä suomalaisesta nykytaiteesta, -käsityöstä ja -muotoilusta sekä edistää luovaa työtä tuomalla yleisö ja luovan työn tekijät yhteen.

TAIDEPERJANTAI 1.9.2023

Konstrundan on järjestänyt vuodesta 2012 lähtien erilaisia työpajoja ja ohjelmia lapsille ja nuorille. Toivomme, että mahdollisimman moni lapsi osallistuu ohjelmaan! Tavoitteena on antaa positiivinen kuva luovista ammateista ja innostaa lapsia luovaan toimintaan.

ELOKUVA, JOSSA ON ILMAINEN TAIDETEHTÄVÄ

Tuotamme elokuvan, jossa kuvataiteilija Majbritt "Maikku" Huovila esittelee itseään ja työtään ja on tehnyt lapsille innostavan taidekasvatustehtävän. Elokuva on tehty suomeksi ja dubattu ruotsiksi ja englanniksi. Elokuva julkaistaan Taideperjantaina 1.9. verkkosivuilla ja Facebookissa. Ohjeet tehtävään julkaistaan verkkosivuilla elokuussa.

Lisätietoja antaa sihteeri Anne Johansson Padilla, konstrundan.info@gmail.com

Konstrundan