Konstrundan

Viikonloppu vihitty luoville aloille!

31.08.2023 klo 19:33
Konstrundan on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna 16. kerran Suomessa!
Viikonloppuna 2–3.9.2023 noin 350 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa eri puolilla maata avaa ovet työtiloihinsa.

Tänä vuonna Konstrundan järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Silloin osallistujat pitävät studionsa auki klo 11–17. Osallistujiin voit tutustua tarkemmin Ateljeet-sivuilta. Seuraa Konstrundania myös Facebookissa ja Instagramissa, missä me mm. julkaisemme osallistujien teoksia. Nämä antavat kattavan kuvan siitä, mitä Konstrundanin viikonloppu taiteen ja käsityön parissa kattaa.

Nettisivuillamme voit tutustua osallistujaprofiileihin ja mukana olevan kartan kautta löydät taidetta mistä päin Suomea oletkin. Konstrundanin tarkoituksena on lisätä ymmärrystä kotimaisesta nykytaiteesta, käsityöstä ja muotoilusta luomalla tapaamisia yleisön ja luovien tekijöiden välille. Konstrundan tukee osallistujia heidän ammatin harjoittamiseensa tarjoamalla uusia asiakaskontakteja ja verkostoja.

”Konstrundan viikonloppuna ihmisillä on mahdollisuus inspiroitua taiteilijoista, heidän studioistaan ja työtavoistaan sekä ostaa ainutlaatuisia teoksia suoraan tekijältä itseltään. Taiteilijat puolestaan pääsevät esittelemään töitään, tarjoamaan työpajoja ja olemaan suorassa yhteydessä vierailijoihin. Korvaamaton lisäarvo kaikille osapuolille! Äskettäin vihittynä projektipäällikkönä olen erittäin iloinen ja kiitollinen saadessani olla mukana ylläpitämässä ja kehittämässä niin hienoa alustaa kuin Konstrundan." – Frida Gullichsen, projektijohtaja

VOITA UPEITA TEOKSIA ARPAJAISISSA

Konstrundan järjestetää tänäkin vuonna taidearpajaiset, jossa arvomme kahdeksan Konstrandanin osallistujien taideteosta. Konstrundan on ostanut kaikki teokset ja ne ovat nyt mukana arvonnassa. Siellä on mm. palkintoina maalauksia, koruja ja keramiikkaa.

Arpajaiset ovat vierailijoille maksuttomia ja jokaisessa käyntikohteessa voit täyttää lipun. Voitot esitetään jokaisessa vierailupisteessä ja verkossa. Voittajat arvotaan ja julkaistaan kaikilla kanavillamme lokakuussa.

TAITEEN PERJANTAI – TAIDETTA LAPSILLE JA NUORILLE

Vuodesta 2012 lähtien Konstrundan on järjestänyt erilaisia työpajoja ja ohjelmia lapsille ja nuorille. Tavoitteena on antaa positiivinen kuva luovista ammateista ja innostaa lapsia luovaan toimintaan. Taiteen perjantaille 1.9 Konstrundan lanseeraa jälleen taidetehtäviä sisältävän elokuvan, tällä kertaa taiteilijana Majbritt "Maikku" Huovila.

Tehtävät on suunnattu kaikille alakouluikäisille, mutta jokainen lapsen mielen omaava voi toki tehdä ne. Elokuva tuotetaan tänä vuonna ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi. Tuotantoyhtiönä toimii Filmbutik.

Tavoittaaksemme myös isompia lapsia tarjoamme koulu- ja opiskelijaryhmille mahdollisuuden vierailla ateljeilla Taideperjantaina. Lähes 150 taiteilijaa ympäri maata ottavat tänä vuonna vastaan ryhmävierailuja! Ryhmävierailujen varaamiskutsu on lähetetty myös yhdistyksille, yrityksille jne.

Luettelo perjantaina 1.9. ryhmiä vastaanottavista osallistujista löytyy nettisivuiltamme. Kiinnostunut ryhmä voi ottaa itse yhteyttä taiteilijaan ja varata vierailunsa.

Tänä vuonna meillä on taas Konstrundan Bingot! Mene osoitteeseen www.konstrundan.fi/taiteen_perjantai ja sieltä löydät bingolomakkeemme. Vierailujen aikana on mahdollista pelata eri osallistujien luona, kuka saa ensimmäisenä bingon!

UUSI PROJEKTIJOHTAJA

Martina Lindberg on toiminut Konstrundanin projektijohtajana vuosina 2019–2023. Nyt elokuussa Martina on luovuttanut soihdun Frida Gullichsenille, joka on nyt ottanut tehtäväkseen toimia uutena projektijohtajana.

Martinan johdolla Konstrundan on kehittynyt useilla eri tasoilla. Fridassa Konstrundan saa innostuneen ja asiantuntevan projektijohtajan.

"Vuoden 2023 alusta lähtien olen työskennellyt pääkaupunkiseudun aluekontaktina", Frida kertoo, "joten minulla on hyvä kuva Konstrundanista projektina ja olen innostunut olemaan mukana kehittämässä tätä upeaa alustaa".

Frida on koulutettu medianomi ja hän on myös opiskellut visuaalista viestintää ja taidekuratointia Ranskassa ja Suomessa. Viime vuosina Frida on työskennellyt kulttuurituottajana taiteeseen liittyvissä projekteissa; mm. tapahtumien järjestäjänä, taiteen kuraattorina ja radio-ohjelmien juontajana ja on siten työskennellyt taiteilijoiden kanssa useissa eri muodoissa.

KONSTRUNDAN 2023 ALUEVASTAAVAT

Olemme nimenneet jokaiselle alueelle yhteyshenkilön, joka vastaa mielellään kaikkiin tämän vuoden tapahtumaa koskeviin kysymyksiin.

Projektijohtaja sekä pääkaupunkiseudun aluevastaava

Frida Gullichsen, 040 370 6327, konstrundan.helsingfors@gmail.com

Sihteeri

Anne Johansson Padilla, 040 5101 775, konstrundan.info@gmail.com

Aluevastaavat

Itä-Uusimaa & Päijät-Häme
Leena Stolzmann, leena.stolzmann@gmail.com

Länsi-Uusimaa & Kanta-Häme, Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa ja Keski-Suomi
Nicole Hjelt konstrundan.vastranyland@gmail.com, konstrundan.aboland@gmail.com

Ahvenanmaa
Therese Hjälmarstrand, konstrundan.aland@gmail.com

Pohjanmaa
Heidi Stenberg, konstrundan.osterbotten@gmail.com

Oulun lääni & Pohjois-Suomen lääni
Ami Avellán, konstrundan.norrafinland@gmail.com

Kymenlaakso, Etelä-Karjala & Itä-Suomi
Veronica Svenskberg , konstrundan.ost@gmail.com

Åbolands hantverk rf / Taito Åboland on Konstrundanin vastaava järjestäjä.
 

Konstrundan