KONSTRUNDAN 2022 – ihana sekoitus luovuutta ja osaamista

22.06.2022 klo 19:51
Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna la–su 3.–4.9.2022 voit vierailla 450 taiteen, taidekäsityön ja muotoilun ammattilaisen luona eri puolilla maata ja tutustua heidän työhönsä.

KONSTRUNDAN 2022

Konstrundan on vakiintunut tapahtuma, joka on järjestetty Suomessa vuosittain vuodesta 2008 lähtien.Konstrundanin aikana osallistujat avaavat työhuoneensa ja verstaansa yleisölle.

Vierailukohteet ovat avoinna molempina päivinä klo 11–17. Osallistujat edustavat monipuolista ja inspiroivaa yhdistelmää luovuutta ja asiantuntemusta. 59,3 % edustaa kuvataidetta, 8,5 % taidekäsityötä ja 2,2 % muotoilua. Loput edustavat edellä mainittujen yhdistelmiä tai muuta luovaa toimintaa.

Lisätietoja osallistujista löytyy verkkosivuiltamme. Jokaisella osallistujalla on oma
profiilinsa, jossa hän kuvailee itseään ja työtään sekä kuvin että sanoin. Verkkosivustolla olevan kartan avulla voit myös helposti nähdä, mitkä vierailukohteet ovat lähelläsi, tai voit suunnitella viikonloppumatkan sen perusteella, kenen luona haluat vierailla!

Konstrundanin tavoitteena on lisätä kotimaista nykytaidetta, käsityötä ja muotoilua koskevaa tietämystä ja edistää luovaa työtä tuomalla yleisö ja luovien alojen toimijat yhteen.


"Taide, taidekäsityö ja muotoilu ympäröivät meitä kaikkia jokapäiväisessä elämässämme ja ovat
suurimmaksi osaksi yhtä luonnollisia ja tärkeitä kuin hengittämämme ilma. Silti on helppo unohtaa ne,
jotka luovuutensa kautta rikastuttavat elämäämme niin monin tavoin. Juuri näitä ihmisiä Konstrundan
nostaa esiin
", sanoo projektijohtaja Martina Lindberg.


"Konstrundanin synnyttämät kohtaamiset ovat hyvin inspiroivia vierailijoille ja ne merkitsevät paljon
myös osallistuville taiteilijoille."

Meillä on ilo ilmoittaa, että tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio toimii Konstrundan suojelijana vuonna 2022.

15-VUOTISJUHLAVUOSI

Tänä vuonna Konstrundan järjestetään Suomessa viidettätoista kertaa. Sen kunniaksi tarjoamme tänä vuonna muutamia uutuuksia.

WEBINAARI PE 2.9.2022: KUINKA SELVIYTYÄ TAITEILIJANA TÄNÄÄN? Järjestämme yhteistyössä Pohjoismaisen taidekorkeakoulusäätiön ja Pietarsaaressa sijaitsevan YH Novian kanssa webinaarin, jossa keskitytään työskentelevien taiteilijoiden mahdollisuuksiin ja haasteisiin nykymaailmassa.

KONSTRUNDAN ARPAJAISET saavat uuden ulottuvuuden: kaikki kahdeksan palkintoa ovat kokemuksia. Voittajat voivat valmistaa kukkaruukun tai miniryijyn, käydä valokuvausstudiossa tai maalata ja luoda ammattilaisen opastuksella.

TAITEEN PERJANTAI 2.9.2022

Konstrundan on järjestänyt vuodesta 2012 lähtien erilaisia työpajoja ja ohjelmaa lapsille ja nuorille. Toivomme, että mahdollisimman moni lapsi osallistuu ohjelmaan! Tavoitteena on antaa myönteinen kuva luovista ammateista ja innostaa lapsia luovaan toimintaan.

Elokuva, jossa on ilmainen taidetehtävä

Tuotamme elokuvan, jossa kuvataiteilija, kuvataideopettaja ja valokuvaaja Anna Semerdjiev esittäytyy ja kertoo työstään ja antaa sitten lapsille taidetehtävän. Elokuva tehdään suomeksi ja dubataan ruotsiksi ja englanniksi. Elokuva julkaistaan Taiteen perjantaina 2.9. verkkosivuillamme ja Facebookissa. Ohjeet tehtävään julkaistaan verkkosivuillamme elokuussa.

Etukäteen varattujen ryhmien vierailut

Tavoittaaksemme vanhempia lapsia tarjoamme jälleen koulu- ja opiskelijaryhmille mahdollisuuden
vierailla ateljeissa Taiteen perjantaina. Kutsu koskee myös yhdistyksiä ja yrityksiä.Luettelo osallistujista,
jotka ottavat vastaan ryhmiä pe 2.9., julkaistaan verkkosivuillamme elokuussa.

Jos kiinnostuit, ota suoraan yhteyttä taiteilijaan ja varaa vierailu!


Uutuus: Konstrundan Bingo

Uutuutena julkaisemme myös Konstrundan Bingon netissä, joka on suunnattu kaikille Konstrundanin
lapsivieraille ja lapsenmielisille. Se tarjoaa lapsille hauskaa toimintaa vierailujen aikana ja voi vaikka
kilpailla muiden kanssa: kuka saa BINGOn ensimmäisenä?

#konstensfredag #taiteenperjantai #artfriday #konstrundan2022


KONSTRUNDAN KOKO MAASSA

Konstrundan ylittää monia rajoja luovilla aloilla. Ensimmäisinä vuosina Konstrundanilla oli osallistujia lähinnä pitkin rannikkoa ja Ahvenanmaalla. Viime vuosina osallistujien määrä on kasvanut koko maassa.

Tämän vuoden 450 osallistujasta 64 %:n äidinkieli on suomi, 29 % ruotsi ja 7 % englanti tai muu kieli. Vaikka Konstrundan toteutetaan täysin kolmella kielellä, ruotsinkielinen nimi on säilytetty, mikä tekee Konstrundanista luontevan ruotsin kielen lähettilään koko Suomessa.


Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet vuoden 2022 Konstrundanin toteuttamista.


Svenska Kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Emilie och Rudolf Gesellius stiftelse, Eugène, Elisabeth ja Birgit Nygrénin säätiö sekä William Thuringin säätiö ja Waldemar von Frenckellin säätiö.


Lisätietoja antaa projektijohtaja Martina Lindberg
044 977 0773, konstrundan.aboland@gmail.com

Konstrundan

Vuoden 2024 Konstrundan-kuvittaja: Amanda Valkonen

Tämän vuoden kuvittaja on ahvenanmaalainen Amanda ValkonenLue lisää »
03.03.2024 klo 17:56

VUODEN 2024 KONSTRUNDAN-HAKU ON ALKANUT

Ammattitaiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden on nyt mahdollista jättää hakemus vuoden 2024 Konstrundaniin. Hakuaika on 15.1.–25.2.2024. Lue lisää »
15.01.2024 klo 09:00

Tämän vuoden Konstrundan osallistujat valittu!

Konstrundan on vakiintunut tapahtuma, joka on järjestetty Suomessa vuosittain vuodesta 2008 lähtien. Konstrundanin aikana taiteen-, käsityön-, ja muotoilun ammattilaiset avaavat työhuoneensa ja työpajansa yleisölle. Lue lisää »
27.03.2023 klo 16:24

JUHLAVUOTTAAN VIETTÄVÄ KONSTRUNDAN ONNISTUI YLI ODOTUSTEN!

Konstrundan järjestettiin viidettätoistakertaa Suomessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lähes 440 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa avasivat studioidensa ovet yleisölle ja kutsuivat kävijät keskusteluihin, työnäytöksiin ja energisoiviin kokemuksiin. Yhteensä niissä vieraili yli 28 000 uteliasta taiteen ystävää.Lue lisää »
11.10.2022 klo 11:14

Ahvenanmaalla uusi aluevastaava

Toivotamme Therese Hjälmarstrandin tervetulleeksi Ahvenanmaan uudeksi aluevastaavaksi. Therese ottaa vastaan viestikapulan Leila Cormwell-Morgan Lönnrothilta! Lue lisää »
11.10.2022 klo 09:00

Webinaarin tallennukset!

Etkö ehtinyt mukaan meidän webinaariin 2.9? Ei hätää nyt voit katsoa tallennetut puheenvuorot omalla ajallasi.Lue lisää »
21.09.2022 klo 19:30

Taiteen perjantai: Voiko kahvilla ja marjoilla maalata?

Vastauksen saat perjantaina 2.9 kun kuvataiteilija Anna Semerdjiev esittelee tämänvuotisen tehtävän.Lue lisää »
26.08.2022 klo 15:10

Konstrundan on jo ovella!

Konstrundan on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Suomessa tänä vuonna jo 15. kerran! Viikonloppuna 3.–4. syyskuuta noin 450 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa eri puolilta maata avaavat työhuoneidensa ovet kello 11–17. Lue lisää »
24.08.2022 klo 09:00

PÄIVITETTY!! WEBINAARI 2.9: MITEN SELVIYTYÄ TAITEILIJANA TÄNÄÄN?

Taiteilijoille ei ole monia ilmeisiä "avoimia työpaikkoja", joita he voisivat hakea, vaikka heillä onkin vankka ammatillinen koulutus taiteen alalla. Oma-aloitteisuus ja luovuus ovat työskentelevän taiteilijan tunnusmerkkejä. Kysymys on siitä, miten yksittäinen taiteilija kokee tämän.Lue lisää »
24.08.2022 klo 15:22