VUODEN 2024 KONSTRUNDAN-HAKU ON ALKANUT

03.03.2024 klo 16:28
Ammattitaiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden on nyt mahdollista jättää hakemus vuoden 2024 Konstrundaniin. Hakuaika on 15.1.–25.2.2024.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna la–su 7.-8.9.2024 järjestetään Suomessa 17. Konstrundan. Silloin luovat tekijät ympäri maata avaavat työhuoneensa yleisölle.

Konstrundanin tavoitteena on lisätä ymmärrystä suomalaisesta nykytaiteesta, käsityöstä ja muotoilusta. Vuonna 2023 tapahtumaan osallistui 347 taiteilijaa eri puolilta maata ja kävijöitä oli ennätysmäärä, yhteensä yli 31 000 Konstrundan-viikonlopun aikana.

Osallistujana saat näkyvyyttä, uusia verkostoja, mahdollisuuden suoramyyntiin ja ennen kaikkea Konstrundan synnyttää monia tapaamisia taiteesta kiinnostuneiden ihmisten kesken.


"Maailmanlaajuisen epävarmuuden aikana paikalliset verkostot voivat tarjota turvallisuuden tunnetta. Sama pätee taide-elämyksiin. Konstrundan tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua ihmisiin, jotka ovat niiden taideteosten takana, joita he ihailevat ja joista he haluavat tietää enemmän. Taiteilijalle Konstrundan on konkreettinen tapa kasvattaa asiakaskuntaansa. Tapaamalla taiteilijoita ja heidän teoksiaan voi syntyä spontaaneja yhteyksiä", toivoo projektipäällikkö Frida Gullichsen.

Konstrundanin verkkosivuilta löydät kaikki tiedot hakemuksesta: mitä Konstrundaniin osallistuminen tarkoittaa ja aikataulun haun eri vaiheista.

Levitä tietoa Konstrundanista rohkeasti eri luovilla aloilla toimiville!

UUTTA VUODELLE 2024

Uusi alueellinen yhteyshenkilö Itä-Suomessa

Konstrundanilla on uusi aluevastaava. Tammikuusta 2024 alkaen Konstrundan-osallistujien edustajana idässä toimii Lappeenrannassa asuva korutaiteilija Tiina Rajakallio.

Tiina Rajakallio on Tukholman Konstfackin metallilinjalta valmistunut (M.F.A.) korutaiteilija-muotoilija. Hän on aktiivinen ammattialansa yhdistyksissä ja projekteissa ja toimi viimeiset kolme vuotta Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset Täky ry:n puheenjohtajana. Rajakallio työstää päätoimisesti korutaidetta ja piensarjakoruja työhuoneellaan Lappeenrannassa sekä esittelee töitään näyttelyissä kansainvälisesti.

Konstrundan on hänen mielestään erinomaineni väylä taiteilijoiden ja käsityöläisten, sekä heidän työnsä yleisön ja käyttäjien välisessä vuorovaikutuksessa. "On hienoa päästä edesauttamaan näitä kohtaamisia!"

Konstrundan vaihtaa järjestäjää 

Konstrundanilla on ilo ilmoittaa järjestäjän vaihtumisesta tulevaa, vuonna 2024 järjestettävää tapahtumaa varten. Huolellisen harkinnan jälkeen soihtu siirtyy Åbolands hantverksförening rf:ltä Pargasista Kulturföreningen Grandille Porvoossa, mikä merkitsee uutta lukua Konstrundanille.

Päätös vaihtaa järjestäjää oli yhteistoiminnallinen päätös, joka perustui sisäisiin keskusteluihin Konstrundanin tiimin jäsenten kesken, johon kuuluu kuusi aluevastaavaa, sihteeri, projektijohtaja ja nelihenkinen ohjausryhmä. Muutos on osa laajempaa aloitetta, jolla pyritään tekemään myönteisiä muutoksia sekä osallistujien että Konstrundanin oheistapahtumien kehittämisen kannalta.

Muutto Porvooseen mahdollistaa Konstrundanin työtehtävien keskittämisen, mikä parantaa tiimityötä ja yhteistyötä. Maantieteellisillä seikoilla oli merkitystä, sillä kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus on nyt helpommin mahdollista. Tärkeää on, että muutos on aluepoliittisten tavoitteiden mukainen, sillä Konstrundan haluaa keskittyä läsnäolonsa ja yhteistyönsä vahvistamiseen. Eikä vain Uudellamaalla, vaan myös esimerkiksi Itä-Suomessa, kun Konstrundanin uusi alueellinen yhteyshenkilö, Tiina Rajakallio, on kotoisin alueelta.

 

Konstrundan kiittää Åbolands hantverks förening rf:tä ja odottaa yhteistyön jatkumista Konstrundanin nimissä!

Konstrundan

Vuoden 2024 Konstrundan-kuvittaja: Amanda Valkonen

Tämän vuoden kuvittaja on ahvenanmaalainen Amanda ValkonenLue lisää »
03.03.2024 klo 17:56

Tämän vuoden Konstrundan osallistujat valittu!

Konstrundan on vakiintunut tapahtuma, joka on järjestetty Suomessa vuosittain vuodesta 2008 lähtien. Konstrundanin aikana taiteen-, käsityön-, ja muotoilun ammattilaiset avaavat työhuoneensa ja työpajansa yleisölle. Lue lisää »
27.03.2023 klo 16:24

JUHLAVUOTTAAN VIETTÄVÄ KONSTRUNDAN ONNISTUI YLI ODOTUSTEN!

Konstrundan järjestettiin viidettätoistakertaa Suomessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lähes 440 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa avasivat studioidensa ovet yleisölle ja kutsuivat kävijät keskusteluihin, työnäytöksiin ja energisoiviin kokemuksiin. Yhteensä niissä vieraili yli 28 000 uteliasta taiteen ystävää.Lue lisää »
11.10.2022 klo 11:14

Ahvenanmaalla uusi aluevastaava

Toivotamme Therese Hjälmarstrandin tervetulleeksi Ahvenanmaan uudeksi aluevastaavaksi. Therese ottaa vastaan viestikapulan Leila Cormwell-Morgan Lönnrothilta! Lue lisää »
11.10.2022 klo 09:00

Webinaarin tallennukset!

Etkö ehtinyt mukaan meidän webinaariin 2.9? Ei hätää nyt voit katsoa tallennetut puheenvuorot omalla ajallasi.Lue lisää »
21.09.2022 klo 19:30

Taiteen perjantai: Voiko kahvilla ja marjoilla maalata?

Vastauksen saat perjantaina 2.9 kun kuvataiteilija Anna Semerdjiev esittelee tämänvuotisen tehtävän.Lue lisää »
26.08.2022 klo 15:10

Konstrundan on jo ovella!

Konstrundan on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Suomessa tänä vuonna jo 15. kerran! Viikonloppuna 3.–4. syyskuuta noin 450 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa eri puolilta maata avaavat työhuoneidensa ovet kello 11–17. Lue lisää »
24.08.2022 klo 09:00

PÄIVITETTY!! WEBINAARI 2.9: MITEN SELVIYTYÄ TAITEILIJANA TÄNÄÄN?

Taiteilijoille ei ole monia ilmeisiä "avoimia työpaikkoja", joita he voisivat hakea, vaikka heillä onkin vankka ammatillinen koulutus taiteen alalla. Oma-aloitteisuus ja luovuus ovat työskentelevän taiteilijan tunnusmerkkejä. Kysymys on siitä, miten yksittäinen taiteilija kokee tämän.Lue lisää »
24.08.2022 klo 15:22

KONSTRUNDAN 2022 – ihana sekoitus luovuutta ja osaamista

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna la–su 3.–4.9.2022 voit vierailla 450 taiteen, taidekäsityön ja muotoilun ammattilaisen luona eri puolilla maata ja tutustua heidän työhönsä. Lue lisää »
22.06.2022 klo 19:51