etsi nimellä

Alue

Muuta

Tekniikka

Näytä:   

Lista Kartta

341

1. Ateljee Kaisa Lamminpää-Raekallio - Kuopion Konepaja

Pohjolankatu 1, Kuopio
Olen Kaisa Lamminpää-Raekallio, 44-vuotias freelancer taiteilija ja kahden pienen pojan äiti. Toimin monitaiteellisella työkentällä toiminimeni Valontanssin kautta. Asun ja työskentelen Kuopiossa, Pohjois-Savossa. Ateljeeni sijaitsee VR:n vanhoilla veturihalleilla, Konepajan taiteilijayhteisössä. Työskentelen tällä hetkellä rakkaan, kiehtovan ja loputtomasti inspiroivan kuvataiteen parissa maalaten. Maalausprosessini on hyvin intuitiivinen. Inspiroidun tunteista, tunnelmista, luonnosta, unista, väreistä, musiikista. Välillä koitan etukäteen päättää jotain lopputuloksesta, mutta yleensä aina maalausprosessini vie mennessään ja lopputulos on itsellenikin yllättävä. Maalaamisen flow on jotain, jossa tunnen saavani raottaa maailmojen välisiä verhoja. Aloitin taidepolkuni kuvataiteen kautta Savonlinnan Taidelukion kuvataidelinjalla ja Ikaalisten Käsi-ja Taideteollisuus oppilaitoksessa, mutta tanssitaide vei minut mennessään ja valmistuin Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta. Toisen lapseni Toivon syntymän myötä maalaamisen intohimo palasi aivan uudenlaisella voimalla. Ilmaisu liikkeen ja tanssin kautta vapautti maalaamiseni aivan uudella tavalla ja sillä löytöretkellä olen edelleen! Maalaamisen ohella työstämme myös Tanssiva Maalari - nimistä monitaiteellista installaatiota työparini, puolisoni, muusikko Antti Raekallion kanssa.
Lue lisää

2. Johanna Turunen - Suunnittelupaja Sulatto

Sortavalankatu 2, Joensuu
Johanna Turunen on Joensuussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka työskentelee maalaten, valokuvaten, keramiikan ja serigrafiatekniikan keinoin. Taiteellisessa työskentelyssään hän käsittelee monia tunnetiloja mm patsasaiheiden välityksellä.
Lue lisää

3. Anneli Kokon työhuone

Koskikatu 6, Joensuu 10
Tyoskentelen tekstiili/ /ja kuvataiteen menetelmillä. Tuoreimmat teokseni ovt akryyli/ja guassimaalauksia. Niissä on usein aiheena vaate tai vaatteenomainen muoto.
Lue lisää

3. Anu Torikka -Työhuone Koskikatu 6

Koskikatu 6, Joensuu
Olen taidegraafikko ja työskentelen metalligrafiikan parissa. Teen myös taiteilijakirjoja .Vedokseni ovat useimmiten värigrafiikkaa. Yhdistän syvä- ja kohopainon tekniikoita.
Lue lisää

4. Kuvataiteilija Miia Rosenius

Olli Tiaisentie 16, Kontioranta
Olen pohjoiskarjalainen kuvataiteilija ja taidekasvattaja. Asun Kontioniemessä, Kontiolahden kunnassa. Työskentelen monenlaisia taiteen tekemisen välineitä hyödyntäen, mutta kolmiulotteisuuden ja tilallisuuden kautta teokseni muotoutuvat usein installaatiomaisiksi. Myös piirtäminen ja taidegrafiikka ovat aina pysyneet mukana ilmaisussani. Olen toiminut useissa erilaisissa yhteisö- ja ympäristötaiteen projekteissa. Koen tärkeäksi, että taide voi olla osana tavallisia arjen ympäristöjä, ja yhteisöt voivat olla mukana aktiivisina toimijoina.
Lue lisää

5. Outi Piiroinen

Luostarinvaarantie 18, Kovero
Olen kuvataiteilija pienestä pohjoiskarjalaisesta kylästä. Kotiani ympäröivät rikas luonto ja rauha ovat taiteeni loputon inspiraation lähde. Identifioidun piirtäjäksi, vaikka työskentelenkin monipuolisesti erilaisten tekniikoiden parissa. Taide on minulle ensisijaisesti keino jäsennellä ajatuksiani ja ottaa kantaa ajan ilmiöihin. Aiheina toistuvat usein ihmisyys, suomalaisuus ja luontosuhteemme. Teoksissani ihmiset ja linnut, luonto ja rakennettu ympäristö sekä erilaiset näkökulmat sekoittuvat. Pikkutarkkoja yksityiskohtia sisältävät absurdit kuvamaailmat ovat tunnusomaisia ilmaisulleni.
Lue lisää

6. Kuvataiteilija Kaisa Jussilan ateljee

Kannaksentie 587a, Onkamo
Olen taidegraafikko ja kuvataiteilija. Valmistuin Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2006, ja asun Onkamon kylässä Tohmajärvellä, Pohjois-Karjalassa. Jo lapsena suurin haaveeni oli tulla taiteilijaksi ja saada tehdä kuvia. Piirsin aina ja kaikkialla, ja piirtäminen on yhä yksi työskentelyni lähtökohdista. Työskentelen laajasti taidegrafiikan tekniikoilla sekä piirtäen ja maalaten. Työskentelyni toinen tärkeä osa-alue on kolmiulotteinen ilmaisu. Teen keramiikkaveistoksia, paperiteoksia ja installaatioita. Taiteeni teemoja ovat mielikuvituksen ja mystiikan maailmat, alitajunta ja maagisuus. Minua kiinnostavat historia ja eletty elämä, sadut ja tarinat. Käsittelen taiteessani syvällisiä asioita, ja haluan herättää katsojan ajattelemaan, tuntemaan ja innoittumaan.
Lue lisää

7. Alexandra Lindqvist - Sappion luomutila

Pikkusappiontie 21, Juva
Olen vuonna 2016 juvalaistunut korutaiteilija. Korujen suunnittelu on kulkenut vahvasti mukana lapsuudesta asti ja vuonna 2009, valmistuttuani jalometallialan artesaaniksi, harrastuksesta tuli ammatti. Alkuun keskityin koruissani perinteisiin kultasepäntekniikoihin, mutta pian kaipasin lisää liikkumavaraa ja uusia tekniikoita. Ohjaustoiminnan artenomiopintojen kautta tutustuin yli kymmeneen eri käsityötekniikkaan ja sain työkaluja vapaampaan ilmaisuun. Koruissani tärkeitä elementtejä ovat vahva kolmiulotteisuus sekä runsas värien käyttö. Viimeisimmissä teoksissani olen hyödyntänyt vanhaa tuftaustekniikkaa, jossa tuftausneulalla ja langalla luodaan ryijymäistä pintaa. Tekniikan avulla luon kolmiulotteisia, veistoksellisia tekstiiliteoksia.
Lue lisää

8. Mari saravo Art

Kasarminkatu 3, MIKKELI
Mari Saravo on toiminut päätoimisena taiteilijana vuodesta 2020 alkaen. Saravon ateljee sijaitsee Mikkelissä taidegalleria GalleriArin alakerrassa. Ateljee on sekä työtila että oma galleria. Saravo tekee teokset pääasiassa maalaten , käyttäen akryylivärejä. Tyyli on keveä, pop-artmainen, värikäs ja pirskahteleva. Teoksissa on iloa, jujua veikeyttä ja puhuttelevia yksityiskohtia. Saravo on ohjannut taidepajoja ja on osallistunut useisiin taidenäyttelyihin alueella.
Lue lisää

9. Anni-Sofia Knuuttila - Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Olen Etelä-Karjalassa Imatralla toimiva 33-vuotias kuvataiteilija, pääasiallisena ilmaisukeinonani on maalaus ja puupiirros. Taiteen tekeminen on minulle keino jäsennellä huomioitani itsestäni ja ympäröivästä maailmasta. Monissa teoksissa toistuvat samat teemat, kuten omakuva ja identiteetti, lapsuusmuistot ja tunnelmat, vahva symboliikka ja kerrokselliset tekstuurit. Taiteellani ilmaisen pohjimmiltani sitä, kuka minä olen ihmisenä ja annan tähän kysymykseen vastauksia myös yleisölleni.
Lue lisää

9. Eva Mäkelä - Tainionkosken Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Eva Mäkelä (s. 1989, Porvoo) Olen nykyään Imatralla asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä. Tällä hetkelä käyttän erilaisia materiaaleja, kuten metallia ja polymeerisavea, luodakseni ainutlaatuisia, vastenmielisiä ja jopa pelottavia veistoksia. Tavoitteenani on haastaa katsoja kohtaamaan myös epämiellyttäviä tuntemuksia; ja vaikka teokseni ovat makaabereita tai ällöttäviä, niistä löytää myös sympaattisuutta ja jopa söpöyttä.
Lue lisää

9. Heidi Suikkanen

Telkänkatu 2, Imatra
Olen Heidi Suikkanen, vuonna 1987 syntynyt kuvataiteilija Etelä-Karjalasta. Olen piirtänyt lapsesta asti. Piirtäminen tänä päivänä on parhaimmillaan samanlaista kuin se oli lapsuudessani: pakoreitti omaan mielikuvitusmaailmaan. Saan inspiraationi arkipäiväisistä kohteista kuten koneista, esineistä, kirjaimista sekä luonnosta. Muuntelen aiheita mieleisekseni keksien jotain uutta ja kummallista. Piirroksilleni on tyypillistä eläväinen ja runsas viiva sekä surrealistinen tunnelma.
Lue lisää

9. Olli Tammi - Ateljee

Telkänkatu 2, Imatra
Olen kuvataiteilija ja erikoistunut kuvanveistoon, mutta työstän myös muilla keinoilla ja materiaaleilla laaja-alaisesti ilman erityisiä rajoituksia. Sisällöt keskittyvät ihmiseen ja ihmisyyteen, sekä sen sisältämiin haasteisiin ja tätä kautta teokset ovat useimmiten figuratiivisia ja esittäviä.
Lue lisää

9. Tuukka Teponoja - Tainionkosken Taiteiden Talo

Telkänkatu 2, Imatra
Olen Imatralla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja sarjakuvantekijä. Tekemiselleni leimallista on kollaasimaisuus ja kokeelliset kerrontamuodot. Teosteni lähestymis- ja tekotavat vaihtelevat ennakkoluulottomasti ja ennalta-arvaamattomin tavoin sarjakuvasta ääniteoksiin ja videoinstallaatioista readymadeen. Viimeaikoina olen kiinnostunut tilakerronnan mahdollisuuksista. Tapahtuman aikana esittelen työskentelyäni teosesittelyin ja työnäytöksin. Esillä myös pienoisnäyttely.
Lue lisää

9. Valokuvaaja Hanna Koikkalaisen työhuone

Telkänkatu 1, Imatra
Olen valokuvaaja (TaM, Aalto-yliopisto/Taik) ja käsittelen työssäni mm. muistoja, muistitietoa, kansanperinnettä, historiaa ja luontosuhdetta. Valokuvauksen lisäksi olen opiskellut kulttuurihistoriaa ja dokumentaarista elokuvaa ja yhdistän niitä aloja projekteissani. Työhöni kuuluu paljon taustatutkimusta kuten lukemista, haastatteluita ja arkistotyötä.
Lue lisää

10. Viivi Kiiskisen työhuone

Tainionkoskentie 3, IMATRA
Tervetuloa tutustumaan pinkkiin työhuoneeseeni Imatralla! Olen Etelä-Karjalassa vaikuttava kuvataiteilja (AMK) ja työskentelen mm. tekstiilitaiteen, installaatioiden ja erilaisten julkisen taiteen projektien parissa. Hyödynnän paljon ready made- ja kierrätysmateriaaleja teoksissani. Työskentelyssäni se punainen lanka on siis pinkki!
Lue lisää

11. Atelje Kullberg

Kyyrölänkatu 22, Imatra
Työskentelen metallin, maalauksen ja jossain määrin myös grafiikan parissa. Olen toiminut maalaustaiteen vastuuopettajana Imatran ammattiopistossa. Nyt työskentelen ateljeessa tulevan näyttelyn parissa. Testaan erilaisia materiaaleja maalaamisessa ja pyrin hyödyntämään niitä taiteessani. Metallin leikkaaminen ja taivuttaminen 2d-levystä 3d-veistokseksi on pääteema veistotyössä.
Lue lisää

12. Anu Kudjoi - Loitsu Creations

Sinkkikatu 14 B, Imatra
Olen Anu Kudjoi, ompelijakisälli ja tekstiiliartesaani Imatralta. Teen tilaustöitä, taidetekstiilejä ja pientä omaa Loitsu Creations-vaatemallistoani kierrätystekstiilistä ompelemalla ja reaktiiviväreillä värjäämällä. Teen myös ompelijan töitä eli korjaus- ja mittatilausompelua. Työskentelen osana Osuuskunta Vuoksen Taitajia, jonka puheenjohtajana myös toimin. Kierrätystekstiilin käyttö on minulle tärkeää. Puuvillantuotanto on jo maailman toiseksi suurin ympäristöongelma. Tärkein käyttämäni materiaali ovat vanhat t-paidat ja lakanat. Niistä ompelemalla ja värjäämällä teen mm. mekkoja, hameita, jakkuja, laukkuja ja seinävaatteita. Värjäämiseen käytän kotimaisia reaktiivivärejä joiden ympäristökuorma on mahdollisimman pieni. Kierrän paljon tapahtumissa kollegojen kanssa myymässä tuotteitani ja usein myös esiintymässä Korvenloitsu-runolauluduon toisena osapuolena. Lisäksi tavoitan asiakkaita työhuoneellani, somessa ja pienen verkkokauppani kautta.
Lue lisää

13. Reetta Harmaalan kotiateljee

Mellonkatu 12, Imatra
Olen Reetta Harmaala, kuvataiteilija ja käsityöntekijä. Työskentelen Imatralla. Työni ovat hyvin symbolisia ja niihin liittyy aina tarina. Kuvitan mieleni maisemia ja teen epätodellisesta todellista. Yhdistän töissäni taidegrafiikkaa ja eri piirustustekniikoita. Lempimateriaalini ovat vaneri ja kupari.
Lue lisää

14. Antti Nieminen - Rehulan ateljeepaja

Mantereentie 934, Taipalsaari
Olen seppämestari, kultaseppä ja kuvanveistäjä, joka työskentelee laaja-alaisesti kuvataiteen, muotoilun, korutaiteen ja arkkitehtuurin piirissä. Taiteellisessa työssäni pyrin kommunikaatioon monin eri tavoin. Taideteoksen tulee luoda dialogi sijoitusympäristönsä ja kokijansa kanssa, dialogi voi olla kontrastinen, johdatteleva tai korostava. Saan innoitusta ihmisen suhteesta ympäristöönsä, niin luontoon kuin rakennettuun tai sosiaaliseen ympäristöön. Ajan aktiivisesti prosenttiperiaatteen soveltamista kaikkeen rakentamiseen ja pyrin löytämään kuvataiteelle uusia väyliä.
Lue lisää

15. Maria Nuutinen - Taidekeskus Itä

Valtakatu 66, Lappeenranta
Olen lappeenrantalainen korutaiteilija. Teokseni ovat koruja, esineitä ja valokuvia, joista usein koostan installaation näyttelytilaan. Tapani työskennellä on tutkiva ja saan teoksieni aiheet havainnoimalla arkista elämää. Ihminen, koristautuminen, kauneuskäsitteet ja ylipäänsä ihmisten käyttäytyminen on lempiaiheeni, joka innoittaa työskentelemään vuodesta toiseen. Käytän paljon erilaisia käsityömenetelmiä teoksia valmistaessani. Emalointitekniikka on yksi suosikkini, jota olen hyödyntänyt viime vuosina paljon teoksissani.
Lue lisää

16. Leena Katriina Ehrling

Mäntyläntie 6 , Lappeenranta
Olen Leena Katriina Ehrling, valmistuin kuvataiteilijaksi 2016 Saimaan ammattikorkeakoulusta. Syksyllä 2022 aloitin julkisen taiteen YAMK-opinnot LAB-ammattikorkeakoulussa. Asun ja työskentelen Lappeenrannassa. Olen aina piirtänyt ja maalannut. Välillä elämä toi taukoa työskentelyyn, mutta kun opiskelin aikuisikäisenä kuvataiteilijaksi, taide tuli täysin olennaiseksi osaksi elämääni. Maalaan useimmiten öljy- tai akryyliväreillä kankaalle ja levylle, joskus välineenä toimii myös muste paperille. Väripalettini on melko niukka. Käytän murrettuja ja maanläheisiä värejä, joita raikastan hillitysti pastellin sävyillä. Välillä työskentelyn jälki on ankaraa ja tarkkaa, toisinaan vapautunutta ja mehevää. Siveltimen jälki vaihtelee ja annan sen niin olla.
Lue lisää

17. Niina Luoma - LUOMA design

Kitulantie 92, Kannusjärvi
Olen Niina Luoma, suunnittelija ja yrittäjä LUOMA designin takana. Suunnittelen ja valmistan tuotteita, joille kaikille on yhteistä värikkäät ja leikkisät kuvitukseni. Tuotevalikoimastani löytyy niin käsityönä painamiani kangaskasseja kuin kuvituksistani valmistettuja koruja, asusteita ja sisustustuotteita. LUOMA designin tuotteet valmistan käsityönä Haminan maaseudulla sijaitsevalla työhuoneellani. Monet kuvituksieni aiheet ovatkin saaneet inspiraationsa juuri kotiseudun luonnosta ja eläimistä sekä myös menneiden vuosikymmenten tunnelmista.
Lue lisää

17. Pauli Luoma - Galleria Luoma

KITULANTIE 92, Kannusjärvi
Pauli Luoma, öljyvärimaalari. Maalauksia " 35 maalausvuoden ja yli kahden tuhannen myydyn maalauksen kokemuksella". N 80 yksityisnäyttelyä eri puolella Etelä-Suomea ja oma ateljee-galleria -Galleria Luoma - perustettu ja toiminut vuodesta 1999.
Lue lisää

18. Saara Vainion työhuone

Rauhankatu 8 , Hamina
Olen 45-vuotias haminalainen kuvataideopettaja ja taiteilija. Maalaukseni ovat esittäviä – realistinen maalaustapa on minulle luonteva ja pakoton. Satu ja arki kohtaavat maalauksissani omanlaisensa maagisen realismin muodossa. Mallinani on toiminut pieni tyttäreni. Viime vuodet olen maalannut vesiväreillä, mutta suunnittelen kokeilevani myös muita maalausvälineitä ilmaisussani.
Lue lisää

18. Taidehuone Anniina Loiske

Rauhankatu 8, Hamina
Olen keramiikkataiteilija, asun ja työskentelen Haminassa. Taiteessani tutkin ihmisyyttä, olemassaoloa ja sen kaiken kattavaa noeettista ulottuvuutta. Teosteni kautta etsin yhtymäkohtia tekemisen ja ajattelun välillä. Teen sitä mikä tai mitä ilmenee kauttani. Minulla on työhuone Haminan kaupungilla, ja opetan keramiikkaa Haminan kansalaisopistossa ja Haminan kuvataidekoulussa. Olen Haminan Taideseuran hallituksen jäsen, ja valtakunnalliseen Konstrundan -tapahtumaan valittu taiteilija vuonna 2022. Olen Tekevä Lappia osuuskunnan jäsen. Olen ollut mukana seitsemässä yhteisnäyttelyssä, tällä hetkellä työstän toista henkilökohtaista taidenäyttelyä. Aikaisemmin olen esiintynyt Haminan teinisirkuksessa, Kotkan nelosteatterissa, ja Nukketeatteri Kapustassa. Olen tuottanut teatterinäytelmiä ja taidenäyttelyjä.
Lue lisää

19. Eija Ylinen-Virtanen ateljee

Mäkeläntie 111, Neuvoton
Aikaisempi puusepän yrittäjyyteni vaihtui taidemaalariksi sairastuttuani astmaan. Repin-instituutin koulutus antoi siihen hyvät eväät. Maalaan mielelläni sekä akvarelleilla, että öljyväreillä kaikkea ympäriltäni. Aiheina luonnon kauneus, ihmiset ja joskus surukin. Materiaaleista puu ja käsin virkattu pitsi ovat päätyneet usein töihini. Puuperhoset eri puulajeista ovat minun kestosuosikkejani. Olen ollut useissa yhteis- ja yksityisnäyttelyissä. Olen Kotkan Taiteilijaseuran jäsen.
Lue lisää

20. Riikka Kronström-Johanssonin ateljee

Sammonkatu 16, Kotka
Olen toiminut kuvataiteilijana jo vuodesta 1993 lähtien. Silloin hankkimani ateljee antoi minulle mahdollisuuden jatkuvaan kehittymiseen, tavoitteellisen taiteen tekoon ja näyttelyjen järjestämiseen. Oma tekotyylini kehittyi jo silloin vahvaksi, sillä halusin kehittää ja kokeilla erilaisia tekniikoita pelkän klassisen kuvanveiston, kipsi-, pronssi- ja alumiinivalujen jälkeen. Tietysti myös jatkuva taideopiskelu vaikutti tähän. Yhä enenevässä määrin teoksiini materiaaliksi ilmestyi kierrätysmateriaaleja, puuta, rautalankaa, lasia jne. Savi muuttui usein keramiikkaosasiksi, ei pelkäksi valutyön pohjaksi. Myös tekstiilikäsityölliset menetelmät kulkivat mukana. Yleensä taiteeni sisältää kolmiulotteisia sekatekniikkatöitä. Teen teoksia myös ulkotiloihin, nekin koostuvat usein erilaisista sekamateriaaleista. Olen ahkera työskentelemään ja viime vuonna minulla olikin viisi näyttelyä, vuonna 2023 neljä - viisi, joista pari on ryhmänäyttelyjä. Teen jokaiseen näyttelyyn aina suurimmaksi osaksi uudet teokset. Kun tulet vieraisille ateljeeheni, niin olen valmis keskustelemaan sinun kanssasi taiteesta, keramiikan teosta ja vaikkapa erilaisten materiaalien yhdistämisestä kahvikupposen ääressä.
Lue lisää

21. Heta Kananen - Vanha Paloasema ateljeet

Kirkkokatu 13, Kotka
Olen kotkalainen taidegraafikko. Teen pääasiassa metalligrafiikkaa, syövytyksiä ja monotypioita yhdistellen. Teoksistani tulee uniikkeja työtapojen yhdistelyn myötä. Viihdyn ja rauhoitun luonnon ympäröimänä ja teoksistani löytyy elementtejä kokemastani. Eläimet esiintyvät usein aiheissani, uusimpana linnut ja pihapiirini metsäjänikset. Tunnelmat ja vuoden ja vuorokauden vaihtelut vaikuttavat kokonaisuuteen tuoden vahvan tunteen osaksi teosta.
Lue lisää

21. Minerva Martinoff - Vanhan Paloaseman ateljeet

Kirkkokatu 13 , Kotka
Olen graafikko, jonka sydän sykkii rauhantyölle, tieteelle, yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle ja eettisyydelle. Kirjojen kuvittamisen (Rosebud/Umpihanki) vastapainoksi maalaan, teen kollaaseja ja ompelen Paloaseman työhuoneellani. Tervetuloa tutustumaan työtilaani, laitan kahvin tippumaan.
Lue lisää

22. Kaarnakuu - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Olen Lotta-Leo, työnimeltäni Kaarnakuu. Minulle on tärkeää luontoaiheet, ilostuttavat teemat ja sateenkaarevuus töissäni. Pyrin minimoimaan ympäristön kulutuksen riskejä ja kuormittavuutta käyttämällä materiaalit loppuun viimeistä muovipalaa ja metallilangan pätkää myöten suosien vegaaneja materiaaleja. Käytän koruissa omia valokuvia, että kuvataidetta, joka on laadittu yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa. Näin taide pääsee elämään menossa mukana tarjoten hieman arjen luksusta. Konstrundanissa esittelen korun valmistusta vaihe vaiheelta.
Lue lisää

22. Maija Laajalahti - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Minulle on tärkeää tuoda iloa taiteellani. Taiteeni ei ole vakavaa, ja sen äärellä voi nauraa. Koen tehtäväkseni taiteilijana tuoda ihmisille iloa päivään. Sitä ei ole ikinä liikaa. Taiteeni aiheet löydän arkipäiväisistä kierrätysesineistä, eläimistä, luonnosta ja populaarikulttuurista. Erityisen rakastunut olen kissa-aiheeseen. Tyylini on hyvin vaihtelevaa. Eri kokoelmani näyttävät keskenään erilaisilta ja se ei haittaa. Ne kuvastavat sen hetken inspiraatiota ja tunnelmaa työhuoneellani. Haluan tuoda töihini enemmän vuosi vuodelta mukaan kierrätystä, ja tällä hetkellä suuri inspiraationi kohde on serpentiini ja ilmapallot. Konstrundan-tapahtuma on minulle mahdollisuus esitellä mistä kaikesta voin tehdä taidettani ja millaisia teoksia on syntymässä. Minusta on hauskaa kerran vuodessa avata ovi uteliaille, että mitä kuuluu kuvataiteilijan elämään ja työhön.
Lue lisää

22. Udi Salmiaitta - Työhuone Naakka

Satamakatu 4, Kotka
Olen Kotkalainen akvarellisti. Taiteellinen työni keskittyy paikallisuuteen, lähiympäristöön ja syväekologisiin teemoihin. Valitsen malleiksi kuihtuneita kasveja, joille on harvemmin tilaa edes kasvitieteellisen maalaustaiteen sisällä. Maalaukseni toimivat taiteellisesti itsenäisinä teoksina, mutta ne ovat myös Kotkansaaren luonnonvaraisen kasvillisuuden dokumentointia aikana, jolloin ihmisen aiheuttama luonnon lajikato on pahempaa kuin koskaan aiemmin.
Lue lisää

23. Lasipaja Marjut Kalin

Pietari Lyötintie 145B, 145, Lyöttilä
Olen käsityöläinen, lasitaiteilija ja konservaattori. Olen opiskellut taideterapiaa ja harjoitellut äänimaljoilla rentoutusta. Konservoin lasimaalauksia sekä teen omia teoksia näyttelyihin sekä tilaustöitä erilaisiin kohteisiin. Toisinaan myös opetan. Asun perheeni kanssa maalla, metsien ja peltojen keskellä, täältä on hyvä ammentaa inspiraatiota ja kuunnella omia ajatuksia. Kultasepän pöydän äärellä yhdistän lasin jalometallien kanssa koruiksi tai pakotustekniikalla saatan yhdistää metallin ohutseinäisen lasimurskaveistostekniikan, Páte de verren kanssa teokseksi.
Lue lisää

24. Vuokko Salmenkivi / Artvuorela

Iitintie 810, Iitti
Olen Kotkasta vuosi sitten Iitin kirkonkylään muuttanut kuvataiteilija. Teen akryylimaalauksia palettiveitsellä. Innoituksen työlleni saan luonnosta ja maisemasta. Muotokuvamaalausta opiskelin Repin Instituutissa Kotkassa Pietarin taideakatemian opettajien johdolla. Uusin kiinnostuksen kohteeni on photoencaustic, jossa mehiläisvahataideteosten lähtökohtana toimivat omat taidevalokuvani. Nykyisin asun ja työskentelen 1840 rakennetussa hirsitalossa, jossa minulla on oma galleria ja taidepuoti.
Lue lisää

24. Johanna Ärje - ArtVuorela

Iitintie 810, Iitti
Olen Anna Johanna, intohimoinen neuloja. Päätin 2020 elää unelmani todeksi ja hylkäsin akateemisen uran siirtyen päätoimiseksi neulesuunnittelijaksi. Mallejani on julkaistu kotimaisissa ja kansainvälisissä lehdissä. Esikoiskirjani, Onnensäikeitä, on ollut kansainvälinen menestys ja se on käännetty englanniksi, saksaksi ja koreaksi. Tyylini on ajaton, mutta malleistani löytyy aina romanttinen vivahde. Tapahtumassa on esillä neuleitani, printtiohjeita sekä kirjani. Emännöin myös neuleillan.
Lue lisää

24. Liisa Lehtonen / Art Vuorela Itis

Iitintie 810, Iitti
Jos vaatehuolia on sulla, sun Roopetexiin pitää tulla! Perustin Roopetexin tilausompelimoksi vuonna 1990. Edesmennyt skottiterrieeri Roope elää edelleen yrityksen nimessä ja logossa. Intohimoni luonnonmateriaaleihin, suunnitteluun ja laatuun ei ole kadonnut vuosien myötä. - Päinvastoin suomalaisen ekologisen ja silkinpehmeän poronnahan käyttö on lisääntynyt vuosi vuodelta joko yksivärisenä tai vaikkapa kukikkaana. Kestävää kehitystä edustavat yksilölliset poronnahkavaatteet ovat ajattomia, kulutusta kestäviä ja pitkäikäisiä. Luxusta pohjoisen poroista juuri Sinulle!
Lue lisää

25. Matti Vesanen / Lahden vanha haulitehdas

Mattilanmäenpolku 3, Lahti
Olen lahtelainen kuvanveistäjä. Haluan tarjota teoksillani ikkunan inhimillisiin hetkiin, joihin on tiivistynyt aikaa ja tunteita. Erityisesti pyrin tavoittamaan kokemuksen kaiken ohikiitävyydestä ja samalla ikuisuudesta: vangitsemaan häivähdyksen tunnetilasta tai muistosta, joka yhtä aikaa säilyy ja pakenee. Koen, että ihmisen hahmolla voin pysäyttää ajan ja samalla tutkia sen vääjäämätöntä kulumista. Yhteen arkiseenkin eleeseen tai liikkeeseen voi mahtua maailmoja, jotka jokainen teosta katsova luo mielessään uudelleen.
Lue lisää

26. Anneli Kokkonen- As Oy Kolkanmäki, takapiha

Kirkkokatu 13, Lahti
Olin 7-vuotias, kun isän opissa maalasin öljyvärein näkymiä Saimaalta. Piirtäjäntyöni ohella opiskelin, harrastin liikuntaa ja maalasin niin Suomessa kuin Norjassa. Muutettuamme Suomeen retkahdin naivismiin, kun näin Martti Innasen ja Lea Pihkalan huumoria, värejä ja sanomaa sisältäviä teoksia. Elämälleni tuli uusi suunta, aloitin maalaamalla elämänkokemuksiani vertaillen Norjan ja Suomen kulttuuria suhteessa luontoon ja ihmisyyteen. Suomalainen lavatanssi ja saunominen sekä uiminen juotavan puhtaassa vedessä ovat lempiaiheitani. Lahden paikallishistoria ja vapaaehtoistoimintani attaseana kansainvälisissä talviurheilutapahtumissa ovat usein mukana teoksissani. Olen opettanut naivistista maalausta öljyvärein ja pesutekniikkaa useissa taidepajoissa. Viimeksi mainitussa guassi ja tussi muuttaa muotoaan prosessin eri vaiheissa niin, että lopputulos voi olla täysin arvaamaton. Sopii kaikenikäisille ja esimerkiksi runokirjojen kuvittamiseen, siinä kiehtoo myös nopeampi lopputulos. Olen edelleen kehityshakuinen optimisti.
Lue lisää

27. Jaana Tirkkonen / Nukeri

Svinhufvudinkatu 23 A 4. Krs, Lahti
Valmistan yksilöllisiä käsinkudottuja räsykasseja kierrätyspuuvillasta ja nahasta. Käytän perinteisiä räsymaton työtapoja soveltaen niitä tämän päivän tuotteeseen.
Lue lisää

27. Sari Kettunen Art

Svinhufvudinkatu 23 A, Lahti
Olen lahtelainen tekstiilitaitelija ja teen taidetta kangaspuilla kutoen ja kirjoen. Tahdon auttaa asiakkaitani luomaan viihtyisiä koteja ja toimitiloja vastuullisesti toteutetun tekstiilitaiteen avulla. Teoksiani inspiroivat niin vanhat tarinat kuin upea luonto ympärillämme. Nautin kankaankudonnan teknisestä puolesta ja tekniikan aiheuttamista rajoitteista, jotka haluan aina voittaa. Tahdon jokaisen teokseni olevan sisällöllisesti puhutteleva ja taiturimaisesti toteutettu.
Lue lisää

28. Aino Ulmanen

Kilpisentie 293, Kankkila
Oma esittely Maalausprosessini on intuitiivinen ja ekspressiivinen. Sää ilmiöt, ilmaston lämpenemisen aiheuttamat, tornadot, ym. ovat maalausteni aiheita. Maalausmateriaalini tuhka on aito, intohimoinen ja luja. Tuhkamaalin valmistusprosessi on kokonaisvaltainen. Poltan kaikki puulajit erikseen, joten saan pysymään sävyt puhtaina. Tuhka on minulle enemmän kuin pigmentti, josta sekoitan värini. Kuin elämän virta, joka vie mukanaan. Iltapäivisin tunne räjähtää kankaalle. Tuhka maalauksissa, väri pyörteilee, myrskyää, pisaroi ja savuaa. Harmaan, ruskean ja mustan sävyt sinertävät ja punertavat, kuultavat herkästi toistensa läpi, törmäävät raivolla.
Lue lisää

29. Pia Hynninen - PianKera

Koskenkyläntie 829, Myrskylä
Olen kuvataitelija ja keraamikko. Kuvataiteilijaksi valmistuin Pekka Halosen akatemiasta 2003 ja keramiikan artesaaniksi Axxell Kuggommista 2012. Kuvataidettani myyn ateljeestani käsin kuten myös nettigalleria Taiko:sta. Keramiikkaani voit tulla ostamaan pajaputiikistani tai markkinoilta missä kesäisin kiertelen, ilmoitan niista verkkosivuillani. Modernia keramiikkaani myy Ruosteinen Kuu Kellokosken ruukissa.
Lue lisää

30. Jenny Olkkonen

Vanhapappilantie 18, Ruotsinpyhtää
Olen Jenny Olkkonen (os. Suhonen), syntyjään helsinkiläinen ja sittemmin loviisalaistunut taidemaalari. Työskentelen pääsääntöisesti maalauksen ja piirustuksen keinoin. Taiteessani on pyrkimys jonkin näkymättömän kuvaamiseen ja pyhyyden kokemukseen; kuvaan rajatiloja ja luon mysteereitä. Tällä hetkellä maalaan temperatekniikalla ja vesiväreillä, sekä valmistaudun joulukuussa pidettävään näyttelyyn.
Lue lisää

31. Jaakko Stick / Galleria Jokin' Hommansbyntie 158 Skinnarby (Loviisa)

Hommansbyntie 158 , Skinnarby
Surrealisti Jaakko Stickin teoksissa toistuvat usein silmät ja hampaat. Juuri tämä tuo mukaan älykkyyttä, koska kaikki teoksissa esiintyvät silmät ja hampaat ovat viisaudenhampaita. Aivomerisukeltaja Jaakko Stick on jo lähes parin vuosikymmenen ajan pidättänyt hengitystään surrealistisessa valtameressä yrittäessään kalosseillaan täyttää absurdismin kumisaappaita. Harharetket todellisuuteen ovat historiaa. Tervetuloa kokemaan taide-elämys joka aiheuttaa naurua ja hämmennystä samanaikaisesti.
Lue lisää

32. Jari Matti Karhula / Ateljee Kerttula

paavalinkyläntie, 655, Loviisa
Työtaustaltani olen mainosgraafikko/AD. Muutettuani noin 10 vuotta sitten Helsingistä Loviisaan minulla on ollut aikaa unelmaani tehdä omaa taidetta: plastista muotoilua (savesta) sekä maalauksia eri tekniikoilla. Ammatissani olen paneutunut visuaalisuuteen ja kuvien tarkkaan sisältöön, niin esteettisyyden kuin sisällönkin kannalta. Nyt kun itse "briiffaan" itseäni omiin taide töihini, niin siitä on kosolti hyötyä. Tule vaikka katsomaan mitä kaikkea täällä Loviisan kauniissa maaseutuateljeessa tehdään. Tervetuloa!
Lue lisää

32. Luru Hirva / Ateljee Kerttula

paavalinkyläntie, 655, skinnarby
Työtaustaltani olen mainonnan suunnittelija AD, graafinen suunnittelija. Kuva ja visuaalisuus sekä niillä vaikuttaminen ovat olleet aina yksi työni kulmakivistä. Vuodesta 2016 olen pääosin keskittynyt taiteen tekemiseen. Teen nyt lähinnä keramikkaa, kuvanveistoa sekä akvarellimaalauksia. Kaiken keramiikan teen uniikki kappaleina. Minua inspiroi ympärillä oleva luonto, josta saan elämääni paljon energiaa, hyvää oloa ja luovuutta. Kuvanveitotöissäni aiheena toistuvat naisvartalon moninaisuus ja kauneus. Akvarelleissani esiintyvät usein lähialueen linnut. Linnuissa minua viehättää niiden hauraus kauneus yhdistettynä voimaan, joka mahdollistaa jopa muuttolennon toiselle puolelle maailmaa.
Lue lisää

33. Marja-Liisa Aalto-Annala - Loviisan Yritystalo

Pohjoinen Tullitie 18, Loviisa
Maalaan pelkistetysti luonnosta ja rakennetusta ympäristöstä. Kompositio on tärkeä.
Lue lisää

34. Tero Maksimainen - Loviisan Taideverstas

Pohjoinen Tullitie 16-18, Loviisa
Olen kuvanveistäjä ja keraamikko. Minua kiehtovat orgaaniset muodot. Tutkin materian sisäisten voimien ja ulkopäin vaikuttavien voimien vuorovaikutusta. Erityisesti tutkin valon ja muodon sekä kiinteän ja juoksevan materiaalin välistä vuorovaikutusta. Minulle veistoksellisuus on pinnan oman elävyyden kokemista. Teos on valmis, kun pinta alkaa puhua ja koskettaa katsojan sisintä. Teen veistoksia savesta, kivestä, kipsistä ja puusta. Lisäksi teen muita taide-esineitä ja astioita. Teen myös tilaustöitä.
Lue lisää

35. Merita Koskimies / Studio Koskimies – Loviisan Vanha meijeri

Chiewitzinkatu 13 A 4 , LOVIISA
Olen toiminut kuvataiteilijana vuodesta 1991 lähtien. Taiteellisen koulutukseni olen saanut Suomessa, Tsekeissä ja Italiassa. Opiskelin 1990-luvulla Prahan kuvataideakatemiassa performanssitaidetta prof. Miloš Šejnin johdolla sekä myöhemmin taidemaalausta prof. Antonín Střížekin oppilaana. 2000-luvulla suurin vaikuttajani on ollut Italia ja sen taide. Valmistuin 2010 Firenzen kuvataideakatemiasta, missä opiskelin prof. Andrea Granchin oppilaana. Syvennyin nykytaiteeseen ja avantgarden perintöön, mutta myös taiteelliseen anatomiaan ja morfologiaan. Maalasin figuureja, olioita ja muodonmuutoksia erilaisilla tekniikoilla, kuten öljymaalaus, fresko ja tussimaalaus. Lisäksi osallistuin kirjataiteen näyttelyihin eri puolilla Toscanaa. Nykyisin maalaan väriabstraktioita tussilla ja öljyllä. Maalauksissani on yhä performanssista juontuvaa liikettä ja dramatiikkaa. Toisinaan maalaukseni ovat graafisia ja minimalistisia toisinaan runsaita ja informalistisia, sillä suurin intohimoni maalauksessa on materiaali ja väri.
Lue lisää

36. Elina Mieskolainen / Spin a Yarn

Rikevägen 395, Lovisa
Minä olen Elina; viulisti, tanssinopettaja, Body&Mind-ohjaaja – ja käsityöläinen. Noin 50 m2:n suuruinen ateljeeni ”Spin a yarn – Kerro tarina” valmistui kesällä 2018 kotipihalleni Rikebyhyn. Keskeinen ajatukseni käsityöläisyydestäni on tuottaa uniikkeja käyttötekstiilejä kestävän kehityksen periaattein luonnonmateriaaleista ja kierrätyskuiduista. Tavoitteeni on, että tekstiilini elinkaari on mahdollisimman pitkä. Paitsi villaa, pellavaa ja kierrätyspuuvillaa käytän jossain määrin myös esim. bambua, silkkia, hamppua ja alpakkaa. En ole kiinnostunut tekokuiduista; luonnonkuitujen rinnalla ne tuntuvat elottomilta. Käsityötekniikoista käytän eniten kankaankudontaa ja neulontaa. Neulonnassa etenkin intarsiaa, joka on kuin kuvan maalaamista ja ehkä siksi viehättää minua eniten. Tutustuin kudontaan n. 18 vuotta sitten ja omistan tällä hetkellä viidet kangaspuut. Kudonnassa minua viehättää erityisesti epätavalliset materiaali- kankaan sidos-yhdistelmät – mahdollisuudet siinä ovat lähes loputtomat.
Lue lisää

37. Heini Lehväslaiho Galleria Solis

Niinkoskentie 2, Koskenkylän saha
Taiteen maisteri, TaiK 2001 Teen kuvataidetta pienellä Solis-tilalla Loviisan Koskenkylässä. Muutin valokuvaajan työstäni Helsingistä maalle kuusi vuotta sitten, sillä halusin tilaa ja aikaa syventyä taiteentekoon. Entisessä navetassa on työhuone ja kehystyshuone sekä kivinen maitohuone, joka on kesäkäytössä oleva galleria Solis. Teen pääasiassa eläinaiheisia maalauksia ja piirustuksia. Kuvaan niiden avulla myös ihmistä, sillä eläimillä on paljon annettavaa kollektiiviseen kokemukseemme. Käytän töissäni inspiraation mukaan eri materiaaleja samankin aiheen sisällä: akryylia, akvarellia, rasvaliitua, myös installaatioita luonnosta löydetyistä materiaaleista ja muovi- tai puueläimistä. Viimeaikaisia töitäni ovat olleet maalaukset pienestä oliosta nimeltä Joku Jonkunpoikanen, jotka päätyvät myös samanaiheiseen kirjaan seikkailuineen. Konstrundanissa esillä on erityisesti vesivärimaalauksia lehmistä, joita intouduin piirtämään totuttaessani koiriani maaseudun eläimiin.
Lue lisää

38. Jan Henriksson - Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Eläinaiheiset veistokset ovat syntyneet intohimostani luontoa kohtaan sekä saaneet vaikutteita työstäni eläinkonservaattorina ja luontoelokuvaajana. Muotoilu ja tuotanto tapahtuvat työpajassnia Porvoossa. Uusin malli suihkulähdekokonaisuus, jossa saukko, sammakoita ja vesilisko valmistui talvella 2022-2023.Veistokset valetaan betoniin ja monet niistä saavat yksilöllisen patinointinsa jo ateljeessa. Myös luonto lisää omia sävyjään, jos veistoksia pidetään ulkoilmassa.
Lue lisää

38. Terttu Schroderus-Gustafsson / Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Valot ja värit ovat minulle insipiraation ehtymätön lähde, ja yhdistelen töissäni erilaisia materiaaleja ja tekniikoita mm. temperaa, akvarellia ja mehiläisvahaa. Nykyisin maalaan myös pastapohjalle akryyliväreillä. Maalauksien aiheet ulottuvat pohjoisen väkevistä maisemista aina etelän värikylläiseen hehkuun. Minut tunnetaan myös mystisistä, keveällä kädellä maalatuista henkilöhahmoistani.
Lue lisää

39. Tarja Heikkilä / Risupiha

Saukkolahdentie 12, ILOLA
Suuret muutokset alkavat usein sattumalta: vuosia sitten löysin maasta riippakoivun oksan josta kiersin ja pujottelin pienen linnunpesän. Samana keväänä kuulin risukurssista. Opin yksinkertaisen perustyötavan; laakea vati syntyi risuista ja rautalangasta. Vauhtiin päästyään kädet rakensivat lisää vateja, koreja ja ruukunsuojia. Maaseudulla riitti koivurisuja. Vähitellen risut haastoivat rohkeampiin töihin. Jokainen työ lisäsi taitoja ja avasi mahdollisuuksia erilaisten tekniikoiden yhdistämiseen ja uusien kehittämiseen. Vuosien varrella olen pitänyt lukuisia risunäyttelyitä ja -kursseja eri puolilla Suomea. Olen myös rakentanut kotini yhteyteen Risupihan. Pidän siellä kursseja ja esillä on risutöitäni. Vuonna 2009 ilmestyi ensimmäinen kirjani Risuja ja rautalankaa. 2014 julkaistussa Kaunista koivurisuista -kirjassa jatkan uusien risutyöperinteiden luomista ja 2019 ilmestyi täysin risulinnuille omistettu kirja nimeltään Lintuja koivurisuista. Keväällä 2019 otin askeleen suurempien teosten suuntaan. Silloin oli Virossa Viljandin Kondase-keskuksessa kutsunäyttelyni Risun taipuva taika. Esillä olleisiin teoksiini sain inspiraation Paul Kondaksen naivistisista maalauksista. Töideni lähtökohtana on lähiluonnosta löytyvät materiaalit, lähinnä koivurisu. Viime aikoina olen työstänyt myös villipajua, pajunkuorta ja kotipihan punontaan sopivia kasveja.
Lue lisää

40. Susanna Salama - Open studio in the old school

Venjärventie 1 b1, Ilola
Taisin syntyä kynä kädessäni, koska jo varhaisessa iässä piirsin paljon. Olen sisimmältäni surrealisti ja maalaan esittävää taidetta. Aiheina toistuvat musiikki, muotokuvat, maisemat, heijastukset sekä alastomat hahmot. Suosikki taiteilijani ovat surrealistien piirissä. Olen kiinnostunut eri taiteenlajien symbioosista sekä taiteen esittämisestä epäkaupallisissa ympäristöissä. Olen tehnyt myös äänimaisemateoksia ja soitan saksofonia ja kitaraa.
Lue lisää

41. Reeta Tuoresmäki / Galleri Postbacken

Gamla Viborgsvägen 12, Borgå
Olen ammatiltani lavastaja ja pukusuunnittelija. Olen omimmillani oopperassa, mutta työskentelen mielelläni visualistina kaikilla esittävän taiteen aloilla. Kesällä 2023 olen kesäresidenttinä Porvoon Postimäessä. Suunnittelen ja valmistan siellä pukuja lokakuussa Helsingissä ensi-iltaan tulevaan lastentanssiesitykseen. Luonnokset ja puvut ovat esillä Postimäen galleriassa. Laajat opintoni olen suorittanut Suomessa ja Liettuassa, viidessä eri yliopistossa.
Lue lisää

42. Helena Rajalinna - Galleria Skolan

Veneenrakentajantie 5, Kråkö
Olen harrastanut taidetta koko ikäni, mutta viimeiset nelisen vuotta minulla on mahdollista paneutua siihen kokopäiväisesti. Innostun monista eri kuvataiteen tekemisen tekniikoista, sydäntäni lähellä ovat erityisesti öljy, akvarelli, kierrätysmaterialitaide ja grafiikka. Uskon taiteen terapeuttisuuteen yksilö- ja yhteisötaiteessa. Hauskinta on prosessi sekä sen avaamat oivallukset.
Lue lisää

43. Sirkka Turkki / Satukaupunki Ruusulinna

Sillvikintie 172, Tolkkinen, Porvoo
Taideopintoja: Konstfackskolan Stockholm 1960 -luvulla. Taide- ja ympäristökasvatuksen opettaja TAIK (Taideteollinen korkeakoulu Helsinki 1990). Olen ohjannut erilaisia taidepiirejä Sallan kansalaisopistossa, Kuopiossa, Helsingissä, Naisten turvatalossa Ga-Rankuwan slummissa, Pretoriassa, Nepalissa Kathmandussa lastenkodissa. Näyttelyitä olen järjestänyt kirjastoissa, SPR:n verenluovutustilassa Helsingissä, Akateemisessa kirjakaupassa ja Hotelli Tornin Atelje baarissa. Viimeiset 18 vuotta olen pitänyt näyttelyjä kesämökilläni Porvoon Sillvikissä. Maalaan palettiveitsellä öljyväreillä ja vesiväreillä.
Lue lisää

45. Anna Stolzmann - Kulturhuset Grand

Biskopsgatan 28, Borgå
Kuvataiteilijana etsin totuutta tekemiseni ja näkemiseni kautta. Uskon että tänä päivänä on todella tärkeätä voida fokusoida katsomiseen ilman tikittävää kelloa. Visuaalisena henkilöna koen merkityksellisenä irtautua kaikista selittelyistä, tulkinnoista, määrittelyistä. Prosessissani en näe rajoja vaan kaikesta muodostuu kokonaisuus joka jakaa samat valonlähteet, varjoineen. Ajatus on lohduttava tässä individualismin ajassa.
Lue lisää

46. Arttu Halkosaari / Aseman Paja

Vanha Hämeenlinnantie 2, Porvoo
Yhdistän taonnan ja modernin plasmaleikkauksen, joilla teen veistoksia jotka keskittyvät käsinkosketeltavuuteen ja kokemukseen jonka katsoja saa ollessaan vuorovaikutuksessa teoksen kanssa. Työn ja sitä tutkivan välinen tapahtuma on hyvin kosketukseen perustuva, ja eri tavoin teksturoidut pinnat antavat sitä tutkivalle enemmän tapoja lähestyä töitäni kuin vain visuaalisen.
Lue lisää

47. Heidi Krogerus / Galerie Kroger

Källgränd 3, Borgå
Uutta verta Porvoon ja samalla koko maailman taideskenessä Saavun taiteen kenttään - en sentään pystymetsästä, vaan - instituutioiden ulkopuolelta vapaana taiteilijana. Tyyliäni voisi parhaiten kuvailla postimpressionistisena, ja ranskalainen koulukunta on siinä läsnä. Teoksissani näkyy lisäksi ulkomailla eletyt vuodet ja Intialainen värinkäyttö on vaikuttanut erityisen paljon minuun. Taiteeni ytimessä on inhimillinen, aistinvaraisesti koettu maailma; sen äärelle voi hiljentyä tässä jatkuvien ärsykkeiden ajassa, ja palata aidompaan kohtaamiseen. Silti aihe määrittää ilmaisun työssäni. Taiteeni tehtävä on juhlistaa luonnon kauneutta vaipumatta epätoivoon kaiken kadon keskellä. Kuvaan sitä mikä on minulle pyhää, samaten kukin kuva on kuin alttaritaulu. Haluan ylläpitää diskurssia antroposeenisen ajan vinoutuneesta luontosuhteesta. Maalaan joka vuosi uuden teeman mukaisesti sarjan ja tänä vuonna tutkin valoa maisemassa ilmentäen Josef Albersin värioppia. Maalauksissani olevat näkymät ovat paikkoja, joiden soisin pysyvän ikuisesti – niin ettei mikään kone niitä jyrää ja grynderi myllää. Eetokseni jatkuu materiaalivalinnoissani, sillä vastustan muovin käyttöä. Akryylit pannassa tässä ateljeessa! Minua kiehtoo, mitä tapahtuisi taiteelle sähkön loppuessa. Ilman öljyvärejä maailmamme olisi todella ankea, kun kaikki muovinen hapertuu palasiksi. Ainakin minun teokseni säilyttävät voimansa tuolloin. Maalaan pääasiassa öljyllä kankaalle, mutta ateljeessani on esillä myös grafiikkaa, sarjakuvia, akvarelleja ja couture-vaatteita. Olen todella innoissani Konstrundanista, johon halusin mukaan verkostoitumisen ja kohtaamisten toivossa. Taide kun ei koskaan synny tyhjiössä – juuri ihmisten rajapinnassa syntyy inspiroivia asioita! Lämpimästi tervetuloa katselemaan teoksiani ja keskustelemaan kanssani taiteesta, luonnosta ja kaikesta siitä välistä.
Lue lisää

48. Studio Eivor Ewalds

Mäntsälävägen 378, Borgå
Olen porvoolainen kuvataiteilija. Maalaan akryyli- ja öljyväreillä. Maalaukseni ovat usein puoliabstrakteja ja teen mielelläni naismuotokuvia. Käytän voimakkaita värejä ja tekniikkaa, jossa jätän yksityiskohdat vähemmälle huomiolle. Keskityn suurempiin pintoihin. Ennen maalaamista työskentelin kollaasitekniikalla, jossa käytin kangasta materiaalina. Olen myös tehnyt lasitaidetta, tiffanytekniikalla. Olen työskennellyt taiteen parissa yhtäjaksoisesti 1980-luvulta asti. Olen osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt monta yksityisnäyttelyä. Viime vuosina minua on pyydetty osallistumaan näyttelyihin myös ulkomailla. Olen osallistunut näyttelyihin mm. Lontoossa, Tokyossa, Roomassa, Napolissa ja Ventesiassa.
Lue lisää

49. Tero Annanolli - Art Annanolli

EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!, EN OSALLISTU TAPAHTUMAAN TYÖHUONEEN MUUTON VUOKSI!
Taiteilija ja taidepedagogi Tero Annanollin teokset ovat hämmentävän hieno yhdistelmä nykyaikaa ja mennyttä Hän on ollut Suomessa edelläkävijä materiaalien kierrättämisessä ja ekologisissa materiaalien valinnoissa. Usein olemme tottuneet näkemään ekologisen taiteen käsittelemättömänä pintana ja ei niinkään esteettisyyttä etsivänä käsitetaiteena. Annannolli onnistuu yllättämään katsojansa lähes aina. Hän saattaa käyttää materiaalinaan vaikkapa vanhoja kankaita ja vaatteita, mikä on modernia nykyaikaa. Silti teosten esteettinen muotokieli ei ole nykytaiteen suosima vaan teosten esteettinen lumo kumpuaa menneisyydestä. Taitelijana Annanolli tuntee taidehistorian tarkkaan. Hän ei kuitenkaan koskaan juutu historiaan. Hän tuo meille vanhanaikaisia kauneuden kaikuja, mutta aina uudistavasti ja katse kohden tulevaa. Hänen teostensa kauneus ei ole jo moneen kertaan nähtyä vanhan toistoa, sillä hän yhdistää rohkeasti. Hänen teoksissaan saattaa yhdistyä bysanttilainen kullan loisto, japanilaiseen herkkään piirrokseen ja Caravaggiomaiseen teatraaliseen valon käyttöön. Annanolli ei sorru koskaan tekemään jotain vain hämmästyttääkseen ja yllättääkseen. Hänen teoksissaan näkyy aina selvä päämäärä. Se päämäärä on kauneus, esteettinen kokemus. Hänen teoksensa ovat uskollisia taiteen historialle ja perinteelle eivätkä suostu olemaan hetkellisesti ilahduttavia silmänkääntötemppuja. Teokset ovat harkittuja ja huolella valmistettuja sekä ennen kaikkea tarkkaan mietittyjä. Tero Annanolli on taiteilija, johon kannattaa tutustua, jos häntä ei vielä tunne ja pitää silmällä, jos hän on jo tuttu. Liisa Väisänen FT, Taiteentutkija
Lue lisää

50. Anne Kauppila - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20,, Vantaa
Olen vaihderikkaan elämän nähnyt kuvataiteilija. Teen lähinnä grafiikkaa ja veistoksia Grafiikan, kuivaneula ja mezzotinto -tekniikat sekä veistotaiteen materiaalit pronssi-, kipsi-, keramiikka-, betoni- ja marmori ovat mieluisimmat. Vaikka teokseni ovat lähinnä naturalistisia, teen ne ekspressiivisesti voimakkaan tunteen vallassa. Molemmissa tekniikoissa pyrin saamaan yhteyden johtavaan ajatukseeni, tahtoon, tehdä näkyväksi sen, mitä kulloinkin koen. Grafiikassa viivaa, valoa ja varjoa kunnioittaen. Veistoksissa taas hahmon olemus ja valo sekä varjo kertovat mihin suuntaan menen. Elämänkokemukset ovat muokanneet minua ja taiteen tekemistäni.. Teoksissani käsittelen usein ihmisyyden vaillinaisuutta. Olen kiinnostunut ihmisen hauraudesta, heikkoudesta ja kyvystä etsiä ja löytää vaikeinakin aikoina voimaa sekä elämän kauneutta. Toivon, että teokseni voisivat vastata näihin kysymyksiin ja meidän olisi helpompi taas hengittää ja elää
Lue lisää

50. Anu Eskelin - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Liikun teoksissani abstraktista ekspressionismista ja kolorismista saatujen vaikutteiden välimaastossa, maalaukseni syntyvät useimmiten spontaanisti ja vaistonvaraisesti, ilman ennalta suunniteltua lopputulosta. Värit ovat minulle tärkeitä ja musiikin kuunteleminen maalatessani antaa teoksiini ja myös itselleni vaatimaani liikettä ja vapauden tunnetta. Tunnekieleni on värillistä, siihen vaikuttavat sekä havaintoni luonnossa että tämän hetkinen epävarma tila maailmassa. Maalaan enimmäkseen akryyliväreillä kankaille tai levyille, käytän joskus tehosteina hiiltä ja/tai mustetta.
Lue lisää

50. Kati Leskinen - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Olen on vantaalainen kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja, joka on viimeisten vuosien aikana pitänyt aktiivisesti näyttelyitä ympäri Suomea. Taiteestani löytyy viitteitä katutaiteeseen, sarjakuvaan ja aivan primääriin taiteeseen, kuten inkojen varhaiseen taiteeseen. Mustemaalauksen rinnalle olen löytänyt keramiikan ja valokuvauksen, mutta maalaustaide on minulle SE juttu.
Lue lisää

50. Paula Holopainen - Malminiityntie 20 taideyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Taiteestani Opiskelin Helsingin yliopistossa filosofian kandidaatiksi ja Vapaassa taidekoulussa taidemaalariksi. Olen opettanut maalausta aikuisopistoissa pääkaupunkiseudulla ja piirustusta Vapaassa taidekoulussa. Maalaus ja piirustus ovat työtäni. Tekniikoista käytössäni on öljy-ja temperamaalaus, maalaan kankaalle. Ajoittain innostun vesiväreistä ja hiilellä maalaamisesta. Olen esittänyt teoksiani säännöllisesti yksityisnäyttelyissä ja osallistunut moniin ryhmä-ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Työskentelyssä väri on lähtökohta. Öljyväri ja munankeltuaistempera materiaaleina ovat notkeita ja luotettavia, pitävät värisävynsä muuttumattomina. Työskentelyä ohjaavat havainnot ja sisäisen liikkeen vapaa kulku. Kuva rakentuu kerroksittain, hitaasti. Ajatteluun kuluu enemmän aikaa kuin itse fyysiseen toteutukseen. Abstrakti maalaus on minusta kiehtovinta koska siinä kulkee etsijänä. Luonto antaa taiteilijalle loputtomia mahdollisuuksia muodon ja viivan, värin ja valon tulkitsemiseen. Ihmisen sisäinen maailma on näkyvää suurempi.
Lue lisää

51. Carita Nissinen - Taitelijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Taiteilijaesittely - Artist’s statement Carita Nissinen Kuvioiden muoto, pinnan struktuuri ja väri muodostavat teokseen kokonaisuuden, joka kiinnostaa ja inspiroi. Taiteelleni on ominaista oman sisäisen mielialan näkyväksi tuominen, ei niinkään valokuvamainen toistaminen. Maalaaminen erilaisilla välineillä vapauttaa tarkasta sivellintyöstä antaen työn kulkuun haluttua vapaata tulkintaa. Pyrin luomaan vastakohtia ja kontrasteja värein ja kuvin. Ilmaisen itseäni laaja-alaisesti ja käytän erilaisia mediumeja maalaamisesta valokuvaukseen sekä kolmiulotteisiin teoksiin. Akryylin nopea kuivuminen sopii työtapaani. Värit ovat hehkuvia ja työhön voi lisätä erilaisia struktuureja. Värimaailmani on laaja, pyrin kuitenkin harmoniseen kokonaisuuteen. Maalaus voi olla värikäs tai pelkistetyn musta-valko-harmaa. Työskentelen pääasiassa akryyleillä käyttäen niitä monella eri tapaa. Saatan tehdä jotain kuvaavaa, mutta en tee sitä valokuvamaisesti vaan annan tunteitteni kuvastua maalauksesta.
Lue lisää

51. Tuula Toukkari - Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Tapanila
Olen Kuvataiteilija ja Kohtaamistaiteen ohjaaja Tuula Toukkari Tuusulasta. Työskentelen Taiteilijayhdistys Tapauksessa Helsingin Tapanilassa, jossa minulla on työhuone. Toteutan taidettani maalaten ja grafiikan tekniikoita käyttäen. Teokseni ovat usein humoristisia ja niiden tarkoitus onkin saattaa katsoja hyvälle tuulelle. Maalauksissani seikkailevat usein eläimet,joita haluan toisinaan inhimillistää katsojalle. Kasvit ja luonto ovat myös inspiraation lähteitäni miettiessäni uutta teosta. Olen valmistunut Pekka Halosen akatemiasta kuva-artesaaniksi . Kuvataiteen käyttäminen ihmisen hyvinvoinnissa alkoi kiinnostamaan minua muutama vuosi sitten ja hakeuduin Laurea ammattikorkeakouluun opiskelemaan Kohtaamistaidetta. Valmistuin sieltä 2021 Kohtaamistaiteen ohjaajaksi. Minulle on myös tärkeää päästä vaikuttamaan taiteen saralla, tapahtumien, näyttelyiden yms. suunnittelussa ja järjestämisessä. Niinpä kuulunkin kahden taiteilijayhdistyksen hallitukseen (KuumArt ry ja Taiteilijayhdistys Tapaus ry).
Lue lisää

52. Jussi TwoSeven

Liukumäentie 13, Helsinki
Olen helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija. Kasvoin graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä työskentelytavoissani ja teosteni estetiikassa. Taiteellinen työskentelyni koostuu pääosin teoksien luomisesta galleria- ja museonäyttelyihin, sekä suurista julkista teoksista kuten muraaleista. Muuraalejani on tilattu monien suomalaisten kaupunkien lisäksi mm. Ranskaan, Sveitsiin, Englantiin, Norjaan ja Ruotsiin.
Lue lisää

53. Kuvataiteilija Emma Peura - Helsingin Paperipaja ry

Juhana-Herttuan tie 9, Helsinki
Olen kuvataiteen maisteri ja taidegraafikko. Työskentelen kokeellisten painetun taiteen menetelmien, piirrostaiteen sekä paperitaiteen parissa. Erityisesti työskentelen kehittämäni taidegrafiikanmenetelmän, metsäsyövytyksen, parissa. Teoksiani on mm. Kiasman, Suomen valtion, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Valtioneuvoston kanslian kokoelmissa. Olen Helsingin Paperipajan perustajajäsen ja puheenjohtaja. Helsingin Paperipaja ry on kuuden ammattikuvataiteilijan vuonna 2019 perustama yhdistys. Se on ainoa Suomessa toimiva paperin valmistamiseen keskittyvä paja, jonka tavoitteena on löytää uusia nykypaperitaiteen ilmaisumuotoja ja materiaaleja. Yhdistyksemme ylläpitää avointa paperinvalmistuspajaa, jossa tehdään korkeatasoista nykytaidetta perinteisiä kädentaitoja kunnioittaen. Taiteilijat voivat valmistaa pajallamme happovapaata japaninpaperia ja lumppupaperia taidemateriaaliksi. Yhdistys järjestää myös paperinvalmistuskursseja. Pajan perustamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahasto. Asiakaskuntamme on painottunut ammattikuvataiteilijoihin, mutta pajamme on yhteisö kaikille kädentaidoista ja ekologisesta taiteentekemisestä kiinnostuneille. Yhdistyksen jäsentaiteilijat ovat lukuisin eri tekniikoin työskenteleviä taiteen ammattilaisia, joita yhdistää rakkaus paperiin. Jäseniä on tällä hetkellä 14.
Lue lisää

53. Kuvataiteilija Maria Valkeavuolle - Helsingin Paperipaja ry

Juhana-Herttuan tie 9, Helsinki
Olen kuvataiteen maisteri ja monialainen taiteilija. Työskentelen mm. liikkuvan kuvan, äänen ja installaation parissa. Olen viime vuosina hyödyntänyt paperinvalmistuksen prosessia ja paperin erilaisia ominaisuuksia teoksissani. Teoksiani on mm. Kiasman, Heinon taidesäätiön ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kokoelmissa. Olen Helsingin Paperipajan perustajajäsen ja varapuheenjohtaja. Helsingin Paperipaja ry on kuuden ammattikuvataiteilijan vuonna 2019 perustama yhdistys. Se on ainoa Suomessa toimiva paperin valmistamiseen keskittyvä paja, jonka tavoitteena on löytää uusia nykypaperitaiteen ilmaisumuotoja ja materiaaleja. Yhdistyksemme ylläpitää avointa paperinvalmistuspajaa, jossa tehdään korkeatasoista nykytaidetta perinteisiä kädentaitoja kunnioittaen. Taiteilijat voivat valmistaa pajallamme happovapaata japaninpaperia ja lumppupaperia taidemateriaaliksi. Yhdistys järjestää myös paperinvalmistuskursseja. Pajan perustamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Suomen kulttuurirahasto. Asiakaskuntamme on painottunut ammattikuvataiteilijoihin, mutta pajamme on yhteisö kaikille kädentaidoista ja ekologisesta taiteentekemisestä kiinnostuneille. Yhdistyksen jäsentaiteilijat ovat lukuisin eri tekniikoin työskenteleviä taiteen ammattilaisia, joita yhdistää rakkaus paperiin. Jäseniä on tällä hetkellä 14.
Lue lisää

54. Sonja Salomäki - Bleck

Läkkisepäntie 4 A 5, Helsinki
Taiteellinen työskentelyni häilyy kuva- ja tekstiilitaiteen rajamaastossa ja on usein inspiroitunut kierrätysmateriaaleista, niiden antamista lähtökohdista sekä niiden rajaavista ominaisuuksista. Kaupunkitila, ihmisen ja ympäristön vuorovaikutus kiinnostavat minua, kuten myös tilan luominen pintaan ja geometria. Itse tekeminen ja käsillä tekeminen on minulle tärkeää, koska taiteen tekoprosessi on usein hyvin yllättävä. Käytän monia erilaisia tekstiilitekniikoita: kirjontaa, huovutusta, maalausta tekstiiliväreillä erilaisille pinnoille, kudontaa jne. Jostain syystä tekniikkani ovat usein hyvin hitaita ja työläitä- ehkä se on intuitiivinen vastalause yltiötehokkaalle nykyajalle? Taiteellisen työskentelyn ohella teen Lapin yliopistossa väitöskirjaa ilmastoaktivismitaiteesta ja sen vaikuttavista piirteistä.
Lue lisää

55. Merja Salonen Di Giorgio - Ateljee X3

Höyläämötie / Hyvlerivägen 18 A 26, Helsinki / Helsingfors
Merja Salonen Di Giorgio Olen taidemaalari ja kuvataiteilija. Minua innoittaa taiteellisessa työssäni mm. ihmisen jäljet kulttuuriympäristössä, paikan henki , `genius loci´, sekä historian kerrokset ja Grand Tour, eli erilaiset historialliset opintomatkat. Viimeisten 20 vuoden aikana olen keskittynyt maalaamaan öljyvärein kankaalle ja sekatekniikoin paperille. Olen kiinnostunut historiallisista pigmenteistä ja materiaaleista sekä perinteisistä maalausmenetelmistä. Olen myös toteuttanut pysyviä ympäristöteoksia mm. betonista Helsinkiin. Maalaussarjastani Roihupelto - Pompeji (PARVS) julkaistaan kirja toukokuussa. Kirjaa saa ostaa myös työhuoneeltani Konstrundan-tapahtumassa à 35e, sis. alv 10%. Olen Helsingin taiteilijaseuran jäsen ja taidemaalariliiton varsinainen jäsen. Teoksiani löytyy mm. Helsingin kaupungin ja Lahden taidemuseon kokoelmista sekä lukuisista yksityiskokoelmista. www.merjasdg.net https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/merja-salonen-di-giorgio instagram: @merjasalonendigiorgio
Lue lisää

56. Elias Hakala

Pulttitie 16, Helsinki
Olen helsinkiläinen videotaiteilija. Olen työskennellyt VJ:nä useissa erilaisissa tapahtumissa sekä julkisilla klubeilla, että yksityisissä underground-tapahtumissa. Visuaalisissa teoksissaan minulle on tärkeintä luoda audioreaktiivinen kokonaisuus, jossa katsoja voi sukeltaa syvälle visuaalisiin maailmoihin samalla kun kuuntelee musiikkia. Tuotan kaikki materiaalit itse graafisilla ohjelmistoilla tai kuvaamalla eri kameroilla. Aiheet liikkuvat luonnon ja kaupunkiympäristön välillä. Viime vuosina olen keskittynyt entistä enemmän vedenalaiseen videokuvaukseen, interaktiivisten teosten luomiseen sekä elektronisten laitteiden itsenäiseen rakentamiseen.
Lue lisää

56. Inari Kunnas - Roihupellon taidekortteli

Pulttitie 16 A, Helsinki
Käytän teoksissani usein kierrätysmateriaaleja mm. vanhoja metallisia uunivuokia- ja peltejä, palasiksi hajonneita tynnyreitä tai vanhoja ikkunankarmeja. Lempimateriaaleja on myös erilaiset puulevyt, joita pohjustan mehiläisvahalla tai perinteisellä liitupohjustuksella. Käytän sekatekniikoita, enimmäkseen väripigmenttejä sekoitettuna vahaan tai munatemperaan. Välillä teen myös akvarelleja ja grafiikkaa. Viime keväänä veistin saippuakivestä delfiinin, se oli ensimmäinen veistokseni. Kiveä maalauksen alustana olen käyttänyt ennenkin mm. matkaikoneja maalatessa. Arvostan kauneutta ja perinteisiä menetelmiä taiteessa ja minua innoittavat historia sekä menneisyyden taidemaalarit. Ihmisen sielunelämä ja yhteys tuonpuoleiseen on ikuinen aihe, joka kiinnostaa. Ihmisen kasvot ovat jumalalliset. Minua inspiroivat edelleen Fayumin muumiopotretit Egyptin roomalaiselta ajalta. Tällä hetkellä paneudun syvemmin enkaustiikkaan, vahamaalaukseen, joka tunnettiin tekniikkana jo antiikin ajalla. Käytän myös paljon kultalehteä tai metallikultaa ja entisöintimenetelmiä. Innostavaa on jatkaa taiteilijoiden perinteitä, valmistin itse vahamaalit antiikinajan väripigmenteistä. Haluan taiteilijana tuoda esiin etenkin perinteiset metodit ja materiaalit sekä miten niitä voi käyttää uudella tavalla. Pidin ensimmäisen yksityisnäyttelyni v. 2009 Helsingissä. Tämä vuoden Konstrundan- tapahtumassa tulen esittelemään kävijöille omien vahamaalien tekoa ja käyttöä kuvataiteessa.
Lue lisää

56. Jarno Sinivaara

Pulttitie 16, Helsinki
Jarno Sinivaara Olen maalannut vuodesta 2001 lähtien, kun aloitin opiskelemaan kuvataiteilijan ammattiin Taidekoulu Maassa. Valmistumisen jälkeen kävin harjaannuttamassa piirustus- ja maalauskykyjäni Helsingin yliopiston Piirustuslaitoksella.   Minulla on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja olen osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa sekä Ruotsissa. Pidin taukoa aktiivisesta taiteen tekemisestä lähes kuusi vuotta, sitten taas löysin ilon maalata.  Osallistuin vuonna 2020-2021 yhtenä taiteilijana Keravalla Taiteen kotitalossa teoksien tekemiseen. Taiteenkotitalossa olevat ”Perheside" ja "Covid-19" sekä ”Uusi alku” teoksien saama huomio sai uutta tuulta työni kannalta. Käsittelen maalauksissani aikaa, muutosta sekä yhteyttä kaikkeuteen. Yleisesti en halua avata liikaa teoksiani, koska ne kuvaavat myös sen hetkisen ajatuksen virtaa, jonka koen olevan kuin pilviä taivaalla. Haluan lopulta jokaisen kokevan teokseni omalla tavallaan.
Lue lisää

56. Studio Mari Vallemaa

Pulttitie 16, Helsinki
Teosteni lähtökohtana on useimmiten jokin itselleni merkityksellinen esine. Esine, jonka pintarakenne tai muoto on kiinnostava, nostaa mieleeni muiston, kauniin tai kipeän. Työskentelyn edetessä esineiden symbolimerkitys avautuu, vahvistuu ja kirkastuu vähitellen. Työ syntyy oivallusten kautta. Osaset asettuvat paikalleen kokonaisuuden osina. Jokaisella teoksella on oma tarinansa. Tarinallisten kuvien koostaminen on minun kieleni, keino tehdä tunteeni ja sisäinen maailmani näkyväksi. Esineet koosteisiini valikoituvat pitkän ja monivaiheisen työskentelyprosessin tuotoksina. Teosteni materiaali on enimmäkseen käytöstä poistettua, aikansa elänyttä, hylättyä roinaa. En varsinaisesti etsi sitä vaan löydän. Häviämisen hidas prosessi on teoksissani näkyvästi läsnä. Teoksen rakentaminen on aina uusi löytöretki. Tutkin esineiden ja materiaalin muotokieltä, värimaailmaa ja niiden pintarakenteita. Ratkoessani sommittelun lainalaisuuksiin liittyviä ongelmia huomaan pohdiskelevani usein eksistentialismin ydinkysymyksiä: ”Mikä tekee elämän merkitykselliseksi?” ja ”Mikä on arvokasta elämässä?”. Työskentelytapani, -tekniikka ja -välineet määräytyvät ja vaihtelevat sen mukaan, mitä työskentelysessiossa kulloinkin lähtee liikkeelle. Aiheet nousevat kokemustiedostani. Työskentelen intuitioni pohjalta. Teoksissani käsittelen myös elämäni vaikeita asioita. Lähiomaisten menetykset ja muut kipeät elämäni tapahtumat ovat teosteni tunnelmien taustalla. Joskus työ syntyy vähitellen, viikkojen tai kuukausien kuluessa. Työstän useampaa teosta samanaikaisesti, rinnakkain. Aloitan, sommittelen, jätän hautumaan, katselen, kirjoitan muistiinpanoja, dokumentoin työvaiheita. Jatkan jonkun kiinnostavan esinedialogin tai merkityksellisen yksityiskohdan ohjaamana. Teos saattaa lähteä yllättäen aivan uuteen suuntaansa, muuttaen muotoaan useaan otteeseen luomisprosessin aikana. Esinekoosteen tekeminen on aina matka sisimpääni; etsimistä ja löytämistä.​ ​ Korona-ajan eristäytyneisyydessä aloin jälleen luoda kollaaseja eri materiaaleista. Samanaikaisesti aktivoitui kiinnostukseni valokuvaukseen vuosien tauon jälkeen.
Lue lisää

57. Maria Mughal - Roihupellon Taidekortteli

Pulttitie 17, Helsinki
Olen toiminut päätoimisesti kuvataiteilijana vuodesta 2004 lähtien. Ammatikseni maalaan sekä teen julkisia taideteoksia. Minulla on ollut taidenäyttelyitä säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Tarkastelen maalauksissani ihmisyyttä löytääkseni jotain meille kaikille yhteistä. Minua kiinnostavat kysymykset kuten: Kuka olen? Mihin kuulun? Mitä tunnen? Uusimmissa töissäni käsittelen lapsuutta ja siihen liittyviä teemoja: ystävyyttä, näkymättömyyttä ja nähdyksi tulemista, unohtamatta miellyttämisen halua, ihastumista ja haurautta. Maalaan akryyleilla kankaalle, värit ovat minulle hyvin tärkeitä ja nautin myös yllätyksellisyydestä. Taiteesssani abstrakti yhdistyy esittäviin ihmishahmoihin.
Lue lisää

58. Gunzi Holmström - Roihupellon taidekortteli

Plåtvägen 4 / Levytie 4, Helsingfors
Työskentelen pääasiassa maalaamisen parissa, mutta myös muilla tekniikoilla (esim. kuvanveistolla ja animaatiolla). Taiteeni käsittää mystistä kokemusta ihmisenä olemisesta. Pyrin antamaan muodon näkymättömälle maailmalle. Taiteeni on itse koettu symbolismin ja surrealismin kohtaamista. Mielestäni on tärkeää pohtia sisällämme olevaa todellisuutta, koska se vaikuttaa elämänvalintoihimme ja arvoihimme ja siten myös yhteiskuntaan, jossa elämme. Konstrundanilla näytän valikoiman töistäni studiossani Roihupellossa.
Lue lisää

58. Studio Arja Sundqvist

Levytie 4 A, Helsinki
Kuvataiteilija Arja Sundqvist Olen työskennellyt kuvataiteilijana vuodesta 2011 lähtien. Koulutukseltani olen kuva-artesaani (2011) ja muotoilualan artenomi AMK (1996). Ennen taiteilijauraani olen toiminut sisustussuunnittelijana ja muotoilijana. Teokseni ovat pääasiassa öljy- ja akryylimaalauksia. Myös monet muut taiteen tekniikat ja materiaalit kiinnostavat minua ja olen valmistanut veistoksia, pieniä koriste-esineitä ja koruja erilaisista kierrätysmateriaaleista. Taiteessani luonto- ja eläinaiheet ovat keskeisiä ja niiden kautta kuvaan ihmiselämää, tunteita ja tunnelmia sekä haluan muistuttaa luonnon ja elämän kunnioittamisen tärkeydestä. Vapaa-ajalla liikun mielelläni metsissä ja meren äärellä. Luonto antaa inspiraatiota taiteelliseen työskentelyyn sekä tarjoaa rauhaa ja hiljentymistä, joita haluan monilla teoksillani välittää myös taiteeseeni tutustuville.
Lue lisää

58. Studio Jyrki Sinisalo

Levytie 4, Helsinki
”Minulle on tärkeätä, että teokseni käyvät vuoropuhelua teosten kokijoiden kanssa. Taiteen teh-tävä on tehdä jokin asia näkyväksi, liikuttaa ja herättää ajatuksia. Minua kiinnostaa teosteni ai-van uniikki valo ja sen luoma esteettinen jalanjälki. Teoksissani valo on hienostunut ja osin jopa niin hauras, että se vaatii katsojalta erityistä keskittäytymiskykyä. Teoksissani kokonaisuus ratkai-see. Muoto tulee aina valon jälkeen. Mutta valo tarvitsee aina muodon. Haasteenani on löytää oikea kompositio valon ja muodon välille. Valon ympärillä olevat asiat tuovat teoksen yksilölliset piirteet esiin. Valo tarvitsee aina jonkin kohteen tullakseen havaituksi.”
Lue lisää

58. Studio Liisi Myllykangas

Levytie 4 A, Helsinki
Visuaalisuus, värit ja harmonia ovat minulle tärkeitä. Taiteen tekemiseen minua innostaa ilo. Ilo kun saan toteuttaa teoksia. Ilo kun tunnen teoksen onnistuvan. Ja ilo kun näen teosteni tuottavan iloa muille. Suhtaudun intohimoisesti väreihin ja maalaamiseen. Olen maalannut 30 vuotta. Akvarellit innostivat minua alun perin 80–90-lukujen vaihteessa. Vuosituhannen vaihteen työntäyteisen tauon ja ruuhkavuosien jälkeen olen maalannut säännöllisesti akvarelleja sekä työstänyt monotypioita vuodesta 2010 alkaen. Tällöin jäin pois hektisestä liike-elämästä ja saatoin täysipainoisesti keskittyä taiteeseen ja maalaamiseen. Työhuone taiteilijayhteisö Tapauksessa ja nyttemmin Taidekorttelissa Roihupellossa on mahdollistanut hyvät puitteet taiteeseen keskittymiselle. Taidetielläni minut ovat vieneet viime vuosina mukanaan monotypiat. Tosin vuosia maalasin akvarelleja, mutta mielestäni monotypioissa ja akvarelleissa on paljon yhtäläisyyksiä erityisesti. Molemmat ovat myös uniikkeja. Akvarellit koin läheiseksi ilmaisumuodoksi niiden tekniikan vuoksi, sillä ne vaativat nopeutta eikä niitä voi muuttaa, samoin monotypiat. Monotypioissa, maalauksellisessa grafiikassa, minua kiinnostaa teosten spontaani toteuttaminen ja myös tuloksen yllätyksellisyys. Työstän teoksia intuitiivisesti ilman tarkkaa suunnitelmaa. Teos elää luontivaiheessa ja voi saada eri muodon kuin mitä alun perin ajattelin. Jokin väri tai muoto johtaa toiseen ja se puolestaan toiseen. Lopputulos voi olla toisinaan yllätys itsellenikin. Teen mielelläni samasta aiheesta sarjoja eli varioiden useampia teoksia. Teosten aiheet saattavat nousta mieleeni toisinaan kuvina. Usein inspiraationa ovat värit tai muodot. Myös jokin valokuva voi toisinaan inspiroida. Aiheet voivat olla hyvinkin erilaisia, tosin luonto eri muodoissa usein näkyy töissäni. Luonnossa kulkiessa kiinnittyy huomioni erityisesti sen ihmeelliseen kauneuteen, moni-ilmeisyyteen ja väreihin sekä lukemattomiin värisävyihin. Pohjoisin Lappi ja erityisesti Utsjoki on vaikuttanut minuun ja myös teoksiini voimakkaasti.
Lue lisää

59. Anne-Mari Alrsumi

Levytie 2-4, Helsinki
Olen helsinkiläinen kuvataitelija, joka työskentelee veistoksen parissa. Teen teoksia yleensä sarjoina tiettyyn aiheeseen pureutuen. Minua kiinnostaa erilaisten materiaalien kanssa työskentely ja niiden kokeileminen. Käytän paljon pintaa rakennusaineena, sen takia mielestäni maalaan myös veistokseni. Teokseni on koristeellisia, huoliteltuja ja järjestelmällisiä mutta koetan aina löytää niistä tietynlaista rikkonaisuutta tai ulospääsyä. Tällä hetkellä työskentelen pääsääntöisesti keramiikan sekä maalauksen kanssa. Työhuoneellani on dreija ja kaikki muu keraamiseen työskentelyyn tarvittava. Valmistelen parhaillaan teoskokonaisuutta jossa käytän ihmisen kehosta otettuihin kipsimuotteihin levytekniikalla tehtyjä keraamisia osia. Lisäksi dreijaan erilaisia abstrakteja torneja tulevaan installaatioon. Konstrundan viikonloppuna esittelisin valmiita sekä keskeneräisiä teoksiani sekä dreijaisin tiettyinä aikoina, jolloin vierailija pääsisi näkemään itse tekemistä.
Lue lisää

60. Ainonia - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Veistosteni teemoina ovat toistuneet ilo, yhteys luontoon sekä monimuotoisuuden ja erilaisuuden arvostaminen. Nostan taiteen avulla esiin sisäisen lapsen oikeudet ja suojelen niitä. Teos voi saada alkusysäyksen esimerkiksi sanaleikistä, mielen näkymästä tai maailman ilmiöiden pohtimisesta.  Hyödynnän monipuolisia keramiikan tekniikoita sekä työstän puuta käsi- ja moottorityökaluilla. Opettelen jatkuvasti uusia taiteen tekemisen keinoja, jotta voin koota teoksia monenlaisista materiaaleista.
Lue lisää

60. Arni Aromaa - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Kuvanveistäjä ja muotoilija Arni Aromaa (1971) hyödyntää materiaaleinaan keramiikkaa, lasia ja puuta. Viime vuosina hän on tutkinut töissään erityisesti keramiikan ja lasin yhdistämistä polttoprosessissa. Tekniikkoina Aromaa hyödyntää muotteihin valua ja prässäystä sekä suuremmissa teoksissa käsin rakentamista. Keramiikan lisäksi Aromaa käyttää puuta veistosten materiaalina. Teokset ovat aiheiltaan luonnosta inspiroituneita, mutta niiden muotokieli, viimeistely ja toteutustekniikat ammentavat vahvasti Aromaan teollisen muotoilijan koulutuksesta. Aromaa työskentelee teollisena muotoilijana omassa suunnittelutoimistossaan. ”Taide toimii minulle vahvana inspiraationa muotoilutyössäni ja toisaalta ammennan taiteeseen muotoilun maailmasta”, Aromaa kuvailee kahden näkökulman vuoropuhelua. Aromaa on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja hänen töitään on muun muassa Valtion ja Modernin taiteen museo EMMA:n kokoelmissa. Hän on saanut useita muotoilupalkintoja, muunmuassa Muotoilun valtion palkinnon 2012 yhdessä kollegansa Sauli Suomelan kanssa
Lue lisää

60. Eija Tenno - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Teen sekä uniikkia taidekäsityötä että keramiikkataidetta, joka taipuu veistoksiin saakka. Keskeisiä materiaaleja ovat keramiikka (savi), kierrätysmateriaalit, muovi, metalli, poronsarvi, puu yms. Teemat liittyvät laajemmin kulttuuriin, luontoon ja siihen liittyviin muutoksiin, sekä omiin pohjoisiin juuriin kytkeytyviin aiheisiin. Etsin kosketuspintaa yleisöön omien kokemusteni ja teosteni kautta. Käytän töissäni keramiikan lisäksi erilaisia kierrätysesineitä tai luonnonmateriaaleja. Luonto ylipäänsä on aina ollut teosteni lähtökohta. Teoksiin liittyvät kulttuuriset ja historialliset viitteet ovat minulle myös tärkeitä. Savi materiaalina on elävä ja aina uusia muotoja tarjoava. Viime aikoina olen alkanut myös maalata, monien vuosien tauon jälkeen.
Lue lisää

60. Sevde Leıla Altunluoglu - Leila Ceramics

Laippatie 21 , Helsinki
Olen helsinkiläinen keramiikkataiteilija. Opiskelin Turkissa Dokuz Eylul -yliopiston taidekorkeakoulussa perinteistä turkkilaista keramiikkaa ja restaurointia ja valmistuin vuonna 2012. Vuodesta 2015 lähtien olen aktiivisesti suunnitellut ja valmistanut keramiikkaa työhuoneellani Roihupellossa myös tällä hetkellä opetan çiniä- turkkilaista keramiikan koristelu tekniikkaa Vantaan Aikuisopistossa. Olen kasvanut kaksikulttuurisessä perheessä ja asunut eri maissa joten monikulttuurisuuteni tulee taiteessani vahvasti esille. Käytän keramiikassa eri tekniikoita ja tykkään myös sekoittaa niitä keskenään. Saan inspiraatiota monista asioista, kuten luonnosta, matkustelusta sekä omista elämänvaiheistani. Teoksissani käytän sekä suomalaisia että ulkomaisia materiaaleja ja yritän kierrättää mahdollisimman paljon. Teoksistani löytyy hyvin uniikkeja saviyhdistelmiä, mikä tekee myös teoksistani hyvin uniikkeja. Pyrin siihen, että vaikka teen sarjatuotantoa, lisään aina myös jonkun yksityiskohdan mikä tekee siitä teoksesta ainutlaatuisen. Yksityiskohdat ovat minulle tärkeitä. Maailma on täynnä pieniä yllätyksiä!
Lue lisää

61. Atelie Tiia Henriksson

Lämmittäjänkatu 6, kolmas kerros, Helsinki
Olen itseoppinut taiteilija joka aloitti maalaustaiteen tekemisen terapiana ystävän kehoituksesta, läheisen perheenjäsenen kuoltua. En ollut koskaan aiemmin pitänyt sivellintä kädessäni ja viimeisin kontaktini maalaamiseen oli varmaankin ollut sormivärit. Sen jälkeen kun vedin ensimmäisen siveltimen vetoni kanvakselle en ole voinut lopettaa. Aluksi maalasin viikkoja miltein kellon ympäri. En voinut uskoa, että käsistäni pystyi syntymään jotakin sellaista mitä kanvaksella näin. Minulla ei ole ollut pienintäkään aavistusta, että osaisin maalata. Johtuen siitä, että taide on minulle ennen kaikkea terapiaa, sekä tapa käsitellä tunteitani, jokainen teokseni sisältää suuria tunteita. Olen itkenyt, nauranut ja ollut innoissani jokaista teostani tehdessäni. Teosteni pyrkimys yksilöllisistä kokemuksista kumpuavaan kerrontaan on näin ollen vahva. Tuotantoni on abstraktia maalaustaidetta.
Lue lisää

62. Kinuski Ceramics

Pellonperäntie , Helsinki
Suhtaudun keramiikkaan arkipäivän taideteoksina. Töissäni, jotka ovat luonteeltaan hyödyllisiä, on tarkoituksella yksinkertaisia ​​muotoja ja minimaalisia koristeita. Vähemmän on enemmän -filosofiaa noudattaen taiteellisia esineitä ja astioita tehdessäni käytän puhtaita linjoja keskittyen sen tuntoon, toimivuuteen ja estetiikkaan.
Lue lisää

63. AAM Studio

Tupavuori 1E, 79, Helsinki
Muhammad Khan syntyi Pakistanissa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui National College of Artsista Lahoressa Pakistanissa vuonna 2005. Khan on työskennellyt kuvataiteen alalla viimeiset 17 vuotta. Hänen töitään on esillä laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä kansainvälisesti ja kansallisesti. Khan työskentelee erilaisissa genreissä ja tekniikoissa, hän rakastaisi akvarellipesutekniikkaa. Hän löytää vähitellen mahdollisuuksia rakentaa kuvia lisäämällä ohuita värikerroksia ja renderöimällä ne pisteillä, kuten kollaaseja pienillä siveltimellä. Luulen, että sillä tavalla työn muodolliset näkökohdat tulevat hänelle tärkeitä. jotka esittävät realistisesti kuvatut aiheet surrealistisessa taustassa voimakkaiden värien taustalla. Hän työskentelee kaikissa klassisissa perinteisissä ja nykyaikaisissa medioissa. Hänen loputon pyrkimyksensä löytää ja taistella todennäköisyyksiä vastaan ​​ei lopu koskaan, ja hänen työssään voi helposti havaita tämän kamppailun. Hän yrittää aina kuvata työssään anteliaasti koko ihmisen voittokehityksen näytelmää, menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Hänen työnsä määrittelee hänen olemassaolonsa. Hänellä on aina ollut intohimo kehittää tai tuoda esiin mitä "nykyaikainen" yhteiskuntamme näyttää menettäneen.
Lue lisää

64. Milja Ahola - Grafiikanpaja Talli

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Työskentelen Grafiikanpaja Tallilla. Viimeisimmät työni ovat polymeerigrafiikkaa, joka mahdollistaa valokuvien käytön. Alati muuttuva kaupunki kiehtoo minua. Käytän töissäni sekä vanhoja valokuvia että uusia itse kuvaamiani. Asuinalueeni Hakaniemi on usein kuvien kohteena. Koostan niistä maisemia, jotka ovat minulle tärkeitä.
Lue lisää

64. Sanna Sipi - Grafiikanpaja Talli Ry

Suvilahdenkatu 7, Helsinki
Työskentelen Grafiikanpaja Talli ry:n yhteistyöhuoneella, jonka jaan reilun kymmenen muun taiteilijan kanssa. Pääasiallisin tekniikkani taidegrafiikassa on syväpainografiikka, mutta viime aikoina olen innostunut erityisesti monotypiasta. Taidegrafiikan lisäksi maalaan, sekä teen piirroksia. Taidegrafiikassa yhdistelen näitä kumpaakin tekniikkaa.
Lue lisää

65. Lena Malm – Työhuone Inari

Enarevägen 11-13, Helsingfors
Olen englantia osaava suomenruotsalainen. Aloitin ammatikuvaamisen käytyäni ICP:n Nykissä, ja sen jälkeen opin graafikoksi Ny Tid -lehdessä. Viime vuosina olen kuvannut akateemisia projekteja varten, ensimmäinen projekti oli EastBordNet, joka tutki Euroopan itärajoja, ja 2016–2021 Crosslocations, jonka fokus oli Välimeren paikkojen yhteyksissä. EastBordNetin tulos oli kirjani Borderwork, ja se taas johti pikkuriikkisen Jasilti-kustantamon perustamiseen. Crosslocation-projektista syntyi näyttely Stoassa (Välillä meri) ja kirja Crosslocations: looking for somewhere in particular across the Mediterraean.
Lue lisää

66. Minttu Pyykkönen - työhuone

Nilsiänkatu 10 A, huone 41020-4102, Helsinki
Olen Minttu Pyykkönen, muraali- ja maalaustaiteeseen erikoistunut taiteilija ja taidekasvattaja (TaM). Maalaan suureen kokoon muraaleja ja toteutan monipuolisesti myös pienempiä taideteoksia, sekä toimeksiantoja. Tunnistettavissa teoksissani aiheena on usein luonto, ihmiset, herkkyys ja taianomaisuus. Työhuoneellani työstän teoksia usein maalaten ja piirtäen. Otan vastaan myös tilaustöitä. Työskentelen sekä itsenäisenä taiteilijana että erilaisten yhteistyöprojektien kautta, olen osa esimerkiksi Mimmit peinttaa -katutaidekollektiivia. Opetan myös monipuolisesti kuvataiteen sisältöjä, pidän kursseja ja työpajoja. Tervetuloa vierailulle & otathan rohkeasti yhteyttä. minttupyykkonen.com
Lue lisää

67. Marianne Matikka - Taidetila Viiis

Josafatinkatu 7 Kirstinkatu 7, Helsinki
Minimalismi ja kolorismi vahvalla struktuurilla on ominaista öljyväri työskentelyssäni. Teoksistani löytyy taiteellisia oivalluksia, käsitteellistä yllättävyyttä ja tunteisiin vetoavaa herkkyyttä. Haastan katsojan löytämään kuvan äärellä oman sisäisen luovuuden. Abstraktissa kuvailmaisussa keskityn visuaalisen rytmin muodostumiseen. Käytän hyväksi ihmisen visuaalista värin ja muodon kokemuspiiriä.
Lue lisää

67. Sirkka Palonen - Taidetila Viiiiis

Kirstinkatu 7, helsinki
Teosteni aiheet nousevat arkisista jokapäiväisyyksistä, jotka siirtyvät luonnoskirjaan ja suodattuvat teoksiin. Tarinallisissa töissäni on hiljaista iloa ja ihmettelyä. Teokseni toteutan grafiikalla joka on vanha perinteikäs käsityötaito. Teen metalligrafiikkaa sekä puupiirroksia. Metalligrafiikassa kiehtovat kuivaneulan piirrosmaisuus ja mezzotintan syvä musta. Maalauksellinen puupiirros on vuoropuhelua puulaatan kanssa ja värien kerroksellisuuden kokeellisuutta.
Lue lisää

67. Virva Svala - Taidetila Viiiiis

Josafatinkatu 7, Helsinki
Maalaan öljyväreillä maisemia ja valoja ympäristössäni. Maalauksissa minua kiehtoo tunnelmien luominen valon varjon ja värisävyjen kautta. Maalaukset öisestä Helsingistä leikittelevät pimeyden ja värikkäiden valojen vaihtelulla. Maisemien lisäksi eläimet ja niiden maalaaminen ovat lähellä sydäntäni.
Lue lisää

68. Amanda Vähämäki - Kutikuti Ry

Veturitallinkuja 5 D, Helsinki
Amanda Vähämäki on Helsingissä asuva sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Hän on toiminut aktiivisesti sarjakuvan alalla vuodesta 2004 lähtien ja työskennellyt sekä yksin että osana sarjakuvailmaisun uudistamiseen pyrkiviä sarjakuvakollektiiveja. Hän on julkaissut lukuisia omakustanteita, sarjakuvanovelleja ja neljä sarjakuva-albumia, jotka on käännetty usealle eri kielelle. Hän on osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin ja järjestänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä. Vähämäki tunnetaan erityisesti lyijykynäpiirroksistaan ja arkitodellisuuden ja fantasian rajoja raikkaasti hämmentävistä aiheistaan.
Lue lisää

68. Hannele Richert - Kutikuti Ry

Veturitallinkuja 5 D, Helsinki
Työskentelen sarjakuvan ja kuvituksen parissa.
Lue lisää

68. Mikko Väyrynen - Kutikuti Ry

Veturitallinkuja 5 D, Helsinki
Työskentelen sarjakuvan ja kuvituksen parissa.
Lue lisää

69. Ingrid Biese - The Art Place Finland

Resovägen 11 LH1, Helsingfors
Intohimoni on maalata silkille; siinä on jotain aivan erikoista. Värit leviävät ja sekoittuvat kankaalle, eikä koskaan voi tietää mitä tapahtuu. Suurin inspiraationi on Suomen luonto ja saaristo. Kuvaan saariston muuttuvat värit fotorealistisissa teoksissa sekä luonnon muodot riisuttuina ja tyylikkäinä siluetteina.
Lue lisää

70. Marja Salerto - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5,, Helsinki
Olen aiempien pedagogisten ja kuvataidekasvattajan opintojen lisäksi kouluttautunut keramiikan artesaaniksi. Teen keramiikkaa yhdessä kollegoideni kanssa pienessä keramiikkapajassa Ruskeasuolla, Helsingissä. Teen pääasiassa käyttöesineitä levy- ja valutekniikalla ja koriste-esineitä raku-tekniikalla. Tekemiseni taustalla on kiinnostus selkeään muotokieleen. Luonnon inspiraatio vaikuttaa vahvasti materiaalien ja koristelutekniikoiden valinnassa.
Lue lisää

70. Saga Vuorisalo - Keramiikkapaja Fem

Raisiontie 5, Helsinki
Töissäni haluan leikitellä muodolla tai värillä, tai vaikka liioitella jotain yksityiskohtaa. Teen enimmäkseen käyttökeramiikkaa, kuten mukeja, kulhoja ja maljakoita, mutta olen myös varovasti astumassa veistosten maailmaan. Lempitekniikoitani ovat nipistely ja dreijaus sekä satunnainen muottien teko ja valaminen.
Lue lisää

70. Veera Ala-Vähälä – Keramiikkapaja Fem

Raisontie 5, Helsinki
Olen 32-vuotias yksityisyrittäjä Helsingistä. Olen tehnyt keraamisia koiria ja muita eläimiä vuodesta 2017, ja vuonna 2018 aloin myös jakaa kuvia töistäni Ceramicdoggies-nimiselle instagram-tililleni sekä samaa nimeä kantavalle nettisivulleni. Kuvailisin töitäni pieniksi muotokuvaveistoksiksi eläimistä. Käytän niissä vaihdellen eri korkean polton savia, alilasitevärejä ja eri lasitteita.
Lue lisää

71. Sullydogstar Studio

Albertinkatu 22-24 D 52, Helsinki
Olen Olga Sophie Kauppinen (s.1988), Helsingistä kotoisin oleva taidemaalari. Luon öljyväri maalauksia alitajuisesta kuva-maalimastani, johon luon yhteyden vilkkaalla piirustus-harjoituksella. Olen kiinnostunut taiteen shamaanistisesta yhteydestä ihmisiin, siitä miten visuaalisen ilmaisu vaikuttaa meidän energia kenttiimme. Teosten tarkoitus on siten yhdistää paradokseja; maalaus ja esine, sekä jatkuva jännite viivan ja muodon, sekä laajentumiseen ja supistumisen välillä. Teokseni ovat interaktiivisia katsojansa alitajunnan kanssa, ja toivon niiden jättävän energia taajuuden katsojaan jälkeensä. Teosten kautta syntyy paikka missä selkeä seinä kolmi-ulotteisen maailman ja viidennen ulottuvuuden taajuuden välillä hälvenee. New Yorkissa tein töitä tunnettujen taiteilijoiden parissa, kuten Ron Gorchovin, Dorothea Rockburnen, Bill Jensein sekä Chris Martinin. Minulla on ollut näyttelyitä Helsingissä, Barcelonassa, Los Angelesissa, sekä New Yorkissa.
Lue lisää

72. Studio Mari Blomroos-Heininen

Merimiehenkatu 10, Helsinki
Sukuni juuret ovat syvällä läntisessä saaristossa ja vaikka olen opiskellut ja työskennellyt aikuisen ikäni Helsingissä meri on aina minussa. Olen taiteen sekatyöläinen ja taustallani on myös teatteria ja taidehistoriaa. Minulla on kuvataiteilijan tutkinto, maalaan eri tekniikoilla, teen myös grafiikkaa ja valokuvaan. Installaatiot ja esine-koosteet ovat minusta kiehtova mahdollisuus luoda uusia todellisuuksia ja loikata ulos "raameista" ihmemaahan. Olen toiminut myös kuraattorina ja galleristina. Taide on vienyt minua eri puolille maailmaa ja tuonut takaisin varustettuna upeilla kohtaamisilla, avarammalla, näkemyksellä ja vaikutteilla jatkaa työskentelyä. Taide on mahdollisuus osallistua keskusteluun, luoda kauneutta, lohduttaa ja tehdä näkyväksi asioita, jotka muuten ehkä jäisivät huomaamatta. Kohtaamisiin..
Lue lisää

73. Elli Hukka - Paja

Eerikinkatu 18, Helsinki
Olen työskennellyt korutaiteen parissa yli 10 vuotta. Työni vaihtelee hopeakoruista tekstiilikoruihin, veistoksiin ja puettaviin teoksiin. Inspiroidun materiaaleista ja kädenjälkeni on samalla sekä skarppia että rönsyilevää - se lähtee liikkeelle tekemisen ilosta ja kokeiluista. Teemat kietoutuvat metsän juurevuuden pohdinnoista huoleen merien monimuotoisuuden säilymisestä.
Lue lisää

74. Majbritt Huovila - TILA Galleria

Kalevankatu 40, Helsinki
Teokseni ovat maalauksia, tilateoksia ja yhteisöllisiä projekteja. Keskeisintä niissä on dialogi itseni ja ympäristön välillä. Valmistuin taidemaalarin ammattiin Vapaasta Taidekoulusta 2005, ja suoritin kuvataiteen erikoistumisopinnot, julkinen- sekä paikkasidonnainen taide, Turun Taideakatemiassa Vuosina 2010–12.
Lue lisää

75. Helena Hartman

Säljägargatan 5, Helsingfors
Olen energinen ja utelias taiteilija ja haluan aina syventyä laajemmin johonkin teemaan. Maalaan öljyvärillä ja lähden yleensä liikeelle havainnoista, mutta maalauksista tulee usein ekspressivisiä ja abstraktimpia. Voin lähteä liikkeelle jostakin arkielämän yksityiskohdasta tai innostua isommasta yhteiskunnallisesta aiheesta. Tällä hetkellä työskentelen tehdäkseni maalauksestani entistä saavuttettavia.
Lue lisää

76. Ateljé Hanna Uggla

Henry Fords gatan 5 C, Helsingfors
Olen visuaalinen taiteilija ja maalaan isoja ekspressiivisiä maalauksia joissa väri on keskiössä. Työskentelen enimmäkseen öljyllä kankaalle, mutta teen usein myös erilaisia materiaali ja väri kokoeiluja uusille materiaaleille. Olen myös maalannut paljon tempera ja akvarelli töitä. Viime vuosina olen myös tehnyt kolmi uloitteisia veistoksia keramiikasta ja lasista. Aloitan usein työskentely prosessin jollain teemalla mutta annan alitajunnan ja prosessin viedä minua eteenpäin. Minulla on ollut monta näyttelyä vuosien varrella ja opetan myös taidetta muun muassa Arbiksella.
Lue lisää

77. Linda Granfors

Medelhavsgatan 14 a 209, Helsingfors
Työskentelen performanssitaiteilijana duossa Linda ja Aura, ja teen samalla työtä maalauksen ja kuvanveiston parissa. Performanssiduossa Linda ja Aura teen pukuja, rekvisiittaa ja installaatioita. Omassa työssäni olen tällä hetkellä kiinnostunut vanhojen ideoiden, tyylien ja materiaalien uudelleenkäytöstä. Maalauksissa ja tekstiiliteoksissa kierrätän ja yhdistän uutta vanhaan.
Lue lisää

78. Nina Ekström Studio

Mechelingatan 42, Helsingfors
Minä olen Helsingissä syntynyt ja nykyisin Porvoossa asuva kuvataiteilija. Työni pohjautuvat vahvasti omiin tunteisiini ja kokemuksiini joita ilmennän töissäni usein hevosten, ja muiden eläinten muodossa. Taiteessani minulle on tärkeää tavoittaa tunnelmia ja kuvaelmia ihan tavallisesta elämästä. Haluan tehdä näkyväksi sen mitä yksilön katse , liike ja tunnelma katsojalleen haluaa kertoa. Teoksissani usein toistuvat hevoset edustavat minulle elämäntapaa. Hevosessa minua kiehtoo sen viisaus, rauha, primitiivinen voima ja vapaus ja haluankin tavoittaa teoksiini juuri sen mikä näissä ominaisuuksissa on merkityksellistä ja tärkeää. Taiteilijana olen spontaani, nopeatempoinen ja kädenjälkeni on yhtäaikaisesti herkkä ja voimakas. En suunnittele ennalta maalauksiani, haluan että siveltimeni saavat tanssia vapaasti! Materiaaleinani käytän enimmäkseen öljy- ja akryylivärimaalausta kankaalle. Veistoksien materiaalina on savi.
Lue lisää

79. ARTiTEKTUR - Johanna Louhi

Tallbergsgatan 1, 2B, Helsingfors
“If the housing space is the body,  and the furniture were clothes –  Art is like the jewellery,  and the perfume of a Room.”  (Johanna Louhi)  Taide luo tilan tunnelman, kertoo tarinan ja tuo viimeisen silauksen jokaisen huoneen sisustukseen. Voit muuttaa ympäri maailmaa, tuoden mukanasi esineesi asuinpaikkaan, mutta vasta Taide saa kodin tuntumaan ikiomalta.  Olen Johanna Louhi, nykytaiteilija, jolla on arkkitehdin maisterin tutkinto Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Vartuin Saksassa, pensseli kädessä isäni maalaustelineen vieressä, modernin ja muinaisen taiteen ympäröimänä. Näyttelyissä ja maailman tunnetuimmissa museoissa vierailu oli osa kasvatustani taiteeseen ja muotoiluun intohimoistesti suhtautuvassa perheessäni. Maalaus, kuvittaminen ja graafinen suunnittelu ovat aina olleet osa elämääni. Kun muutimme kotiin Suomeen, isäni oli mukana perustamassa Pro Kaapeli-liikettä, aateljeemme Kaapelitehtaalla onkin toiminut kodimme jatkeena siitä saakka. Opintojeni aikana professorini Kari Cavén ja Ipi Kärki kannustivat minua myymään taidettani ja siitä lähtien olen toiminut näin. Kun oma perheeni vuonna 2015 muutti kolmeksi vuodeksi Kiinaan Shanghaihin avautui mahdollisuus keskittyä taiteeseen täysipäiväisesti. Tämä johti taiteeni suurempaan myyntiin sekä yksityisnäyttelyyn. Vuodesta 2016 olen toiminut täysipäiväisenä taiteilijana ja myyn enimmäkseen töitäni nettisivujeni ja sosiaalisen median kautta. Maalauksiani on yksityiskokoelmissa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Japanissa, Singaporessa ja Kiinassa, sekä muutamassa toimistorakennuksessa Kiinassa.  Taide ei ainoastaan kehystä yksilöllisyyttä, vaan muuttaa huoneen tunnelman hyvästä mahtavaksi. Ymmärrän tilaa ja taidetta ja kuinka ne täydellisesti yhdistettynä luovat uniikin kokonaisuuden. Innostun kauniista ympäristöstä, joka nousee yli "standardin". Taide on huoneen tunnelmaa nostattava ja kodikkuutta luova koriste. Tervetuloa Kotiin, ja tervetuloa studiolleni Kaapelitehtaalle.   www.artitektur.com @artitekturcom
Lue lisää

79. Hanimaa - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Perustin Hanimaa brändin vuonna 2022 keväällä. Hanimaa nimi tulee siitä, että se on nimeni väärinpäin käännettynä. Suunnittelen ja valmistan uniikkeja katumuoti vaatteita Helsingissä. Värjään kankaat käsin erilaisia tekniikoita käyttäen ja kaiverran linolevyistä muotteja, joilla painan käsin printtejä kankaisiin. Tykkään kokeilla uusia jänniä tekniikoita, joilla saan vaatteista tehtyä upeita taideteoksia!
Lue lisää

79. Katy Hertell - Kabelfabriken

Tallbergsgatan 1 , Helsingfors
Katy Hertell (s. 1941) on helsinkiläinen keramiikkataiteilija. "Olen työskennellyt keramiikkataiteilijana ja kuvanveistäjänä 90-luvun alusta, kokeiltuani muita materiaaleja, kuten kiveä, puuta ja betonia. Minua kiehtovat saven tarjoamat mahdollisuudet ja materiaalin arvaamattomuus. Kun aloitan jotain uutta, minulla on harvoin selkeä kuva siitä, mitä haluan luoda. Luotan siihen, että savi tietää. Ammutuksen jälkeen valmis pala on ensi silmäyksellä yllätys, johon täytyy tottua – ja joko hyväksyä tai hylätä. Aloitin eläinhahmoista, ja niiden, erityisesti apinoiden, kautta pystyin ilmaisemaan ihmisen ominaisuuksia ja tunteita; esimerkiksi apinoissa ja norsuissa näen pienten lasten viattomuuden ja viisauden. Henkisyys ja mytologia ovat myös tärkeitä elämässäni, joten ne ovat läsnä myös työssäni. Viime vuosina olen tehnyt useita "Luonnon Suojelija" -veistoksia; pään muotoisia ruukkuja, jotka voivat kantaa ja ylläpitää pientä luontoa. Ensimmäinen teos syntyi virheestä, kun halkeama antoi rikkoutuneelle veistokselle uuden merkityksen. Taiteen ja toiminnallisuuden rajapinta ilmenee esineessä, liitettynä ihmisen ja luonnon erottamattomuuden ilmaisuun. Estetiikka työvälineenäni, haluan ilmaista riippuvuuttamme luonnosta."
Lue lisää

79. Maaria Märkälä - Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1, PL 172, Helsinki
Ilmaisuni on abstraktia tai puoliabstraktia. Vahvat värit ovat paksusti levitetty kankaalle. Minulle maalaaminen on tapa elää ja käsitellä asioita. Prosessi on avoin ja suunnittelematon, epäonnistuminenkin on mahdollisuus. Työhuoneellani on syytä varoa märkää maalia - yleensä myös yllätyksiä Taidelehden päätoimittaja Pessi Raution sanoin: ”Märkälä haluaa maalata, rakentaa päällimmäiseksi esiin hyvän, prosessin on päädyttävä johonkin toiveikkaaseen, happea täynnä olevaan, elämäntunteiseen, valonomaiseen, ehkä jopa siihen kauniiseen." "Märkälälle maailmassa on kohteita, hyviä kohteita, joita kerta kaikkiaan on syytä kuvata maalaten, jo senkin takia, että niistä tulee niin hyviä maalauksia" koko teksti www.maariamarkala.com
Lue lisää

79. Michael Rahikainen - Kabelfabriken

Tallbergsgatan 1 C 17, Helsingfors 18
Allekirjoittanut on toiminut kuvataiteilijana vuodesta 1988. Maalaaminen, grafiikkaa, ympäristötaide, installaatioita ja ambient musiikkia. Kuvataiteen maisteri Suomen kuvataide akatemiasta. Tänä vuonna esillä ovat vanhoja töitä jotka löytyvät tästä ateljeesta, mutta olen myös aloittanut öljymaalaus sarjan jonka työnimi on Grey gardens. Opettelen myös tekemään Chine collee grafiikkaa, näitäkin on tulossa.
Lue lisää

79. Nina Biström

Kabelfabriken , Helsingfors
Olen käsitellyt taidetta eri muodoissa koko ikäni... miksi? Jos minulla olisi hyvä vastaus, voisin lopettaa...?! Nyt minulla ei ole mitään, joten jatkan. Viimeisimmät työni ovat kivitavaroita - "rakentan" ja rullaan savea. On tehty pieniä ja suuria astioita, veistoksia, naamioita ja kehystetty "viisauden sanoja". Saan inspiraatiota mistä tahansa ja milloin tahansa. Kauneus on katsojan silmässä.
Lue lisää

79. Paula Pitkänen - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Taide on intohimo, elämäntapa sekä sieluni koti.  Värit ovat vahvana minussa ja eri kaudet sen suhteen saattavat näkyä välillä hyvin selvästi taiteessani. Sanonkin olevani väriviritteinen. Tekemistäni ohjaa intuition ja tietoisuuden yhteistyö. Aluksi annan kuvan johdattaa, prosessin myötä tietoisuus kasvaa ja ajatusten muoto selkiytyy. Käyn lopulta monesti samaa aihetta läpi useamman teoksen tai teossarja kautta. Prosessi johtaa poikkeuksetta töissäni tasapainoon, oli aihe miten kipeä tahansa. Siksi maalauksistani voi aistia mielenrauhaa. Teosteni aiheita ovat mm.  henkiset arvot, hyvinvointi, henkinen kasvu, naiseus, mieheys, äitiys, herkkyys, luonto ja universaalius. Monesti löydän itseni maalaamasta toiveita paremmasta maailmasta.
Lue lisää

79. Sari-Aino Tolonen - Ateljee Aapeli - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Olen Sari-Aino Tolonen, helsinkiläinen encaustic-taiteilija. Tutustuin 2010-luvulla encaustic artiin (mehiläisvahataide), joka teki minuun suuren vaikutuksen. Löysin Espanjasta opettajan, taiteilija Belén Millánin, joka opetti minulle perinteisen encaustic-maalaustekniikan. Jo koulutuksen aikana huomasin, että tekniikka antaa erinomaiset mahdollisuudet ilmentää taidetta, koska se soveltuu niin esittävään kuin abstraktiin taiteeseen. Maalaustekniikka mahdollistaa erilaisten pintarakenteiden työstämisen. Sen lisäksi voin maalata ohuita valovoimaisia kerroksia tai useita erivärisiä vahakerroksia päällekkäin, jonka jälkeen voin kaivaa alemmista kerroksista värejä esiin. Tekniikka mahdollistaakin valtaisan määrän eri vaihtoehtoja. Koen maalatessani olevani yhteydessä luovuuden sfääreihin, josta ammennan apua maalausten syntyprosessiin. Määrittelenkin itseni intuitiiviseksi taidemaalariksi. Työhuoneelleni voi Konstrundanin aikana tulla katsomaan työskentelyäni ja siellä voi myös kokeilla itse tätä mielenkiintoista tekniikkaa. Viime vuonna monet työhuoneella vierailijat kokeilivat encaustic maalausta ja se oli todella menestys.
Lue lisää

79. Sarita Ceramics

Tallberginkatu 1 B/C 3. Krs, Helsinki
Sarita Ceramics on tuotemerkki, jonka takana olen minä, keraamikko Sarita Koivukoski. Valmistamani piensarjana valmistetut uniikit keramiikkavadit ovat tarkoitettu käyttöön, vaikka ne ovatkin jokainen yksilöllisiä lasitukseltaan ja kuvioinniltaan. Materiaalina on kestävä korkeapolttoinen kivitavarasavi. Tuote on keramiikkatuotteena ekologinen. Vadit suunnittelen ja valmistan työhuoneellani Helsingin Kaapelitehtaalla. Ruudut ovat tutkittuja käyttöesineitä ja soveltuvat mikroaaltouuniin ja astianpesukoneeseen. Käyttöastioina "Ruudut" sopivat kattaukseen ja tarjoiluun. Olen on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut Taiteen Maisteri. Keraamikkona olen toiminut valmistumisestani lähtien; nyt jo 26 vuotta.
Lue lisää

80. Muta by Heta

Klaarantie 1, Helsinki
Olen Heta Järvimaa, Keramiikan Artesaani Lauttasaaresta. Pääasiallisesti valmistan käyttökeramiikkaa dreijaten ja käsinrakentamalla. Minua viehättää ajatus kauniista yksilöllisestä tuotteesta, joka tuo arkeen iloa ja on osana ihmisten päivittäistä elämää. Tämä on kaiken tekemiseni punainen lanka. On se sitten uunivuoka, kahvikuppi tai maljakko haluan, että keramiikkani on kaunista ja mielenkiintoista katseltavaa myös “tyhjänä”. Olen työskennellyt pitkään tekstiilialalla, mikä näkyy tavassani koristella keramiikkaa. Lähestyn kollaasimaisesti saven pintaa ja haluan saada pinnoista yllätyksellisiä ja kerroksellisia sekoittaen erilaisia koristelutekniikoita selkeisiin muotoihin, unohtamatta värejä. Silkkipaino-ja paperisabluunatekniikkaa käyttäen saan tuotteisiini printtikankaan tunnelmaa. Inspiraatiota keramiikkaani saan joka puolelta, mutta muunmuuassa kuluneista julkisivuista, rakennusten värityksistä, alkuperäiskansojen tekstiileistä, luonnosta sekä kovan ja pehmeän kohtaamisesta.
Lue lisää

81. Alex Markwith

Heikkiläntie 7C, Helsinki
Nimeni on Alex Markwith ja olen taidemaalari, vaikka käytäntöni ulottuu myös kuvanveistoon ja piirtämiseen. Työskentelen pääasiassa akryylien ja spraymaalien parissa, ja käytän usein kollaaseja pintojen rakentamiseen. Tunnen parhaiten abstrakteista sekamediatyöstäni kankaalle. Yhdysvalloista kotoisin ja asuin New Yorkissa 10 vuotta ennen kuin muutin Helsinkiin.
Lue lisää

81. Marja-Leena Pohjola-Valkola

Heikkiläntie 7, Helsinki
Olen valmistunut Suomen taideakatemian koulusta vuonna 1984 ja toiminut aktiivisesti taidemaalarina siitä lähtien. Olen osallistunut lukuisiin näyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Asun Helsingissä, olen kotoisin Multialta Keski-Suomesta. Olen Taidemaalariliiton, Helsingin taiteilijaseuran ja Espoon kuvataiteilijoiden jäsen.
Lue lisää

82. Anja Siimes - Studio Melko

Melkogatan 28 D, frärde våningen, Drumsö, Helsingfors, Helsingfors, Helsinki
Rakastan abstraktia ekspressionismia. Maalaan useille materiaaleille, pääasiassa kankaalle, mutta myös pleksilasille, vanerille, alumiinille, Mdf-levylle tai paperille. Käytän usein akryylivärejä, saatan jatkaa öljyväreillä tai käyttää pigmenttivärejä.
Lue lisää

82. Martti Siimes - Studio Melko

Melkonkatu 28.D, Helsinki
Olen maalannut yli 40 vuotta öljyväreillä
Lue lisää

82. Silja Salokas - Studio Melko

Melkonkatu 28 D 4.krs, Helsinki
Pari vuotta sitten sain tietää sairastavani syöpää, ja kuvantekeminen muuttui. Maisemallisuus ja kasvit ovat olleet realistisia lähtökohtia. Vaaka- ja pystylinjat, samoin kuin valo ja varjo ovat olleet rakennusaineina, vaikka lopputulos olisi ei-esittävä. Nyt katosi realistinen lähtökohta taustaltakin. Jäljelle jäivät värit ja pinnan rakentaminen valuttaen, raaputtaen, roiskien ja kerrostaen. Outoa kyllä mukaan ilmaantuivat hahmot ja kasvot. Katsonko sisäänpäin itseäni, etsinkö sitä, mitä olen joskus ollut? Vai katsonko - etsinkö - ihmisiä ympäriltäni?
Lue lisää

82. Sirkka Peisa - Studio Melko

Melkonkatu 28, D-porras, 4. krs, Helsinki
Olen osa Melkonkadulla Helsingissä työskentelevää taiteilijaryhmää, Studio Melko. Ryhmämme on maalannut useita vuosia Helsingissä eri osoitteissa ja nyt viime joulukuusta alkaen Lauttasaaressa. Olemme osallistuneet kaksi kertaa Konstrundaniin. Työryhmämme jäsenten työhuoneet ovat avoinna yleisölle Konstrundanin ajan. Lisäksi työtilamme yhteydessä olevaan suureen aulaan pystytämme näyttelyn töistämme. Suurin osa aikuiselämästäni on ollut muuta kuin maalaamista ja vasta myöhemmällä iällä taiteenteko on täyttänyt päiväni. Maalaan akryylillä ja öljyllä etupäässä abstrakteja maalauksia. Pontimena maalauksiin on jokin aiemmin nähty tai eletty. Töissäni ei välttämättä ole tarinaa tai kertomusta, ne ovat yhden hetken, tunnelman tai näkymän kuvaamista. Tapanani on muuttaa maalausten teko- ja esitystapaa usein. Tutustun mielenkiinnolla uusiin menetelmiin ja tekniikoihin. Suuri joukko taideopettajia on vuosien aikana kehittänyt maalaustaitojani. Olen ollut mukana lukuisissa näyttelyissä.
Lue lisää

82. Tuulevi Sivunen - Studio Melko

Melkonkatu 28 D, 4 krs., Helsinki
Taide on sielujen ruokaa, jolla ylläpidetään syntymässä saatua herkkyyttä. Maalatessani koen olevani vahvasti läsnä, osa maailman karusellia. Värit on se kieli, jota kaikki ymmärtävät. Abstrakti expressionismi antaa vapauden tulkita tunnetiloja värien kanssakäymisen kautta. Voin antaa kuvan tunnetilalle tai paikalle, jota ei ole. Maalaus antaa merkityksen selittämättömälle ja parhaimmillaan puhuttelee katsojaa.
Lue lisää

83. Studio Pia

Särkikuja 3 (rannan puoli), Helsinki
Olen maalannut 35 vuotta akvarelleja. Nykyään sekatekniikka innostaa myös. Työni ovat muuttuneet esittävästä enemmän abstrakteihin. Meri ja sen läheisyys on usein nähtävissä.
Lue lisää

84. Ulla Fogelholm keramikstudio

Storsvängen 15 A, Helsingfors
Olen työskennellyt studiokeraamikkona vuodesta 1972. Pääasiassa valmistan dreijattua keramiikkaa arkikäyttöön. Olen seurannut erilaisia ruoka- ja juomatrendejä ja valmistanut espresso- ja café au lait-kuppeja, pastakulhoja, astioita japanilaiselle ruoalle, bowl-kulhoja, teekulhoja ym. Tänä päivänä dreijaan eniten kuppeja kuumille juomille sekä matcha teekulhoja teekaupoille. Muotoiluni on yksinkertainen ja omilla lasitteillani haluan antaa keraamiikalleni persoonallisen ilmeen. Lasittet ovat saaneet nimejä kuten Bambu, Marmori, Graniitti, Monet, Ahvenruoho sekä Sammal. Tapahtuman aikana kerron työstäni, muotoilusta ja lasituksistani. Vuoden 2022 aikana olen ollut tuottamassa Japanilaisen kulttuurin ystävien Hashi julkaisun nimeltään ”Japanilaisen ja suomalaisen keramiikan luovuuden lähteillä”.
Lue lisää

85. Marja Maljonen - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5 B, Espoo
Ole Espoolainen kuvataiteilija ja työskentelen pääsääntöisesti arkyyli- ja öljyväväreillä. Karhusaaren ympäristö, maisemat ja meri tulevat esiin töissäni. Luonnon monimuotoisuus ja sen erityispiirteet puustoineen ja omenatarhoineen inspiroivat minua vuodnajasta riippumatta ottamaan siveltimen esiin. Rantaraitti linnun lauluineen, sekä ketut, peurat ja puput antavat oman merkityksensä saarelle. Liikettä on maiseman pienemmäsäkin yksityiskohdassa. Taiteilijana ja katsojana voin antautua sen vietäväksi.
Lue lisää

85. Nina Sarkima - Karhusaaren Taidekeskus

Karhusaarenpiha 5, Espoo
Olen työskennellyt Karhusaaren Hevosmiehen talossa vuodesta 2009 alkaen. Karhusaaresta olen löytänyt oman rauhani ja tilani maalata ja kerätä luovuuttani arjen kiireiden keskellä. Paikkana Karhusaari on minulle ihanteellinen työskentely-ympäristö sen autenttisuuden vuoksi on kiehtovaa miten historia ja luonto elää täällä omassa rauhassaan urbaanin ympäristön rinnalla. Maalauksissani tavoittelen herkkyyden ilmaisua olemalla avoin sille mikä aidosti pyrkii esiin. Maalaus on minulle luontevin ilmaisumuoto ja itse maalausprosessi antaa minulle mahdollisuuden päästä kosketuksiin asioiden sisäisen olemuksen kanssa. Työskentelyni etenee teoksen ehdoilla, oikein sijoittunut maalitahra kankaalla tai muu työstämisestä aiheutunut jälki toimii impulssina johon mieli tarttuu ja ryhtyy hahmottamaan kuvaa. Oman taiteellisen työskentelyni ohella toimin myös digitaalisen taiteen sekä piirustuksen ja maalauksen tuntiopettajana. Espoon ja Kauniaisten kuvataidekouluissa. Tapahtuman aikana esittelen toimintaani keskustellen ja esitellen töitäni työhuoneellani Hevosmientalossa, Karhusaaressa. Maalauksiani on lainattavissa Espoon taidelainaamossa ja myynnissä suoraan työhuoneeltani.
Lue lisää

85. Susanna Suikkari - Karhusaaren taidekeskus

Karhusaarenpiha 5, Espoo
Olen Espoolainen taidegraafikko, humoristiset linnut, kalat ja eläimet seikkailevat teoksissani ihmiselämän tuntemuksissa. Työhuoneeni sijaitsee Sinebrychoffin idyllisen huvilan pesutuvassa, Hevosmiehen talossa. Työskentelen metalligrafiikan eri menetelmin ja vedostan kaikki teokseni itse. Opetan taidegrafiikan menetelmiä aikuisopistoissa Espoossa ja Vantaalla, pidän tarvittaessa lyhytkursseja eri ryhmille vaikka ympäri Suomea. Olen erikoistunut syövytysmenetelmiin mm. etsaus- akvatinta- ja pehmeäpohjamenetelmiin vähemmän haitallisin pohjustein. Tervetuloa työhuoneelleni tutustumaan metalligrafiikan saloihin!
Lue lisää

86. Maritta Laitinen - Auroratalo

Kuninkaantie 43 /Konungsvägen 43, Espoo/ Esbo
Taidefilosofiani: Rakastan piirtämistä! Mahtuu kahteen sanaan. Ei ehkä koko totuus minun tekemisistäni, mutta sen ydin. Piirtäminen on minulle taiteen tekemiseni lähtökohta. Viivan merkitys on tärkeä. Sen myötä haluan tutkia asioita, tapahtumia ja elämää ympärilläni. Tunnetila on tärkeä ja sen haluan välittää teoksissani. Valon, varjon ja hämärän tutkiminen on innostavaa. Kirkkain valo ja tummin varjo; niiden etsiminen on haastavaa; on sitten kyse ihmisen ihosta, maisemasta tai ruohonkorresta. Haluan päästä lähelle. Mikä näkyy pinnassa ei aina riitä, pitää nähdä syvemmälle. Hillityt, murretut värit ovat valinta ainakin grafiikassa ja öljyväreissä. Vesiväri-, pastelli- ja kiinal.maalaustöissä käytän kirkkaampia värejä. Ihminen, luonto ja yksityiskohdat kiinnostavat. Etsin niiden kauneutta, harmoniaa, herkkyyttä, suhdetta toisiinsa ja ristiriitoja. Pidän luonnoskirjaa reissuillani mukana ja valokuvaan lähinnä värimuistiksi. Luonnoskirjan piirroksen pohjalta tarina siirtyy valmiiksi työksi, jos antaa aihetta sellaiseen.
Lue lisää

86. Signhild Kempe-Järvensivu - Aurora Huset

Kungsvägen 43, ingång A., Esbo
Signhild Kempe-Järvensivu Espoo Olen maalannut koko elämäni. Asun Espoossa, mutta olen Pohjanmaalta kotoisin. Suoritettuani kuvataiteilijan perusopinnot Alfa Artissa olen opiskellut monta vuotta muotokuvamaalausta Alfa Artissa vanhojen mestarien tyylillä. Öljy ja akryyli ovat minulla lähellä sydäntä. Tauluillani on usein yhteys lapsuuteni ja nuoruuteni Pohjanmaahan. Haluan maalata pelkistettyä todellisuutta, jonka voi tunnistaa. Tavoittelen taiteellani sitä, että katsoja voi sukeltaa tauluun ja tuntea, miten sen ilmapiiri vangitsee mukaansa. Kaikkein mieluiten toivoisin katsojan vetävän suunsa hymyyn ja ajattelevan: olipa hauska taulu. Haluan yksinkertaistaa monimutkaista maailmaamme, niin, että katsoja ymmärtää sitä paremmin. Minulla on naivistisia aiheita esim. Pohjanmaalta mm. taloja, luontoa ja asetelmia. Muotokuvamaalauksia ja kukkia vanhojen mestareiden tyyliin. Viime vuonna maalasin tauluun viisihenkisen perheen, kaksi koiraa ja pehmolelun. Hauskaa! Olen käynyt useita Repin-Instituutin kursseja klassisessa maalauksessa ja piirustuksessa. Olen Espoo Artin hallituksessa ja vastaan heidän Instagramistaan ja Facebookistaan. Meillä on paljon näyttelyitä ja kursseja. Minulla on ateljee Auroratalossa Järvenperässä Espoossa. Meitä on useita tulossa mukaan Konstrundaan. Meillä on 900m2 tilat Auroratalossa. Olen mukana myös Eurooppalaisessa kulttuuriyhdistyksessä ja otan osaa heidän näyttelyihinsä, parhaillaan Keuruulla. Haluan maalata, koska se on motivoivaa ja hauskaa. Haluan näyttää ja käyttää erilaisia ilmaisutapoja. Minulla on koko ajan muotokuvatilauksia. Myyn myös naivistisia taulujani.
Lue lisää

87. Annick Ligtermoet - Studio Keisteri Valomieli

Hyttipojankuja 2, Espoo
Hei, olen Annick, taiteilija Hollannista. Olen asunut ja työskennellyt Suomessa viimeiset 12 vuotta. Tällä hetkellä työskentelen suurimmaksi osaksi keramiikan parissa; teen astioita ja maljakoita jotka ovat käytännöllisyyden ja veistoksellisuuden rajalla. Suomen luonto inspiroi minua ja käytän paikallisia materiaaleja töissäni, kuten koivun tuhkaa lasitteissa sekä graniittia tuomaan tekstuuria.
Lue lisää

87. Studio Keisteri Valomieli

Hyttipojankuja 2, Espoo
Teemu Keisteri (s. 1985 Espoo) on Espoossa asuva suomalainen kuvataiteilija. Hänet tunnetaan erityisesti hänen kesällä 2008 luomastaan Ukkeli-hahmosta, jota hän käyttää muun muassa vaatteiden, postikorttien ja astioiden kuvitusaiheena, sekä Windows 95 -miehenä, jota hän käyttää DJ-keikoillaan. Ukkelin kautta Keisteri käsittelee kulttuuri-ilmiöitä ja suomalaista elämäntyyliä huumorilla ja käyttää aiheena usein myös itseään.
Lue lisää

88. Ateljee Rasaliina Jänö

Sibeliuksenkatu 21 (sisäpiha), Järvenpää
Pyrin luomaan teoksiini lämpöä ja tunnelmaa. Parasta on, kun valmis teos koskettaa ja liikuttaa täysin vierasta ihmistä. Teos ei välttämättä kerro vain yhtä sanomaa vaan voi avata jokaiselle sen oman tarinan ja maailman. Näen taikaa ja mielikuvituseläimiä yllättävissäkin paikoissa. Tarinankertojan mieli kehittää jatkuvasti uusia maailmoja, joista teokseni kumpuavat. Inspiroidun väreistä, valon leikistä pinnoilla ja erityisesti luonto antaa minulle loputtomasti ideoita.
Lue lisää

89. Kåirantaidestudio - Vanha Villatehdas

Kankurinkatu 4-6 C-talo, Hyvinkää
Teen työhuoneellani tuftattuja ryijyjä ja öljyvärimaalauksia. Aiheeni ovat iloisia ja naivistisia ja niissä on usein kissa. Vanhan Villatehtaan työhuoneellani esittelen konetuftausta, miten se tapahtuu. Kiinnostuneille voin esitellä vanhojen mestarien öljyvärimaalauksen tekniikkaa. Teen teoksia usealla eri tekniikalla ja se muokkaa myös aiheen käsittelyä. Minua kiinnostaa käyttää erilaisia materiaaleja taiteen tekemiseen. Jokainen tekniikka tuo jotakin uutta esille ja tekniikka aina myös rajoittaa minua. Ryijyjen tekemisessä en voi korjata kuvioita kuten öljyvärimaalauksessa, jossa voin tehdä päällemaalausta. Teen myös linoprinttejä ja akryylimaalausta yhdistettynä sekatekniikkaan. Kirjoitin opaskirjan Naivismimaalauksen ABC naivismimaalauksesta kiinnostuneille ja myös kortteja ja julisteita on saatavilla.
Lue lisää

90. Juha Menna - Rainbow Cocktail - Rajamäen Hiiiva

Patruunantie 17, Rajamäki
Kuvanveistäjä Juha Menna (s. 1970) on valmistunut Kuvataideakatemian kuvanveiston laitokselta 1999 taiteen maisteriksi. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä vuodesta 1995 lähtien ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin. Viime vuosina myös ulkomailla; Saksa, Ruotsi, Viro. Mennan julkisia teoksia on esillä Helsingissä, Vantaalla ja Juvalla ja hänen teoksiaan löytyy mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Suomen valtion ja Tampereen Taidemuseon kokoelmista. Vuosittain jaettava Kultainen Venla on Mennan käsialaa. Mennan päämateriaalit veistoksissa ovat puu ja pronssi, piirtämisessä hiili. Mennan työskentelytapa yksityisnäyttelyihin on aina ollut teemallinen. Sama teema saattaa jatkua useiden näyttelyiden ajan. Menna on Suomen kuvanveistäjäliiton jäsen. Toiminta juryissa mm. SKjL ja Mitalitaiteenkilta. Kuvanveistäjän työn ohessa hän on toiminut kuvanveistonopettajana mm. Pekka Halosen Akatemiassa 2006-2023. Menna kirjoitti, näytteli ja lavasti yhdessä kuvanveistäjä Tapani Kokon ja teatteriohjaaja Kristian Smedsin kanssa esityksen ”Veistäjät” 2012-2014. ”Veistäjät” esityksessä yhdistettiin kuvanveistäjän työ ja teatteri. Esitys voitti Uudenmaan Taidetoimikunnan taidepalkinnon 2014.
Lue lisää

90. Laura Pohjonen - Rainbow cocktail - Rajamäen Hiiva

Patruunantie 17, Rajamäki
Olen taidegraafikko ja kuvataiteilija. Useimmissa teoksissani yhdistän taidegrafiikan eri menetelmiä kuten etsausta, puupiirrosta ja mezzotintoa. Joskus teokset laajenevat installaatioiksi tilaan tai niihin tulee osaksi jokin kolmiulotteinen elementti. Käsittelen teoksissani olemassaolon herkkää ja hauraampaa puolta. Monissa teoksissa tätä edustaa lapsi tai eläin. Pienet asiat nousevat kuvissani merkityksellisiksi ja kokoaan suuremmiksi. Pysähtyminen ja hiljentyminen ovat tärkeitä asioita, jotta huomaamme pienten ja hauraiden asioiden merkityksen. Vaikka kuvissani lähtökohtana on todellisuuden havainnointi, tulee niihin aina mukaan myös jotain alitajunnasta ja mielikuvituksesta ilmestyvää. Sanoilla ei koko kuvaa voi selittää ja niin on hyvä. Kuva on usein tekijäänsä viisaampi. Olen opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa ja valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2000. Olen pitänyt yli 40 yksityisnäyttelyä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Olen toiminut opettajana useissa taiteen oppilaitoksissa, joista pisimpään Pekka Halosen akatemiassa ja Nurmijärven kuvataidekoulussa. Teoksiani on monissa julkisissa kokoelmissa, esim. Valtion taidekokoelmassa ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Osallistuisin Konstrundaniin Rajamäen Hiivalla sijaitsevalla yhteisellä Rainbow cocktail -kohteella Petra Innasen ja Juha Mennan kanssa.
Lue lisää

90. Petra Innanen - Rainbow Cocktail - Rajamäen Hiiiva

Patruunantie 17, Rajamäki
Olen kuvataitelija, materiaalinani maalaus, keramiikka ja esitystaide. Teokseni ovat esittäviä ja kertovat transformaatiosta, kasvusta, kuitumisesta ja rehottamisesta. Esillä on teoksia kokonaisuudesta Kabarett Augenblick. Konstrundanilla tulemme avaamaan ovet kolmen taitelijan yhteistnäyttelyyn Rainbow Cocktail, Rajamäen uniikilla Hiivatehtaalla ( Laura Pohjonen, Juha Menna, Petra Innanen) . Näyttelyssä nähdään maalausta, keramiikkaa, grafiikkaa, veistotaidetta, näyttelyn aikana järjestetään myös työpajoja ja happeninkeja.
Lue lisää

91. Johanna Johnsson - Villa Pauli

Metsäpurontie 45, Nurmijärvi
Olen nurmijärveläinen taiteilija ja kuvataideopettaja. Taiteellinen työni on akvarelli- ja tussimaalauksia. Luonto -metsät, pellot, purot ja polut ovat inspiroineet minua työssäni. Olen pitänyt yksityis- ja yhteisnäyttelyitä sekä olen aktiivinen taideyhdistystoiminnassa. Asun taiteilijamieheni Niko Saarisen kanssa taiteilijakoti Villa Paulissa. Villa Pauli on kokonaistaideteos, missä yleisölle on esillä puutarhassa veistoksia, työhuoneilla maalauksia ja työnäytöksiä.
Lue lisää

91. Niko Saarinen - Villa Pauli

Metsäpurontie 45, Nurmijärvi
Olen nurmijärveläinen taiteilija ja kuvataideopettaja. Taiteellinen työskentelyni koostuu hiilipiirroksista, öljymaalauksista ja kiviveistoksista. Uusimmissa installaatioissani hyödynnän myös video ja AR-teknologiaa. Teokseni käsittelevät identiteetin muokkautumista tarinoiden, kielen ja muistin avulla. Työskentelen Nurmijärvellä taiteilijakoti Villa Paulissa yhdessä puolisoni Johanna Johnssonin kanssa. Taiteilijakoti Villa Pauli on kokonaistaideteos, missä yleisölle on esillä puutarhassa veistoksia, työhuoneilla maalauksia ja työnäytöksiä.
Lue lisää

92. Tarja Rantala - Tarinakoru

Taipaleentie 244, Nurmijärvi
Työskentelen kultaseppänä Tarinakorussa mieheni kultaseppä Hannu Rantalan kanssa. Suunnittelen koruja asiakkaiden kanssa yhdessä, heidän unelmistaan ja toiveistaan sekä omia malleja, joiden aiheet nousevat mielikuvista, muistoista, ympärillä eletystä ja koetusta. Tarinat korujen takana ovat suuria ja pieniä. Sanat syntyvät mielessäni korua valmistaessa tai niitä kuvatessa. Toisinaan ensin on tarina johon syntyy koru. Kultasepäntyö on minulle käsityötä perinteisin menetelmin sekä kynällä luonnostelua. Osa luovaa energiaa välittyy korun saajalle saaden uudet sävynsä. Joogavintillä ohjaan kesäkausina Äänimatkarentoutusta erilaisten hoitavien soittimien keinoin. Mm. Gongit, maljat, rumpu, värähtelevät omalla taajuudellaan ja saavat kehon syvärentoutuksen tilaan.
Lue lisää

93. Vicky Maaranen - Ateljè Oceanborn Art-Vickymaa

Taipaleentie, 96, PERTTULA
Toimin taideopettajana Nurmijärven kuvataidekoulussa. Järjestän maalauskursseja Ateljè Oceanborn Artssa Nurmijärvellä ja sovittaessa myös muualla ympäri Suomea. Suosittuja kursseja ovat Vedic Art, ja encaustiikka kurssit. Olen puheenjohtajana Uudenmaan Kuvataidejärjestössä, sekä monen taideyhdistyksen hallituksessa. Maalaan värikkäitä teoksia, akryyli öljy ja mehiläisvahatekniikalla. Maalaustapani on abstrakti. Tutkin taiteessa olomuodon muutoksia ja kiertokulkua.
Lue lisää

94. Sari Stajevic-Teodosin - Ateljé Taidepysäkki

Järvihaantie 4A, Klaukkala
Olen ammattiltani kuvataiteilija. Valmistin lavastajaksi ja taidemaalariksi ja erikoistuin ikonimaalauksen. Vahvuuteni on maalaus ja ikonimaalaus, mutta osaamiseni kuuluu myös grafiikka, lavastus, korut, keramiikka, piirustukset...Olen puoliksi Suomalainen, kotoisin kuitenkin Serbiasta. Työskenteleen omassa ateljeesa ja opetan myös Nurmijärven Kuvataidekoulussa sekä Nurmjärven Opistolla.
Lue lisää

95. Age-Elisa Riekkinen

Sokerimestarintie 8, Kantvik
Olen kirkkonummelainen ammattikuvataiteilija. Työhuoneeni sijaitsee Kirkkonummella, merellisessä pikkukylässä Kantvikissa, omakotitalon alakerrassa. Olen valmistunut Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1998 pääaineena taidemaalaus. Pääsääntöisesti maalaan akvarelliväreillä. Ateljeessani on esillä akvarellimaalauksia sekä grafiikkavedoksia. Lisäksi myynnissä on taidekäsityötä, koruja, persoonallisia onnittelukortteja sekä erilaisia käyttöesineitä vaikkapa lahjaksi. Maalaan kukkia, eläimiä, maisemia, abstrakteja sisustustauluja sekä teen tarinatauluja. Tarinataulut ovat tilaustöitä, jossa tilaaja esittää toivomuksensa ja sen perusteella suunnitellaan yhdessä taulu. Tarinataulut ovat yleensä hyvin henkilökohtaisia, ne saattaavat olla tilaajalle hyvinkin merkityksellisiä, muiston, seikkailun, tai jokun muun tapahtuman tai tärkeän paikan yhteydessä.
Lue lisää

96. Tatu Vuorio

Suokallionrinne 27a, Jorvas
Työskentelyssäni lähestyn taidetta useasta suunnasta, abstraktista, figuratiivisesta sekä käsitteellisestä. Käytän työskentelyssä useita metodeja kuten maalaus, kuvanveisto ja installaatio, jotka prosessissa sekoittuvat usein myös keskenään. Erilaisten tekniikoiden, materiaalien ja lähestymistapojen kautta olen saavuttanut inspiraation ja dynaamisen tekemisen mielekkyyden. Metodi sanana juontaa merkityksensä sanasta methodos, joka tarkoittaa ”kuljettavaa tietä”. Uskonkin, että monialaisuus on minua kuljettava tie, jota kehittämällä toteutan itseäni ja luon tunteita sekä ajatuksia herättäviä teoksia.
Lue lisää

97. Studio Ville Heimala

Evitskogintie 24, Kirkkonummi
Olen kuvanveistäjä (TaK) ja biologi FM). Luonto aina ollut minulle hyvin tärkeä, ja se näkyy usein vahvasti teoksissani. Olen myös kiinnostunut luonnonkansojen, erityisesti suomensukuisten kansojen mytologiasta. Minusta kiehtovaa liittää mystisiä elementtejä luonnontieteeseen ja luoda niiden avulla jotakin uutta. Kokoan keramiikkateokseni usein korkokuvista, jotka muotoilen alusta lähtien itse. Veistosten korumainen korkokuvamosaiikkipinta tuo kiinnostavan uuden ulottuvuuden: teosta voi tarkastella etäältä, mutta hahmon koko olemus paljastuu vasta lähemmin tutkiskeltaessa. Työskentelen omassa ateljeessani Kirkkonummella.
Lue lisää

98. Mari Tolvanen-Arslan

Hulttilantie 393, Ojakkala
Olen lasi- ja keramiikkataiteilija. Studioni sijaitsee metsän keskellä Ojakkalassa, Vihdissä. Keskityn tällä hetkellä taidekeramiikkaan ja pientuotantoon.
Lue lisää

99. Timo Ahjotuli - Ateljee Ahjotuli / Tyynelä Gallery

Vanjoentie 18, Lohja
Toimin nykytaiteilijana kuvanveiston, installaation ja valokuvauksen parissa Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2013. Ateljeellani vierailevat pääsevät tutustumaan kuinka 'Amanuensis' teossarjan valokuvaveistokset syntyvät yhdistelemällä eri tekniikoita. Toimin myös taideyhdistys KühlTuli Productions ry:n perustajajäsenenä, Tyynelä Galleryn tuottajana ja näyttelyarkkitehtina. Tyynelä Galleryn KOSKETUS näyttely 22.7-24.9 auki la & su klo 11-17 samassa pihapiirissä kuin Ateljee Ahjotuli.
Lue lisää

100. Iiris Pessa - Studio Pessa & Kainulainen

Taostie 3D, Sammatti
Taiteilijana ilmaisuvälineeni ovat pääasiassa maalaustaide, runot ja video.
Lue lisää

100. Pekka Kainulainen - Studio Pessa & Kainulainen

Taostie 3d, Sammatti
Pekka Kainulainen on monitaiteilija, jonka pääasiallisena kuvataiteen ilmaisumuotona on performanssitaide, lyijykynäpiirrokset sekä maalaustaide. Hän on myös suomalaisen Amorphis yhtyeen sanoittaja.
Lue lisää

101. Jan Lappalainen - Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Olen kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin öljy- ja akvarellimaalilla. Maalaan luontoa, kaupunkia, ihmisiä, eläimiä, esineitä. Kuva syntyy havainnosta ja mielikuvituksesta, usein molemmista. Maalaukset liikuvat realismin ja abstraktin välisessä maastossa. Pyrin aina säilyttämään luonnosten spontaanin vaikutelman. Atmosfääri ja valo ovat keskeisiä asioita teoksissani, tärkeämpiä kuin itse aihe. Työskentelen pääosin vesiväreillä, jotka vaativat oman lähestymistavan maalaamiseen. Akvarellin kanssa pitää oppia tekemään yhteistyötä, sen sijan että sitä pyrkisi hallitsemaan täysin. Parhaimmillaan vesivärit ovat omaa luokaansa luomaan valoa ja tunnelmaa maalauksiin.
Lue lisää

101. Micaela Lappalainen - Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Micaela yhdistelee usein eri tapoja tehdä lasia, kuten esimerkiksi sulatetun lasin ja lasimosaiikin kombinaatioita. Hänen lasiesineensä leikataan, hiotaan ja poltetaan uunissa 1-3 kertaa ja mahdollisesti vielä hiotaan ja poleerataan ennen kun ne saavat lopullisen ulkomuotonsa. Lasilla on ihmeellinen kyky vangita valoa ja siten muodostaa kiehtovia varjoja. Valon ja varjon leikki on aina viehättänyt Micaelaa ja sen takia valolla on tärkeä osa hänen työssään. Micaelan työtila ei salli monta kävijää samanaikaisesti minkä takia hän esittelee töitään Krämarsin tilalla joka sopii mainiosti tähän tarkoitukseen ja joka myöskin itsessään sopii erinomaisesti vierailuun . Tilalla on kahvila Ivan & Alexander ja se on sekä ekologinen että regeneratiivinen .
Lue lisää

101. Yoshi Omori - Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Yoshi on japanilainen valokuvaaja, joka on luonut uransa ennen kaikkea Pariisissa, missä hän on asunut 1986-2013. Hänen työnsä ovat olleet esillä lukuisissa näyttelyissä ja julkaisuissa. Suurta tunnustusta hän on saanut etenkin liikkeen, tanssin, kuvaajana. Poeettiseksi valokuvaajaksi luonnehdittu Yoshi Omori ja tanssija Hanna Ahti julkaisivat vuonna 2012 yhteistyönä kiitosta saaneen kirjan Lumi Valo (Prometheus kustannus Oy). Yoshi on asunut ja vaikuttanut Helsingissä vuodesta 2013.
Lue lisää

102. Corazon Higgins - Hub Feenix - Artist in Residence Studio

Högbenintie 30 , Meltola
Olen taiteilija, jonka kotipaikka on Bostonissa, Yhdysvalloissa, ja saan inspiraatiota kasvitieteellisistä muodoista, eläimistä, mytologiasta ja antropomorfismista. Taiteeni yrittää kertoa tarinoita ja heijastaa kulttuuria. Olen viime vuosina kasvanut erittäin kiinnostuneeksi omien musteiden ja pigmenttien luomisesta luonnonmateriaaleista, kuten rehukukista, sienistä ja marjoista, mutta myös keittiöstä löytyvillä asioilla, kuten mausteilla ja teellä. Tämä taiteen ja tieteen yhdistelmä on vakuuttava, leikkisä, arvaamaton ja hauska!
Lue lisää

102. Claire Hurley - Hub Feenix - Artist in Residence Studio

Högbenintie 30,, meltola
Olen irlantilainen taiteilija ja suunnittelija, joka luo konseptuaalista Wearable Art -taidetta käyttämällä enimmäkseen kierrätettyjä ja kestäviä materiaaleja. Olen residenssitaiteilija Hub Feenixissä 2 kuukauden ajan, joka huipentuu Konstrundenin viikonloppuun. Työni kiinnittää huomion suhteeseemme luontoon ja vaikutukseemme siihen. Työni ytimessä on työskentely ihmiskehon kanssa käyttäjänä, tapana tutkia ja ilmaista paikan ja kontekstin tunnetta laajemmassa maailmassa.
Lue lisää

102. Clint Sleeper - Hub Feenix

Högbensvägen 30, Hogben
Olen mediataiteilija, esiintyjä ja tekijä, jonka työskentely pohtii humoristisesti kapitalismin loppua ja pohtii vakavasti vaihtoehtoisia mahdollisuuksia palasten poimimiseen ja eteenpäin viemiseen. Tämä on prosessi, jossa värähtelee vanhan ja uuden teknologian välillä, taidehistorian ja epätodennäköisen taiteen välillä, historiallisten poliittisten asemien ja lukemattomien, jopa mahdottomien poliittisten rajojen välillä. Installaatioitani, kirjojani ja videoitani on esitetty festivaaleilla ja gallerioissa kansainvälisesti. Olen myös Unrequited Leisure -mediagallerian toinen johtaja Nashvillessä Tennesseen osavaltiossa. Asun Yhdysvalloissa ja matkustan usein taiteilijaresidenssien ja näyttelyiden takia.
Lue lisää

102. Hanna Holma - Hub Feenix

Hub Feenix, Högbenintie 30, Meltola
Olen taidegraafikko ja kuvittaja, valmistunut vuonna 1996 Taideteollisesta Korkeakoulusta taiteen maisteriksi. Tekniikka, johon olen työskentelyssäni keskittynut, on monotypia. Minulle kaikkein merkittävimmät teokset ovat saaneet alkunsa hetkinä, jolloin olen voinut luopua jostakin epätodellisesta ja nähdä elämän niin kuin se on, suurena lahjana. Hub Feenix on minulle raikas ja innostava työskentely-ympäristö, joka tukee aitoutta ja todellisen elämänilon löytämistä.
Lue lisää

102. Mari Leskinen - Hub Feenix

Högbenintie 30, Meltola
Valmistuin 23 v sitten taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Siveltimellä työskentely on minusta jatkuvasti kiehtovaa. Viimeisen 3 v ajan olen asunut ja työskennellyt, uudistunut ja oppinut uutta Luovuuden ja hyvinvoinnin keskus Hub Feenixissa. Esittelen taidettani täällä julkisissa tiloissa: taiteeni sulautuu yhteen muiden tekijöiden kanssa. Esillä öljyvärimaalauksia seinillä ja koristemaalattuja esineitä ja huonekaluja. Ateljeessani voi nähdä uusinta työskentelyäni ja valokuvia aiemmasta.
Lue lisää

103. Daniel Enckell

Hamnvägen 14, Pohjankuru
Asuu ja työskentelee Raaseporissa. Maalaa perinteisillä meedioilla kerrontateoksia edustaen ja toteuttaa tilausteoksia. Opettaa yksityisesti ja kulttuurilaitoksissa.
Lue lisää

104. Anna Ulff - Åminnefors ateljéer

Valsverksvägen 30 A 11, rum 4, Åminnefors
Teokseni on eräänlaista muistojen arkeologiaa ja sijoittuu tukahdutettujen paluuseen ja odottamattomien hyökkäysten tilaan. Se on myös paikka aistillisuuden ylläpitämiselle, meditaatiolle vastarintana ja salaisuuksien säilyttämiselle. Olen viime aikoina ollut kiinnostunut printistä ehdona ja työstän sarjaa piirustuksia/maalauksia teemalla "Sisä- ja ulkopaino".
Lue lisää

104. Tapio Elevant - Åminnefors ateljéer

Valssaamontie 30, Åminnefors/Raasepori
Olen itseoppinut valokuvaaja. Olen jäsenenä ONOMA Osuuskunnassa, joka sijaitsee Fiskarsissa. Osuuskunta koostuu paikallisista taiteilijoista, suunnittelijoista ja käsityöläisistä. Olin mukana Fiskarsin kesänäyttelyssä HIDDEN vuonna 2021, sekä pitänyt valokuvanäyttelyitä Fiskarsin KUPRU Galleriassa 2020, 2022, vain muutaman mainitakseni.
Lue lisää

105. Anna Vasko - Aurinkokehrä Studio

Kroggårdintie 27, Karjaa
Olen luonnonväriaineisiin erikoistunut tekstiilisuunnittelija. Valmistan uudessa Karjaalla sijaitsevassa värjäämössäni kotimaisesta villasta värjättävää Aurinkokehrä -lankamallistoa, Tarjoan siellä myös kursseja, työpajoja sekä ryhmävierailuja. Suunnittelijana ja värjärinä palvelen muita suunnittelijoita ja tuottajia, kehittelen työmenetelmiä sekä valmistan taidetekstiilejä. Olen toiminut ammattioppilaitoksessa tekstiilialan opettajana, ja opetan nyt kursseja myös ulkomailla.
Lue lisää

106. Viktor Khachtchanski - Victor X

Teerikuja 3 B 18, Karjaa
Olin graafinen suunnittelija jazzklubilla 80- ja 90-luvuilla. Samaan aikaan aloitin tutkimukseni musiikin ja visuaalisen suhteesta. Olen asunut Suomessa vuodesta 2000. Vuonna 2007 minulla oli ensimmäinen yksityisnäyttelyni Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa Helsingissä. Sen jälkeen olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa (mm. Kirkkonummi, Turku, Helsinki ja Kotka) ja yhden Pietarin modernin taiteen museo ERARTA (2014). Viimeisin yksityisnäyttely oli Focus Centerissä Kariksessa huhtikuussa 2023. Olen Helsingin kansainvälisen taiteilijaliiton HIAA:n ja Suomen venäläisten taiteilijoiden liiton Triadan jäsen. Liityin Tammisaaren Konstföreningiin muutettuani pääkaupunkiseudulta Karjaksi vuonna 2021. Osallistuin yli kahteenkymmeneen ryhmänäyttelyyn eri puolilla Suomea, Venäjää ja Espanjaa.
Lue lisää

107. Micce Ingelin - Atelje Näktergal

Näktergalsgränd 13, Raseborg
Maalaan öljyllä ja temperalla kankaalle. Motiiveina ovat usein luonto ja heijastukset ihmisyydestä. Löydän inspiraatiota ympärilläni olevasta jokapäiväisestä ympäristöstä. Maalaan studiossani Näktergal, mutta myös ulkona kaupunkiympäristössä tai luonnossa. Tyyliäni voidaan kuvata joksikin ekspressionismin ja naturalismin väliltä. Haluan jatkuvasti kehittää maalaustekniikkaani.
Lue lisää

108. Catarina Johansson - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Raseborg
Nimeni on Catarina Johansson, taiteilijana Katyayani. Olen syntynyt Turussa 1977. Taiteilijana yhdistän kuvataideteoksia musiikin säveltämiseen. Tilassa haluan luoda katsojalle kokemuksen pysähtyä hetkessä, välittäen jotain kaunista jokaisen aistin ulottuville. Tapahtumissani yhdistän usein tanssi- valokuva tai tekstiilityö, erien taiteilijoiden töitä omien teoksien rinnalle.
Lue lisää

108. Hannamari Matikainen - Knipnäs centrum för välmående

Linnunlaulu 1, Tammisaari
Hannamari Matikainen on tamperelainen kuvataiteilija. Hän käyttää välineinä pääasiassa grafiikan eri tekniikoita ja maalausta. Riippumatta välineestä Matikainen käsittelee pitkälti inhimillisyyden ja empatian teemoja. Hannamari Matikaisen töissä esiintyy yleensä eläimiä tai ihmismäisiä olentoja, jotka ovat hahmoja jatkuvasti laajenevasta kokonaisuudesta. Hänen teoksiaan on mm. Valtion, eri kuntien ja kaupunkien kokoelmissa, sekä useissa yksityiskodeissa. Oman taiteellisen työnsä lisäksi hän tekee erilaisia yhteistyöprojekteja eri alojen taiteilijoiden kanssa myös perinteisen taidekentän ulkopuolella. ​
Lue lisää

108. Kjell Svenskberg - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Ekenäs
Olen valokuvaaja, jolla on laaja kokemus, kamerasta tuli työvälineeni vuonna 2001. Nykyään kuvaan pääasiassa erilaisia ​​muotokuvia, mutta hoidan myös yrityspalveluita ja toimituksellisia töitä. Fineart-muotokuvat ovat asioita, joista olen tällä hetkellä intohimoinen. Minulla on valokuvastudioni Knipnäsin entisessä sairaalassa Tammisaaressa. Olen 48-vuotias, naimisissa, kahden teinin isä. Perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa.
Lue lisää

108. Maria Meller - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, EKENÄS
Olen koristemaalari, restaurointimestari ja taiteilija ja olen työskennellyt omassa yrityksessä 20 vuotta. Restaurointikohteet ovat lähinnä vanhat interiöörit. Koristemaalarina entisöin ja saatan vanhat koristemaalaukset entiseen loistoonsa. Myös vanhojen huonekalujen pintakorjaukset kuuluvat työkuvaani. Tilauksesta teen myös esimerkiksi käsinmaalattuja boordeja asiakkaan toiveiden mukaan. Myös pinkopahvitukset ja tapetoinnit luonnistuvat. Toimin myös konsulttina ja autan värien valinnassa. Taiteessa käytän mielelläni yksinkertaisia materiaaleja ja tekniikoita koristemaalauksen vaativan väri - ja sommittelutyön vastapainona.
Lue lisää

108. Nana Sjöblom - Knipnäs centrum för välmående

Knipnäs Hyvän olon keskus, Linnunlaulu 1 , Tammisaari
Luomisprosessissa eksperimentaalinen ilmaisuvapaus en elintärkeää. Koen että me ihmiset yhdessä luonnon kanssa olemme psykofyysinen kokonaisuus jonka hyvinvointi tulisi priorisoida. Viime vuosina taiteellinen työskentelyni onkin keskittynyt töihin joissa yleisö osallistuu joko konkreettisesti tai kokemuksen kautta lopullisen installaation syntymiseen tai sen katoamiseen. Haluan korostaa taiteen ja kulttuurin roolia sosiaalisten muutosten aloittajana kollektiivisella toiminnalla.
Lue lisää

108. Pia Westerberg - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Ekenäs
Työskentelen aktiivisesti työpajassani Knipnäs Hyvän olon keskuksessa. Tänä vuonna minulla on myös kauppa samalla kadulla kuin Chappe museo neljän muun yrittäjän kanssa. Työskentelen hopean, kullan ja kivillä. Tänä vuonna on minun 25-vuotisjuhlavuosi.
Lue lisää

108. Taina Valkonen - Knipnäs centrum för välmående

Linnunlaulu 1, Tammisaari
Olen Taina Valkonen kuvataiteilija,skenografi sekä performanssitaiteilija. Viime vuosina olen keskittynyt maalaamiseen. Minulla on myyntitöinä öljyjä sekä akryylitöitä että akvarelleja. Maalaan sarjoja eri ulottuvuuksista.
Lue lisää

108. Viviann Seege - Knipnäs centrum för välmående

Fågelsången 1, Ekenäs
Olen Viviann Seege, keramiikkataiteilija, valmistunut Axxell Överbystä vuonna 2016. Ateljeeni on Tammisaaren Knipnäsissä, jossa asun myös kesäpuolivuoden. Vietän talvet Helsingissä. Työskentelen enimmäkseen veistosten parissa ja saan inspiraatiota eläimistä ja luonnosta.Veistän kivitavaraa ja käytän töissäni aluslasitusta, lasitusta, väripigmenttejä, vahaa, posliinia ja metallia. Minulla on oma keramiikkauuni ja kesällä poltan myös rakua. Pidän keramiikkakursseista, joissa teemme sekä koriste-esineitä että käytännön keramiikkaa. Kurssit sopivat myös aloittelijoille. Pidän myös mielelläni yksityisiä ryhmiä 3-10 hengelle, teemasta riippumatta, ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja. Esimerkkejä vuoden 2023 kurssiteemoista: "Opi käyttämään käsinrakennustekniikoita" “Tee oma nallekarhusi” "Keitä itse kuppi teetä" "Meditoi savella" Olen myös joogaopettaja/fysioterapeutti ja minulla on mahdollisuus pitää Knipnäsissä kursseja, joissa voidaan järjestää sekä majoitus että ruokailu. Tulee olemaan hauska nähdä sinut Konstrundan 2023 -tapahtumassa!
Lue lisää

109. Kevin Stewart

22 Rosenvägan, Ekenäs
Olen itseopiskelija, joka asuu Suomessa. Tätä sovellusta varten keskityn nykyiseen työhöni. Olen kuitenkin harjoittanut valokuvausta yli 30 vuotta. Työni sisältää osia kulttuuriperintöstäni. Kestävyys kohtaa improvisaation. Toisin sanoen nykyinen työni osoittaa, millaista on harjoittaa Mix-Media: maalaa paperille, lehdet, hylätyt opasteet ja valokuvaus. Ennen tätä intensiivistä keskittymistä etsin työruokavalokuvausta, luonnonkaunis valokuvausta ja tapahtumavalokuvausta. Läpinäkyvinä vuosina määrittelin itseni "yleiseksi valokuvaajaksi". Kaikki valokuvaukseni alueet on esitelty kerralla tai toisella. Määritelmät ja selvennykset Itseoppinut tarkoittaa, että minulla ei ole muodollista astetta valokuvauksessa. Olen kuitenkin saanut tuloja valokuvistani. Olen näyttely ulkotaiteen festivaaleilla. Galleriahallit ja pienet putiikkeja. Vaikka en ole minkään valokuvausyhdistyksen jäsen, hakemukseni liittyä Ekenäs Foto Klubbiin on vireillä. Kulttuuriperintö: kaikki mukaan lukien keittiön vesipiste. Suosikkisanani taiteessa on "onnettomuus". Se ilmoittaa, että uskon olevan afrikkalaisamerikkalaisen menneisyyteni kasvu. Meidän on pitänyt luottaa vaistoihimme. Siksi parhaat kuvat ovat usein johtuneet säädöksestä sääntöihin. Tältä osin implpanssi on improvisaatio. Nykyistä työtä kutsutaan rinnakkaisvalokuvaukseksi. "CO" edustaa sanaa kollaasi, kun logiikka johtuu katsojista haluaa ymmärtää, mikä on heidän edessään. Nautin tästä vuorovaikutuksesta käsityksen kanssa.
Lue lisää

110. Antje Zeiher

Formansallen 2B, Ekenäs
Matkani taiteeseen alkoi, kun opiskelin graafista suunnittelua Pforzheimin ammattikorkeakoulussa. Vuosina 2009-2016 opiskelin maalausta Jean-Marc Bustamanten luokassa Münchenin kuvataideakatemiassa. Vuonna 2016 minusta tuli Jean-Marc Bustamanten maisteriopiskelija ja valmistuin samana vuonna maalaustutkinnon. Siitä lähtien olen työskennellyt ammattimaisesti kuvataiteilijana, tehden esityksiä gallerioissa, taidetiloissa tai kaupunkialueilla. Vuodesta 2022 lähtien olen asunut ja työskennellyt Tammisaaressa. Aloitin äskettäin uuden työn, niin sanotun tekstiilidecoupé-työn. He yhdistävät kollaasitekniikan maalauksen ja piirtämisen elementteihin. Työni on pitkälti prosessipohjaista, värien ja materiaalien käyttöä, kuten kirpputoreista tekstiileillä tai rullaverhoilla on keskeinen rooli näissä teoksissa. Nämä uudet kappaleet yrittävät tutkia vastakkaisia olosuhteita tai tiloja sisällä ja ulkopuolella olemisesta. Tämä voi tarkoittaa joko kirjaimellisesti huoneessa tai rakennuksen sisällä tai ulkopuolella, mutta myös tietyssä ympäristössä tai jopa henkilökohtaisemmalla, intiimimmällä tavalla olemista itsensä sisällä tai ulkopuolella.
Lue lisää

111. Minna Fabricius - Studio 7

Gustaf Wasa gatan 7, Raseborg
Olen maalannut ja työskennellyt erilaisten käsitöiden parissa koko ikäni. Osallistunut MBI-kursseille ja muille taidekursseille useiden vuosien ajan. Aloitin maalaamisen aktiivisesti omassa Studiossani vuonna 2020. Minulla on ollut muutamia näyttelyitä, ja nyt minulla on Studio Galleria-tilan kanssa, jotta voin näyttää sekä taiteeni että työskentelyni. Tykkään kokeilla erilaisia ​​tekniikoita ja maalata täysin sen mukaan, miltä minusta sinä päivänä tuntuu. Joskus se on vain lintuja, toinen päivä abstrakteja maalauksia, joissa värit ratkaisevat, mitä niistä tulee. Maalaan vain siksi, että siitä tulee hyvä mieli. Ja toivon, että muut ovat tyytyväisiä töihini.
Lue lisää

111. Yvonne Holmström - Studio 7

Gustav Wasagatan 7 , Ekenäs
Hei Nimeni on Yvonne Holmström ja olen opiskellut taidekoulussa Basisissa Tukholmassa, visualistisen linjan Arcadassa Helsingissä ja VNF:n Luo-linjalla Kariksessa. Maalaa abstrakteja, graafisia, tyylikkäitä tai naturalistisia aiheita. Toimii pääasiassa sekamediassa. Pohja on yleensä kangas tai mdf-levy ja sillä kokeilen sementtiä, raksalimia, tapettia, kangasta, puuta jne. Kaikki mikä antaa maalaukselle jännittävän rakenteen ja lisäulottuvuuden. Maalimateriaaleja ovat akryyli, öljy, akvarelli, nestemäinen maali, huopakynät, hiilikynät, värikynät, liitu jne Syyskuusta 2022 lähtien olen jakanut Tammisaaren STUDIO 7:n yhdessä kahden muun taiteilijan kanssa. Työskentelemme studiossa ja samalla meillä on showroom maalaustemme kanssa. Haluaisin esitellä teille, KONSTRUNDAN-vieraat, esittelyhuoneeni/studioni ja kertoa kuinka maalaus syntyy ja millä materiaaleilla kokeilen. Ole hyvä ja tule käymään! Tervetuloa Studio 7:ään!
Lue lisää

112. Merihelena Leskinen - Galleria Fabrik

Taalintehtaantie 679, Taalintehdas
Olen meritaidemaalari ja maalaan meren olemusta. Maalauksissani meri kuvaa elämää ja alus ihmistä aaltojen keskellä. Tekniikkani on öljymaalauksen kerrostekniikka kankaalle. Olen pitänyt yli 70 merinäyttelyä Suomessa ja ulkomailla. Päätin jo 9-vuotiaana, että maalaan isona merta, koska meri oli kauneinta mitä olin nähnyt. Istuin tuolla hetkellä syysmyrskyssä Suomenlahdella isän ohjaaman puisen purjeveneen vinossa istumalaatikossa ja ihailin vieressäni mylvivää merta. 10-vuotiaana aloitin pianonsoiton ja muusikon elämäni jatkui 30 vuoden ajan. 2004 purjehdin Atlantilla kuukauden mieheni kanssa. Valtameren aaltojen näkeminen ja kokeminen oli niin käänteentekevää, että pianonkoskettimet vaihtuivat samantien pensseleihin ja musiikki öljyväreihin. Maalaan muistista kokemuksiani ja visioita väyliltä joilla olen purjehtinut. Olen elämäni aikana seilannut yli 50.000mpk. Meri on minun elementtini.
Lue lisää

113. Kristiina Haapalainen & Sami Vähä-Aho - Polka Paper

Smedskullantie 3, Kemiönsaari
Kuvittajapariskunta Kristiina Haapalainen ja Sami Vähä-Aho työskentelevät studiollaan Kulturhus Björkbodassa. Luontoaiheiset kuvitukset syntyvät usein Kemiönsaaren upeasta luonnosta ja kulttuurimiljööstä inspiroituneena. Pariskunnan oma tuotemerkki Polka Paper myy piirroksista ja maalauksista valmistettuja kalentereita, kortteja ja muita paperituotteita.
Lue lisää

113. Sari Kippilä - Kulturhus Björkboda

Smedsullantie 3, Björkboda
Olen koko elämäni toiminut yhteisötoiminnan parissa. Viimeisin yhteisötaideteoksemme on kokonainen talo, vanhasta kansakoulusta alle vuodessa yhdessä veistelty kunnianhimoisin teoksemme, Kulturhus Björkboda. Kokonainen talo voi olla instrumentti, narratiivi, valoteos, tai veistos, mutta ennenkaikkea se on luovan toiminnan paikka. Syksyllä se on taas jotain uuutta, johdatamme Konstrundan kävijät kokeilemaan, koskemaan, soittamaan ja maistamaan sitä. Yhteisteos, Tuomo Tammenpää & joukko ystäviä.
Lue lisää

113. Tuomo Tammenpää - Kulturhus Björkboda

Smedskullantie 3, Björkboda
Olen koko elämäni toiminut designin ja taiteen parissa. Viimeisin yhteisötaideteoksemme on kokonainen talo, vanhasta kansakoulusta alle vuodessa yhdessä veistelty kunnianhimoisin teoksemme, Kulturhus Björkboda. Kokonainen talo voi olla instrumentti, narratiivi, valoteos, tai veistos, mutta ennenkaikkea se on luovan toiminnan paikka. Syksyllä se on taas jotain uuutta, johdatamme Konstrundan kävijät kokeilemaan, koskemaan, soittamaan ja maistamaan sitä. Työryhmä Kippilä, Tammenpää ja ystävät.
Lue lisää

114. Jaana Kähönen - DJK Design Jaana Kähönen Gallery

Ruukinrannantie, Mathildedal
Suunnittelen päätyökseni omiin valokuviini pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto (etenkin Teijon kansallispuisto) ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa töissäni, mutta niistä löytyy lähes aina myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä. Uniikit kuvateokset painetaan erikoispainantamenetelmällä (reaktiivinen dispersio) sametille, mikä tekee niistä eloisan ja aavistuksen kolmiulotteisen näköisiä. Teokset ovat 8 kuvan sarjoissa. Niistä löytyvä, pieni 40-luvun Cessna on signeeraukseni - lentokone, jolla olen itse lentänyt. Asun ja työskentelen Turussa ja Mathildedalissa. Pyrin hyödyntämään digitaalisen painotekniikan potentiaalin, ja olen kehitellyt menetelmiä saada usean kuvankäsittelyohjelman yhteiskäytöstä lopputulokseen uusia ulottuvuuksia. Kuvieni ja kuosieni onkin sanottu edustavan jotain uutta ja massasta poikkeavaa. Parin viimeisen vuoden aikana on töitäni ollut esillä paitsi omassa Mathildedalin kesägalleriassani myös Salon taidemuseo Veturitallissa, Tuulenpesän galleriassa Turussa, Salon Taiteilijaseuran Gallerissa, Sylvi Salosella Turussa, Ilolan Arboretumissa, Mathildan Marinan galleriassa sekä Teijon Masuunilla. Suunnittelemiani DJK kuoseja ja vaatteita on myös esitelty mm. Fashion Teamin (by Marjo Sjöroos) muotishowssa. Olen Salon Taiteilijaseuran puheenjohtaja ja töitäni on vuokrattavana Salon taidelainaamossa. Minulla on kansainvälinen suunnittelijasopimus ruotsalaisen tekstiilipainon kanssa, joten asiakkaat voivat tilata kankaita ja tekstiilituotteita kuoseillani ekologisesti myös suoraan sieltä. DJK Design Jaana Kähönen kesägalleria on toiminut vuodesta 2018, ja se on jo vakiinnuttanut asemansa suositussa Mathildedalin ruukkikylässä. Galleria sijaitsee ruukinrannan vanhassa puuhiilivarastossa (1850) ja on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Galleriastani löytyy niin uniikkeja teoksiani kuin tekstiilituotteita, kuten tyynynpäällisiä, kuoseillani. Gallerian takahuoneesta löytyy myös hyvälaatuisia 2nd hand vaatteita. Tervetuloa vierailemaan galleriaani!
Lue lisää

115. Jaana Saario - Työhuone ja KotiGalleria

Meisalantie 117, Vartsala
Olen kuvataiteilija, kuraattori ja kuvataiteen suunnittelijaopettaja. Koulutukseltani olen taiteen tohtori. Asun ja työskentelen Salossa. Kuulun Taidemaalariliittoon ja Turun taiteilijaseuraan. Teoksiani löytyy Turun taidelainaamosta sekä omasta KotiGalleriastani. Ajalliset, maantieteelliset ja kulttuuriset kerrostumat kiinnostavat minua. Kerrostan teoksissani mielikuvia, värejä, hahmoja ja tekstejä. Maalaan ja piirrän sekateknisesti tussilla, öljyllä, akryylillä, hiilellä, lyijykynällä. Toisiaan käytän maalausten pohjissa vanhaa ja kerättyä materiaalia. Teosteni sisällöt muodostuvat havainnoista, ihmettelyistä… asioista, jotka eivät päästä irti. Minulle taiteen tekeminen on mielikuvien ja ajatusten järjestelyä tavalla, johon sanat eivät ulotu.
Lue lisää

116. Arja Pykäri

Pihkarinne 9, Salo
Olen salolainen kuvataiteilija. Teen pääasiassa öljy ja akvarellimaalauksia erilaisille pohjille. Pidän vuosittain useita näyttelyitä, teen tilaustöitä, taidettani on esillä ja myynnissä eri paikoissa sekä opetan kuvataiteita. Teokseni ovat tarinallisia sekä symbolistisia, värien ja valojen leikkiä. Innoittajani on ympäröivä luonto ja elämä. Öljyväriteokseni ovat esittävän ja abstraktin tyylin vuorottelua. Akvarelleissa maalaan eniten eläinaiheita. Maalaukseni pohjautuvat näkemääni ja kokemaani sekä alitajuntani luomaan mielikuvitusmaailmaan.
Lue lisää

117. Sofia Maleike-Ruohola - Kärrin Rusthollin Galleria

Liipolantie 17, Pertteli
Muotokuvat eri tekniikoilla kiinnostavat tällä hetkellä eniten. Teen työkseni tilausmuotokuvia. Kuvataiteita olen opiskellut sekä Lohjalla Kanneljärven opistolla, että Lapin avoimessa yliopistossa. Taidehistorian opinnot olen tehnyt Turun avoimessa yliopistossa.
Lue lisää

118. Seppo Lagom - Vanha Pappila, Kiikala

Suomusjärventie 266A, Kiikala, Salo
Maalaukseni on vuosien saatossa kerännyt ympärilleen minun näköisiä ja hyväksymiäni vaikutteita sekä työrupeamia. Värit ja valo on minulle tärkeitä, niiden muokkaaminen on luovuutta parhaimmillaan. Öljyvärit ja öljypastellivärit ovat käytössäni, niiden sävyrikkaus mahdollistaa löytämään oikeat värivivahteet. Nykyisin maalaukseni syntyvät öljypastelli- liiduilla tukevalle tekniikkaan sopivalle paperille. En tee luonnoksia teosta varten vaan aiheet nousevat sisältäni, joita olen sinne kerännyt liikkuessani luonnossa tehden havaintoja sen monimuotoisuudesta. Teokseni ovat muuttuneet enemmän tekijänsä näköisiksi, pelkistyen abstraktimpaan suuntaan, mutta kuitenkin haluan niissä näkyvän luonnon läsnäolon ja värien rikkauden.
Lue lisää

119. Keanne van de Kreeke - Keanne illustrations

Savolaisentie 50, HIrsjärvi
Keanne van de Kreeke Taiteilijana koen “tarina” ja värimaailmoja vahvana välineenä ihmisten välissä. Halusin herätä teokseen avulla ihmisessä voimia tarinoiden ja luonnon elementtien avulla. Leikin mielellään myös eri perspektiivien ja materiaalien kanssa. Nämä ovat minulle käytännössä tärkeitä työkaluja työskentelyssä. Taitteeni syntyy arjesta, unelmista, naiseudesta ja luonnosta. Taiteilijan töissä avautuu lämmin ja suvaitsevainen mielikuvituksen maailma. Usein teokset lähtevät arjen pienistä yksityiskohdista, jotka mielikuvitus nostaa toiselle tasolle. Teosten maailmassa on rauhaa, läsnäoloa ja luonnosta kumpuavaa elämänvoimaa. Niissä tavoitetaan ihmisen yhteys johonkin suurempaan: luontoon, sisimpään, elämän kulkuun, aikaan. Mukana on kuitenkin myös häivähdys varjoa - ulkopuolisuus. “Toivon, että taide tuo rohkeutta katsoa asioita eri perspektiivistä ja hyväksyä eri tapoja nähdä ja tehdä asioita. Aina tarvitaan uusia näkökulmia, vaikka usein haluaisimme, että asiat pysyisivät samanlaisina.” Olen Hollannista lähtöisin ja käyttän akvarelleja, akryylivärejä, kyniä, ecoline-tusseja ja pastellivärejä uudella tavalla. Toimin kuvittajana, kuvataiteilijana ja olen mukana yhteisötaideprojekteissa. Töini voi myös nähdä niin satukirjoissa, oppimateriaaleissa, julkisissa paikoissa kuin teatterissakin.
Lue lisää

120. Antero Kare - Someron kivimeijeri

Turuntie 1034, Somero
Olen kiinnostunut symboleista. Taiteen tekeminen on minulle aikamatka. Siirryn menneeseen, tulevaisuuteen näen vaikeammin. Työhuoneeni alla on 40 metriä savea. Se on tulosta jääkaudesta 30 000-70 000 vuotta sitten. Se on vähän verrattuna elävien maalausteni aikajänteeseen: elämä syntyi mikrobeista 3,8 miljardia vuotta sitten. Aineen muuttuminen kuumuudessa kiehtoo, geologia peruskallioineen ja maanjäristyksineen valtaavat keramiikkatuotantoani. Teokseni kiemurtelevat muodon syntykamppailuissa.
Lue lisää

121. Jaana Aarikka - Studio Art

Nahkurintie 13, Marttila
Teoksissani kuvaan luonnon monimuotoisuutta ja tunnelmia eri vuoden sekä vuorokauden aikoina. Rakastan luontoa kokien syvää yhteyttä. Tämän olen halunnut myös tuoda esille kuvissani ja keramiikassanikin. Ympäristöni eläimet aina hyönteisistä lintuihin ovat aina innostaneet minua. Olen kuvannut pienimpiä eläimiä raapetöissäni sekä veistoksissani. Keraamiset teokseni olen maalannut keramiikkaväreillä ja polttanut ne kivitavaraksi. Maalaukseni olen toteuttanut öljy- sekä akryyliväreillä.
Lue lisää

122. Teija Lehto

Ruokolinnantie 244, Preitilä
Valmistuin taiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta ja Turun ammattikorkeakoulusta (kuvataiteilija AMK). Olen työskennellyt taidegraafikkona 25 vuotta, pitänyt vuosittain yksityisnäyttelyn ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Minulla on oma työhuone Paimiossa. Työskentelen pääasiassa puupiirrostekniikalla. Värikkäiden puupiirrosteni aiheena on usein arkinen kotinäkymä keittiöstäni. Teoksissani käsittelen aikaan ja muistoihin liittyviä kysymyksiä. Työskentelen myös muilla grafiikan tekniikoilla, kuten etsaus-akvatinta, kartonkigrafiikka ja monotypia.
Lue lisää

123. Mari Metsämäen - Kotityöhuone

Jäkärlän puistokatu 18 D 29, Turku
Maailma ja oma mieli ovat olleet myllerryksessä. Ilmastonmuutosta ja vaihdevuosia. Sain kuin sainkin käännettyä uuden taiteellisessa työskentelyssäni! Irti kaavoista ja teolli- sesta tuotannosta. Kyllä tuntemiselle, ajatuksille, erilaisuudelle, empatialle ja kestäville ratkaisuille. Lukemista, ihmisiä, puhetta, liikkumista, kuuntelua ja sitten sitä maalaamista, piirtämistä, veistoa, valokuvaamista, kirjoittamista. Tervetuloa kotityöhuoneelleni Turun Jäkärlään. Mitä uutta on syntynyt ja ihmettelemään mitä tekisi 30 vuoden aikana tehdylle tuotannolleni. Olen koulutukseltani kuvataiteen maisteri ja taiteillut tiiviisti elämäni ensimmäiset 50 vuotta. Jäkärlä taas on lähiö Pohjois-Turussa. Vain 15 minuutin automatkan päässä keskustasta, mutta täysin toisessa ajassa. On tilaa olla, työskennellä ja hengittää.
Lue lisää

124. Arja Valkonen-Goldblatt- Galleria/studio Leipomo

Juhannuskatu 10, Turku
Olen on Turussa asuva kuvataiteilija, joka on tunnettu monialaisesta taiteestaan. Olen pitänyt pitkän urani aikana lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Minulle myönnettiin taiteilijaeläke vuonna 2016.
Lue lisää

125. Anu Nurminoro - Osuuskunta Turun Tuulenpesä

Rauhankatu 10, Turku
Olen Anu Nurminoro, ammatiltani keraamikko. Ammattiin olen opiskellut ensin Forssan ammatti-instituutissa ja myöhemmin Hämeen Ammattikorkeakoulussa, Wetterhoffilla. Olen myös puualan ja muinaistekniikan artesaani. Tällä hetkellä opiskelen savirakentamista Rasekossa. Teen veistoksia ja veistoksellisia käyttöesineitä kivitavarasavesta ja poltan ne joko puu- tai sähköuunissa. Hahmoni ovat melko pelkistettyjä, karrikoituja. Valmistamani tuotteet ovat pääosin käyttöesineitä, joilla on luonnetta. Niitä voi käyttää pilke silmäkulmassa ja leikitellen. Usein savi ottaa käsissäni jäniseläimen hahmon. Savi on materiaalina kiehtova ja yllätyksellinen, sen kanssa työskenteleminen on kuin suuri seikkailu. Koskaan en voi olla täydellisen varma lopputuloksesta. Töissäni pinnan rakenteet ja materiaalin tuntu ovat tärkeitä. Valmistamistani esineistä voi löytää uuden ulottuvuuden, sulkemalla silmänsä ja koskettamalla niitä.
Lue lisää

125. Mari Erävaara - Osuuskunta Turun Tuulenpesä

Rauhankatu 10, Turku
Olen turkulainen kuvataiteilija. Alunperin olen opiskellut Turun Piirustuskoulussa grafiikkaa ja maalausta. Jatkokouluttautuessani puutarhuriksi rakastuin vetisiin savisiin peltoihin ja siksi hakeuduin keramiikan pariin. Nykyään ilmaisuni päämateriaali on savi, keramiikan ja savirakentamisten muodossa. Taide on minulle spontaania expressiivistä ilmaisua ja synnytän intuitiivisesti uniikkeja orgaanisia muotoja teoksiini.
Lue lisää

127. Jaana Valtari - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Olen turkulainen taidemaalari. Tekniikkani on öljymaalaus. Valmistuin vuonna 2012 Turun Taideakatemiasta. Tämän jälkeen olen pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Minua kiinnostaa ihmisen suhde ympäristöön. Monissa maalauksissani on ihmis- ja eläinhahmoja vaeltamassa rannalla tai vuorilla. Olen maalannut myös paljon erilaisia interiöörejä, huoneita arki- tai juhlatunnelmassa. Kiinnostavia maalauksen elementtejä ovat liike, väri, valo, ilman koostumus tai kosteus. Niistä voi joskus tulla teoksen pääaihe.
Lue lisää

127. Jirko Viljanen - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Työskentelen Turun Taidegraafikot ry:n grafiikanpajalla Taiteen talossa. Suosin taidegrafiikan tekniikoista monotypiaa, jolloin vedos on ainutkertainen ja toisintamaton. Esittelen sekä omaa että grafiikanpajan toimintaa. Teen taidegrafiikalle ominaisten vedossarjojen sijaan uniikkeja teoksia, joissa hyödynnetään grafiikan eri tekniikoiden lisänä esimerkiksi öljypastellia ja mustetta. Teoksissani on maalauksesta tuttuja elementtejä, sillä osa on toteutettu kankaalle.
Lue lisää

127. Jone Mutka - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Jone Mutka (s. 1993, Kitee) on turkulaistunut kuvataiteilija ja nykytaidegraafikko. Hän työskentelee pääasiassa serigrafian, digitaalisten tekniikoiden (kuvanmuokkaus, glitch) ja installaation medioilla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta keväällä 2019. Sitä ennen hän on opiskellut Nordiska Konstskolanissa Kokkolassa, sekä Savonlinnan Taidelukiossa. Tällä hetkellä keskiössä Mutkan taiteellisessa työskentelyssä ovat taidegrafiikan uudet esitystavat. Teoksissaan hän keskittyy toiston ja virheiden tuomiin elementteihin, sekä ihmisen ja koneen välisen yhteistyön tarkasteluun.
Lue lisää

127. Kristina Isaksson - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnegatan 4, Åbo
Olen kuvataiteilija ja ennen kaikkea maalari. Jos minun pitää kuvailla itseäni lyhyesti, olen taidemaalari, joka rakastaa aidosti värejä ja maalausta. Ja värillä tarkoitan kaikkia mahdollisia värisävyjä ja värisekoituksia, maalauksella kaikkia tekniikoita, myös epäperinteisiä tapoja maalata kankaalle. Saan aiheeni luonnosta, mutta luomani on enemmän tunnetta ja luontokokemusta kuin kuvausta erityisestä ajasta tai paikasta. Studiossani on esillä koko maalausprosessini, valmiita ja puolivalmiita maalauksia, värejä ja materiaaleja ja kerron mielelläni maalausmenetelmistäni kiinnostuneille.
Lue lisää

127. Minna Maija Lappalainen - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Valmistuin taidemaalariksi, mutta varsinaista maalaria minusta ei kuitenkaan tullut. Intohimoisena piirtäjänä olen kehittänyt itselleni sopivan tekniikan, jossa voin yhdistellä eläväistä viivaa häivähdyksenomaisen läpikuultaviin väripintoihin. Käytän hiili-kuivapastelliteosteni pohjana kapalevylle kiinnitettyä silkinhienoa skissi-paperia, jolle ohuita värikerroksia voi levittää vaikka säämiskällä pyyhkäisten. Teen myös kolmiulotteisia teoksia, yhteisö- ja ympäristötaidetta sekä lavastuksia. Tärkkään, virkkaan ja värkkään itsekseen pystyssä pysyviä vaateparsia, ilmassa leijailevia helmipisaroita ja silkkilangasta kudottuja turvaverkkoja. Esittelen Konstrudan-viikonloppuna monipuolisia työskentelytapojani. Työhuoneeni sijaitsee Turun uudessa Taiteen Talossa.
Lue lisää

127. Reija Palo-oja - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Reija Palo-oja (KuM) on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Valmistumisesta asti hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin. Palo-ojan teoksia kuuluu Valtion, HAM:n, Suomen Taideyhdistyksen, Turun kaupungin sekä HUS: taidekokoelmiin.
Lue lisää

127. Sini-Meri Hedberg - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Maalaamistani inspiroivat pohjoinen taivas, abstrakti expressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus. Teoksissani tarkastelen yleismaailmallisia kysymyksiä olemisesta ja kuolemasta, lähestyen niitä itselleni ajankohtaisista näkökulmista. Maalaan pääsääntöisesti akryyli- ja öljyvärein kankaalle. Valmistuin kuvataiteilijaksi 2004 Turun Taideakatemiasta, jolloin debyyttinäyttelyni Juuret nähtiin Wäinö Aaltosen museon Studiossa. Olen osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin ja viimeaikaisia yksityisnäyttelyitäni on ollut mm. Galleria Huudossa Helsingissä, Tampereen Kulttuuritalo Laikun Studiossa, Galleria G:ssä Helsingissä ja Galleria Joellassa Turussa. Teoksiani on äskettäin hankittu Ulkoministeriöön sekä Turun ja Rovaniemen kaupunkien Taidekokoelmiin.
Lue lisää

127. Tiina Vainio - Konstens hus - Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Tervetuloa tutustumaan työhuoneeseeni, teoksiini ja työskentelyyni. Olen koulutukseltani taidemaalari ja graafikko, mutta olen laajentanut tekemistäni niin lavastukseen, ympäristötaiteeseen kuin installaatioihinkin. Käytän teoksissani usein yllättäviä materiaaleja, herkullisia ja monitasoisia yhdistelmiä ja tekotapoja; maalauspohjana toimii purje, veistos rakentuu risuista tai grafiikan vedokset muodostavat tapetin. Materiaalit kertovat omaa tarinaansa. Viime aikoina olen keskittynyt myös ihan perinteiseen maalaamiseen.
Lue lisää

128. Sinikka Salmi

Kömylänkatu 2, Kaarina
Olen taidemaalari ja maalaan pääasiassa öljyväreillä. Työni ovat erikokoisia, abstrakteja tai puoliesittäviä värimaalauksia. Värini ovat puhtaita, kylläisiä; usein käytän keltaista, oranssia, sinistä, punaista , vihreää ym Maalaan ja piirrän myös ihmiskuvia, myös tilauksesta. Jos on sopivasti aikaa voin piirtää kävijöistä pikamuotokuvia edulliseen hintaan.
Lue lisää

129. Jill Christiansen - Stentorp fårfarm, -lammastila,- sheepfarm

Skråbbovägen, Skråbbontie, Kirjala
Suomenlammas ja sen pehmeä, monivärinen villa sekä kihara turkis ovat minulle loputon inspiraation lähde.Yhteistyössä taitavien neulojien kanssa suunnittelen ja teen villapaitoja, ponchoja, myssyjä , shaaleja pääasiallisesti omasta värjäämättömästä lampaanvillasta Stentorpin lammastilalla. Karitsantaljoista tulee liivejä, hattuja.Malleissani näkyy vaikutteita mm viikinki ajalta ja Kalevalasta ja upeasta saaristostamme. Taljoista teemme turkisliivejä, hattuja, tossuja ja loppupaloista laukkuja ja istuinalusia. Kestävä kehitys, eettinen ja ekologinen jalostus lampaasta lopputuotteeksi ovat olleet johtotähteni 36 vuoden toiminnan aikana. Pyrin brandilläni luomaan pitkäkestoisia tuotteita, nykyaikaisille käyttäjille, perinteitä vaalien. Olen esitelmöinyt teemalla ”Suomenlammas luovuuden lähteenä ” kotimaassa ja ulkomailla. 2018 minut kutsuttiin Suomenl Lammasjalostusyhdistyksen kunniajäseneksi. 2019 Viking neuleeni sai I Palkinnon sarjassa Käsinkudottu,100% villasta New York Sheep and Wool Festival 2019
Lue lisää

130. Arja Maarit Puhakka

Skråbbontie 166, Kirjala
Olen Paraisilla asuva kuvataitelija ja kuvanveistäjä. Olen toiminut ammattitaiteilijana vuodesta 1998 ja myös näyttelytoimintani on ollut säännöllistä jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Valmistuin Kankaantaidekoulusta kuvanveistäjälinjalta vuonna 1998. Lisäkoulutusta olen saanut mm. Tallinnan ja Prahan taideakatemioissa. Taidehistorian tutkinnon suoritin Turun yliopistossa vuonna 2014. Taidekurssien opettajana olen toiminut mm. Paraisten ja Kaarinan kansalaisopistoissa, Kemiön aikuiskoulutuskeskuksessa ja Paraisten lasten kuvataidekoulussa niin ikään parin vuosikymmenen ajan. Kuvanveistäjänä teen niin pienimuotoisia veistoksia kuin ympäristötaiteen piiriin kuuluvia teoksia, mutta viime vuosina piirtämisestä yhdistettynä väripintoihin on tullut yhä tärkeämpi osa ilmaisuani. Suomessa pidettyjen lukuisien yksityisnäyttelyiden lisäksi olen osallistunut aktiivisesti yhteisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Teoksiani on mm. Kankaanpään, Loimaan, Paraisten, Pälkäneen ja Tampereen kaupunkien kokoelmissa. Lisäksi julkisia teoksia on myös Tanskassa, Saksassa ja Perussa. Tällä hetkellä käytän töissäni materiaaleina tussia, hiiltä ja pastellia teosten koon vaihdellessa useista metreistä aivan pieniin tutkielmiin. Teen edelleen myös pronssiveistoksia ja kuulun Korppoossa vuosittain järjestettävän ympäristötaidetapahtuma Paljasjalkapolku (Barfotastigen) järjestäjiin.
Lue lisää

131. Cornelius Colliander

Skolmästargatan 4E, PARGAS
Valmistan dreijattua käyttökeramiikkaa ja uniikkeja esineitä korkeapolttoisesta kivitavarasavesta. Poltan työni perinteisissä puupolttoisissa keramiikkauuneissa. Työssäni olen keskittynyt luonnomateriaalien käyttöön. Valmistan lasiitteeni paikallisista materiaaleista kuten savesta, tuhkasta ja eri kivilajeista. Polttoprosessi antaa töilleni omanlaatuisen karaktäärin.
Lue lisää

132. Johanna Fredenberg - Studio Njut

Vadevägen 4, Norrskata
Olen aina rakastanut käsillä luomista. Esineiden muotoileminen savesta, joko työvälineitä sorvaamalla tai veistämällä, tuntuu primääriseltä, suoralta ja hyvin fyysiseltä. Viime aikoina olen myös taas ryhtynyt maalaamaan. Minulle taide ja käsityö on sitä, että selvitetään, mitä hyvä elämä voi olla, niin itse työprosessissa kuin lopputuloksessakin. Kuvaan naiseuden ja naiseuden eri puolia, saman motiivimaailman tutkiminen sekä maalissa että savessa on erittäin jännittävää!
Lue lisää

133. Rannveig Steinthórsdóttir - Villa Rannveig

Punttistentie 62, Taivassalo
Rannveig on hyvin kiinnostunut luonnosta, kaikenlaiset otukset ja myös linnut ovat kiinnostavia. Nyt hän on päättänyt antaa pöllöille mahdollisuuden tulla varjoistaan ja esittäytymään. Edelleen Rannveig työskentelee miniatyyrimaailmassa ja tänä vuonna näemme tarinoita ja runoutta yhdistettynä hänen teoksiinsa. Rannveig on syntynyt Akranesissa, Islannissa 1967 ja valmistunut Islannin taideakatemiasta 1995 sekä opiskellut vaatetussuunnittelua Kuopion muotoiluakatemiassa vuosina 1998-2000.
Lue lisää

134. Erica Törnroth - Ege T Hantverk

Munkviksvägen 17, Brändö
Luonto ja saaristo inspiroivat yksinkertaisuuteen ja kauneuteen. Intohimoni on työskennellä käsilläni ja onnistua prosessissa ideasta tuotteeseen. On kiehtovaa nähdä tuotteen syntyvän kudonnassa, painopöydällä tai kalannahkojen parkitsemisessa. Luonnonmateriaaleista valmistetut kestävät ja kulutusta kestävät tuotteet ilahduttavat asiakasta ja minua. Minun juttuni on tehdä tuotteita, joita voi käyttää joka päivä.
Lue lisää

135. Anette Gustafsson

Solhemsvägen 21, Hellestorp
Maalaaminen on minulle elämän välttämättömyys. Akvarellin musiikillinen kieli ilmaisee parhaiten sen, mitä haluan välittää. Inspiraationi ammennan pääasiassa luonnosta, jossa avomeri kohtaa maan tai jossa valo leikkii harvojen puunrunkojen välissä. Myös eläimen tai ihmisen kasvoista löytyvät maisemat haastavat minut. Kuvissa käsittelen vaikutelmiani luonnosta ja annan tunteiden virrata maiseman yli. Työskentelen etsien pigmenttien ja paljon veden kanssa, tunnen kehossani, kun kuvani on vangittu. Muuttuva valo ja hienovaraiset tunnelmat kiehtovat minua. Maalaan mielelläni suurikokoisessa formaatissa, hallitsen pigmenttejä leveillä siveltimillä ja runsaalla vedellä, mutta rakastan yllättyä akvarellin kyvystä elää omaa elämäänsä.
Lue lisää

136. Klas Gustafsson - Båthuset

Söderhällsvägen 125, Lemböte, Lemland
Koko elämäni ajan olen nauttinut käsilläni työskentelystä ja erilaisista materiaaleista. Varhain piirsin lyijykynällä ja tussilla. Aloitin maalaamisen öljyväreillä 80-luvulla, sitten pidin pitkän tauon maalaamisessa ja aloitin uudelleen vuonna 2016, kun jäin eläkkeelle. Olen nyt palannut maalaustelineen taakse maalaamaan enimmäkseen akryyleillä ja öljyillä. Kokeilen erilaisia materiaaleja, menetelmiä ja lähestymistapoja. Haluan, että työni ovat hieman erilaisia. Teen myös veistoksia puukehyksistä. Maalaukseni voivat olla abstrakteja, joissa katsoja voi vapaasti tulkita merkityksen, tai puhtaasti konkreettisia tai naturalistisia.
Lue lisää

137. Johan Karlson - The Little BBQ´s Junk Art

Krokviksgränd 2, Mariehamn
Kuvanveistäjä. Teen veistoksia metalliromusta ja ruokailuvälineistä, yleiset motiivit ovat eläinmaailmasta eri kokoisina. Eläinveistoksiani arvostavat sekä lapset että aikuiset.
Lue lisää

138. Maj Branders

Skillnadsgatan 33, Mariehamn
Olen keraamikko 30 vuoden ajan. Teen veistoksia , raku-keramiikkaa ja käsintehtyjä esineitä.
Lue lisää

139. Tove Maria Chanfreau

Neptunigatan 54, Mariehamn
Työskenneltyäni kieltenopettajana koulujärjestelmän eri tasoilla olen nyt eläkkeelle jäätyäni saavuttanut kauan odotetun ajanjakson, jolloin voin vapaasti ja suhteellisen ilman ulkoisia rajoitteita tutkia maalaukseni rajoja, minulla on aikaa kehittää ja kokeilla eri välineitä. Olen "kiertänyt" melko laajasti Maarianhaminan tarjoamien näyttelypaikkojen joukossa. Näyttelytoiminta on hieno tilaisuus päästä kosketuksiin yleisön kanssa ja olla suoraan yhteydessä heihin. Taidekiertueeseen osallistuminen on siksi minulle ilo, ja toivotan vierailijat tervetulleiksi kotiini avosylin!
Lue lisää

140. Berit Olanders - Ateljé Stavamostersväg 2b

Stavamostersväg 2b, Mariehamn
TAIDENÄYTTELY LAPSILLE teemana "Fantasiamaisemat". Tämän vuoden taidekierroksella käännyn lasten puoleen. Kuvieni kautta haluan innostaa heitä maalaamaan vapaasti ja käyttämään mielikuvitustaan. Kerron heille, mistä inspiraationi tulee, miten sommittelen kuvani ja mitä tekniikkaa käytän. Näyttelyni on ripustettu lasten korkeudelle, kävijät pääsevät koskettamaan kuvia ja minä näytän, miten työskentelen horisonttien kanssa maalatessani. Sopii kaikenikäisille.
Lue lisää

141. Kaj Lindström

Västra Esplanadgatan 7, Mariehamn
Maalauksissani keskityn lähinnä figuratiiviseen ilmaisuun. Viimeisimmissä töissäni olen tutkinut ahvenanmaalaista maisemaa ja yksittäisen ihmisen pienuutta maailmankaikkeuden keskellä.
Lue lisää

142. Anna Nilsson - "Anna på Söderlid"

Norragatan 39, lgh 1-2, Mariehamn, Åland
Olen taidekäsityöläinen/tekstiilitaiteilija, ja olen aina ollut luovuudenhaluinen, ja työskenneltyäni useiden tekstiilitekniikoiden parissa osallistuin kaksivuotiseen kuvakudonnan koulutukseen Handarbetets Vänners -koulussa Tukholmassa vuosituhannen vaihteen tienoilla. Muutamaa vuotta myöhemmin löysin oman ilmaisutapani - kirjailen kuvia ohuille neulahuovituille pohjille pellavakankaalle. Kirjonnan lisäksi kuvat on usein koristeltu helmillä. Kaikki kuvat ovat uniikkeja, ei sarjatuotantoa. Mahdollisuus keksiä jatkuvasti uusia kuvia ja yhdistelmiä on aina haaste, enkä koskaan kyllästy kehittämään luomistani. Luon abstrakteja kuvia, jotka perustuvat todellisuuteen - meri, kukat ja linnut ovat suosikkimotiivejani. Joistakin kuvista tulee seinätaidetta, toisista esimerkiksi tyynyjä. Nautin näyttelyihin tekemisistä, koska se antaa mahdollisuuden tehdä suurempia ja ehkä vapaampia teoksia, pienempiä kuvia myydään tyynyinä, maalauksina ja esimerkiksi laukkuina SALT taidekäsityö myymälämme kautta. "Olen värisävynörtti. Tykkään valita ensin pellavakankaan sävyn, sitten villan sävyt ja lopuksi kirjontalankojen ja helmien sävyt. Se on hyvin nautinnollista." Olen SALT Arts and Craftsin osakas vuodesta 2022 alkaen ja minulla on siellä myös työpaja/studio.
Lue lisää

143. Kristina Wigren

Fabriksgatan 4, Mariehamn
1990-luvun alussa aloin myydä käsin neulottuja tuotteita, kuten villapaitoja ja pipoja. Sen jälkeen aloitin myös tilkkutöiden tekemisen, ja olen toimittanut satoja tilkkutöitä ja muita luomuksia ympäri maailmaa. Olen itseoppinut käsityöni ja olen myös pitänyt kursseja muille samanhenkisille ihmisille.
Lue lisää

143. Michele Hermans - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Lue lisää

143. Monique Lundberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Työskentelen tällä hetkellä erilaisten grafiikan tekniikoiden parissa; mustavalkoinen kuivaneula, collografian ja värirullattujen monotypioiden parissa. Taiteessani on teemoja, jotka koskettavat minua, ja inspiraationi saan saduista, myyteistä, ihmiskunnasta ja luonnosta. Kuvistani teen käsitöitä, jotka painan kankaalle ja ompelen erilaisiin tuotteisiin. Painokuvaprojekteissani pyrin vangitsemaan erityisiä, tunteikkaita hetkiä, kokemuksia ja tunnelmia värivalinnoillani ja motiiveillani. Haluan taiteellani koskettaa, herättää tunteita ja ajatuksia. Taidekiertue antaa minulle mahdollisuuden esitellä luovuuttani, uusia taideteoksia ja käsitöitä ja minulle on arvokasta tavata uudelleen vierailijoita ja solmia uusia kontakteja.
Lue lisää

143. Peter Lindberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Olen työskennellyt puun parissa 26 vuotta. Olen erikoistunut käsintehtyihin puisiin koruihin. Kaikki työ, puun palasesta valmiiksi tuotteeksi, on mun käsityönä tekemää, menetelmin jotka rasittavat ympäristöa mahdollisimman vähän. Materiaalina käytän pääasiassa ahvenanmaalasia puulajela kuten leppää, koivua, katajaa, vaahtera ja hedelmäpuita. Eri puulajeja yhdistelemällä saan aikaan kontrasteja ja eri värivahteita. ”Kaikkein hauskinta on valmistaa jotakin asiakkaan itse tuomasta puunpalasesta”.
Lue lisää

143. Ralph Branders - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Olen kolmannen sukupolven kuvataiteilija, joka on maalannut koko ikäni. Pääasiassa öljyllä, mutta myös akryyliä, sekatekniikkaa ja akvarelleja. Sekä esittäviä, mieluiten sitten ihmisiä , mutta myös abstrakteja, mikä antaa ehkä lopullisen vapauden. Rakastan piirtämistä ja teen sitä koko ajan. Kuvittanut monia kirjoja, lähinnä koulukirjoja, mutta myös lastenkirjoja.
Lue lisää

143. Ritva Saloranta - KulturFabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Olen työskennellyt lasin parissa yli 25 antoisaa vuotta. Sulatus,kuparifolio, mosaiikki ja hiekkapuhallus ovat eniten käyttämiäni lasitekniikoita, mutta opiskelen myös kaiken aikaa uusimpia tekniikoita netin kautta. Osallistun aktiivisesti näyttelyihin niin Ahvenanmaalla, kuin mantereella. Lasikurssien vetäminen on viime vuosina tullut yhä tärkeämmäksi.
Lue lisää

143. Tiina Barck - Studio T , Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Olen maalaava graafikko , joskus on pakko ottaa pensselit käteen ja ryhtyä maalaamaan . Olen kiinnostunut erilaisista grafiikan tekniikoista ja yhdistän niitä mielelläni keskenään jos on mahdollista. Olen myös kiinnostunut kollaasien tekemisestä , ensin on hauska tehdä omia papereita ja siitä se sitten alkaa. Jos vierailet studiossani niin voit tutustua maalauksiini , grafiikkaan ja keramiikkaan ;olen tehnyt koruja ja pieniä savi- esineitä.
Lue lisää

143. Ulla Lindberg - Kulturfabriken

Fabriksgatan 4, Mariehamn
Olen erittäin utelias ja innokas kehittämään graafisia tekniikoitani. Nautin hetkistä taidepajassa ja en pelkää kokeilla ja testata uudelleen ja uudelleen. Käytän useita eri tekniikoita töissäni. Inspiraation töihini saan kaikkialta missä olen, tulee vain kulkea silmät avoinna. Tule tervehtimään minua! Tänä vuonna minulla on paljon uutuuksia näytettävänä. Voit tilata muun muassa taidekalenterini vuodelle 2024. Esittelen eri tekniikoita grafiikassa akryylimaalauksissa ja sekatekniikassa. Nähdään!
Lue lisää

144. Joanna Silfver - Solbacka Smycken

Norra Svibyvägen 231, Mariehamn
Minä, Joanna Silfver, kivenhioja ja luontokuvaaja sekä ajatuksiaan kirjoittava filosofi. Olen 46-vuotias Pohjanmaalainen, joka saa inspiraatiota ja löytää sisäisen voiman merestä. Olen asunut Ahvenanmaalla nyt 19 vuotta. Olen pyörittänyt vuodesta 2019 Solbacka Jewellery -korumuseota, jossa leikkaan kiviä ja teen koruja. Viime syksynä studioni valmistui vihdoin vanhaan leipurin mökkiin vuodelta 1863 ja nyt minulla on vihdoin mahdollisuus toivottaa tervetulleeksi kaikki uteliaat ihmiset, jotka haluavat oppia tai tilata käsintehtyjä koruja eri kivistä. Studiossa on myynnissä myös valokuviani, ja ulkona järjestetään valokuvanäyttely.
Lue lisää

145. Minna Rundberg - Ateljé & Designshop

Möstigen 15, Gottby
Nimeni on Minna Rundberg ja työskentelen suunnittelijana/taiteilijana Ahvenanmaalla. Mallistoni koostuu lasimuotoilusta, käsinpainetuista sisustustekstiileistä luonnonmateriaaleista, jacquard-kudotuista ekosertifioiduista matoista, tarjottimista ja tarjotinpöydistä, jotka on valmistettu paikallisesti. Laadukasta ja ilmastoälykästä suunnittelua kestävään ympäristöön.
Lue lisää

146. Kjell Ekström - Ateljé Finos

Önningebyvägen 457, Mariehamn (postadress Mariehamn, Önningeby ligger
Toimin pääasiassa akvarellistina. Viime vuosina olen jatkanut akryylimaalausta. Luonto on tärkein inspiraation lähteeni. En koskaan kuvaa maisemaa, vaan teen siitä tulkintoja. Ennen kaikkea haluan välittää rauhaa ja onnea, jonka luonto antaa minulle.
Lue lisää

147. Bo Torgé - ART TORGÉ

Jomalagårdsväg 41, JOMALA, Åland
Olen Tukholmasta kotoisin oleva taiteilija, joka asuu nyt Ahvenanmaalla ja työskentelee figuratiivisten ja abstraktien maalausten parissa, jotka on maalattu pääasiassa akryylillä kankaalle.
Lue lisää

148. Mia Englund keramiker

slottsvägen 134 , kastelholm
Työskentelen savella, joka on hämmästyttävä luonnonmateriaali, jolla on loputtomasti mahdollisuuksia. Työskentelen pienessä mittakaavassa ja mieluiten lähellä asiakasta sekä sisustuksen yksityiskohtien että puhtaiden arkisten esineiden parissa, usein keskittyen toiminnallisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Minulle on tärkeää työskennellä mahdollisimman ympäristöystävällisesti, ja savessa on hienoa se, että se on puhdas luonnontuote, ja teen suurimman osan lasitteista itse, joten tiedän, mitä ne sisältävät.
Lue lisää

149. Juta Policja - Kulla Konst Studio

Sundsvägen 490, Kulla
Olen ammattimaalari Latviasta. Olen taiteilijaperheestä. Oli aivan luonnollista, että minusta ja veljestäni tuli myös maalareita. Meillä on kesämökki, jossa on ateljee lähellä Itämerta, ja olen asunut ja maalannut siellä monta vuotta. Muutin Ahvenanmaalle kahdeksan vuotta sitten. Täältä olen löytänyt rakkauden ja uuden perheen. Ahvenanmaa on todella kaunis ja rauhallinen paikka elää ja luoda. Rakastan maalata ympärilläni olevia asioita ja tehdä niistä muotokuvia. Käytän mielelläni erilaisia tekstuureja vahvistaakseni tunnetta siitä, että kaikki voi olla erityistä. Yritän luoda harmonian tunnetta, jossa on hieman salaperäisyyttä. Ihailen keskiajan ja varhaisrenessanssin taidetta. Joskus maalaan joitakin ikoneita tai pyhimysten muotokuvia.
Lue lisää

150. Marie Laaksonen - Studio Art

Lugnevägen 10, Pålsböle
Aloitin urani graafisena suunnittelijana Münchenissä, Saksassa. Työskenneltyäni eri toimistoissa ja kustantamoissa Münchenissä muutin takaisin Ahvenanmaalle ja aloin kokeilla erilaisia taidetekniikoita. Käytän pääasiassa klassisia taidemateriaaleja, kuten hiiltä, pastellia, akvarellia ja lyijykynää, mutta myös digitaalisia tekniikoita. Tällä hetkellä työskentelen paljon akryyliväreillä ja värikynillä. Taideteokseni koostuvat pääasiassa akryyli-, värikynä-, pastelli-, hiili- ja akvarelliväreistä. Maalaan realistiseen/hyperrealistiseen tyyliin sekä suurissa että pienissä formaateissa. Aiheeni ovat pääasiassa erilaisia eläinkuvia, joita korostetaan tummalla tai valkoisella taustalla. Suurikokoiset teokset ovat kaikki akryyliä. Ne on maalattu suuremmille "pahvilevyille", jotka leikkaan itse ja asetan kehyksiin - joten ne ovat myös omaa käsityötäni. Tähän mennessä minulla on ollut kaksi näyttelyä Ahvenanmaalla.
Lue lisää

151. Krister Fagerholm

Bergöraudden 18, Saltvik
Työskentelen alabasterin ja saippuakiven kanssa. Olen teettänyt veistoksia Intiassa marmorista ja graniitista. Ahvenanmaalla ja Intiassa valmistettuja lasiastioita ja tarjottimia.
Lue lisää

152. Lollos Verkstad

Skaget 60, Vårdö
Taide tai käsityö on seurannut minua koko elämäni ajan. Taiteellinen perintö ulottuu pitkälle perheemme historiaan. Itse olen omistanut suurimman osan ajastani kuvanveistolle kaikenlaisista materiaaleista - puusta, savesta, kipsistä, betonista, hopeasta, pronssista ja muista metalleista. Olen jo monta vuotta omistautunut suunnittelemaan taloamme Vårdössä Ahvenanmaan saaristossa ja toteuttamaan sitä. Aina kun jokin tila tai paikka on vaatinut veistosta tai muuta taideteosta, yksi on ottanut paikkansa. Materiaalit ja ilmaisu on sovitettu.
Lue lisää

153. Tarja Kyllijoki - Galleria Kaxysi / työhuone Julie

Maasillantie 29, Kautta
Olen taidegraafikko, maalaan sekä myös valmistan keramiikka esineitä. Teen opetustöitä opistolla taide- ja taitoaineissa.
Lue lisää

154. Maija Esko - 1 ha

Lapintie 625 A, Eurajoki
Olen tekstiilitaiteilija ja kuvataideopettaja. Asun ja työskentelen 1h tilalla, pienen Lutanjärven rannalla Eurajoella kissojen, koirien, kukon, kanojen ja pässien kanssa.
Lue lisää

155. John Rogers - Noormarkun Savipaja

Vanha Vaasantie 3C, Noormarkku
Olen englantilainen ja asun Suomessa. Olen tehnyt keramiikkaa ateljeessani täällä Noormarkussa viimeiset 31 vuotta. Työni ovat katsottavissa galleriassa ja myynnissä myymälässäni. Kaikki ovat tervetulleita. Puhutaan sekä englantia että suomea.
Lue lisää

156. Sirpa Ojala - Galleria Kerimanni

kerimannintie 44, Galleria Kerimanni
Olen satakuntalainen kuvataiteilija Sirpa Ojala. Taiteentekeminen on ollut päätyöni jo 80-luvulta alkaen. Olen käynyt Porin Taidekoulun 1979-1982 ja olen Porin taiteilijaseuran jäsen sekä taiteilijaseura Nyte ry.n jäsen. Osallistun aktiivisesti yhteisnäyttelyihin ja pyrin pitämään parin vuoden välein yksityisnäyttelyitä. Kotimme jota kutsutaan Galleria Kerimanniksi on avoinna kuukauden ensimmäisenä lauantaina läpi vuoden. Lisäksi on pidempi kesä-ja joulunäyttelyiden aukiolo. Taiteessani näkyy rakkaus luontoo varsinkin metsä ja puut ja läheinen Isojärvi antaa vaikutteita teoksiini. Aiemmin olen tehnyt metalligrafiikkaa ja maalasin parikymmentä vuotta lähes yksinomaan guassimaalauksia. Maalaan pääasiassa akryylimaalauksia mutta keramiikka on taas sitten nuoruuden tullut vahvasti mukaan. Näissä teoksissa on pääosassa SusiNainen elämän eri tilanteissa. Maalausten ja keramiikan lisäksi tällä hetkellä pääprojektina on "Maisema365" rug hooking tekniikalla tehdyt 20x20cm kokoiset tekstiiliteokset. Tarkoituksena tehdä 365 kappaletta erilaista maiseman osasta eri vuoden/vuorokauden aikoina. Teokset tehdään juuttikankaalle erityisellä rug hooking koukulla trikookuteella. Kuteena voi käyttää esim.vanhoja t-paitoja jotka leikataan kudesoiroiksi näin menetelmä hyödyntää ekologisesti materiaalia. Rug hooking teosten tekeminen tuli mukaan kuvioihin 2010. Toki teen myös kaikkea pientä kivaa myyntiin esim.uniikkikortteja guassilla ja kettutauluja vanerista. Lisäksi olen tuotteistanut teoksiani digitekniikan turvin tyynynpäällisiksi, keittiöpyyhkeiksi, emalimukeiksi, palapeleiksi ja kankaaksi jota voin myydä asiakkaille haluamansa määrän. Taulujen lisäksi on myynnissä näitä tuotteita. Teen myös tilaustöitä. Teoksiani on myynnissä taiteen verkkokauppa Taikon kautta.
Lue lisää

157. Johanna Melkas-Herzog

Sammaljoentie 694, Sastamala
Sastamalasta kotoisin, asuin yli 40 vuotta Sveitsissä. Eläkkeellä taidehistorian opettajan työstäni, asetun jälleen kotiseudulleni. Jatkan nykyisessä ateljeessani grafiikan tekniikoiden ja paperinteon opetusta oman kokeilevan luomistyöni ohessa. Paperia teen kierrätysmateriaaleista yhdistäen niitä selluloosaan tai kasveihin ja käytän sitä grafiikkani pohjana tai kollaaseissa. Grafiikassa käytän syväpainomenetelmiä kuten kuivaneulaa ja etsausta metalli- tai muovilevyä työstäen ja tekniikoita yhdistellen. Usein uniikkien vedosteni aiheet löytyvät arkipäivän yksityiskohdista ja luonnosta.
Lue lisää

158. Satu Siimes

Pysäkkitie 201, Siuro
Olen muotoilija ja taiteilija, ja olen juuri muuttanut maalle taloon, joka oli aiemmin perheen kesähuvila ja kesäateljeeni Pakkalan kylässä Nokian Siurossa. Työskentelen enimmäkseen lasin, keramiikan, tekstiilin ja puupiirrosgrafiikan parissa. Olet sydämellisesti tervetullut vierailemaan ateljeessani maalla.
Lue lisää

159. Ohto Sabel

Lasikaari 10, Pirkkala
Taiteeni ammentaa inspiraatiota klassisista ja nykytaiteen teemoista. Teoksissa yhdistelen ja rakennan narratiivia historian juonteista ja klassisista tarinoista kietouttaen ne nykyisyyden moniin kerroksiin. Taide on minulle matka pohdiskelevaan ekspressiivisuuteen figuraalisen ja abstrahoivan maalausten kautta. Taiteessani maalauseleiden muotokieli pyrkii luomaan kestäviä yhteyksiä ja oivaltavia semioottisia merkityksiä jotka herättävät pohdintoja ja elämyksiä taiteen katsojissa.
Lue lisää

160. Niina Hiltunen - Nansotalo

Tanhuankatu 2, Nokia
Olen kuva- ja tekstiilitaiteilija Turun Taideakatemiasta ja tekstiilitaiteen jatko-opiskelija Lapin yliopistossa. Työskentelyni tekstiilimateriaalia käyttävänä kuva- ja tekstiilitaiteilijana nojaa musiikin maailmaan ja vieraisiin kieliin. Teokseni kudon pääsääntöisesti kangaspuissa, mutta käytän myös muita tekniikoita ja materiaaleja, jotka mahdollistavat vapaan ja veistoksellisen muodon. Abstrakteista, kolmiulotteisista teoksistani paljastuu lähempää katsottuna ohuita säikeitä, hentoja ja hauraita piirteitä. Teoksiani on ollut useissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.
Lue lisää

161. Saara Sillanpää

Ritalankatu 13, Tampere
Asun ja työskentelen Tampereella toimin kuvataiteilijana ja taideopettajana. Omassa työskentelyssäni huomaan usein palaavani samojen teemojen pariin;luonto, kasvit ja puutarha, joutomaat, betoni ja tiilet sekä karnevaali ovat minulle mieleisiä aiheita. Työskentelen grafiikan, piirustuksen, maalauksen ja välillä valokuvauksen tekniikoilla.
Lue lisää

163. Pirjo Vartiainen

Suvantokatu 7-9 C 2 (2. krs), Tampere
Taiteilijuuteeni on vaikuttanut oleellisesti, että olen viettänyt lapsuuteni maaseudulla. Näin ollen maalauksissani luontoon liittyvät asiat ovat olleet minulle viime vuosiin asti merkityksellisiä. Viime aikoina olen kuitenkin siirtynyt enenevässä määrin abstraktiin taiteeseen ja luontoelementit ovat tällä hetkellä jääneet ilmaisustani pois. Värit inspiroivat työskentelyäni. Öljyvärimaalaus kankaalle ja pleksille ovat käyttämiäni tekniikoita. Nämä Konstrundan- tapahtumaan kankaalle maalatut öljyväriteokseni kertovat toisaalta omasta taiteellisesta muutoksestani siirtyessäni esittävästä taiteesta enemmän abstraktiin tulkintaan. Toisaalta maalaukseni kertovat nykyajan kokonaisvaltaisemmasta muutoksesta. Tässä muuttuvassa maailmassa on kuitenkin toivoa ja unelmia, joita varsinkin maalausteni värit omalla tavallaan ilmentävät. Konstrundan-tapahtumassa esittelen maalauksiani ja käyttämiäni maalaustekniikoita.
Lue lisää

164. Anu Kirkinen - Taidetyöhuone

Sammonkatu 10, LH 9, Tampere
Olen koruseppä / korutaiteilija ja olen työskennellyt luovan työn parissa yli 20 vuotta. Minulle korut ovat tapa tulkita niin ympäristöä kuin omaakin elämää. Viime vuosina olen keskittynyt yhä enemmän taidekoruihin. Teen edelleen käyttökoruja ja käyn valikoiduissa myyntitapahtumissa, mutta tällä hetkellä näyttelytyöt vievät suurimman osan ajastani. Työhuoneellani ihmisillä on mahdollisuus tutustua korujen monimuotoiseen maailmaan ja korujen tekemiseen.
Lue lisää

164. Johanna Pihlajamaa - Taidetyöhuone

Sammonkatu 10 - Kaalamonaukio, Tampere
Olen kuvataiteilija. Teokseni teen taidegrafiikan tekniikoilla, käyttäen yleensä puupiirros- ja metalligrafiikan tekniikoita. Teokseni ovat abstrahoituja kuvia luonnosta ja ihmisen muokkaamasta ympäristöstä. Saatan varioida yhtä aihetta pitkään muuttamalla värisommitelmaa ja kuvan tunnelmaa. Olen työskennellyt kuvataiteilijana yli 25 vuotta. Näyttelyitä olen pitänyt lähes vuosittain ympäri Suomen ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Ensi lokakuun on yksityisnäyttelyni Kulttuurkeskus Laikun studiossa Tampereella ja sen jälkeen teoksiani tulee esille Suomen puupiirtäjien seuran 10-vuotisjuhlanäyttelyyn Hämeenlinnan taidemuseolle. Juhlanäyttely aukeaa 24. marraskuuta ja kestää 19. toukokuuta saakka. Työhuoneeni on Tampereen Kalevassa. Opetan taidegrafiikan tekniikoita ja kursseja on pidetty myös työhuoneellani.
Lue lisää

165. Tarja Jakunaho - SÄRKILAHTI BLÅ

Vessarintie 309, Särkilahti, Halli
Olen 1992 artenomiksi valmistunut, 30 vuotta liikkuvan kuvan parissa työskennellyt ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja kuvataiteen opiskelija. Olen kiertävä taidepajojen vetäjä ja tehnyt taidetta mm. erityisryhmien kanssa. Särkilahti BLÅ avaa ovensa tulevana kesänä ja siellä tullaan järjestämään näyttelyitä, taidepajoja ja tapahtumia. Lisäksi paikassa toimii taiteilijaresidenssi.
Lue lisää

166. Janne Laine

Sillanpäänkatu 5 B, Mänttä
Olen tamperelainen kuvataiteilija Janne Laine ja toiminut aktiivisesti taidekentällä 28 vuotta. Pääsääntöisesti vaikutan tällä hetkellä Taidekaupunki Mäntässä, jossa työhuoneeni Studio Janne Laine on toiminut vuodesta 2019. Työskentelen syväpainografiikan parissa yhdistellen fotoetsausta, heliogravyyriä ja polymeerigravyyriä sekä perinteisempiä tekniikoita kuten akvatintaa ja chine colléta. Matkustan paljon ja ulkomailta kuvaamani valokuvamateriaali maisemista, kuten sumuisista vuorenrinteistä, vesiputouksista ja rappeutuneista puutarhoista ja hautausmaista toimivat kuvakertomusteni pohjamateriaaleina. Olen osallistunut teoksillani satoihin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin yli 40 maassa. Yksityisnäyttelyitä minulla on ollut yli 70. Olen saanut useita kansainvälisiä palkintoja.
Lue lisää

167. Tiia Matikainen

Liikennöitsijänkatu 1, Mänttä
Olen kuvanveistäjä ja keramiikkataiteilija. Taiteellisessa työskentelyssäni näkyy kiinnostukseni suomalaisen kansanuskon luontosuhteeseen sekä metsään myyttisenä, henkisenä ja suojaavana paikkana. Taiteilijana peilaan omaa luontosuhdettani ja välitän kokemuksia ympäristön ja ihmisyyden tilasta. Suojaaviin kasvustoihin ja kankaisiin peittyvät veistoshahmot kuvaavat ihmisyyttä sekä ihmisen ja luonnon yhteyttä. Teoksissani käytän keramiikan lisäksi betonia, puuta ja kasveja.
Lue lisää

168. 20x20 @ Galleria Halmetoja Mänttä

Kauppakatu 25, Mänttä
Olemme monialainen, visuaalisen alan ammattilaisten muodostama työryhmä. Valmistamme yhteistyönä syntyviä teoksia formaatissa 20 x 20. Työskentelemme kerroksellisesti, sarjallisesti ja temaattisesti. Työryhmän jäsenet ovat koulutukseltaan kuvataiteilijoita, artesaaneja, muotoilijoita, taidekasvattajia ja valokuvaajia. Työskentelyä rytmittää yhteiset tapaamiset, näyttely- ja työpajatoiminta.
Lue lisää

169. Pirjetta Brander - Art House Brander

Virtasalmentie 22, Mänttä
Olen toiminut kuvataiteilijana Suomessa ja kansainvälisesti liki kolmekymmentä vuotta. Teen piirustuksia, animaatioita, maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Graniittiveistokseni ovat pysyvästi esillä veistospihassa Mäntässä. Konstrundan-viikonlopun aikana Mäntässä on esillä retrospektiivinen näyttelyni taidemuseo Göstassa.
Lue lisää

170. SantiYago Delgado - Saintdeco

Marjotaipaleentie, Joutsa
Olen kuvanveistäjä, ja teen tällä hetkellä pronssia, keramiikkaa, epoxy taidetta ja 3D taidetta. Ostin tilan Joutsasta, jotta voin keskittyä 100% taiteeseen ja niin olen tehnyt. Keväällä 2023 perustin myös nettikaupan etsyyn jossa myyn tuotteita.
Lue lisää

171. Anni Huttu - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Olen jyväskyläläinen taidegraafikko. Työskentelen pääasiassa kuivaneulatekniikalla, mutta myös puupiirros on alkanut saada jalansijaa työskentelyssäni. Taidettani on luonnehdittu kafkamaiseksi; minua kiinnostaa kuvata ihmisen mielen yllätyksellisiä, outoja ja ihmeellisiä maailmoja. Olen opiskellut kuvataidetta Limingan taidekoulussa, Lapin yliopistossa ja useilla kursseilla eri puolilla Suomea. Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt Ratamon grafiikan pajalla. Minulla on ollut useita näyttelyitä eri puolilla Keski-Suomea. Tällä hetkellä olen mukana Ratamon graafikoiden Babel-projektissa samalla, kun opiskelen lisää kuvataidetta ja työstän seuraavaa yksityisnäyttelyäni sekä pysyvää yhteistä myyntinäyttelyä.
Lue lisää

171. Kaisa Koljonen - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Olen Kaisa Koljonen, nuorehko kuvataitelija Jyväskylästä. Taiteesani luonnon orgaanisen maailman lait ja muotokieli yhdistyvät psyyken toimintaan ja arkkityyppiseen ja pseudo-okkultistiseen kuvastoon. Työskentelyni keskittyy taidegrafiikkan syväpainotekniikoihin. Teokseni ovat usein mustavalkoisia, hyvin yksityiskohtaisia ja taidokkaasti toteutettuja. Toimin päätoimisena kuvataiteilijana, ja olen työskennellyt Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon tiloista käsin vuodesta 2017 asti.
Lue lisää

171. Naoji Ishiyama - Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Olen japanilainen taidegraafikko. Sain MFA-tutkinnon vuonna 1991 Aichin prefektuurin kuvataideyliopistosta Japanista ja aloitin urani ammattigraafikkona. Olen asunut ja työskennellyt Jyväskylässä vuodesta 2003. Työpaikkani on omassa studiossani sekä Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa taidegrafiikkastudio. Olen näiden vuosien aikana kehittänyt kuivakärkimenetelmää laajentamaan ilmaisumahdollisuuksia teoksissani.
Lue lisää

171. Tuula Haverinen - Grafiikka ja valokuvakeskus Ratamo

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Tein työurani "akateemisena käsityöläisenä" eli hammaslääkärinä. Siitä innostus kädentaitoihin. Olen kurssittanut itseäni niin lasin parissa-sulatuslasi, tiffany, lyijylasi, valokuva lasisulatuksessa, hiekkapuhallus lasille. Tekstiilivärjäys, kankaanpainanta, valokuva kankaalle. Valo ja valokuva kulkenut aina mukana töissäni. Grafiikan pariin eksyin ensimmäisenä eläkepäivänäni 2010. Olen hyödyntänyt kaikki grafiikanpajan kurssit, ja viimeiset yli 8 vuotta olen toiminut itsenäisesti pajan vuosijäsenenä. Samassa tilassa toimii myös Luova Valokuvakeskus, joten minulla on mainio mahdollisuus hyödyntää molempia. Mielenkiintoni pääasiassa tällä hetkellä valokuvapohjaisessa grafiikassafotoetsaus, polymeerigrafyyri, sekä valokuvan puolella alternative photgraficgumprint, syanotypia, pinholekuvaus ja näiden yhdistäminen. Töitäni saatavilla Galleria Ratamossa. Olen osallistunut 2021, 2022 International Mini Print Cantabria ja 2022 MINI PRINT CADAQUES, Jyväskylän taidemuseon taidebasaareihin. Ikäni huomioonottaen ei ole mahdollisuutta hankkia uutta virallista ammattipätevyyttä eli toimin onnellisena harrastajana ja yritän etsiä kohdennettua oppia minua kiinnostavista tekniikoista.
Lue lisää

172. Kirsi Neuvonen - Pajagalleria

Puutarhakatu 10 B, Jyväskylä
Olen kuvataiteilija ja taidegraafikko. Olen toiminut päätoimisena taiteilijana Jyväskylässä vuodesta 1984, jolloin valmistuin Lahden taidekoulusta. Aloitin silloin työskentelyn Jyväskylän Grafiikanpajalla ennen siirtymistä omiin työtiloihin. Minut tunnetaan erityisesti yhtenä värillisen metalligrafiikan kehittäjänä ja tunnetuimmat aiheeni ovat pukuteokset, joita olen tehnyt erilaisina variaatioina vuosien aikana. Vuodesta 2016 lähtien tekemiseni pääpaino on monotypiassa ja siihen yhdistetyssä piirroksessa. Nykyisin minulla on Jyväskylän keskusta-alueella oma työhuone/grafiikanpaja, jossa on myös yksi tila varattuna galleria käyttöön. Työhuoneeni on ollut yleisölle avoinna aina perjantaisin 2007 joulukuun alusta lähtien 12-17 välillä ja sopimuksen mukaan. Tänä vuonna juhlitaan 3.12. Pajagallerian 16 v synttäreitä. Pajagalleriassa on nähtävillä minun koko tuotanto ihan varhaisilta vuosilta lähtien. Käytännössä Pajagalleria on vähän hienompi varasto, jossa on kehystettyjä teoksia, jotka ovat olleet näyttelyissä tai sinne lähdössä. Muu tuotanto löytyy vedoslaatikoista, joita asiakkaat voivat vapaasti selailla. Muutama porras galleriatilasta alapäin on vedostustila. Huone on korkeampi, kun muut tilat. Pajatilasta löytyy taidegraafikon työtilat ja välineet syövytystä lukuun ottamatta ja Pajassa voi vapaasti käydä. Metalligrafiikan ja monotypioiden työprosessista pystyy kertomaan jonkin verran esillä olevien painolaattojen, vedostusohjeiden ja mallivedosten avulla. Pajagalleriaan on esteetön kulku ulkoa mutta vedostustilaan on viisi porrasta. Portaissa on kaide, joka helpottaa joidenkin liikkumista
Lue lisää

173. Päivi Hintsanen

Keskustie 21 LH 2 (katutason liikehuoneisto), Jyväskylä
Olen päätoiminen kuvataiteilija. Työni taiteen parissa syntyy tekemisen tarpeesta. Ideoita kuviin ja tarinoihin vain tulee päähäni, ja toteutan niitä eri muodoisaan: kuvina, tekstinä, installaatioina. Tekniseltä kannalta työskentelyssäni on tärkeintä itse kehittämieni kokeellisten tekniikoiden kanssa työskentely. Sisällölliseltä kannalta tärkeä linja teoksilleni on niiden teemallisuus. Lähdeaineiston tutkiminen ja kirjoittaminen kulkevat käsi kädessä visuaalisen taiteen tekemisen kanssa.
Lue lisää

174. Panu Koskimies - Pa-Ko Art / Mäkitupa

Pitkäkatu 25, Jyväskylä
Olen keskisuomalainen kuvanveistäjä, jonka lempimateriaalit ovat puu ja savi. Pidän myös maalaamisesta, grafiikasta, valokuvaamisesta, no vähän kaikesta kuvataiteen alalla. Viimeiset vuodet olen innolla työskennyt dreijan avulla, luoden käyttötaidekeramiikkaa ja käsienpesualtaita sekä käsinrakentaen valmistanut kaakeleita. Erityisen rakas keramiikan osa-alue minulle on puu-uuni poltto!
Lue lisää

175. Marjaana Niskanen

Pitkäkatu 25, Jyväskylä
Olen Jyväskylässä toimiva viitasaarelaisjuurinen tekstiiliartesaani. Kankaanpainanta ja kuviosuunnittelu ovat vieneet minut mennessään ja johtaneet tieni luovan alan yrittäjäksi. Viehätyn aiheista jokapäiväisen elämän varrelta, muistoista sekä perinteistä. Nautin tunnelmien herättelystä myös sanallisessa muodossa ja liitän tekstejä usein töideni yhteyteen. Merkityksellisyys, aikaa kestävä design sekä materiaalit ja onni ovat lähtökohtia, jotka ohjaavat työskentelyäni niin suunnittelusta valmistukseen kuin asiakkaan kohtaamiseen saakka.
Lue lisää

176. Riikka Helminen - Kipinätaide, Puupiippola

Piippolantie 5, Kintaus
Olen taidekäsityöläinen ja valmistan uniikkeja, eläinaiheisia teräsveistoksia lähes sataprosenttisesti kierrätysmateriaaleista.
Lue lisää

177. Seppo J. Tanninen - Ateljeetalo Tanninen

Villenraitti 8, Seinäjoki
Seppo J. Tanninen (s. 9. kesäkuuta 1948 Alavus) on suomalainen Seinäjoella asuva taidemaalari ja runoilija. Tanninen opiskeli Suomen taideakatemiassa 1968-1970. Hänet tunnetaan geometrisen taiteen piirissä sekä euklidisten että epäeuklidisten geometristen muotojen taitajana, mutta myös harvinaisten värien ja kontrastien hyödyntäjänä. Tanninen on osallistunut useisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla ja hänen taideteoksiaan on sekä julkisissa että yksityisissä kokoelmissa. Hänelle myönnettiin valtion ylimääräinen taiteilijaeläke vuonna 2021. https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/seppo-tanninen https://fi.wikipedia.org/wiki/Seppo_J._Tanninen
Lue lisää

178. Marita Henriksson - Maurion kartano

Könnintie 15, Ilmajoki
Veistokseni ovat pääosin keramiikkaa, osin pronssia, puuta, metallia. Kuvia teen eri tekniikoilla: öljyväri, silkkimaalaus, sekatekniikat… Valokuvaan, teen "foto-grafiikkaa", piirrän musteella, tietokoneella ynnä muilla tekniikoilla, jopa huovutuksella. Sadunhohtoisiksi luonnehditut teokseni laulavat omaa melodiaansa, omaa kieltään, omassa rytmissään ollen samalla kertaa sekä herkkiä että voimakkaita. Ihmis- ja eläinhahmot, enkelit ja olennot limittyvät toisiinsa tarjoten elämän ja rakkauden, mutta myös pelon, synnin, kuoleman, unen logiikan, alitajunnasta Animuksen, Animan. Joudut katsomaan rauhassa, sillä monet merkitykset ovat piilossa, herttainen yleiskuva pettää. Olen osallistunut yhteisnäyttelyihin paikallisella, alueellisella ja valtakunnan tasolla, ja pitänyt yksityisnäyttelyitä. Olen esittänyt kuvatarinoita ja runojani yleisötilaisuuksissa, myös kirjoittamastani ja kuvittamastani lastenkirjasta" Haun ja Waun matka". Olen Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenyhdistyksen- Pirkkalan taideyhdistyksen- taiteilijajäsen.
Lue lisää

179. Natalia Kaleva - Natalia´s ART Studio

Itäinen Pitkäkatu 55, Kristiinankaupunki
Taidetervehdys! Olen Natalia Kaleva, kuvataiteilija ja taideopettaja. Taidetta olen opiskellut Englannissa, Venäjällä ja Suomessa. Olen myös aktiivinen kulttuurituottaja ja kirjailija. Olen osallistunut lukuisiin yhteistaidenäyttelyihin - yli 40 kpl. Myös olen pitänyt yksityisiä taidenäyttelyjä Suomessa. Omassa Natalia´s ART Studiossa esittän maalauksiani ja pidän taidekurssiani.
Lue lisää

180. Stina Engvall - Galleri Gottorp

Skrattnäsvägen 353, Kristinestad
Olen ollut aktiivinen taiteen harjoittaja 80-luvun alusta lähtien. Usein maalaan tulevaa näyttelyä tai jotain projektia varten. Kesäisin olen ahkerassa galleriassani, jossa olen vastaanottanut kävijöitä joka kesä yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Kotitilallani Galleri Gottorpissa on paikallishistoriallisia näyttelyitä, omaa taidettani sekä kutsuttujen taiteilijoiden teoksia. Itse maalaan pääasiassa öljyllä. Viimeiset kahdeksan vuotta olen käyttänyt tekniikkaa nimeltä Reverse glass painting, joka tarkoittaa aiheen maalaamista, usein peilattua, lasin takapuolelle. Näin katsoja näkee kuvan lasin läpi. Se on melko haastava menetelmä. Tykkään myös tehdä nukkeja, mm. Kesästä 2022 lähtien Gottorpissa on ollut nukkenäyttely naispioneereista. Viimeiset kahdeksan vuotta olen päässyt Iiittalan naivisteihin, jotka jatkuvat koko kesän. Samaan aikaan olen osallistunut myös muihin naivismiin näyttelyihin Oulussa, Varkaudessa, Tampereella ja Kuusankoskella. Pyrin myös pitämään joka vuosi erillisen näyttelyn ja olen vuosien varrella ollut useita näyttelyitä Tukholmassa ja myös Helsingissä, Turussa, Tampereella, Vaasassa, Lapualla, Kauhajoella ja tietysti Kristiinankaupungissa, missä olen nyt toiminut paikallistaideemme puheenjohtajana. yhdistys Spectra kolmeksi vuodeksi . Olen iloinen, että taiteeni sopii Iittalan naivismiin näyttelyyn, mutta en koskaan tietoisesti yritä maalata naiivia tai millään tyylillä. Maalaan omalla tavallani ja valitsen aiheita mielialaani ja sen mukaan, mikä minua tällä hetkellä kiinnostaa. En kulje ympäriinsä odottamassa, että suuri inspiraatio iskee, vaan jatkan maalaustani ja piirtämistäni jatkuvasti ja pidän sitä käsityönä. Samalla haluan kuvien kertovan jotain ja haluan käyttää symboleja ja inspiroitua mytologiasta ja legendoista, vieraista kulttuureista ja uskonnoista. Luominen on niin iso osa elämääni, etten luultavasti selviäisi ilman taiteen antamaa tyydytystä ja mielenrauhaa.
Lue lisää

181. Kajsa Lassander

Stationsvägen 95 B , Närpes st
Konstrundanin aikana toivotan vieraita keramiikkapajalleni. Olen työskennellyt taiteen ja käsityön parissa ja luonut keramiikkaa 30 vuotta. Joskus käytän myös keramiikkaa maalauksissani. Työskentelen curlingin, peukalon ja rullauksen parissa. Valaan käyttöesineitä ja ilmaisen itseäni lasitteiden värien kautta. Keramiikkapajani on tilani vieressä. Täällä pidän kursseja lapsille ja aikuisille, myös aikuisinstituutin kursseja. Minulla on myyntiä ja usein vierailevia ryhmiä. Konstrundanin aikana näytän vaiheet savesta valmiiseen tuotteeseen, myös työesittelyä. Tarjoilu ja myynti.
Lue lisää

182. Karin Lipkin-Forsén

Nybrovägen 3, Närpes
Tervetuloa työhuoneeseeni kauniilla paikalla vanhan kivisillan vieressä Närpiön keskustassa. Työhuoneessa missä olen työskennellyt kuusitoista vuotta otan vastaan vierailijoita ympäri vuoden. Teokseni ovat grafiikkaa/etsauksia, akvarelleja ja öljyvärimaalauksia sekä luonnoksia. Yritän tehdä näkyväksi ja yksinkertaistaa vaikutelmani eri ympäristöistä läheltä ja kaukaa. Grafiikassa käytän ympäristöystävällisiä aineita ja yritän niiden avulla saada mielenkiintoisia jälkiä aikaan. Olen osallistunut Konstrundaniin joka vuosi ja se on aina yhtä antoisaa. Sekä uudet että vanhat kävijät ovat löytäneet ateljeeni.
Lue lisää

183. Maria Gull - Mias Konstsalong

Österfjärdsvägen 82, Nämpnäs
Konstrundanin 2023 aikana olen avoinna taidesalongissani, jota kutsun ympärivuotiseksi avoimeksi galleriaani. Tila on vanha navetta, jossa kanat, lehmät ja hevoset seisoivat vuosia sitten. Taidesalongini on täynnä akryyli-, öljy- ja akvarellimaalauksia, useita satoja töitä kilpailee näytteilleasetuksesta. Lempiaiheeni ovat hieman surrealistisia ja leijuvat hieman huumorin tai ironian rajalla. Satunnaista käsityötä ja runoa löytyy myös salongista. Teosten nimet ovat hienovaraisia ​​ja humoristisia. Muut voivat olla eläimiä, luontoa ja ihmisiä. Minulle maalaus on ilon, nautinnon lähde, ja ehtymättömällä väri- ja muotomaisemalla on oma paikkansa. Taidesalongissa on teoksia myös varhaislapsuudestani, jolloin 11-vuotiaana kävin kansalaisopiston kurssin, ja näet myös parafraasin Monet'sta, jonka maalasin menneenä vuonna. päätoimiseen opiskeluun Tukholman taidekouluun. En halua heittää pois huonoja maalauksia, mutta mielestäni kaikki vaiheet pitäisi näyttää kokonaisuutena. Jonain päivänä huono maalaus voidaan nähdä hyvänä, joten pilaaminen ei ole minun säveleni. Konstrundanin aikana istun ja maalaan taidesalongissa, kutsun myös vieraita tarttumaan kankaaseen, maalaamaan ja kokeilemaan, luulen että jokainen osaa maalata, ja että istumme isolla huonojen kuvien seinällä missä taidetta. on ja miltä taiteen pitäisi näyttää. Motto, että taide on katsojasta kiinni, on luultavasti viimeinen lause, jota yleensä haluan käyttää lukemattomilla taidekursseilla, joita olen järjestänyt, niin lapsille kuin aikuisillekin. Värit ja huumori toivottavat kaikki tervetulleiksi: Mian taidesalonkiin
Lue lisää

184. Vivan Österberg - Galleri Fyrin

Blaxnäsvägen 522, Töjby
Hei! Olen nainen, joka täytti 70 rajan pari vuotta sitten. Olen maalannut ja askartellut lähes koko ikäni. Piirretty kouluiästä lähtien! Vuonna 2020 sain oman gallerian kesämökille Blaxnäsiin, joka on avoinna kesäisin. Välissä käyn markkinoilla ja messuilla!
Lue lisää

186. Richard Raven - Musta Lintu Saviverstas

Pispantie 2, Tervajoki
Teen käsintehtyä keramiikkaa jokapäiväiseen käyttöön. Osa tuotannostani on puupolttoprosessilla valmistettuja ruukkuja. Olen tehnyt ruukkuja vuodesta 1974 ja Suomessa vuodesta 1985. Olen syntynyt Uudessa-Seelannissa ja asunut Suomessa vuodesta 1983.
Lue lisää

187. Ann-Sofi Kattilakoski - Vasa konstgrafiker - Stalli

Skolhusgatan 53/Koulukatu 53, Vasa/Vaasa/Vasa
Taidegrafiikkani kertoo sekä arjesta että unelmista. Työskentelen useimmiten jonkin teeman ympärillä ja aloittaessani liikun kaaosmaisessa ideoiden maailmassa. Näen aiheiden osia ja palasien kokoaminen toimivaksi kuvaksi on mielenkiintoinen matka. Kun teos on valmis, se kertoo minulle tarinoita, joista aloittaessani en itse edes tiennyt. Taidegrafiikasta löysin ilmaisumuodon ja tekniikoita, jotka sopii ideoihini. Tervetuloa tutustumaan kuvamaailmaani!
Lue lisää

187. Annita Ödman - Vasa Konstgrafiker - Stalli

Tegelbruksgatan 5, Vasa
Jäsen Vasa Konstnärsgillessä ja Vasa Konstgrafikerissa. Teen metalligrafiikkaa värillisenä, muotoile pronssia, betonia ja keramiikkaa. Taidekasvatus 1991-1998, osallistuu jatkuvasti grafiikan kursseille. Pidetty noin kolmekymmentä erillistä näyttelyä.
Lue lisää

187. Sara Koskinen - Vasa Konstgrafiker - Stalli

Skolhusgatan 53, Vasa
Aloitin taidegrafiikan parissa vuonna 2016 ja olen työskennellyt pääasiassa metalligrafiikan parissa etsauksen ja akvatintan muodossa. Teokseni ovat usein satumaisia ​​ja sisältävät monia värikkäitä yksityiskohtia. Villi luonto ja tarinat kaikissa muodoissaan inspiroivat minua.
Lue lisää

187. Tujia Arina-Sudelin - Vasa Konstgrafiker - Stalli

Skolhusgatan 53, Stalli , Vasa
Olen taidegraafikko, kuvataiteilija ja taideopettaja. Pidän väreistä ja maalaamista, jonka vuoksi myös grafiikantyöni ovat usein värikkäitä ja suosin maalauksellisia tekniikoita taidegrafiikassa. Värit ja tunnelma ovatkin tärkeimmät elementit taiteessani.
Lue lisää

188. Kirsti Uimonen - Vaasan Taiteilijaseura

Korsholman Puistikko 6, Vaasa
Olen koulutukseltani Kemisti. Työelämässä luovuuteni auttoi paljon tuotekehityksessä. Elämän vaikeuksissa liityin Espoo Artiin. Teimme maalausmatkoja Italiaan, Hankoon, Nuuksioon opettajan johdolla. Siellä minussa syntyi taiteilija. Artin tiloissa työhuone. Meillä oli Taideosuuskunta Toukokuu Hgin Hakaniemessä. Nyt kuulun Vaasan Taitelijaseuraan. Tällä hetkellä maalauksia esillä Hyvinkään, Seinäjoen, Vaasan taiteilijaseuroissa. Galleria AVA Int kutsunäyttely. Vaasassa Pharmacia House Cafesssa.
Lue lisää

189. Maire Ruotsalainen

Rantalinna, Rantakatu, Vaasa
Olen vaasalainen akvarellitaiteilija. Taidekoulutus, Taideteollisen Korkeakoulun avoin korkeakoulu 1989-1991. Lukuisat kansanväliset ja kotimaiset taidekurssit. Akvarellitaitelijana ollen toiminut noin 40 vuotta, ansimmäinen näyttele 1981. Viimeiset 25 vuotta olen toiminut ammatti- taitelijana. Avarellitekniikkani on "märkää-märälle" -tekniikka. Luonnossa kulkeminen, patikointi ovat minulle tutkimusmatkoja luontoon. Teen havaintoja ja tallennan erilaisia pieniä asioita muistiin ja paperille. Useimmiten teen luonnokset paikan päällä, jolloin värit ja tunnelmat toteutuvat parhaiten, pelkistäen, ottamalla kuvaan vain oleellisen. Työhuoneellani maalatessani koen uudelleen retkien minussa herättämät tunteet ja tunnelmat. Luonnon valot ja varjot eri vuoden- ja vuorokauden aikoina muodostavat lähestyttäviin kohteisiin aina uusia ja erilaisia ulottuvuuksia. Karussa luonnossa sinnittelevät pienet maata pitkin kasvavat kukkaset ja varvut rihmastoineen. Ei niin pientä ja vaatimatonta kasvia olekaan, josta en löytäisi luonnon suurta kauneutta ja tarkoituksenmukaisuutta. Usein kuva on vain aavistus kokonaisuudesta. Katsojan mieli alkaa luoda sen ympärille omaa kokonaisuutta ja samalla luonto avautuu aivan uudella tavalla. Katsoja oppii töitteni kautta löytämään luonnon pienet ihmeet ja näkemään ne suurena kauneutena.
Lue lisää

190. Natalia Haimi

Kauppapuistikko16 , Vaasa
Atelje "Art Nata" perustettu 2004. Pysyvästi asun Suomessa vuodesta 1992, oma kotipaikka Turkmenistanissa, kotimaassa kävin taidekoulussa 1974-77, Suomessa opiskelin 1993-95 Vaasan ammattikoulussa mallipukineiden valmistajaksi, 2001-04 Helsingin TAIKay, vuodesta 2008 olen Vaasan taidegrafiikoiden jäsen, pääpaino serigrafia, geelilaatat,monotyypi, huovutus, tekstiili taide, kirjonta. Olen taidegrafiikoiden aktiivijäsenten ryhmässä, osallistun yksityis ja yhteisnäyttelyissä vuodelta 2006.
Lue lisää

191. Paula Blåfield

Trollstensvägen 8, Vasa
Olen taiteilija, keramiikko ja kuvanveistäjä. Veistokseni ovat usein esittäviä, eläimellisiä, humoristisia ja värikkäitä. Maalaukseni ovat usein abstrakteja ja maalaan akryylivärillä akryylimuoville tai kierrätysmaterialeille. Työhuoneeni on Vaasassa taloni alakerrassa.
Lue lisää

192. Kika Wikman - Bocks Corner Brewery

Gerbyvägen 16, Vasa
Kika Wikman, kuvataiteilija Vaasasta, tekee puupiirroksia.
Lue lisää

193. Valter Kuni

Klibbalkärrsvägen 6, Vasa
Työskentelen tekniikan ja luonnonlakien kanssa työntämään todellisuuskokemuksemme rajoja. Työni tällä hetkellä tarkastelee betonitasolla kuviota, joka syntyy viskoosissa nesteessä, joka on puristettu kahden lasilevyn väliin ja sitten erotettu toisistaan. Lähtökohtana on vaikuttaa kuvion muodostumiseen pintakäsittelyillä ja vaihtelemalla nesteen molekyylikoostumusta. Projekti koostuu osittain viskositeetin ja pintajännityksen kokeellisesta tutkimuksesta kemiallisella tasolla, mutta se on myös tutkimusta humbista, ihmisen suhdetta kontrolliin ja kaaoksen havaitsemisvaikeuksia.
Lue lisää

194. Lars Höglund

Flygaregatan 24, Lentäjänkatu 24., Vasa. Vaasa.
Olen maalannut yli neljäkymmentä vuotta. Aloitin vesiväreistä ja öljystä, viime vuosina olen siirtynyt akryyliin käytännön syistä. Inspiroitunut lasten piirustuksista ja maalauksista ja tietysti luonnon eri vuodenajoista, erityisesti keväästä ennen vehreyden tuloa.
Lue lisää

195. Peter Borotinskij - Villa Havsborg

Kolaskärsvägen 104, Replot
Taiteeni voidaan kuvata kahdella eri suuntautumisella: visuaalinen taide ja semiabstrakti. Kasvoin Raippaluodon saaristossa, jossa myös asun ja työskentelen, ja täällä olevat ympäristöt näkyvät usein taiteessani, niin esittävässä kuin puoliabstraktissakin. Visuaalisessa taiteessa näkyvät tietyt paikat Raippaluodosta ja lähialueelta. Molemmille suuntauksille yhteistä on, että ne kuvaavat pohjoismaista valoa ja saattavat katsojan pohdiskeluun. Näytän taidetta yksityiskokoelmastani omista töistäni, joita olen säilyttänyt viimeisten 50 vuoden aikana, mukaan lukien kuvia Tukholmasta.
Lue lisää

197. Camilla Forsén-Ström

Kunisundsvägen 6, Kuni
Työskentelen kuvataiteilijana eri muodoissa. Omalla taiteellani, joka on pääasiassa maalausta, ohjaajana lasten taideryhmissä, innostaa TV-katsojia Strömsö-ohjelmassa taiteen asiantuntijana ja piirtää säännöllisesti työpajoja ja kulttuuriprojekteja ympäri Pohjanmaan kouluja.
Lue lisää

198. Leif Strengell - ateljéTripod

Sollefteågatan 5, Nykarleby
Pidän taiteellisesta yhteistyöstä ja monimuotoisuudesta. ateljéTripod on minulle tärkeä. Se on hengitysaukkoni ja luova keskus. Haluaisin uskoa, että erillinen tuotantoyksikkö on tärkeä kuvataiteen ja erityisesti grafiikan parissa työskenteleville. Aivan kuten työtilan nimi "ateljéTripod" sanoo, pajalla on kolme jalkaa: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. 1) Menneisyys löytyy seinistä ja kaappien laatikoista. Valmiit työt ovat mennyttä aikaa. Kun näyttelyn teokset ovat valmiit, ne ovat jo historiaa, olet niiden kanssa valmis, ...mutta loppujen lopuksi et ole vielä koskaan valmis. Minulla on pajassani paljon kerättyä materiaalia. Jokainen arkistolaatikko sisältää kuvia, joilla kaikilla on oma tarinansa. Minulle tarinat ja kuvat kulkevat käsi kädessä. Työskentelen aina tarinan tai konceptin perusteella. Tietysti katsoja saa laittaa näkemäänsä omia tulkintojaan - mutta minulla on omia tarinoita. Minulle tarina on osa luovaa prosessia, osittain tarina, joka kuuluu kuviin joiden kanssa työskentelen, osittain keskusteluja taiteen olemuksesta, jonka haluaisin käydä katsojien ja vierailijoiden kanssa. 2) Toinen osa, nykyhetki, on sitä, mitä tapahtuu tässä ja nyt pajassa. Jokainen, joka tuntee minut, tietää, kuinka paljon tämä paikka merkitsee minulle. Paja on luultavasti viimeinen paikka, josta lähden. Grafiikkapaja työpaikkana ja luovana tuotantoyksikkönä on minulle elintärkeä. Tuntuu ihanalta, että on paikka luovalle toiminnalle. Nykyään asumme pienessä asunnossa, joka on kytketty pajaan. Voidaan sanoa, että kaikki on siis täysin optimaalista luovaan, kokonaisvaltaiseen työhön ja elämäntapaan. 2) Kolmas jalka, tulevaisuus, edustaa vierailevia taiteilijoita, kurssitoimintaa ja muita vierailioita. Oppisopimus- ja erikoiskurssijärjestelmä on hyvä. Haluan vilskettä ja liikettä grafiikkapajaan. Nautin keskusteluista, joita syntyy, kun yhdessä työskentelemme.
Lue lisää

199. Sonja Ekstrand - Sussis pottor & pytor

Åvistvägen 637, Överpurmo
Tykkään tuktkia ja kokeilla uusia tekniikkoja saven parissa. Tykkään eniten dreijausta ja puupoltosta. Nyt kun minulla on oma savipaja haluan jakaa hauskuus muille jotka haluavat työskennellä saven kansssa.
Lue lisää

200. Sixten Ahlsved

Lassasvägen 6, Terjärv
Käytän töissäni kierrätettyjä puumateriaaleja, jotka ovat peräisin vanhoista taloista ja ladoista. Ateljeen ympärillä on nähtävillä myös puutarhataidetta.
Lue lisää

201. Simon Ahlsved

Storhagagränd 1, Terjärv
Olen motiivimaalari, joka työskentelee yrittäjänä graafisen suunnittelun ja kuorma-autojen maalauksen parissa. Teen myös muita taiteen muotoja, mm. öljymaalaus, kylttimaalaus jne. Taidekierroksen aikana tutustut maalaukseeni/studiooni ja näet sekä maalauksia että muita motiivimaalattuja esineitä, jotka on maalattu airbrushilla ja muilla tekniikoilla.
Lue lisää

202. Alexander Granqvist - Studio allt i allu

Södra Terjärvvägen 10, TERJÄRV
Vastavalmistunut kuvataiteilija Noviasta keväällä 2022. Taidegrafiikka ja maalaus ovat lähellä sydäntäni, mutta olen ehtinyt tehdä paljon muutakin. Joten lämpimästi tervetuloa tänne pieneen Terjärven kylään vierailemaan studiollani ja ihailemaan taidettani.
Lue lisää

203. Fanny West

Maansfolkvägen 27, Esse
Pohjimmiltaan maalaan akryylilla, mutta välillä teen kuvituksi, sekä digitaalisesti että kynällä paperilla. Motiivit liikkuvat enimmäkseen ihmisten, eläinten ja luonnon ympärillä ja tuotanto vaihtelee. Joskus nautin harmonisten, matalan keinon maalausten maalaamisesta ja joskus värien ja tekniikan on luotava draama kuvaan.
Lue lisää

204. Ann-Sofie Eriksson

Vasavägen 44, Pedersöre
Ann-Sofie Eriksson on syntynyt vuonna 1978 Uudessakaarlepyyssä. Eriksson on työskennellyt taiteen parissa vuodesta 2003, kun hän valmistui Uudenkaarlepyyn ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi. Pohjanmaalla taidettani kuten maalauksia, veistoksia ja muraaleja löytyy useista eri julkisista tiloista. Minulla on ollut soolonäyttelyitä Suomessa ja olen osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että Euroopassa.
Lue lisää

205. Ivan Kostiurin

Tobaksmagasinet, våning 3 Jakobsgatan 9, Jakobstad
Olen taiteilija ja animaattori, jolla on arkkitehtuuritausta. Kiinnostukseni kohteena ovat perinteiset animaatiotekniikat, maalaus, grafiikka ja taiteilijan tekemät lelut. Kuva, joka muuttuu elokuvaksi, maisema muuttuu kartaksi, kuva unelmasta, kaavio fantastisesta mekanismista. Yhdistän työssäni 1920-luvun animaation estetiikkaa, ekspressionismin visuaalisia perinteitä sekä kiinnostusta arkaaiseen taiteeseen ja kansanperinteeseen. Tutkin elokuvan, teatterin ja maalauksen risteyksessä syntyviä efektejä.
Lue lisää

205. Maria Fox Larsson

Tobaksmagasinet, våning 3 Jakobsgatan 9 , Jakobstad
Neljäkymmentä puista kania hakkaamassa päätään oman vanerilaatikonsa seiniin, paperimerenneito huutaa jatkuvasti turhautuneena "AAA-AA", kissat lentävät ympyrässä, jotka näyttävät syövän toistensa häntää. Teen leluja ja leluveistoksia, jotka ovat usein turhautuneita, rikki tai muuten "vääriä" lelulle. Työskentelen graafisen taiteen, kuvanveiston ja robotiikan risteyksessä tutkien tunteita teknisin ja mekaanisin keinoin.
Lue lisää

206. Christa Friberg

Kanalesplanaden 2 Kanavapuistikko, Jakobstad Pietarsaari
Olen ekologinen materialisti; teokseni pohjautuvat usein itse materiaaliin. Käytän lähes poikkeuksetta kierrätettyjä materiaaleja ja koetan löytää niille uusia toimintoja ja käyttötarkoituksia. Tämän yhdistän pyrkimykseeni estetiikkaan ja muotoihin/toistoihin. Luonnollisin tapa minulle työskennellä on käsitteellisesti installaatioiden ja visuaalisesti käsitöiden kautta. Uuden luominen vanhasta ja tarpeettomasta noudattaa minulle tärkeitä arvoja.
Lue lisää

206. Johan Sandås

Kanalesplanaden 2, Jakobstad
Työskentelen puuveistoksen, maalausten ja digitaalisen taiteen parissa tutkiakseni rajaa todellisen ja sen välillä, mitä me keksimme.
Lue lisää

207. Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad

Köpmansgatan 10, Jakobstad
Pietarsaaren Campus Allegrosta löydät kaikki Yrkeshögskolan Novian kulttuurikoulutukset saman katon alta! Täällä opiskelee tulevaisuuden kuvataiteilijat, graafikot, valokuvaajat, sisustussuunnittelijat, näyttämötaiteen osaajat sekä muusikot.
Lue lisää

208. Kerstin Sunabacka - Kerstin Art

Smultronvägen 6, Jakobstad
Luonto on inspiraationi lähde, mutta joskus joitakin tapahtumia tai erään tutun kasvot voivat saada minut tarttumaan siveltimeen. Pigmenttiä, vettä, valoa ja läsnäoloa joka sekunnissa - niin haluaisin kuvailla maalausteknikkani. Jatkan uppoutumiseni maalaamiseen ja toivotan teidät tervetulleeksi akvarellin ihmeelliseen maailmaani
Lue lisää

209. Stina Sandström - Terapihuset Resurs/ Terapiatalo Resurssi

Jakobsgatan 39 B, Jakobstad
Yhdistetty työtilani sekä visuaalisen taiteen ja lyhytaikaisen terapian vastaanottohuone avautuvat yleisölle Konstrundan 2023 -tapahtuman aikana, jotta pääset tutustumaan sekä kuvanluonnin maailmaani että siihen, miten työskentelen visuaalisen taiteen terapian parissa. Kuvat merkitsevät minulle terveyttä ja energiaa, ja luon kuvien avulla sisäistä tasapainoa ja merkitystä. Samaan aikaan työskentelen kuvien parissa ratkaisukeskeisenä taideterapeuttina. Opiskelin taidetta Ruotsinkielisessä taidekoulussa Uusikaarlepyyssä. Omien kuvieni näyttämisen lisäksi haluan antaa vierailijoille mahdollisuuden saada tietoa terapiasta ja pitää luovan tauon tarjottujen materiaalien parissa, luoda oman kuvan.
Lue lisää

210. Alexandra Sandbäck - Soulmama Arts

Järnvägsgatan 20, Jakobstad
Olen taiteilija ja kirjailija, joka on työskennellyt monitaiteisesti yli vuosikymmenen ajan. Olen kroonisesti sairas ja osittain vammainen, mikä on osa linssiä, jonka läpi näen maailman, ja se värittää taidettani. Taiteellisessa työssäni käytän avoimuutta ja leikkisyyttä vakavien aiheiden käsittelyyn; kuten kehonkuva, krooninen sairaus ja syrjintä. Kutsun itseäni tanssijaksi – käytän kehoa subjektina ja objektina ja työskentelen paljon kehon kanssa huoneessa.
Lue lisää

211. Anneli Holmstrom

26 Jarnvagsgatan, jakobstad
Anneli Holmström, syntynyt vuonna 1985, on skotlantilais-suomalainen taiteilija, joka asuu tällä hetkellä Pietarsaaressa. Laajennettuun maalaukseen perustuvassa työssäni yhdistyvät maalausmenetelmät veistoksellisiin, aikaperusteisiin ja performatiivisiin näkökohtiin. Toistuva kiinnostuksen kohteeni on kuvataiteen tarinankerrontamenetelmät ja se, miten tarinankerrontaa voidaan käyttää kokemusten kehystämiseen. Toisin kuin suoraan lukemiseen tähtäävät narratiivit, työni kattaa hajanaisuuden, väärinymmärretyn ja monitulkintaisen - jossa visuaalinen tarinankerronta tulee työkaluksi preverbaalisten ajatusten ja tiedon artikulaatioon. Konstrundanin aikana esittelen keskeneräisiä töitä uudesta työpajaosasta nimeltä HORSE.MONKEY.SHADOW.CLIFF, maalaussarja, jossa on noin 20-30 toisiinsa liittyvää teosta. Teosta kehitetään parhaillaan tulevia näyttelyitä varten Lahdessa Galleria Uudessa Kipinässä ja HAA Malmitalon galleriassa Helsingissä vuoden 2023 lopussa.
Lue lisää

211. Eva Sandström - Kulturkollektivet Insidan

Järnvägsgatan 26, Jakobstad
Olen ammatiltani korusuunnittelija, kultaseppä ja taiteilija. Aloitin opiskelemalla korutaidetta ja kuvanveistoa, mutta jatkoin kulta- ja hopeasepän opintoja Englannissa ja erikoistuin suunnitteluun. Minulla on myös kuvataiteen tutkinto Itävallasta. Aiemmin toimin aktiivisena freelance-korusuunnittelijana, mutta nyt olen taas siirtynyt keskittymään korutaiteeseen. Tällä hetkellä omistaudun henkistä ja fyysistä kipua pohtivien teosten luomiseen. Työskentelen pääasiassa hopealla, mutta myös muita materiaaleja esiintyy.
Lue lisää

212. Pia Kääpä - Lepplax sommaratelje

Söderholmsvägen 267, Lepplax
Olen asunut Saksassa monta vuotta ja sain siellä myös maalauskoulutukseni. Maalaan pääasiassa öljyvärimaalauksia kankaalle eri formaateissa 20x20 - 120x160. Työskentelen öljyn lisäksi akryylin, akvarellin ja piirtämisen parissa. Kesäisin vietän suurimman osan ajastani Suomessa Lepplaxin maatilalla. Täällä maalaan kesäateljeessani rannalla tai hioan pronssihahmoja ulkona. Taiteeni voidaan kuvata värikkääksi ja positiiviseksi, teen edustavaa, naiivia ja abstraktia taidetta. Monissa maalauksissa on myös ripaus huumoria tai ajattelemisen aihetta. Maalausten lisäksi minä teen pronssiveistoksia, jotka ovat viime vuosina ottaneet suuren osan luovasta työstäni.
Lue lisää

213. Jan Björk - Birtz Art Gallery

Juukkovägen 180, Karleby
Olen valokuvaaja, jolla on syvät juuret Pohjanmaalla, myös puhtaasti valokuvallisesti. Haluan korostaa kuvissani Pohjanmaan maisemaa, sen eläin- ja kasvielämää. Olen syntynyt ja kasvanut Sokojan kylässä Kokkolassa, jossa asun edelleen. Olen julkaissut 8 valokuvakirjaa ja pitänyt 61 valokuvanäyttelyä eri puolilla maata vuosina 2011-2022. Olen julkaissut artikkeleita Pohjoismaiden suurimmissa luontokuvauslehdissä. Luennoinut myös Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Johtaa luontokuvauksen kursseja.
Lue lisää

214. Owe Åsvik - V.Åsviks Gummiverkstads Museum

Sjukhusgatan 17 Sairaalakatu 17, Karleby Kokkola
Olen opiskellut taide Pohjoismaisessa Taidekoulussa Kokkolassa 1985-88 sekä Accademia Di Belle Arti Di Urbino, Italiassa 1988-89. Maalaan öljyväreillä kankaalle sekä vaneerille jota sahaan eri muotoihin, usein kahden tai kolmen kappaleen sarjoissa. Sekatekniikka ja installaatiotöihini käytän usein found objekts. Teosteni aiheita löydän usein lähiympäristöstäni.
Lue lisää

215. Marianne Kaustinen

Rauhankatu 11 67100 Kokkola, Kokkola
Olen kokkolalainen Pohjoismaisessa Taidekoulussa opiskellut kuvataiteilija ja taidegraafikko. Työskentelen lähinnä grafiikan eri tekniikoin ja hyödynnän teoksissani myös eri luonnonmateriaaleja. Innostuminen muista kuvataiteen tekniikoista on myös välillä antoisaa, esimerkkinä sarja " Seinäkukkasia" akvarelli -tekniikalla. Aiheet teoksiini syntyvät luonnossa kulkiessa kun jokin luonnon muoto, esim. puun oksien tai kasvien muodostamat asetelmat kiinnittävät huomion. Myös jokin tärkeä paikka tai tapahtuma voivat koskettaa niin syvästi että niihin on reagoitava jollakin tavalla kuvallisesti, esim. " Äideille ja pojille" -teos kuivatuista ruusuista viittaa ns. sodan uhrien muistoseinään. Se kuvaa äitien ja poikien välistä erityistä suhdetta ja oman lapsen menettämisen pelkoa.
Lue lisää

216. Merja Pohjonen - Batteribacka atelje

Gamla Uleåvägen 141 /Vanha Ouluntie 141, Karleby , Kokkola
Olen keraamikko Merja Pohjonen . Minulla on työhuone ja koti Bateribackalla Vitsarissa, Kokkolassa. Valmistan taidekeramiikkaa ja käyttöesineitä eri tekniikoilla ja savityypeillä. Poltan esineeni sähkö- ja puupotltoisilla uuneilla sekä muinaisuuneilla. Opetan aikuisille ja lapsille keramiikkaa ja muita taideaineita Kokkolan seudun opistolla ja lasten kuvataidekoulussa.
Lue lisää

217. Keijo Nevaranta - Maijan Taidekoti

Prikaatintie134 R5 E24, Kajaani
Motto: ”Maalaaminen ja kirjoittaminen ovat kävelemistä”. Kuvataiteestani: Olen kiinnostunut linnunsulan keveydestä, kiven pysyvyydestä. Lähtökohtani maalauksiin ovat aina todellisuudessa ja yleensä luonnossa, luonnon pienissä yksityiskohdissa, sen orgaanisissa ja epäorgaanisissa rakenteissa, ihmiskunnan muinaisessa taiteessa, kalliomaalausten ja kalliopiirrosten shamanistisessa mytologiassa, kiveliöissä, kivettymissä ja fossiileissa, joskus klassisessa musiikissakin. Maalatessani pelkistän, perkaan, kehittelen edelleen. Taiteessani yritän välittää ajatusta siitä, että on olemassa myös yli tämän ajan kestäviä arvoja. Että ihmisen tulisi kunnioittaa sitä alkuperäistä luontoyhteyttä, jonka olemme jo lähes kokonaan menettäneet.
Lue lisää

217. Maija Keränen - Maijan Taidekoti

Prikaatintie134 R5 E24, Kajaani
Olen Kouvolan Taiteilijaseuran jäsen ja olen opiskellut Savonlinnan Taidelukiossa. Pääsin jo toiselta vuosikurssilta Taideteolliseen korkeakouluun (nyk. Aalto-yliopistoon), jonne menin suoritettuani lukion loppuun. Opiskelin siellä 1971-1977, jolloin valmistuin graafikoksi. Varsinaisen leipätyöni olen tehnyt kuvaamataidon opettajana, josta olen nyt eläkkeellä. Elämäntyöni on kuitenkin ollut kuvataiteen tekeminen. Vuodesta 1980-lähtien olen pitänyt aktiivisesti näyttelyitä ja näyttelytoimintani sekä taiteen tekeminen jatkuvat tulevaisuudessa edelleen koko ajan uusiutuen.
Lue lisää

218. Maija Vanhatapio - Galleria Maija Vanhatapio

Alakatu 10, Kajaani
Olen Maija Vanhatapio (1946), Kajaanissa asuva ja työskentelevä kuvataitelija ja graafikko sekä Oulun taitelijaseura 63:n jäsen. Käytän teosteni luomisessa maalauksen peruselementtejä: linjaa, väriä, tekstuuria, muotoa ja tilaa. Graafisia viivoja hiilellä ja liiduilla. Väripintoja akryylilla, öljyllä, sekatekniikkaa käyttäen tai savea käsin muotoillen. Suoraan hetken tunteen tai muiston ohjaamia. Tapani työskennellä on lähes intuitiivinen, lähestymistapa, jonka avulla voin olla avoin odottamattomille hetkille nähdä jotain, mikä ei ole itsestään selvää. Pyrin laajentamaan ja sisällyttämään nämä löydöt teoksiini ja avaamaan katsojalle uusia kokemuksia, tulkintoja ja pelkistyksiä ympäröivästä maailmasta.
Lue lisää

219. Joonas Vähäsöyrinki - Ateljee Joonas Vähäsöyrinki

Jeelinkuja 7, Oulunsalo
Olen Joonas Vähäsöyrinki, kuvataiteilija ja taideopettaja Oulunsalosta. Saan toimia luovasti oman intohimoni parissa Artjoonas Oy / Muusa Design yrittäjänä. Teen kuvataidetta monipuolisesti useilla eri tekotavoilla kuvan ja muodon inspiroimana. Aiheita löydän luonnosta, ihmisistä ja elämästä ympärilläni. Myyn omaa taidetta ja suunnittelemiani tuotteita www.taidekauppamuusa.fi -verkkokaupassa ja suoramyyntinä ateljeestani. Konstrundan tapahtumassa avaan kotiateljeeni ovet ja pienen idyllisen myymälägallerian yleisölle. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!
Lue lisää

220. Anne Linna - Luo Studio

Otokuja 2 C, Oulu
Olen keramiikka- ja tekstiilitaiteilija. Teen uniikkeja taidemaljakoita dreijaamalla, kehräämällä sekä eri lankatekniikoin. Suunnittelen ja teen tilaustöitä sekä pidän keramiikkakursseja Luo Studiolla. Keramiikka ja tekstiili ovat kontrastisia, orgaanisia materiaaleja, joita työstän intuitiivisesti. Työni ovat moniaistillisia. Ne pitää tuntea, ”käsittää”, nähdä koskettelemalla. Vastakohtia ja erilaisia struktuureja yhdistelemällä luon tarinallisia teoksia, joissa on vahvaa naiseuden symboliikkaa.
Lue lisää

221. Kaisu Heikkilä - Kuvataidetila Kakru

Mäkelininkatu 41 LH, Oulu
Olen oululainen kuvataiteilija. Piirrän, maalaan, installoin.
Lue lisää

221. Tiina Seppälä - Kuvataidetila Kakru

Mäkelininkatu 41 LH, Oulu
Olen Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2007 valmistunut kuvanveistäjä ja asun nykyisin Oulussa. Käsittelen teoksissani usein haavoittuvuutta, aikaa ja muutosta. Lähtökohtana on aina joko kolmiulotteinen muoto tai materiaali, jonka työstäminen luo mielleyhtymän lopulliseen aiheeseen. Teoksen sanoma voi olla vakava ja joskus jopa raadollinen, mutta usein sitä on myös maustettu ripauksella huumoria. Työhuoneellani Kuvataidetila Kakrussa pääsee tutustumaan teosteni taustoihin ja tekniikoihin.
Lue lisää

222. Kirsi-Maria Perkkiö - Queen Art Ateljee

Asemakatu 12, Oulu
Minulle maalaaminen ja värit ovat omaa soittamatonta musiikkiani. Inspiroidun tästä matkasta, jota elämäksi kutsutaan. Vanha maalaustaide ja arkkitehtuuri kiehtoo minua. Värejä muotojenkieltä ja rytmiä hion niin, että maalaus soi itselleni kompositiossa. Sävellän väreillä arkea lempeämmän peilin, jossa kipu, suru, rakkaus ja nöyrtyminen tanssivat sanoista mykkää tanssia toisiinsa kietoutuneina. Teokset syntyvät Oulussa Queen Artin ateljeessa Vikkulankulman sisäpihalla.
Lue lisää

223. Hanna Holopainen - Art Station 25

Asemakatu 25, Oulu
Työskentelen abtraktion parissa ja maalaustaiteen ohessa minua kiinnostaa myös erilaisten materiaalien, sekä tekniikoiden käyttö ja niiden yhdistäminen. Tutkin action paintingin taipuisuutta ja etsin monimuotoisia ratkaisuja ilmaista aihelmia ja teemoja niin, että abstrakti ilmaisu pysyttelee edelleen omassa kontekstissaan. Olen muuttanut vuodenvaihteessa uuteen työtilaan ja tavoitteeni on luoda henkilökohtaisen työskentelyni oheen avoin, toiminnallinen ja verkostoituva taidetila.
Lue lisää

224. Aino Mikkonen - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Olen syntyperäinen oululainen, kuvataiteilijana työskentelevä yrittäjä. Ateljeeni sijaitsee idyllisessä Pikisaaressa aivan keskustan tuntumassa. Maalaan paljon, enimmäkseen abstraktia ja akryyleilla. Viimeistelen maalaukseni toisinaan ripauksella hiiltä tai kuivapastellia. Maalaukseni syntyvät intuitio ja värit edellä. Taiteellani haluan ilahduttaa ja koskettaa. Koen merkitykselliseksi taiteen hyvinvointia tukevat vaikutukset. Maalauspohjana käytän useimmiten kangasta, mutta myös seinien maalaaminen on kiehtovaa. Olenkin saanut toteuttaa abstraktit seinämaalaukset pariin oululaiseen liiketilaan. Osallistun vuosittain useampaan näyttelyyn.
Lue lisää

224. Emilia Koskelo - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Olen Oululainen taiteilija ja valokuvaaja. Olen toiminut luovan alan yrittäjänä kolmisen vuotta ja teen työtäni suurella intohimolla. Maalaan teoksia myyntiin ja teen tilaustöinä mm. muotokuvamaalauksia. Ateljeeni sijaitsee idyllisessä Pikisaaressa. Valokuvaan enimmäkseen sisustus- ja arkkitehtuurisia kuvia sekä kiinteistöjä. Vapaa-aikaani tykkään viettää perheeni ja ystävieni kanssa. Matkustelu ja uusien ihmisten tapaaminen inspiroi minua suuresti.
Lue lisää

224. Johanna Pétursdóttir - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Konstrundanin aikana esittelen abstrakteja maalauksia ja keramiikkaa. Punainen lanka työskentelyssäni on sommittelun, värien ja muotojen väliseen harmoniaan pyrkiminen. Minua kiehtoo syvyyden löytäminen ei-esittävästä maalaustaiteesta vähäeleisesti, esimerkiksi kerrostamalla ja erilaisilla kontrasteilla. Lopputuloksena on kujeilevia ja värikylläisiä maalauksia. Maalaukseni syntyvät flow-tilassa, maalaan intuitio edellä. Olen muutaman vuoden ajan tehnyt myös keramiikkaa - installaatioita ja kestoaihettani uniikkeja käsinmuovailtuja rintoja.
Lue lisää

224. Leena Kyyrö - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Teen maalauksia ja veistoksia. Maalatessa minua ohjaa väri ja aloitan usein ilman valmista aihetta. Värien järjestymisen kautta muoto asettuu, jääden kuitenkin sen verran abstraktiksi, ettei pakota jäämään vain yhteen ajatukseen. Ajattelen, että maalaukseni ovat näkymiä reitiltä, jota väri johtaa. Ihminen aiheena on minulle loputtoman kiinnostava ja palaan siihen aina. Maalaan ja veistän hahmoja, joilla ei ole reaalimaailman mallia, vaan ne uivat alitajunnasta käden kautta kankaalle ja saveen.
Lue lisää

224. Pirjo Lempeä - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15 B, Oulu
Minulla on kyky nähdä erityisyys pienissä asioissa. Perusteemoja teoksissani ovat valo, kasvillisuus ja puut, rakastan risukoita ja villiintynyttä lähiluontoa. Asun ja työskentelen meren äärellä ja vesi on taiteessani tärkeä elementti ja teema. Välineitäni ovat digitaalinen valokuva, syanotypiavedostaminen ja valokuvat ilman kameraa. Käytän teosteni viimeistelyssä encaustictekniikkaa (mehiläisvaha-dammarhartsimaalaus). Vahamaalauksella lisään kuviin pintarakennetta ja kerroksellisuutta.
Lue lisää

224. Sanna Manninen - Kulttuuribingo

Pikisaarentie 15, Oulu
"Tervetuloa työhuoneelleni tutustumaan minuun ja näkemään uniikkia keramiikkaa ja maalauksiani!" Kuvataiteilija ja artesaani Sanna Manninen asuu ja työskentelee Oulussa. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän on Oulun taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen. Viime aikoina hän on työskennellyt pääasiassa taidekeramiikan ja maalauksen parissa.
Lue lisää

224. Sylvi Siltavirta - SySi Art & Design Studio

Pikisaarentie 15, Oulu
Olen Sylvi Siltavirta, monipuolinen tekstiili- ja vaatetusalan taitaja. Toimin freelancer pukusuunnittelijana, teen tekstiilitaidetta ja erilaisia sekatekniikkatöitä. Tekstiilitaiteessani ekologisuus on avainasemassa. Minua kiehtoo erityisesti tekstiilijätteen uusiokäyttö. Teoksissani kierrätetyn tekstiilin oma historia saa tulla esille kietoutuen käsittelemiini aiheisiin.
Lue lisää

225. Heidi Toivainen - Komun talo

Valtatie 53, Oulu
Olen oululainen kuvataiteilija ja maalaan öljyvärimaalauksia työhuoneellani Komun talossa. Maalaukseni ovat lähes abstrakteja, niissä on kuitenkin viitteitä kaupungeista, taloista, pihoista ja puutarhoista. Suhtaudun työhöni vakavasti mutta en ryppyotsaisesti. Haluan säilyttää työssäni leikin ja seikkailun tunteen. Suurimman osan aikaa olen hämilläni, varmuuden ja selkeyden hetket työssäni ovat nopeasti ohimeneviä ja niin kuuluu ollakin. Liika varmuus ei ole hyväksi maalarille, on parempi ihmetellä. Ajattelen, että niin voin tavoittaa jotakin pinnanalaista sanattomasta maailmasta. En halua myöskään selittää töitäni, vaan annan jokaiselle mahdollisuuden löytää omat sanat teokseni äärellä. Usein sanoja ei tarvita ollenkaan.
Lue lisää

226. Liisa Harju - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25 , K2 huonenumero 231, OULU
Olen oululainen kuvataiteilija. Tekniikkani ovat kaksiulotteisia maalauksia eri tekniikoilla, nykyisin useimmiten öljymaalauksia. Luonto ja elinympäristö antavat runsaasti aiheita ajateltaviksi ja koettaviksi kutsumalla maalaamaan. Lisäksi taidehistoria ja yhteiskunnalliset ilmiöt vaikuttavat ilmaisuun. Koen kuvallisen ilmaisun vahvana henkilökohtaisena keinona ja tarpeena tuoda ajatuksiani nähtäväksi. Työhuoneeni ovet ovat avoinna Konstrundanin kävijöille Hiukkavaaran kasarmialueella K2 Taiteilijatalossa huoneessa numero 231. Olen Taidemaalariliiton, Lapin Taiteilijaseuran, Oulun Taiteilijaseura ry-63:n ja K2 Taiteilijatalo ry:n jäsen.
Lue lisää

226. Marketta Voutilainen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Taide on opettanut minua päästämään irti ja vapautumaan. Käytän töissäni paljon värejä ja eri tekniikoita ja valinnat tulevat intuitiivisesti. Tunnen värien energian ja uskon niiden parantavaan voimaan. Hyvinvointi on teema, jonka ympärille taiteeni näyttää kietoutuvan, oli sitten kyse terveydestä, terveellisistä elämäntavoista tai vaikka naiskuvasta. Fitnessurheilutaustani antaa eväitä aiheen käsittelyyn. Toivon, että taiteeni antaa sinulle jotakin kun vain pysähdyt sen äärelle.
Lue lisää

226. Ritva Niemelä - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, OULU
Olen 61-vuotias kuvataiteilija Oulusta. Inspiraationi taiteelliseen työskentelyyn saan luonnosta. Harrastan luontovalokuvausta ja käytän itse ottamia valokuvia töiden lähtökohtana. Tutkin kuvatessani varjoja ja muotoja sekä niiden moninaisuutta. Töissäni saatan toistaa samaa muotoa ja näin etsiä uutta näkemystä kyseiselle muodolle. Värit ovat voimakkaasti läsnä teoksissani, ne kiehtovat ja ovat aina voimaannuttaneet minua.
Lue lisää

226. Taru-Carita Pullinen - K2 Taiteilijatalo

Hiukanpiha 25, Oulu
Olen työskennellyt Oulun Hiukkavaarassa K2-taiteilijatalossa tammikuusta 2021. Käyttämäni tekniikat ja materiaalit ovat olleet vuosien varrella moninaisia, mutta viime aikoina tekniikakseni on vakiintunut sekatekniikka. Tyyliäni on joskus sanottu kuvitukselliseksi, ja ehkä olenkin tarinankertoja. Aiheeni ovat moninaisia: käsittelen töissäni mm. ihmisen suhdetta luontoon, rakkautta ja yksinäisyyttä ja oikeutta olla oma outo itsensä. Tyylini on runsas ja yksityiskohtainen ja toisinaan suorastaan pursuileva ja pitkän mustavalkoisen kauden jälkeen värit ovat alkaneet palata töihini. Työskentelyni on rönsyilevää, ja meneillään on yhtaikaa useita prosesseja. Työtapani on intensiivinen, toisinaan suorastaan vimmainen ja työskentelen kammiossani tiiviisti näkemättä juuri ketään. Konstrundan tuokin hauskaa vaihtelua työarkeeni.
Lue lisää

227. Vasili Reskalenko - Ateljee Vasili Reskalenko

Hakakatu 16, Oulu
Olen oululainen kuvataiteilija ja Oulu-opiston taidemaalauksen tuntiopettaja. Olen syntynyt Mykolaevin kaupungissa Ukrainassa, opiskellut Krimin taidepedagogisessa oppilaitoksessa ja Repin-Instituutissa Leningradissa. Oulussa olen asunut vuodesta 1987 lähtien. Teen öljyväri-, tempera- ja sekatekniikkamaalauksia sekä puuveistoksia ja -reliefejä, keramiikkaa ja koruja. Teoksiini voi tutustua Oulun taiteilijaseuran sivuilla http://ots.artoulu.fi/taiteilija/reskalenko-vasili. Instagramissa olen käyttäjänimillä @vreskalenkoart ja @vares_ceramics. Olen julkaissut teoksiani myös osoitteessa https://www.facebook.com/vasili.reskalenko.
Lue lisää

228. Sanna Koivisto - Kulttuurikauppila

Kauppilantie 15, Ii
Olen työskennellyt kuvataiteilijana vuodesta 1977 lähtien. Kemissä ensimmäiset 10 vuotta, sitten muutin Iihin työskentelemään vanhalle Kauppilan kansakoululle, joka tuhoutui tulipalossa 2003. Sen jälkeen perustimme taiteilija kollegoiden kanssa taidekeskus KulttuuriKauppilan Iihin. Asun työhuoneeni naapurissa -1800 luvun idyllisessä talossa Iijoen rannalla. Tuotantoni käsittää piirustuksia, maalauksia ja veistoksia eri tekniikoilla. Veistokseni ovat mm. lapsi ja eläinaiheisia sekä reliefejä sekä julkisia teoksia eri puolilla Suomea. Osa töistäni ottaa kantaa luonnon ja ihmiskunnan säilymiseen tällä planeetalla.
Lue lisää

229. Kaisa Sirén - Studio & Galleria Villa Vinkkeli

Vuopajantie 15, Rovaniemi
Valokuvauksen aloitin jo pienenä tyttönä ja lukion päätyttyä oli selvää, että opinnot jatkuisivat valokuvauksen parissa. Tänään kuvaus on kokopäivätyöni. Teen lehtikuvausta mikä vaatii nopeata tilannetajua sekä ongelmanratkaisukykyä. Nautin joka hetkestä, enkä unohda kuvausta vapaa-ajallanikaan. Silloin teen taidetta. Koska päivätyöni lehtikuvaajana on vahvasti dokumentoivaa ja esittävää, niin on vapauttavaa etsiä vapaa-ajan kuvaamisessa jotain aivan toisesta ääripäästä. Käsittelen teoksissani omia sisäisiä tunteitani ja etsin niille vastaavan mielenmaiseman luonnosta. Näkymät on valokuvattu abstrahoiden ja kunkin maiseman värimaailmaa korostaen. Maalauksellisen tekniikan ansiosta kuvissa tiivistyy oleellinen värin ja muotojen aikaansaama tunnelma ja konkretia katoaa. Kun tekniikan ansiosta jätetään taakse perinteinen ja konventionaalinen käsite ”valokuvan tarkka”, voi katsojakin syventyä valokuvaa katsellessa omaan sisäiseen tunnemaisemaansa.
Lue lisää

230. Helena Junttila

Lapintie 42, Sodankylä
Työskentelylleni on tunnusomaista yhteys alitajuntaan, luonnon ja ihmisen itsensä tutkiminen. Kuvissani ihminen esiintyy eläinten, myyttisten hahmojen ja luonnonvoimien kanssa avarassa maisemassa. Teen akryylimaalauksia paperille ja tussipiirroksia.
Lue lisää

231. Pirita Pernu-Lehtinen - Pirita Design

Kasarmintie 1, Sodankylä
Olen Pirita Pernu-Lehtinen, Pirita Design Oy:n perustaja ja omistaja Sodankylästä. Olen koulutukseltani artesaani ja yritykseni olen perustanut vuonna 1998. Suunnittelen ja valmistan neuleita pellavasta ja baby alpaca-langasta. Pellavaan päädyin opiskeluaikana vähän vahingossa, mutta sen ominaisuudet neuloessa alkoivat kiinnostaa minua muita materiaaleja enemmän. Pellava on haastava neulottava, ja se vaatii pitkäjänteistä kehitystyötä, jotta tuotteen saa toivotuksi. Mutta lopputulos palkitsee – muoto tulee pellavassa hyvin esille. Lapin luonto ja pohjoinen maisema toimivat inspiraationa suunnittelemissani vaatteissa ja asusteissa. Arvostan aitoutta, paikallisuutta ja ekologisuutta; teen vaatteita upeista luonnonmateriaaleista samanlaisia asioita arvostaville käyttäjille. Pyrin suunnittelemaan klassisia, pitkäikäisiä neuleita, joihin koruilla ja asusteilla saa monikäyttöisyyttä. Käyttämäni materiaalit ovat myös pitkäikäisiä ja kestäviä. Ekologisuus ja vastuullisuus ovat nousevia trendejä, joihin voin näin vastata. Yhä useampi miettii jatkossa hankintojaan pitkällä tähtäimellä. Kivijalkamyymälä ja tuotantotila sijaitsevat Sodankylässä. Teemme kaiken suunnittelusta vaatteen ompeluun ja viimeistelyyn täällä itse. Vaatteet neulotaan automaattisella neulekoneella, ommellaan käsin ja tarvittaessa kokoa ja väriä säädetään toiveiden mukaan. Tuotteitani myydään kivijalkamyymälän ja verkkokaupan lisäksi lukuisten jälleenmyyjien kautta ympäri Suomea. Neuleeni ovat ostettavissa myös jälleenmyyjiltä Saksassa, Sveitsissä ja Japanissa.
Lue lisää

232. Ami Avellán - Ami Avellán Jewellery

Paannetie 4 A 1, Enare / Inari
Ami Avellán Jewellery, hopeakoruja Inarista, luotu rakkaudella ja yli 25 vuoden kokemuksella. Olen inspiroitunut perinteisestä filigraanitekniikasta ja korujeni yksityiskohdat kimaltelevat kuin kuura talviaamuna. Rintakoruni ovat myös helposti yhdistettävissä keskenään. Tervetuloa pajaan kotonani Inarin kirkonkylällä!
Lue lisää

233. Jouni S. Laiti

Siulatie 9, Inari
Nimeni on Jouni S. Laiti ja asun Inarin kylällä. Teen enimmäkseen käsitetaidetta, joiden taustalla on vuosien saatossa hankkimani tietotaito luonnosta ja ihmismielen tarpeista. Minulla on oma käsityö- ja taidepaja. Pajassa on erillinen, pieni 20 neliömetrin suuruinen galleria jossa esittelen työn alla olevia teoksia. Teoksistani esittelen eri näyttelyissä. Olen tehnyt perinteisiä saamelaisia käsitöitä vuodesta 1994 alkaen. Käsityön opetustehtävissä olen toiminut Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa Inarissa vuodesta 2011 alkaen.
Lue lisää

234. Kikka Laakso - Kammigalleria

Lemmenjoentie 650 a, Inari
Olen käsityöläinen, sarviseppä ja koruntekijä. Perheemme on saanut elinkeinon poroista ja sarvipajan perustin porotilamme yhteyteen 1994. Kammigallerian rakensimme vuonna 2007 Lemmenjoen kansallispuiston tien varrelle. Pyrin hyödyntämään porosta saatavia materiaaleja mahdollisimman tarkkaan perinteet huomioonottaen. Valmistan yksilöllisiä koruja, taide-esineitä sekä myös perinnetuotteita pääasiassa poronsarvesta, käytän myös poronluuta, koivun pahkaa, käsinparkittua poronnahkaa ja muitakin luonnonmateriaaleja.
Lue lisää