Itä-Uusimaa: Åsa Hellman

12.08.2022 klo 13:00
Åsa Hellmanin taide on osa keramiikkataiteen jatkuvuutta, jonka juuret juontaa esihistoriasta. Hänen taiteessa antiikki on ottanut aikamme muodon.

Åsa Hellmanilla on monipuolinen tausta taiteen parissa. Opiskeltuaan taidehistoriaa Helsingin yliopistossa hän jatkoi Taideteollisen korkeakoulun keramiikan osastolla. Tätä seurasi lisäopintoja Amsterdamissa, Belgradissa ja Lontoossa. Keramiikkataiteilijan työnsä lisäksi hän on työskennellyt keramiikkaopettajana Taideteollisessa korkeakoulussa sekä taidekriitikkona kotimaisissa ja ulkomaisissa sanomalehdissä mm. Hufvudstadsbladetissa.

Åsa Hellmanin keramiikkaa on useissa merkittävissä museoissa sekä Suomessa että ulkomailla. Åsan keramiikka on dynaamista, veistoksellista ihanine värimaailmoineen. Hänen rohkeissa ja leikkisissä lasitteissaan helmiäinen, metallit ja selkeät täydentävät värit hohtavat.

Åsalla on oma ihana keraamiikka-ateljee kauniissa ympäristössä Porvoossa. Konstrundanvierailijalla on nyt mahdollisuus osallistua hänen työprosessiinsa ja tutustua monipuoliseen ja mielenkiintoiseen tuotantoon.

Vierailukohde vuoden 2022 Konstrundanin aikana

155. Åsa Hellman Abborforsgatan 7 Borgå

Leena Stolzman