52. Aila Salmivaara

Aila Salmivaara "Terveellinen virus" 20x20 cm, korkeapolttoinen savi, lasitus, tiit. v. 2021 Kuvaaja Aila salmivaaraAila Salmivaara Galleria Tuulitunnelissa v.2021 Aila Salmivaara, Muraali Meri-Teijo Golfin betoniseinään n. 10 x 3 m, v. 2021 Aila  SalmivaaraAila Salmivaara, "Kettu kuutamolla" kartonkigrafiikkaa ja etsaus, akvatinta, v. 2022, 20 x 20 cm kuvaaja Aila SalmivaaraAila Salmivaara, " Onnea ja iloa monta tuhatta kiloa" kartonkigrafiikka ja etsaus, akvatinta, 15 x 30 cm v. 2022, kuvaaja Aila Salmivaara

Gatuadress

Anttilantie 29
25570 Teijo

Telefon

+358405592279

Konstart

Grafik, Keramik, Måleri, Skulptur, Teckning

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är magister i bildkonst och konstpedagog. Jag har nu gått i pension och har fortsatt med konst. För att kunna dela information har jag genom åren utbildats både i Finland och runtom i världen, t.ex. I Italien, Spanien och Malaysia. Jag gör grafik med olika metoder: metallgrafik, flerfärgat linne, träsnitt, målar med både olje- och akrylfärger och torra pasteller. Jag har hållit en Keramikkurs i 9 år som volontär. Jag var anställd på Salokonstnärsföreningens årliga utställning på Teijo Masugn 2021-22 och sommaren 2021 gjorde jag en väggmålning på betongväggen på Meri-Teijo Golf, för vilken jag fick ett hedersdiplom..
Jag är speciell för att min karriär som artist började för 75 år sedan. Jag fick ett hederscertifikat tillsammans med tre andra finska barn för en tävling på Luxemburgpalatset i Paris. Hedersdiplom delades ut i Konsthallen i Helsingfors och mina egna verk är föremål för forskning vid Aalto-universitetet.

Program under Konstrundan

I mitt arbetsrum på Galleria Tuulitunnel presenterar jag en utställning av mitt arbete och samtidigt kan jag presentera olika arbetstekniker. Metallgrafik har varit av intresse tidigare eftersom det har varit nytt för många. Jag är glad att kunna presentera tillverkningen av keramik.

Facebook: Aila Salmivaara

Köranvisningar

Från Teijo centrum mot Salo, sväng vänster mot Mutainen. Efter 250 m kommer du fram till Galleri Tuulitunneli