134. Anna-Leena Vilhunen - Hämiksen vintti

Anna-Leena Vilhunen, Ruoppaus / Dredging, öljy kankaalle, 100x120 cm, 2022, kuvaaja N.L. Anna-Leena Vilhunen_henkilökuvaAnna-Leena Vilhunen, Nukenvaunut jonossa / Doll Pram Line, öljy kankaalle, 100x120 cm, 2022, kuvaaja N.L. Anna-Leena Vilhunen, Rekka pimeässä / A Truck in the Dark, Akvarellimaalaus paperille, lasikehys. 
56 x 76 cm ilman kehyksiä, 2019, kuvaaja A-LV.  Valtion taidekokoelma / State Art Deposit CollectionAnna-Leena Vilhunen, Valkoinen asfalttijyrsin / The White Asphalt Milling Machine, öljy kankaalle, 150160 cm , 2021, kuvaaja N.L.

Gatuadress

Hämeentie, 155 B 7.kr,s STS Ateljeesäätiö Hämiksen vintti, huone 707
00560 Helsinki 56

Telefon

0451497640

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Jag kan också tala och förstå svenska. I mina senaste expressiva oljemålningar gräver jag mig i minnen och observeringar som de arbetsmaskiner och grävskopor jag målat. Målningarna är inte kopior på originalet, utan jag bearbetar dem fritt då jag målar. Att måla är ett sätt för mig att bry mig om något och att frambringa något grundläggande om varandet, något som inte endast är bekant och uppenbart.

Före Konstrundan 2022 håller jag en utställning med mina Työmaa-mälningar ("byggplats") på Galleri Katarina i Helsingfors och en annan utställning på Galleri Napa i Rovaniemi. Jag håller aktivt separatutställningar. För min senaste utställning skrev jag med filosofieforskaren Jussi A. Saaranen en intervju-dialog. Jussi A. Saarinen är en filosof som studerar konstnärlig kreativitet samt sinnesstämning och upplevelser som har att göra med målandet Koneita ja ihmisiä, Galleria Aarni, Espoo, 2021, www.anna-leenavilhunen.com/links). I texten berättar jag om hur mina yrken som bildkonstnär och konstpsykoterapeut hänger ihop.

Jag är utbildad kandidat från Bildkonstakademin 1990 och magister 2002. Jag har studerat pedagogik vid Konstindustriella högskolan (nu Aalto-universitetet). Mina verk finns bl.a. i Helsingfors stads konstmuseums, statens samt privata samlingar. Jag är medlem av Målarförbundet och Helsingfors konstnärsgille.

Vällkommen,
Anna-Leena Vilhunen

Program under Konstrundan

Under Konstrundan presenterar jag mina senaste verk. Jag berättar om hur det kommit till och de tankar de väcker med besökarna. Verken finns till salu och även delbetalning eller uthyrning är möjligt (se ArtLainaamo, Arabianrannan taiteilijoiden taidelainaamo http://www.artlainaamo.com/anna-leenavilhunen/). Jag visar olje- och akvarellmålningar samt ritningar. Jag berättar gärna om mina planer, på sommaren skall jag besöka nya byggplatser.

Jag bjuder på fräscht vatten, saft och kex. Mitt visitkort finns tillhanda.

Vällkommen,
Anna-Leena Vilhunen

www.anna-leenavilhunen.com, Webshop: -, Facebook: https://www.facebook.com/annaleena.vilhunen/, Instagram: #visualartist_annaleenavilhunen

´