13. Tero Annanolli, Artborg 35

RödlökarTero AnnanolliSoppingredienserDunörtIndonesiska fåglar, 2018, akryl, olja och bladmetall på återvinningsduk.

Gatuadress

Pilvilinnantie 2
04130 Sipoo

Telefon

044 3021246

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Jag arbetar både som fri konstnär och som ledare för Art Annanolli. Jag för konst till olika miljöer och inspireras av samfundskonstens olika former. Jag är också konstpedagog, konstnär i arbetet och i organisationer samt har förtroendeuppdrag i konstnärsorganisationer.
Till utbildningen är jag konstmagister från Konstindustriella högskolan 2004. En av de mest minnesvärda stunderna från min konstnärskarriär var då jag fick guldmedalj i Konstolympiaden i London 2012. Öppningsutställningen för Finland 100, som gjordes i samarbete med Finlands ambassad i Jakarta, var också en fantastisk upplevelse.
Jag har haft flera utställningar både i Finland och utomlands samt arbetat på konstnärsresidens i Frankrike och Italien. På våren 2019 arbetade jag i Villa Lante i Rom. Min konst finns att se på Taidekeskus Salmelas jubileumsutställning 2019.
I mina målningar avbildar jag olika kulturer, tidens gång, myter och visuella lager; blommor och skulpturer, fåglar, människoansikten, herbarier med lokala växter. Motiv och inspiration får jag från resor, naturen och olika slags ljussättningar. Jag går mycket i nya miljöer där jag påverkas av dofter, ljud, dager, kvällsljus eller ljuset efter regn. Herbarier inspirerar med sin banalitet och mångfald: de finns i dikesränar, på åkrar och samtidigt gömmer de vackra former, smaker och historier inom sig.
Jag har till exempel kombinerat bladguld med målningar för att avbilda ljusets skimmer i skogen. Jag har målat på runda borddukar och på rullgardiner. Borddukarna och andra återvunna textilier från hemmet har fått bli taveldukar.
I målningarna använder jag bland annat bladmetaller, oljefärger, akryl och tusch. Jag uppskattar gammalt konsthantverk och -kunnande. Jag låter mig påverkas av det gamla, men moderniserar på mitt eget sätt. En kunde säga att jag jobbar med att återanvända gamla tekniker.

Program under Konstrundan

DET HÄNDER I HUSET
Pesula Galleriet är ett mångkonstnärligt konstgalleri. Galleriet ligger i föredetta Nickby mentalsjukhus tvättinrätningens utrummen. www.pesulagalleria.com. Det sista tomma utrymmet togs ibruk januari 2019 när konstföreningen grundade galeriet. Sibbo konstnärer ansvarar för galleriets verksamhet.

Sipoon Artotek en av expeditioerna finns i kulturcentrum Artborg 35 i Nickby. Artotekets samling innehåller grafik, målningar, ritningar, skulpturer och fotografier från 25 professionella konstnärer.

Popup - Café Tero & Majbritt ägen Production – själv bakade örfilar med kaffe!

I WARDIS SPÅR Huovila & Annanolli
Gemenskapsmålning – Deltagarna i evenemanget målar en helhet på en gemensam bas, i början med abstraherad målning och färg. Arbetet görs under konstnärenas vägledning.

tannanolli ( a ) gmail.com
www.annanolli.com


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Cecilia Hackzell-Ibrahim
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
040 1460866

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Edward Johansson
konstrundan.aland(a)gmail.com
0457 343 9797

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjettä