143. Maria Mughal - Roihupellon taidekortteli

Auringon lapsiMaria Mughal työhuoneellaan.UnennäkijäNuoruusYstävyys

Gatuadress

Pulttitie 17
00880 Helsinki

Telefon

0505829596

Konstart

Grafik, Måleri, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en bildkonstnär från Helsingfors. Jag målar även offentlig konst. I mina målningar undersöker jag mänsklighet för att hitta något som är gemensamt för oss alla. Jag är intresserad av frågor som: vem är jag? Vart hör jag? Vad känner jag? I mina senaste verk behandlar jag barndom och teman som har med barndom att göra: vänskap, osynlighet, att bli sedd, utan att fördöma lusten att behaga, förälskelse och bräcklighet.
Jag målar med akryl på duk, färgerna är väldigt viktiga för mig och jag njuter av överdådighet. I min konst förenas det abstrakta med föreställande människofigurer.

Jag utbildades till konstmagister från Aalto-universitetet 2004 och har arbetat som konstnär på heltid sedan det. Jag har deltagit i utställningar i Finland och utomlands. Jag är medlem av Målarförbundet, Helsingfors konstnärsgille, Grafia och Viipurin taiteilijaseura.

Program under Konstrundan

Utställning i aulan vid mitt arbetsrum.


https://www.linkedin.com/in/maria-mughal-36716a8a

Köranvisningar

Mellan Östra Centrums och Igelkottsvägens metrostation (nära Lanterna, Motonet och Hoplop). Man kommer fram med t.ex. buss nr 550 från Östra Centrum eller genom att gå från Igelkottsvägens metrostation.