43. Arita Mäkelä - CarniWear / Dixieland

CarniWear Art Patches, Wearable Art, Applique patches with mixed materials, 2021-2022Arita Mäkelä / CarniWear, Textile Artist, Maker of Wearable Art, 2022CarniWear Art Patches: AristoCat & SiaMeow, Wearable Art, Applique patches with mixed materials, 2022CarniWear: Bug the Jester, Wearable Art, Competition Work at World of Wearable Art Competition 2021CarniWear: Swan Wings, Performing Outfit, Wearable Art, 2021

Gatuadress

Kärsämäentie 35 B1, Dixieland
20360 Turku

Telefon

0405548339

Konstart

Konsthantverk, Textil, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Vissa lyckliga hittar ett sätt att förverkliga sin passion redan i ungdomen, medan andra hittar den först senare. Ändå bättre sent än aldrig! Personligen är jag en sådan senblommare, men i framtiden är jag fast besluten att vara bäst på allt vad jag gör.

Jag heter Arita, och jag är en textilkonstnär som skapar bärbar konst.

Längs vägen har jag provat allt från tygvävning till grafisk design, från reklambyråarbete till skräddarsydd sömnad och kläddesign, från burlesque till evenemang produktion. Ganska många fina kreativa grejer, men något saknades ändå.

Under det senaste året har jag äntligen upplevt min egen upplysning, och jag har uppfunnit en produkt som jag verkligen vill göra och även mitt eget sätt att göra det. Jag har hittat ett sätt att kombinera mina två älskade saker, dvs mina grafiska färdigheter med tyger och sömnad. Jag har äntligen hittat min riktiga passion!

Mitt mål är att skapa utomordentligt fantastiska konsttygmärken "ART Patches" för utomordentligt fantastiska människor! Du kan fästa CarniWear ART Patch på baksidan av din unik jacka eller canvasväska, eller så kan du använda den för att lysa upp ditt hem, till exempel som ett inramat konstverk eller på omslaget till en inredningskudde.

Mitt sätt att göra bilderna jag ritar eller komponerar på tyger är mest baserat på applikationer och maskin- eller handbroderier, förutom att pärla, garnera, måla. Bara fantasin sätter gränser för att skapa dessa unika konsttygmärken! Jag hittar teman och idéer till mina konsttygmärken överallt, eftersom de kan representera nästan vad som helst. Allt material jag använder för mina tygmärken är till största delen återvunnet, hämtat från loppisar eller på annat sätt samlat av mig själv genom åren.

Du kan få den bästa uppfattningen om specificiteten av mina konsttygmärken genom att se dem på plats, eftersom partiella tredimensionella såväl som rika texturer är viktiga för dem. I de flesta av mina unika tygmärken har jag kombinerat upp till dussintals olika tyger för att skapa de intryck jag vill ha, och förutom tygerna har de t.ex. fjädrar, sidenblommor, smycken, pärlor, klockor.

Du är varmt välkommen att kolla in mitt CarniWear ART Patch-konstverk i min ateljé på Leafs gamla chokladfabrik i Åbo! Utöver mina konsttygmärken visar studion även de performance och konstkostymer jag har gjort.

Program under Konstrundan

Jag är själv i ateljén båda dagarna (och vid behov även på fredag) så besökarna får möjlighet att se mitt sätt att arbeta med mina konsttygmärken.
Besökare har också möjlighet att köpa färdiga, unika konsttygmärken under helgen, eller beställa ett unikt konsttygsmärke efter eget val.


Hemsidan och webbshopen är för närvarande under uppbyggnad, för att vara färdiga i maj 2022. / Kotisivut ja verkkokauppa ovat parhaillaan työn alla, valmistuvat viimeistään toukokuussa 2022. / The website and online store are currently under construction

Köranvisningar

Om du kommer med buss kan du ta buss nummer 1 (till flygplatsen) från centrum, och Leafs busshållplats ligger precis intill denna byggnad. Min studio Dixieland ligger på andra våningen i den gamla chokladfabriksbyggnaden.