132. Jouni Matias Onnela

Kosketus - TouchKotka - EagleMarieEquusSyysilta - Autumn Evening

Gatuadress

Ohjaajantie 16 C
00400 Helsinki

Telefon

+358400414640

Konstart

Formgivning, Grafik, Måleri, Skulptur

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är skulptör från Helsingfors, men jag är född i Lappland.  Hittills har det varit ett tjugotal separatutställningar och mina verk har visats i dussintals grupputställningar, varav några har varit utomlands.  Utöver Finland finns mina verk i samlingar i flera europeiska länder och USA.  Verkens teman är t.ex. hästar ur min ridbakgrund samt naturämnen och även dans med dess rörelser.

 Innan jag gjorde karriär som bildkonstnär skaffade jag mig kunskaper inom skulptur, konstmålning och även inom grafisk konst under mer än tio år i olika konstpedagogiska lärosäten.  Arbetsutrymmena jag hyr finns i Norra Haga i Helsingfors.  Jag formger skulpturer i material som t.ex. vax, gips, betong, trä och tyg.  De flesta av mina skulpturer är gjutna i brons i ett gjuteri i Hyvinge.  Förutom skulptur målar jag även med akrylfärger.  En period med att göra metallgrafik har också hört till mitt gebit, då jag hade en välutrustad grafisk verkstad i anslutning till mitt tidigare arbetsutrymme.

Program under Konstrundan

På Konstrundan presenterar jag mina arbetsutrymmen och verk.  Speciellt presenterar jag processen för att göra skulpturen, med början i designteknikerna, vidare till bronsgjutningsprocessen och slutligen till patineringen av skulpturen.