155. Åsa Hellman Abborforsgatan 7 Borgå

Stengodskannor -  Kaatimia, Åsa Hellman 2021. Foto: Johnny KorkmanÅsa Hellman 2021. Foto: Johnny KorkmanOasis, kakelkomposition - kaakelisommitelma, 50x50 cm 2021. Foto: Åsa Grand Luberon, fat - vati, diameter 44 cm, 2021.  Foto: Johnny KorkmanKnossos, vas - maljakko, höjd 37 cm, 2021.  Foto: Johnny Korkman

Gatuadress

Abborforsgatan 7
06100 Borgå

Telefon

040 5447961

Konstart

Keramik, Måleri, Skulptur, Visuell Konst, Övrigt

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Min keramik är alltid gjord för hand och jag är ofta tvungen att bränna arbetena flera gånger innan jag är nöjd med resultatet. Jag använder kraftiga engobfärger och lysterglasyrer samt flera olika tekniker, gärna tidskrävande och tekniskt utmanande. Vanligen arbetar jag med sikte på utställningar, antingen i Finland eller utomlands, men jag tycker också om att möta publiken i min egen ateljé.
Leran är ett fantastiskt material som ger möjlighet till ständig konstnärlig förnyelse. Mina konstverk är ofta inspirerade av resor, både inre och yttre. Arkeologiska fynd och uråldriga kulturer utgör också en viktig inspirationskälla.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan visar jag nya verk skapade under de två senaste åren, både brukskeramik som kannor och tekoppar och unika verk som skulpturer, väggplattor och inredningsföremål. Jag planerar också att komplettera mina egna verk med ett roligt vintagebord som bl.a. visar skisser och experiment. Besökarna bjuds på min traditionella djungelbål!

www.asahellman.net, Facebook: ja

Köranvisningar

Om du kommer med bil från Helsingforshållet så far genom Borgå centrum upp längs huvudgatan dvs Mannerheimgatan. Far genom stadens kärncentrum. Abborforsgatan är en liten gata som ligger till vänster om Mannerheimgatan i ett område med egnahemshus grundat kring sekelskiftet 1900. Mitt hem är ett gammalt persikofärgat trähus och på den övre postlådan står det Hellman. Inne i trädgården finns keramikverkstaden som är målad i traditionell rödmyllefärg. Lämna bilen ute på Abborforsgatan . För den som besöker min verkstad första gången lönar det sig att ta en titt på kartan först. Från Borgå torg går det bra att på 15 minuter ta sig till fots till min ateljé.