174. Eija Ylinen-Virtasen työhuone

KeinujaOmakuva / Eija Ylinen-VirtanenA long wait, akvarelli 2021Silence, akvarelli 2021Joy, akvarelli 2022

Gatuadress

Mäkeläntie 111
49490 Neuvoton

Telefon

+358405399932

Konstart

Måleri, Skulptur, Trä, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag använder akvarell- och oljefärger för att måla människor, föremål och landskap. Målningar av hästdragna vagnar, verktyg och lampor berättar hela historier. Användningen av återvunna material ligger mig också varmt om hjärtat, till exempel spetsar, plastflaskor och trä. Jag söker variation och älskar utmaningar, men det är oftast motivet som styr mitt sätt att arbeta. Jag deltar aktivt i olika solo- och grupputställningar. Min tidigare trävaruverksamhet som jag bedrivit i cirka 15 år ger möjlighet till en mängd olika lösningar. Jag välkomnar alla att i en avslappnad atmosfär utforska vad som har hänt i min verkstad under det senaste året.

Program under Konstrundan

Min studio är också en utställningslokal med den senaste konsten på väggarna och montrar där du kan göra fynd på dekaler och oramade akvareller till fyndpriser. Jag delar gärna med mig av information om mina arbetsmetoder, material och hur man kan använda överblivna maskiner. I trädgården kan du också beundra utställningen av betongskulpturkursen i augusti, som anordnas av Johannes Takanen-sällskapet.
Du kan vila på bänkar under trädkronorna med en kopp kaffe.


Köranvisningar

Från Kotka-Hamina med riksväg 7, från Kouvola-korsningen vid Hotel Leikari, på den gamla vägen mot Hamina ca 2 km. I Neuvoton,från skylten Mäkelä 2, följ Mäkeläntie i 1 km 100 m, målet ligger på höger sida av vägen.