107. Leena Kouhia - Raaka Rå studio-shop

Leena Kouhia, Raaka Rå, keramiikka-astiasarja, 2022, kuvaaja Leena KouhiaLeena Kouhia, 2022, kuvaaja Annabella AntasVahvero, 2021, Leena Kouhia & Reka Kiraly, maalattu keramiikkaTyrni, 2022, Leena Kouhia & Reka Kiraly, maalattu keramiikkaRaaka Rå -kulhoja

Gatuadress

Iso Roobertinkatu 41
00120 Helsinki

Telefon

0415292336

Konstart

Keramik

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag behandlar leran med en attityd, där jag gör både keramikkonst och brukskeramik utan att glömma materialkänslan. Raka Rå-faten är kända för sina läckra färger och sitt primitiva, organiska och grova formspråk, som har fått mycket uppmärksamhet. Två av mina konstverk finns i statens samlingar och privata samlare har flera verk. I mitt konstnärliga arbete sammanförs ofta konst och landskapsforskning och olika typer av platser: en känsla för plats, platsens betydelse samt det mentala landskapet. Mina keramiska verk är platsbundna, t.ex. verket 100 seinäruusua (100 väggrosor) är en bild av finskhet, medan Tulipuutarha-installationen uppmanade besökarna att stanna och uppleva staden. DNA:n för installationen Kotikatu / Uudenmaankatu har jag plockat från små detaljer i byggnaderna och dessa detaljer utnyttjade jag i en fantasifull installation som byggdes på balkongen på Skillnadsgatan 2 under Helsinki Design Week hösten 2019. Jag jobbar heltid som keramiker och har min egen studio/shop i Rödbergen.

Program under Konstrundan

Jag presenterar mitt arbetsrum och mina arbetsmetoder. Fat samt unika verk, gjorda i samarbete med illustratören Reka Kiraly, finns till salu.


https://www.finnishdesigners.fi/portfolio/leena.kouhia_rinne

Köranvisningar

Studion är på gatunivå, i ändan av Stora Robertsgatan, vid trapporna som leder upp till Sinebrychoffs park.