105. Fabu Pires Studio - Myymälä2

Butterflies in the StomachMorteCajueiroNo SenseTropics

Gatuadress

UUDENMAANKATU 23 F
00120 HELSINKI

Telefon

0404133391

Konstart

Grafik, Måleri, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag använder mig av kollage och målning som ett verktyg för ett fyndigt blandande av skurna, rivna, vävnda lager av bilder från vår samtida hyperomvandlade gatukultur. Mina collage och collagemålningar består av ett hybridspråk av urbanitet, omblandat och recontextualiserat och helt och hållet byggt av fragment och provbitar ur det dagliga livet.

Efter att ha experimenterat med flera olika estetiska språk blev kollage en uttryckligen modern teknik med vilken jag kan strukturera mina teman. Kollagen låter mig leka, göra spontana kopplingar i ett drömlikt läge och på något sätt ha en gudomlig intuitivitet som sätter ihop alla karaktärer, figurer, urklipp, mönster och siluetter från gamla tidningar, biologiböcker och andra saker.
Min konst betonar den inneboende, viscerala och instinktiva idén om att skapa. Jag tror att allt är intuitivt förstås, i men intuitivitet bli experimentellt. Mitt konstnärliga skapande är en fortsatt sammanfattning av återuppfinna bilder. Dessa bilder innehåller ledtrådar som gör att vi kan syntetisera, experimentera med att tänka om och slutligen kunna pussla ihop dem igen.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan arbetar jag aktivt med mina kollage och målningar. Besökarna får se min process, mina tekniker och material. Jag pratar gärna om mina idéer och mina konstrelaterade rutiner i studion. Det finns material i studion för barn som kommer på besök och jag hoppas att de får prova på collageprocessens grunder och metoder.