178. Hanna Ryynäsen työhuone

Hanna Ryynänen, "Aarre", kannettava veistos, kierrätetyt korut, kupari, muovi, n. 30 x 15 x 6 cm, 2020, kuvaaja Hanna RyynänenTyöhuoneella, kuvaaja Hanna RyynänenHanna Ryynänen, "Hanna", hiili paperille, kierrätetyt korut, kehystettynä 30 x 40 cm, 2021, kuvaaja Hanna RyynänenHanna Ryynänen, "Veresmuisto I", veistos, graniitti, kierrätetyt korut, 12 x 8 x 10 cm, 2021, kuvaaja Hanna RyynänenHanna Ryynänen, "Viisi miestä kahvilla", kannettava veistos, graniitti, 10 x 10 x 8 cm, 2020, kuvaaja Hanna Ryynänen

Gatuadress

Parkkarilankatu 32
53200 Lappeenranta

Telefon

044 0993266

Konstart

Konsthantverk, Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Jag är en bild- och smyckeskonstnär från Villmanstrand. I mina skulpturala verk sammanflätas smycken, kropp och minnen. Förutom unika verk gör jag också små serier av smycken i silver och brons samt beställningsarbeten. Våren 2022 skapade jag mitt första offentliga konstverk för fasaden på en skola i Joutseno.

Jag är intresserad av viktiga och meningsfulla föremål som bär på minnen och personlig information - smycken är ett perfekt exempel på detta. Jag letar efter sätt att göra det hemliga innehållet i föremålen synligt och påtagligt. Det är i minnena som vi bevarar integriteten och kontinuiteten i våra protokoll, och man kan säga att viktiga föremål blir en del av oss.

I mitt arbete kombinerar jag material och tekniker som sten, trä och metall på ett förutsättningslöst sätt. Tredimensionalitet är det naturligaste sättet för mig att arbeta, men jag använder också teckning, målning och video i mitt arbete.

Program under Konstrundan

Under Konstrundahelgen kommer det att finnas en konstutställning i min ateljé och i byggnadens korridor, där du också kan köpa konstverk och smycken.

Jag kommer att berätta för besökarna om mitt arbete och konstverken, och de kommer att kunna se hur de skapades och hur de tillverkas. Här finns skisser, råmaterial, oavslutade verk och de verktyg som behövs för att arbeta med dem. Beroende på besökarnas intresse kommer jag också att demonstrera de tekniker jag använder, t.ex. sten- och metallbearbetning. Om de vill kan besökarna prova på att såga koppar eller mässing med en bågfil och att avsluta det sågade stycket.

Det finns också en kaffeservering som är öppen för besökare, där de kan sitta ner och titta på konst, prata och träffa nya människor. Kaffet är gratis för besökare.

Konstutställningen i korridoren mellan kaffesalongen och Parkkarilankatu 32 ordnas tillsammans med konstnären i rummet bredvid, konstnären Salla Vuontisjärvi.