103. Maiju Matilda Löytty - Ateljé Erik 406

Stalker alertOmakuva työhuoneella Matilda LöyttyTribute to my grandmother’s  technique and themesMummuMetsän tuntu

Gatuadress

Eerikinkatu 36
00180 Helsinki

Telefon

0451232530

Konstart

Måleri, Samfundskonst, Teckning, Video- och mediakonst, Visuell Konst

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en bildkonstnär och grafisk designer som bor i Helsingfors och arbetar under mitt eget företag, som entreprenör. Jag är intresserad av interkulturell dialog och skärningspunkten mellan konst, samhälle och historia.

I mitt jobb ingår dessutom illustration, och jag jobbar även deltid som museipedagog. Jag har arbetat med konstnärliga projekt och forskning över gränserna i Finland, övriga nordiska länder, Portugal och Namibia. Mitt arbete började som målare, men min kandidatuppsats blev ett samhällskonstprojekt och jag profilerar mig alltmer som serietecknare. Miljö- och mediekonst är också en del av mitt arbete. Ett brett utbud av olika verk kommer att visas i ateljéutställningen, men det största utrymmet kommer att ges till mitt nuvarande konstprojekt, där mina verk för en dialog med målningarna av min bortgångne mormor, Kirsti Löyty, som gick bort förra året.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan anordnar vi en ateljéutställning med min studiokollega Eija Mäkivuoti. Vi har båda tagit magisterexamen från Aalto-universitetet i programmet "Nordic Visual Studies and Art Education" (NoVA). I utställningen presenterar vi både egna och gemensamma färdiga och oavslutade verk och projekt.

Jag kommer att ställa ut målningar, serier och projicerade animationer. Jag säljer teckningar, tavlor och andra produkter, inklusive digitalt illustrerade konstaffischer. Vi anordnar en Ateljé picknick med Mäkivuoti, där gästerna kan möta oss konstnärer såväl som varandra bland vår konst. En picknick vid konst är ett koncept vi har utvecklat där tal och dialog om konst kan ske i en avslappnad och välkomnande miljö.


Köranvisningar

Ingång från Eerikinkatu 36 trappgång (samma dörr som till Galleria Huuto och Rankka). Studion ligger på 4:e våningen i rum 406. Den 4:e våningen nås med hiss eller trappor. Besökare med rörelsehinder kan komma till oss via bakdörren till byggnaden från Kalevagatan där det finns en direkt hiss till 4:e våningen (endast en låg trappa och en tröskel vid ytterdörren)