189. Maire Ruotsalainen

Pohjoista taikaa, Akavarelli, 2023Oranssi hehku (Yläkuva) ja Teos sarjasta "Hetkessä" alakuva 
Akvarellit 2022Tunteiden tulvaa, akvarelli 2022Muutoksen aikaan, akvarelii 2022

Gatuadress

Rantalinna, Rantakatu
65100 Vaasa

Telefon

+358 40 921348

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag är en akvarellkonstnär från Vasa. Konstutbildning, Yrkeshögskolan öppen högskoleutbildning 1989-1991. Många internationella och inhemska konstkurser. Efter att ha arbetat som akvarellkonstnär i cirka 40 år, var min första utställning 1981. De senaste 25 åren har jag arbetat som proffessionell konstnär. Min avarelli-teknik är en "vått-i-vått"-teknik.
Vandring i naturen, vandring är för mig forskningsresor till naturen. Jag gör observationer och antecknar olika småsaker i minnet och på papper. För det mesta gör jag skisserna på plats, det är då färgerna och atmosfärerna förverkligas bäst, genom att förenkla, genom att bara ta med det väsentliga i bilden. När jag målar i min ateljé återupplever jag de känslor och stämningar resorna väcker hos mig. Naturens ljus och skuggor vid olika tider på året och dygnet skapar alltid nya och annorlunda dimensioner för de annalkande destinationerna. I den karga naturen håller de små blommorna och paddorna med sina rankor som växer längs marken ut. Det finns inte en växt så liten och blygsam där jag inte finner naturens stora skönhet och målmedvetenhet. Ofta är bilden bara en idé om helheten. Betraktarens sinne börjar skapa sin egen enhet runt sig, samtidigt som naturen öppnar sig på ett helt nytt sätt. Genom mina verk lär sig betraktaren att upptäcka naturens små mirakel och se dem som stor skönhet.

Program under Konstrundan

Temat för dagarna är "Vänskap, berättelser bakom verken". Så här målar jag akvareller, jag demonstrerar akvarellmålning. Jag kommer att presentera mitt arbete speciellt från åren 2022 - 2023 och berätta om mitt arbete och inspirationskällor/kreativitet.


Köranvisningar

Ingången till ateljén går genom den lilla dörren i norra änden av Rantalinnahuset (änden mot Vaasanpuistiko). Min studio ligger på andra våningen, det finns ingen hiss i byggnaden.