115. Jaana Saario - Työhuone ja KotiGalleria

Jaana Saario, osa keskeneräisestä teoksesta, tempera, 2023, kuvaaja Jaana SaarioJaana Saario, kuvaaja Jaana SaarioJaana Saario, Halynan kukkapenkki, yksityiskohta,  tussi- ja temperamaalaus, 140 x 2250 cm, 2022, kuva Jaana SaarioJaana Saario, Eiliselle, fresko- ja tussimaalaus, 40 x 40 cm, 2022, kuva Jaana SaarioJaana Saario, Sille, minkä tiesimme, fresko- ja tussimaalaus, 40 x 40 cm, 2022, kuva Jaana Saario

Gatuadress

Meisalantie 117
25210 Vartsala

Telefon

0440727569

Konstart

Måleri, Teckning

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär, curator och bildkonstdesignlärare. Jag är doktor i konst till minutbildning. Jag bor och arbetar i Salo. Jag tillhör Målareförbundet och Åbo konstnärsförening. Mina verk finns på Åbo konstutlåningskontor och i mitt eget KotiGalleria.
Jag är intresserad av tidsmässiga, geografiska och kulturella skikt. Jag lagrar mentala bilder, färger, karaktärer och texter i mina verk. Jag målar och ritar i mixed media med tusch, olja, akryl, kol, penna. Ibland använder jag gammalt och samlat material som grund för målningarna. Innehållet i mina verk består av iakttagelser, undran... saker som inte släpper taget. För mig är konst att arrangera mentala bilder och tankar på ett sätt som ord inte kan nå.

Program under Konstrundan

Mitt KotiGallery är öppet, mina nya verk visas. Tillgången till KotiGalleria är nästan fri. På samma gård är även min ateljé öppen och jag kommer att presentera mina verk där. Min ateljé ligger på 2:a våningen i byggnaden.


https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/jaana-saario

Köranvisningar

Meisalantie 117. Sväng från väg 110 i riktning mot Angelniemi. Kör mindre än 1 km och sväng vänster in på vägen Lehtinientie / Meisalantie. Kör rakt fram ca 4 km (Lehtiniementie övergår till Meisalantie). Sväng vänster på gården till gården till det blågråa trähuset och gula uthusen.