171. Tuula Haverinen - Grafiikka ja valokuvakeskus Ratamo

Gatuadress

Veturitallinkatu 6
40100 Jyväskylä

Telefon

0408336384

Konstart

Fotografi, Grafik

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag började min karriär som "akademisk hantverkare", det vill säga tandläkare. Det är entusiasmen för manuella färdigheter. Jag har utbildat mig i glassmältande glas, tiffany, blyglas, fotografi i glassmältning, sandblästring av glas. Textilfärgning, tygtryck, foto på tyg. Ljus och fotografi har alltid följt mitt arbete. Jag gick vilse i grafiken på min första pensionsdag 2010. Jag har tagit del av alla grafiska verkstadens kurser, och de senaste mer än 8 åren har jag arbetat självständigt som årlig medlem i verkstaden. Luova Valokuvakeskus verkar också i samma utrymme, så jag har en stor möjlighet att använda båda. Mina intressen är för närvarande främst inom fotobaserad grafik, fotoetsning, polymergrafik, och på fotosidan, alternativt fotografiskt gummitryck, cyanotyp, pinhole fotografering och att kombinera dessa.

Mitt arbete finns på Galleria Ratamo. Jag har deltagit i 2021, 2022 International Mini Print Cantabria och 2022 MINI PRINT
CADAQUES, till Jyväskylä konstmuseums konstbasarer. Med tanke på min ålder finns det ingen möjlighet att skaffa en ny officiell yrkeskvalifikation, så jag agerar som en glad hobbyist och försöker hitta målinriktat lärande om de tekniker som intresserar mig.

www.itetaide.fi, Instagram: itetaidehaveritu