82. Sirkka Peisa - Studio Melko

Sirkka Peisa, Keltainen kesä, akryyli, 60x50, 2022Sirkka Peisa, TyöhuoneellaSirkka Peisa, Aurinko taipuu syksylle, akryyli, 60x75, 2022Sirkka Peisa, Auringon kylpy, akryyli, 61x50, 2022Sirkka Peisa, Aurinko taipuu yöksi, akryyli, 61x50, 2022

Gatuadress

Melkonkatu 28, D-porras, 4. krs
00210 Helsinki

Telefon

045 1241700

Konstart

Måleri

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en del av konstnärsgruppen som arbetar på Melkonkatu i Helsingfors, Studio Melko. Vår grupp har målat i flera år på olika adresser och nu sedan december i Drumsö. Vi har deltagit två gånger i Konstrundan. Arbetsrum för varje medlem i vår grupp är öppet för allmänheten under Konstrundan. Dessutom kommer vi att sätta upp en utställning av våra verk i den stora hallen som är kopplad till vår arbetsplats.


Det mesta av mitt vuxna liv har jag gjort annat än att måla och det var inte förrän senare i mitt liv konstverk fyllt min dag. Jag målar med akryl och olja främst abstrakta målningar. Något som tidigare sett eller levt är anledning till mina målningar. Det kanske inte finns en berättelse i mitt arbete; målningarna är beskrivningar av ett ögonblick, atmosfär eller scen. Det är min vana att ofta ändra sättet att tillverka och presentera målningar. Jag lär känna de nya metoderna och teknikerna med intresse.

Ett antal konstlärare har utvecklat min måleri under åren. Jag har deltagit i ett flertal utställningar.

Program under Konstrundan

Arbetsrum för medlemmar i vår grupp är öppna för allmänheten under Konstrundan. Dessutom kommer vi att sätta upp en utställning av våra verk i den stora hallen som är kopplad till vår arbetsplats.


https://www.taiko.art/sirkka-peisa