218. Maija Vanhatapio - Galleria Maija Vanhatapio

Maija Vanhatpio: Pikkunalle-Baby Bear, akryyli kankaalle 70x70 cm, 2023 (kuva Maija Vanhatapio)Maija VanhatapioMaija Vanhatapio, artikkeli Kainuun Sanomissa 5.9.2022-(kuva &teksti Katja Mabrouk)Rasit, kaksoisteos, hiili/akryyli kankaalle 18x18 cm, 2022 (kuva Maija Vanhatapio)Puck, keramiikkareliefi, musta, karkea savi, 18x10x8 cm, 80 €

Gatuadress

Alakatu 10
87100 Kajaani

Telefon

0400512500

Konstart

Grafik, Installation, Keramik, Måleri, Skulptur, Teckning

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är Maija Vanhatapio (1946), en bildkonstnär och grafiker som bor och arbetar i Kajanaland. Jag är medlem i Oulun taitelijaseura 63.

I skapandet av mina konstverk använder jag baselementen: linjer, färger, textur och former. Grafiska linjer med kol och krita. Färgytor i akryl, olja och blandteknik eller handformad lera. Direkt styrd av känslan eller minnet av ögonblicket. Mitt sätt att jobba är näst intill intuitivt.

Program under Konstrundan

Jag presenterar mina verk i galleriet på bottenvåningen: målningar, collage av blandteknik och keramiska verk. Jag kommer att berätta om inspirationskällor och tillverkningsprocesser för mina verk. I studion kommer jag att berätta om utrustning, arbetssätt och om överföring av bilder och det finns en möjlighet att prova på gelitryck och linoleumsnitt.


https://artoulu.fi/ https://www.taiko.art/maijavanhatapio https://www.singulart.com/en/artist/maija-vanhatapio-22887 https://www.findartglobally.com/fi/oma-tili/member/account

Köranvisningar

Med bil kan man köra via Leirikatu ner till Vartiokatu, från Alakatu enbart gående, upp för stigen.