48. Studio Eivor Ewalds

Eivor Ewalds La donna dell'aqua, akryl på duk, 70x50 cm, 2022, foto Eivor EwaldsEivor Ewalds, foto Eivor EwaldsEivor Ewalds Love will always win 1, akryl på duk, 40x30 cm, 2022, foto Eivor EwaldsEivor Ewalds Love will always win 2, akryl på duk, 40x30 cm, 2022, foto Eivor EwaldsEivor Ewalds, Anger, akryl på duk, 40x30 cm,2022, foto Eivor Ewalds

Gatuadress

Mäntsälävägen 378
06500 Borgå

Telefon

0505965766

Konstart

Glas, Måleri, Textil, Övrigt

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär och bosatt i Borgå. Jag målar i akryl och olja. Mina motiv är ofta halv abstrakta, och jag målar gärna kvinnoporträtt. Jag använder starka färger och en avskalad teknik där jag lämnar detaljerna mindre uppmärksamhet och betonar stora ytor. Innan jag började med måleri jobbade jag i collageteknik där jag använde tyg som material. Jag har också gjort glaskonst med tiffanyteknik.
Jag har kontinuerligt jobbat med konst sen 1980-talet och deltagit i flera samutställningar och haft egna utställningar. På senaste år har jag också haft nöjet att bli inbjuden till utställningar utomlands. Jag har bl.a. deltagit i utställningar i London, Tokyo, Rom, Neapel och Venedig.

Min ateljé är ett gammalt stockhus som jag själv har varit med om att flytta från Mäntsälä och bygga upp på nytt på vår tomt i Saxby, Borgå. Huset i sig självt är värt en titt, men också min konst som pryder väggarna inne i huset. Jag har byggt upp en ny utställning med mina senaste målningar inför varje konstrunda jag deltagit i. Jag berättar om min konst över en kopp kaffe med tilltugg för besökarna och brukar också sjunga och spela gitarr om någon vill höra. Stämningen har alltid varit trevlig och mysig.

Program under Konstrundan

Jag arrangerar en utställning i min ateljé.

www.eivor.fi, Instagram: @studioeivorewalds

Köranvisningar

Kör längs väg 55 mot Mäntsälä. Vik av till vänster ca 3 km efter rondellen vid Kungsporten. Besökspunkten är belägen strax intill väg 55.