Besökspunkterna 2022 på Kartan

sök på namn

Region

Teknik

Övrigt

Visa:   

Lista Karta

87

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

,
Läs mera

Anu Eskelin - Työhuoneyhteisö Malminiityntie 20 A

Malminiityntie 20 A, Vantaa
I mina verk rör jag mig mellan influenser från abstrakt expressionism och kolorism, mina målningar föds mestadels spontant och instinktivt, utan ett förplanerat slutresultat. Färger är viktiga för mig och att lyssna på musik medan jag målar ger mina verk och även för mig själv den rörelse och känsla av frihet som jag kräver. Mitt känslospråk är färgstarkt, det påverkas av både mina observationer i naturen och världens nuvarande osäkra tillstånd. Jag målar mest med akrylfärger på duk, ibland använder jag kol och/eller tusch som effekter.
Läs mera

Ateljé Finos

Önningebyvägen 457, Mariehamn (postadress Mariehamn, Önningeby ligger
Främst är jag verksam som akvarellist. De senaste åren har jag återupptagit akrylmåleriet. Naturen är min främsta inspirationskälla. Jag avbildar aldrig landskapet, utan gör tolkningar av det. Främst vill jag förmedla den ro och lycka naturen ger mig.
Läs mera

Christa Friberg

Kanalesplanaden 2 Kanavapuistikko, Jakobstad Pietarsaari
Läs mera

Galerie Kroger

Källgränd 3, Borgå
Syftet med mina målningar är att inspirera och trösta, men också på ett djupare plan att väcka tankar om framtiden – och hur mycket bättre morgondagen kan bli. Jag brinner för ett nytt, icke-antropocentriskt förhållande till naturen, och vill fira den skönhet som ännu finns utan att bli förtvivlad. Genom mina målningar kan du lugna ner dig i denna tid av ständig stimulans, och återgå till ett mer genuint möte. Jag har gjort bilder sedan jag var liten, och studerade klassisk måleri under en målarlärare i Indien då jag var ung. Nu, efter studier och arbetsliv, är jag tillbaka till målandet. Till stor del har jag Borgå, min nya hemtrakt, att tacka för det: Borgå tilltalar mitt konstnärssinne, och väckte slumrande konstnären inom mig. Det är viktigt för mig att använda de gamla mästarnas metoder i min konst; jag använder bara oljefärger utan plastblandningar. Jag målar många lager på ett tidskrävande sätt vilket ger tavlorna en levande och lysande dimension.
Läs mera

Galleri Gottorp

Skrattnäsvägen 353, Kristinestad
Jag har varit aktiv utövare av konst sedan början av 80-talet. Ofta målar jag inför en kommande utställning eller har något projekt på gång. På somrarna är jag sysselsatt med mitt galleri, där jag tagit emot besökare varje sommar i över trettio år. På Galleri Gottorp på min hemgård, finns lokalhistoriska utställningar, min egen konst, samt verk av inbjudna konstnärer. Själv målar jag mest i olja. Under de senaste åtta åren har jag använt en teknik som kallas Reverse glass painting, vilket innebär att man målar motivet, ofta spegelvänt på baksidan av glaset. Betraktaren ser alltså bilden genom glaset. Det är en ganska utmanande metod. Jag tycker också om att göra dockor, bl.a. finns sedan sommaren 2022 på Gottorp en dockutställning om kvinnopionjärer. Jag har under de senaste åtta åren blivit antagen till den naivistiska utställningen i Iiittala som pågår hela sommaren. Samtidigt har jag också deltagit i andra naivistiska utställningar i Uleåborg, Varkaus, Tammerfors och Kuusankoski. Jag försöker också årligen ha en separat utställning och har under årens lopp haft flera utställningar i Stockholm och även i Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Vasa, Lapua, Kauhajoki och förstås i Kristinestad, där jag nu tre år har varit ordförande i vår lokala konstförening Spectra. Jag är glad över att min konst passar in i den naivistiska utställningen i Iittala, men jag försöker aldrig medvetet måla naivistiskt eller i någon stil överhuvud taget. Jag målar på mitt eget sätt och väljer motiv efter humör och vad jag för tillfället är intresserad av. Jag går inte omkring och väntar på att drabbas av den stora inspirationen utan uppehåller mitt målande och tecknande kontinuerligt och betraktar det som ett hantverk. Samtidigt vill jag att bilderna skall berätta något och jag använder mig gärna av symboler och blir inspirerad av mytologi och legender, främmande kulturer och religioner. Skapandet är en så stor del av mitt liv så jag skulle antagligen inte klara av en tillvaro utan den tillfredsställelse och sinnesro som konsten skänker mig.
Läs mera

Galleria Kerimanni Sirpa Ojala

kerimannintie 44, Galleria Kerimanni
Läs mera

Kaj Lindström

Västra Esplanadgatan 7, Mariehamn
Läs mera

Kati Leskinen - Malminiityntie 20 A -työhuoneyhteisö

Malminiityntie 20 A, Vantaa
Läs mera

Krämars

Krämarssvängen 51, Svartå
Läs mera

Marja Maljonen - Karhusaaren taidekeskus, Hevosmien talo.

Karhusaarenpiha 5 B, Espoo
Jag är bildkonstnär från Esbo och arbetar främst med akryl-och oljefärger. karhusaaris omgivning, landskap och hav framträderi mina verk. naturens mångfald och dess särdrag med sina träd och äppelodlingar inspirerar mig, tid på året, att ta fram penseln. Rantaraitti med fågelsang och rävar, rådjur och kaniner ger ön en egen mening. Det finns rörelse även i minsta detalj av landskapet. Som konstnär och betraktare kan jag ge mig oå att bli medtagen av den.
Läs mera

Mias Konstsalong

Österfjärdsvägen 82, Nämpnäs
Jag kommer att under konstrundan 2023 att hålla öppet i min konstsalong, som jag kallar mitt året runt öppna galleri. Utrymmet är en gammal ladugård där höns kor och häst stått för många år sedan. Min konstsalong är fylld av målade tavlor med Akryl, olja och akvareller, flera hundra verk så tävlar om att få visa upp sig. Mina favorit motiv är smått surrealistiska och svävar lite i gränsen till humor eller ironi. Ett och annat konsthantverk och dikter kan även hittas i salongen. Verkens titlar är underfundiga och skämtsamma. Andra kan vara av djur, natur och människor. För mig är måleriet en källa till glädje, njutning och ett outtömligt landskap av färg och form har sin egna plats. I konstsalongen har jag även verk från tidig barndom då jag som 11 åring gick på kurs via medborgarinstitut, vidare kan man se en parafras av Monet som jag målade under det år som jag gick på heltidsstudier i Konstskolan i Stockholm. Jag gillar inte att kasta dåliga tavlor, utan alla faser anser jag skall visas i sin helhet. Någon dag kan en dålig tavla ses som bra, så att förstöra är inte min melodi. Under konstrundan kommer jag att sitta och måla i konstsalongen, jag kommer även att bjuda besökare att ta tag i en duk, färg och att prova på, jag tror att all kan måla, och att vi sitter på en stor mur av dåliga bilder på var konsten är, och hur konsten skall se ut. Devisen att konsten är upp till betraktaren är nog den slutkläm som jag oftast vill använda på de otaliga konstkurser som jag hållit , både för barn och vuxna. Färg och humor välkomnar in alla på: Mias Konstsalong
Läs mera

Noormarkun Savipaja

Vanha Vaasantie 3C, Noormarkku
Läs mera

Studio 7

Gustav Wasas gatan 7, Ekenäs
Jag är en multimaterial konstnär, finsmed, kulturproducent och workshopledare inom konst och kreativitet. Som konstnär arbetar jag med målningar, mixed media, fotografi, recycle konst och smycken. På något sätt har jag sysslat med konst sedan jag var barn. 1993 hade jag min första egna utställning "Non Sens". Verken i utställningen var gjorda av skräp och skrot och jag upplevde hur tillfredsställande det var att skapa helt fritt. Efter det ville jag att alla människor skulle få möjlighet att uppleva den här typen av flöde. För tillfället arbetar jag med mixed media målningar och smycken gjorda av gamla vykort och foton. Det är en del av mina undersökningar av mina rötter i den finska skärgården. Jag växte upp i en stor, galen familj med morfäder och farfäder som var spritsmugglare, båtbyggare och säljägare och mormödrar som var starka och hårt arbetande, de visste hur de skulle överleva. Och de visste hur man skulle ha roligt och de kunde fira livet. Jag har varit tacksam för det hela mitt liv.
Läs mera

Studio Liisi Myllykangas

Levytie 4 A, Helsinki
Läs mera

Studio Pia

Särkikuja 3 (rannan puoli), Helsinki
Läs mera

Sullydogstar Studio

Albertinkatu 22-24 D 52, Helsinki
Läs mera

Taidehuone Anniina Loiske

Rauhankatu 8, Hamina
Läs mera

V. Åsviks Gummiverkstads Museum V.Åsvikin Kumikorjaamo Museo

Sjukhusgatan 17 Sairaalakatu 17, Karleby Kokkola
Jag har studerat vid Nordiska Konstskolan iKarleby 1985-88 samt Accademia Di Belle Arti Di Urbino, Italien 1988-89. Jag målar i olja på duk samt faner som jag sågar i olika former. Till mina arbeten i blandteknik använder jag mig ofta av found objekts. Motiv till mina arbeten finner jag oftast i min näromgivning.
Läs mera

V.Åsviks Gummiverkstads Museum V.Åsvikin Kumikorjaamo Museo

Sjukhusgatan 17 Sairaalakatu 17, Karleby Kokkola
Jag har studerat konst vid Nordiska Konstskolan i Karleby 1985-88 samt Accademia Di Belle Arti Di Urbino, Italien 1988-89. Jag målar i olja på duk samt faner som jag sågar i olika former, ofta i serier på två till tre stycken. Till mina arbeten i blandteknik , installationer använder jag mig ofta av found objekts. Motiv till mina arbeten finner jag oftast i min näromgivning.
Läs mera

Vanha Pappila, Kiikala

Suomusjärventie 266A, Kiikala, Salo
Läs mera

100. Taidetila Kanvaasi

Puutarhakatu 4, Kotkan
Taidetila Kanvaasi ligger i hjärtat av Kotkas centrum i den tidigare Toivo Pekkanen-skolans lokaler, och är en unik studio öppen för alla, med arbete, galleri och mötesrum i en gemensam och inspirerande anda. Taidetila erbjuder ett bra ramverk för att implementera kreativt, utvecklande och inkluderande samarbete för familjer, ungdomar och vuxna, samt nätverksmöjligheter för konstnärer. Nätverk skapat av denna miljö bidrar till varje besökares på sitt eget unika sätt och uppmuntrar dem att vidta åtgärder för att främja individuella och gemenskapsmål. Taidetila Kanvaasi ger en säker plats även för människor som vill prova på en kulturell hobby, men som inte nödvändigtvis vågar eller inte är redo att engagera sig ännu. Din duk används mångsidigt av konstnärer som ett kreativt, hantverks- och ateljérum, och av medlemmar i olika föreningsaktiviteter som ett samlingsutrymme. Konstrummet drivs av frivilliga. Vår stads kultur Bidrag och en grupp konstprofessionella volontärer möjliggör Kanvaasis verksamhet, t.ex. genom att anordna guidade, deltagande workshops inriktade på bildkonst och hantverk, som alla har fri tillgång till. Konstnärerna har också tagit hand om den öppna ateljédriften, som för sin del erbjuder ett brett utbud av gratis verktyg och en tyst arbetsplats till de som behöver det.
Läs mera

150. Eija Ylinen-Virtanen ateljee

Mäkeläntie 111, Neuvoton
Läs mera

250. Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Terttu Schroderus-Gustafsson Ljuset och färgerna en outsinlig källa för min inspiration. I konstverken kombineras olika material och tekniker, t.ex. tempera, bivax och akvarell. Nuförtiden målar jag också gärna med akrylfärger på pastabotten. Teman för konstverken är såväl karga nordiska landskap som söderns glödande färgmättnad. Jag är även känd för mina mystikomspunna kvinno- och mansfigurer som jag målar med lätta penseldrag.
Läs mera

250. Galleria ArtMarina

Eidisvägen 261, Stor-Pellinge
Jan/Janne Henriksson, skulptör Mina djurmotiv är ett resultat av naturupplevelser och idéer samt min yrkesbakgrund som zoologisk konservator och naturfilmfotograf. Skulpturkonsten blev bekant för mig redan under konservatorsutbildningen och har under årens lopp resulterat i ett stort antal figurer. Den nyaste modellen, en fontänhelhet med utter, grodor och vattenödla, blev färdig vintern 2022-2023. Statyerna gjuts i betong och många av dem får sin individuella patinering redan i ateljén. Även naturen bidrar med egna nyanser om skulpturerna förvaras utomhus.
Läs mera

300. Ateljee Rasaliina Jänö

Sibeliuksenkatu 21 (sisäpiha), Järvenpää
Jag strävar efter att skapa värme och atmosfär i mina verk. Det bästa är när det färdiga arbetet berör och flyttar en helt främmande person. Ett verk berättar inte nödvändigtvis bara ett budskap, utan kan öppna sin egen historia och värld för alla. Jag ser magi och fantasifulla djur på överraskande platser. En berättares sinne utvecklar ständigt nya världar som mina verk kommer från. Inspirerad av färger ger ljusspelet på ytor och särskilt naturen mig oändliga idéer.
Läs mera

300. Studio Benita

Mannerheimvägen 95 A , HELSINGFORS
Sedan jag blivit pensionerad har jag satsat på akvarellmålning via min studio på Mannerheimvägen. Håller regelbundet kurser till de äldreboende på Folkhälsan, men har även inplanerade kurser för andra akvarellintresserade. Mitt målande är intuitivt, skissartat och förenklande, där vatten och pigment flödar. Havet och skärgårdsmotiv är de käraste. Utställningar har jag både i min studio och i huset Gullkronan.
Läs mera

400. Arni Aromaa - Studio Savea

Laippatie 21, Helsinki
Skulptören och formgivaren Arni Aromaa (1971) använder keramik, glas och trä som huvudmaterial. De senaste åren har han fokuserat sig i att kombinera keramik och glas i bränningsprocessen. Aromaa använder flera olika metoder från formning och pressning till manuell konstruktion på större arbeten. Förutom keramik använder Aromaa trä som material för sina skulpturer. Verken är inspirerade av naturen, men deras formspråk, finish och utförandeteknik bygger starkt på utbildningen av Aromas industridesigners. Aromaa arbetar som industridesigner på ett eget designkontor. "Konst är en stark inspiration för mig i mitt designarbete och å andra sidan hämtar jag inspiraton för konst från designvärlden", beskriver Aromaa dialogen ur två perspektiv. Aromaa har deltagit i ett flertal gemensamma utställningar och hans verk finns i Nationalmuseums och Moderna Museets, EMMA, samlingar. Han har fått flera designpriser, bland annat Statens Designpris 2012 tillsammans med sin kollega Sauli Suomela.
Läs mera

400. ARTiTEKTUR - Johanna Louhi

Tallbergsgatan 1, 2B, Helsingfors
“If the housing space is the body, and the furniture were clothes – Art is like the jewellery, and the perfume of a Room.” (Johanna Louhi) Konst ger utrymmet en atmosfär, skildrar en historia och är pricken på i:et i varje interiör. Man kan flytta runt i världen, ta med sina ägodelar till vilken boning som helst - men det är konsten som får det att kännas som Ditt Hem. Jag heter Johanna Louhi, är modern konstnär med en magistersexamen i arkitektur från Aalto University School of Arts, Design and Architecture i Helsingfors, Finland. Jag växte upp i Tyskland, med penseln i handen i en målburk intill min pappas staffli, omgiven av modern och forntida konst. Att gå på utställningar och besöka världens finaste muséer hörde till vardagen i vår konst- & designpassionerade familj. Målandet, illustrationer och grafiska designprojekt har alltid varit en del av min vardag. Då vi flyttade hem till Finland, var min pappa med och grundade Pro Kaapeli rörelsen, och vår ateljé i Kabelfabriken har funnits med som en förlängning av vårt hem sedan dess. Under studietiden blev jag uppmuntrad av mina professorer Kari Cavén och Ipi Kärki att börja sälja min konst, och har sedan dess gjort det. Då vi med min egen familj hösten 2015 flyttade till Shanghai, Kina för tre år, gav sig möjligheten att satsa enbart på konsten, vilket ledde till en storskaligare försäljning och solo-utställning. Sedan 2016 arbetar jag mer eller mindre på heltid som konstnär, och säljer huvudsakligen via min hemsida och sociala medier, samt genom samarbeten med inredningsarkitekter och -stylister. Mina bilder ingår i privata samlingar runtom i Europa, USA, Ryssland, Japan, Singapore och Kina, samt även i några office-byggnader i Kina.   Konst ramar inte bara in personligheten, utan lyfter vilket som helst rum från fint till exklusivt. Jag förstår mig på utrymmen & konst, och hur de två - kombinerade på bästa sätt, skapar en unik helhet. Jag blir passionerad av vackra miljöer som sträcker sig över och förbi "standard". Konst är garnityren som ger rummet en karaktär och väcker känslan av att vara hemma. Välkommen Hem, och välkommen till min ateljé i Kabelfabriken. www.artitektur.com @artitekturcom
Läs mera

400. Carita Nissinen - Taitelijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Helsinki
Mönstrens form, ytstruktur och färg bildar en helhet som intresserar och inspirerar mig. Min konst uppvisar mitt eget inre humör, inte så mycket av fotografisk bild. Att måla med olika verktyg befriar mig från exakt pensel arbetet, vilket ger den önskade fria tolkningen av arbetsflödet. Jag försöker skapa kontraster med färger och bilder. Jag använder en mängd olika medier från måleri till fotografi samt tredimensionella verk. Snabbtorkningen av akryl är lämplig för mitt arbete. Färgerna lyser och strukturer kan används till verket. Min färgvärld är vid, men helheten är harmonisk. Målningen kan vara färgglad eller reducerad svart-vit-grå. Jag arbetar främst med akryl och använder den på olika sätt. Målningen kan se ut nånting kändbar, men jag gör det inte exact utan jag låter mina känslor reflekt i målningen.
Läs mera

400. Kinuski Ceramics

Pellonperäntie 2a b, helsinki
Läs mera

400. Maaria Märkälä - Kaapelitehdas

Tallberginkatu 1, PL 172, Helsinki
Mitt uttryck är abstrakt eller halvabstrakt. Starka färger målas pastost på duk. För mig är konsten en livsstil och ett sätt att bearbeta saker. Processen är öppen och oplanerad. Att misslyckas är också en möjlighet. I min ateljé ska man vara försiktig med våt färg - och överraskningar är alltid möjliga! Med orden från Pessi Rautio, chefredaktör för Taidelehti: ”Märkälä vill måla, bygga upp något bra överst. Processen bör avslutas med något hoppfullt, syremättat, med en känsla av liv, något ljusaktigt, och kanske till och med vackert.” "För Märkälä finns det föremål i världen, bra föremål, som man helt enkelt bör avbilda i en målning, redan på grund av att det blir goda målningar av dem.” text i sin helhet www.maariamarkala.com
Läs mera

400. Paula Pitkänen - Kaapelitehdas

Kaapeliaukio 3, Helsinki
Konst är en passion, ett sätt att leva och min själs hem. Målningsprocessen leder alltid till balans, hur smärtsamt ämnet än är, det är därför du kan känna sinnesro från mina målningar. Färgerna är starka i mig, och färgperioderna kan ibland visa sig starkt i min konst. Faktum är att mitt arbete ofta börjar dyka upp genom färger, känslor och tankar får en viss ton. Jag målar det som stiger upp från mitt hjärta. Det jag gör styrs av samarbetet mellan intuition och medvetande. Först låter jag arbetet vägleda mig, sedan när processen växer växer medvetenheten och tankarnas form blir tydligare. I slutändan går jag ofta igenom samma ämne genom flera verk och det är därför det finns många seriemålningar i min produktion. Ämnen i mina verk är t.ex. andliga värden, välbefinnande, andlig tillväxt, femininitet, maskulinitet, moderskap, känslighet, natur och universalitet. Jag kommer också ofta på mig själv med att måla upp hopp om en bättre värld.
Läs mera

400. Taiteilijayhdistys Tapaus ry

Viertolantie 2-4, Tapanila
Jag är Tuula Toukkari - bildkonstnär och född 1966 i Tuusula. Som barn var det bästa med skolan skönkonstklasser, där du visste vad du gjorde och du kunde förverkliga dig själv. I slutet av 1970-talet fick jag studera ny konstteknik och -seder vid Esbo konsthögskola. När jag gick till jobbet lämnades bildkonst i bakgrunden tills den blåste in i en ny flamma när jag studerade vid Pekka Halonens Akademi i Tuusula. Efter dessa år har jag gått med i många kurser i målning och bildkonst, av vilka jag har tagit inspiration för mitt eget arbete. På Pekka Halonen Akademin gjorde jag mitt sista arbete med konstgrafik med gamla etsnings- och aquatint för kopparplåt. De senaste åren har jag målat akryl- och oljefärger. Jag är inspirerad av Samuli Heinonens arbete, där jag upplever något större än livet. När jag gick med på hans målningskurser fick jag inspiration att måla djur och natur lite surrealistisk stil. Jag målar för närvarande i min ateljé på konstnärsföreningen Tapaus i Mosabacka, Helsingfors. Vår förening är aktiv i att organisera utställningar och öppna dörrevenemang.
Läs mera

500. Atelje

Kauppapuistikko16 , Vaasa
Läs mera

500. VaasanTaiteilijaseura

Korsholman Puistikko 6, Vaasa
Läs mera

550. Ann-Sofie Eriksson

Vasavägen 44, Pedersöre
Född 1978 i Nykarleby. Ann-Sofie Eriksson har arbetat med konst sedan 2003 då hon fick bildkonstexamen vid Yrkeshögskolan i Nykarleby. I Österbotten finns hennes konst på olika offentliga ställen i form av skulpturer, tavlor och muralmålningar. Förutom egna utställningar i Finland har hon deltagit i gemensamma utställningar i Europa.
Läs mera

550. Ateljee Maire Ruotsalainen

Rantalinna, Rantakatu, Vaasa
Läs mera

550. Karin Lipkin-Forsén, ateljé

Nybrovägen 3, Närpes
Välkommen till min ateljé i den vackra miljön vid gamla stenbron i centrum av Närpes. I ateljén där jag verkat i sexton år tar jag emot besökare året om. Mina alster är etsningar, akvareller och oljemålningar samt skisser, som jag gärna visar. Jag försöker tolka och förenkla intryck från olika miljöer och företeelser nära och fjärran. I grafiken använder jag miljövänliga ämnen och försöker genom dem få intressanta effekter. Jag har deltagit i Konstrundan alla år och den ger mig lika mycket varje år och både nya och gamla besökare har hittat till min ateljé.
Läs mera

550. Leif Strengell - ateljéTripod

Sollefteågatan 5, Nykarleby
Jag gillar konstnärligt samarbete och mångfald. Min ateljéTripod är viktig för mig. Den är mitt andningshål och kreativa centrum. Jag vill tro att en separat produktionsenhet är viktig för den som arbetar med visuell konst och då speciellt konstgrafik. Precis som namnet på min verkstad "ateljéTripod" säger har min skapelse tre ben: dåtid, nutid och framtid. Jag har varit aktiv konstpedagog inom professionell konst YH och konstnär från 1981. -Dåtiden finns på väggarna och i arkivskåpens lådor. Färdiga verk är dåtid för en konstnär. När arbetena till en utställning är klara är de redan historia, man är färdig med dem, ...men trots allt är man ändå aldrig färdig. Jag har massor av samlat material i min ateljé. Varje arkivlåda innehåller bilder som alla har en historia. För mig går berättelser och bild hand i hand. Jag arbetar alltid utgående från en story. Naturligtvis får betraktaren lägga in sina egna tolkningar i det de ser - men jag har mina egna berättelser. För mig är berättelsen en del av skapandeprocessen, dels storyn som hör till bilderna jag arbetar med, dels samtalen kring konstens väsen som jag gärna vill ha med bertaktare, besökare, kolleger och vänner. -Det andra benet, nutiden är det som sker här och nu i ateljén. Alla som känner mig vet hur mycket det här stället betyder för mig. Ateljén är nog den sista platsen jag skulle överge. Ateljén som arbetsplats och kreativ produktionsenhet är livsviktigt för mig. Det känns underbart att ha ett ställe som är till för skapande verksamhet. Numera bor vi i en ansluten liten lägenhet till ateljén. Man kan säga att allt är således helt optimalt för ett kreativt, holistiskt arbete och livsstil. -Det tredje benet, framtiden, representeras just nu av gästande konstnärer, kurserverksamhet och naturligtvis av alla andra gäster. Systemet med lärlingar och specialkurser är bra. Jag vill ha liv och rörelsen i ateljén och trivs med diskussionerna som uppstår när vi arbetar tillsammans.
Läs mera

550. Musta Lintu Saviverstas / Richard Raven

Pispantie 2, Tervajoki
Läs mera

550. Pia Öst / Addo

Björkholmsvägen 93, Bennäs
Jag tycker om att arbeta med helheter och se vad som saknas och fylla tomrummet. I den helheten finns också jag. Vardagen är den största inspirationskällan och omgivningen där jag befinner mig spelar en mycket stor roll. Mina arbetsmaterial är trä, lera och textil. För mig utesluter inte det ena det andra. Jag vill göra många olika saker. För mig är arbete med alla material viktigt. Leran är det material som jag inte kan bestämma över och den öppnar mina sinnen. Den behöver övning, tålamod och kärlek. Att dreja är en handling som tvingar mig att vara närvarande, men också en konkret handling som ger resultat. Att arbeta med trä och möbler är problemlösning och jag kan hålla på länge för att komma fram. Att göra mönster för textilier är den största utmaningen och är det som är svårast för mig, men jag kan inte låta bli! Att vara formgivare är inte bara ett yrke för mig. Det är mitt sätt att befinna mig i tillvaron. Med leran mellan mina händer och drejskivan började min väg som formgivare, året var 1987, och jag visste inte då att det var vägen som lades framför mig.
Läs mera

550. Studio Paula Blåfield

Trollstensvägen 8, Vasa
Jag jobbar som konstnär, keramiker och skulptör. Mina skulpturer är ofta föreställande, djuriska, humoristiska och färggranna. MIna målningar är mest abstrakta och materialet är akrylfärg på akrylplast eller återvinningsmaterial. Min studio finns i huset där jag bor i Vasa.
Läs mera

550. Susanne Broända, A R T - K O N S T - T A I D E

Långkärrvägen 5, Iskmo
Sedan 2011 har jag varit aktiv som konstnär och ni hittar mig i min hemmaateljé i Iskmo. Mitt favoritmotiv är avskalade fåglar men det händer även att jag målar natur samt universum inspirerat, sommaren 2022 steg jag även in i skulpturernas värld. Det gemensamma för all min konst är att den är en blandning mellan drömmar och vakenhet, jag vill nämligen försöka bygga en bro mellan det ogripbara och det vardagliga med det som jag skapar. Under Konstrundan visar jag min konst och jag bjuder på något att dricka och snacks. Jag hoppas ni ska trivas i min kreativa värld. Ni är varmt välkomna!
Läs mera

550. Vasa Konstnärsgilles Artotek och Black Wall Gallery - Kulturkasern

Korsholmsesplanaden 6, Vasa
Vasa Konstnärsgille rf är en sammanslutning av professionella konstnärer bosatta i Vasa med omnejd, grundad 1953, vars syfte är att främja bildkonsten i Vasa med omnejd. Föreningen fungerar som en länk- och frontorganisation för bildkonsten och dess utövare och strävar efter att föra konstnärer och konstpublik närmare varandra. Vasa Konstnärsgille rf är medlem i Finlands bildkonstförbund. Sökande som bor i området och har gjort tillräckliga framsteg inom bildkonstområdet kan ansöka om att bli nya medlemmar i föreningen. I detta fall är aktivt deltagande i jurybedömda konstutställningar och eventuell konstutbildning väsentligt.
Läs mera

600. Åminnefors Ateljee

Valssaamontie 30, Åminnefors/Raasepori
Läs mera

650. Studio Viviann Seege - Knipnäs

Fågelsången 1, Ekenäs
Läs mera

650. Tarinakoru

Taipaleentie 244, Nurmijärvi
Läs mera

700. 20x20 @ Galleria Halmetoja Mänttä

Kauppakatu 25, Mänttä
Vi är en multidisciplinär arbetsgrupp av professionella inom det visuella konst. Vi producerar samarbetsverk i formatet 20 x 20. Vi arbetar i lager, seriellt och tematiskt. Medlemmarna i arbetsgruppen är utbildade bildkonstnärer, hantverkare, formgivare, konstpedagoger och fotografer. Arbetet präglas av gemensamma möten, utställnings- och verkstadsaktiviteter.
Läs mera

700. Ateljee Ohto Sabel

Lasikaari 10, Pirkkala
Min konst hämtar inspiration från klassiska och samtida konstteman. I mina verk kombinerar och bygger jag ett narrativ från historiska handlingar och klassiska berättelser, lindar in dem i nutidens många lager. För mig är konst en resa till kontemplativ uttrycksfullhet genom figurella och abstrakta målningar. I min konst strävar det figurativa språket av målargester efter att skapa bestående kopplingar och insiktsfulla semiotiska betydelser som framkallar reflektioner och upplevelser hos konstens betraktare.
Läs mera

700. Grafiikan paja RATAMO

Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Läs mera

700. Johanna Melkas-Herzog

Sammaljoentie 694, Sastamala
Efter mer än 40 år i Schweiz fortsätter jag att undervisa i grafikteknik och papperstillverkning i min nuvarande studio. För Konstrundans besökare tänker jag illustrera mina grafiska arbetssätt och även erbjuda möjlighet att experimentera med papperstillverkning. Jag gör papper av återvunnet material, kombinerar det med cellulosa eller växter och använder det som bas för min grafik eller i collage. Inom grafik använder jag djuptrycksmetoder som torrnål och etsning, bearbetning av metall eller plastskivor. Ofta återfinns motiven för mina unika tryck i vardagliga detaljer och naturen.
Läs mera

700. Tampereen Taidehalli

Pispalan valtatie 131, Tampere
Läs mera

750. Art House Brander

Virtasalmentie 22, Mänttä
Läs mera

750. DJK Design Jaana Kähönen Gallery

Ruukinrannantie, Mathildedal
Jag arbetar på heltid med digital design av tavlor och textilmönster. Min design baserar sig på mina egna, digitalt redigerade fotografier. Naturen (speciellt den i Teijo nationalpark) och gamla städer spelar en viktig roll i mina verk, men det går nästan alltid också att hitta något drömlikt eller överraskande i dem. De unika tavlorna trycks på sammet med en speciell tryckmetod (reaktiv dispersion), vilket gör dem levande och en aning tredimensionella. Konstverken är i serier på 8 exemplar. Den lilla 40-tals Cessnan som du kan se i mina verk är min signatur - ett litet flygplan som ja själv flugit. Jag bor och arbetar i Åbo och Mathildedal (Salo). Jag strävar till att utnyttja potentialen i modern, digital tryckteknik och har utvecklat metoder för att få nya dimensioner till slutresultatet genom att använda flera bildbearbetningsprogram simultant. Mina bilder och mönster har sagts representera något nytt och avvikande från massan. Under de två senaste åren har mina konstverk ställts ut förutom på mitt eget sommargalleri i Mathildedal i Salon Veturitalli, på Tuulenpesä galleriet i Åbo, i Salo Konstnärsförenings galleri, vid Sylvi Salonen i Åbo, på Ilola Arboretum, i Mathildan Marinas galleri samt i Teijon Masuuni. Jag har också deltagit med mina DJK mönster och kläder i Fashion Teams (by Marjo Sjöroos) modeshow. Jag är ordförande i Salo Konstnärsförening och mina tavlor går att hyra på artoteket i Salo. Jag har även ett internationellt designerkontrakt med ett svenskt textiltryckeri, vilket gör det möjligt för kunder att beställa tyger och textilprodukter med min design ekologiskt direkt från tryckeriet. Jag har drivit mitt DJK Design Jaana Kähönen sommargalleri i Mathildedal sedan 2018, och galleriet har redan etablerat sin plats i den populära bruksbyn. Galleriet ligger vid bruksstranden i ett gammalt träkolsförråd (1850) och har en enastående atmosfär. I galleriet går det att hitta såväl mina digitalt redigerade, unika tavlor som textilprodukter, t.ex. kuddfodral, med mina mönster. I bakrummet på galleriet finns också en avdelning med 2nd hand kläder av god kvalitet. Jag ser fram emot att träffa dig på mitt galleri!
Läs mera

750. Jaana Saario, työhuone ja KotiGalleria

Meisalantie 117, Vartsala
Läs mera

750. Keanne iillustrations

Savolaisentie 50, HIrsjärvi
Keanne van de Kreeke "Som konstnär känner jag att "story" och färgsättningar är ett starkt verktyg mellan människor. Jag ville väcka styrka hos människor med hjälp av berättelser och naturelement. Jag gillar också att leka med olika perspektiv och dessa är praktiskt taget viktiga verktyg för mig när jag jobbar. Min konst är född ur vardagen, drömmar, kvinnlighet och natur. En varm och tolerant värld av fantasi öppnar sig i konstnärens verk. Ofta utgår verken från små vardagliga detaljer, som fantasin lyfter till en ny nivå. I verkens värld finns frid, närvaro och livskraft som utgår från naturen. De söker efter en persons koppling till något större: naturen, hans inre, livets gång, tiden. Men det finns också en touch av skugga - externa effekter. "Jag hoppas att konsten ger modet att se på saker ur ett annat perspektiv och acceptera olika sätt att se och göra saker på. Nya perspektiv behövs alltid, även om vi ofta vill att saker ska förbli detsamma." Jag är från Holland och jag använder akvareller, akryl, pennor, ekolinmarkörer och pasteller på ett nytt sätt. Jag arbetar som illustratör, bildkonstnär och är involverad i community art-projekt. Du kan också se mitt arbete i sagoböcker, läromedel, på offentliga platser och på teater.
Läs mera

750. Pirjo Vartiainen

Suvantokatu 7-9, Tampere
Läs mera

750. Päivi Hintsanen, työhuone / studio

Keskustie 21 LH 2 (katutason liikehuoneisto), Jyväskylä
Jag är en visuell konstnär. Jag gör konst, för jag behöver att göra. Idéer för bilder och berättelser bara kommer til mig, och jag skapar dessa i flera former: som bilder, text, and installationer. Ur teknisk synvinkel är det viktigaste att vara på en kontinuerlig upptäcktsresa: jag arbetar ständigt med experimentella tekniker. Innehållsmässigt är det tematiska förhållningssättet till min konst viktigt. Att studera teman och skrivprocessen går hand i hand med att göra visuella konstverk.
Läs mera

750. Taiteen talo

Nunnankatu 4, Turku
Läs mera

850. Ateljé Stavamostersväg 2b

Stavamostersväg 2b, Mariehamn
KONSTUTSSTÄLLNING FÖR BARN på temat ”Fantasilandskap”. Under Konstrundan i år vänder jag mig till barnen. Genom mina bilder vill jag inspirera dem att måla fritt och använda sin fantasi. Jag berättar var min inspiration kommer ifrån, hur jag komponerar mina bilder och viken teknik jag använder. Min utställning är upphängd på barnhöjd, besökarna får röra vid bilderna och jag visar hur jag jobbar med horisonter då jag målar. Passar alla åldrar.
Läs mera

850. Bo Torgé - ART TORGÉ

Jomalagårdsväg 41, JOMALA, Åland
Jag är en konstnär från Stockholm, numera bosatt på Åland och arbetar med figurativt och abstarkt måleri, främst målade med akryl på duk.
Läs mera

850. Båthuset, Söderhällsvägen 125, Lemböte, Lemland

Söderhällsvägen 125, Lemböte, Lemland
Klas Gustafsson, bosatt i Lemland Jag har hela livet tyckt om att arbeta med mina händer, skapa i olika material. Tidigt ritade jag i blyerts och tusch. Jag började måla i olja på 80-talet, sen har jag haft ett långt uppehåll i målandet, (företaget upptog all tid) och startade igen 2016 när jag gick i pension. --- Jag har alltid arbetat inom grafisk produktion, är utbildad inom preprint och har skapat olika produktioner i färg och form för olika material och tryckmetoder. Har genomgått en mängd kurser i tryckteknik, kamera-, bild-, färg- och formlära likväl som typografi. Kursat i databehandling av bilder, databearbetning, typografi etc. Utbildad reproduktionsfotograf. Arbetat på den egna reklambyrån såsom Reklamgrafiker/AD. Startade egen reklambyrå 1993 och har tills jag slutade 2016, producerat ett stort antal tidskrifter, tryckalster, PR-material för olika behov, ritat över 100 logos (prisad för logo-design). Designat frimärkshäfte, första dagsstämpel, etc. --- Är nu tillbaks bakom staffliet och målar mestadels i akryl och olja. Medlem i Ålands konstförening sedan 90-talet. Akrylmålning Medis. Autodidakt. Jag testar olika material, metoder och infallsvinklar. Jag vill att mina verk skall var litet annorlunda. Skapar även skulpturer av trälister. Mina målningar kan vara abstrakta, där åskådaren fritt kan tolka innebörden, eller de rent konkreta eller naturalistiska. Tidigare utställningar MIXED MATERIA, sommarutställning, separatutställning 2020, Lemlands bibliotek, 2.6–27.8 Årsutställning Ålands Konstförening, Önningbymuseet, Stensalen 2.9–30.9 2021 Galleri Torggatan, sommar 2022 Årsutställning Ålands Konstförening, Önningbymuseet, Stensalen 3.9–29.9 2022 Åland 100 år, Konstrunda söndag 12.6 2022, kl. 11–17.00 Konstrundan, nationellt 3–4.9 2022 Lucialotteriet, vinster december 2022 Aktuellt/på kommande SYNER, Separatutställning preliminärt våren 2023 Konstrundan, nationellt 2–3.9 2023 ? Årsutställning Ålands Konstförening, Önningbymuseet, Stensalen september 2023 mvh Klas Gustafsson
Läs mera

850. Lollos Verkstad

Skaget 60, Vårdö, Åland
Det kreativa uttryckandet finns inom oss och glädjen att få utöva det är stort. I min yrkesprofession är jag legitimerad psykoterapeut och diplomerad handledare tillika psykodramaledare. Det är ett nog så kreativt yrke där varje individ eller grupp ska mötas där den/de är. Tillsammans ska vi arbeta med utveckling. Resultaten är kanske inte så handgripliga som i konsten/hantverket. Konst eller konsthantverk har följt mig hela livet då min mor varit aktiv keramiker och numera målar akvarell. Det konstnärliga påbrået finns långt tillbaka i vår släkthistoria. Själv har jag ägnat mig mest åt skulptur i alla möjliga material - trä, lera, gips, betong, silver, brons och andra metaller. Många år nu har jag ägnat mig åt att rita vårt hus på Vårdö i Ålands skärgård och att förverkliga det. Där ett utrymme eller en plats pockat på något skulpturalt eller annat konsthantverk har ett sådant fått ta plats. Material och uttryck är anpassat. Själva miljön på Rogrund där Lollos Verkstad finns, är fantastisk.
Läs mera

850. Lollos Verkstad

Skaget 60, Vårdö
Läs mera

850. The Little BBQ´s Junk Art

Krokviksgränd 2, Mariehamn
Skulptör. Jag gör skulpturer av metallskrot och bestick, vanliga motiv är från djurvärlden i olika storlekar. Mina djurskulpturer är uppskattade av både barn och vuxna.
Läs mera

850. Tove Maria Chanfreau

Neptunigatan 54, Mariehamn
Jag heter Tove-Maria Chanfreau, är född i Valkeakoski i mitten av förra seklet och är naturaliserad ålänning sedan 30 år. Efter att ha jobbat som språklärare på olika nivåer av skolsystemet, har jag nu i och med pensioneringen nått den efterlängtade period då jag kan fritt och relativt utan yttre tvång får utforska gränserna för mitt måleri, ha tid att vidareutveckla och experimentera med olika medium. Då yrkesliv och familj ställde krav under årtionden, var det självklart att det konstnärliga skapandet fick stå tillbaka, men tack vare de långa loven som lärare åtnjuter, lyckades jag ändå vara rätt så konstnärligt aktiv även under den perioden. Såsom framgår av min CV, har jag ”turnerat” rätt flitigt bland de utställningslokaler som Mariehamn erbjuder. Att ställa ut är en underbar chans för att komma i kontakt med en publik och få en direkt kommunikationsmöjlighet med den. Att delta i Konstrundan är därför en glädje för mig och jag välkomnar besökarna i mitt hem med öppna armar!
Läs mera

851. Lollos Verkstad

Skaget 60, Vårdö
Konst eller konsthantverk har följt mig hela livet. Det konstnärliga påbrået finns långt tillbaka i vår släkthistoria. Själv har jag ägnat mig mest åt skulptur i alla möjliga material - trä, lera, gips, betong, silver, brons och andra metaller. Många år nu har jag ägnat mig åt att rita vårt hus på Vårdö i Ålands skärgård och att förverkliga det. Där ett utrymme eller en plats pockat på något skulpturalt eller annat konsthantverk har ett sådant fått ta plats. Material och uttryck är anpassat.
Läs mera

900. Johanna Pétursdóttir - Kulttuurikiihdyttämö TILA

Pikisaarentie 15, Oulu
Under Konstrundan presenterar jag mina abstrakta tavlor och keramik. Den röda tråden i mitt arbete strävar efter harmoni mellan komposition, färger och former. Jag fascineras av att hitta djup i icke-representativt måleri med så få gester som möjligt, till exempel genom skiktning och olika kontraster. Slutresultatet är levande och färgglada målningar. Mina målningar är skapade i ett tillstånd av flyt, jag gillar att måla med intuition först. Under några år har jag även gjort keramik - installationer och mitt fasta ämne, unika handformade bröst.
Läs mera

900. Sanna Manninen - Kulttuuribingo

Pikisaarentie 15, Oulu
"Välkommen till min ateljé för att träffa mig och se unik keramik och målningar!" Bildkonstnären och konsthantverkaren Sanna Manninen bor och arbetar i Uleåborg, Finland. Hon har en kandidatexamen i konst. Hon tog examen från Tammerfors yrkeshögskola 2015. Hon är medlem i Uleåborgs konstnärsförbund och kandidatmedlem i Målarförbundet. Den senaste tiden har hon arbetat med keramik och måleri.
Läs mera

950. Ateljee Vasili Reskalenko

Hakakatu 16, Oulu
Jag är bildkonstnär från Uleåborg och timlärare i konstmålning vid Uleåborgsinstitutet. Jag är född i Mykolajiv i Ukraina, har studerat vid Krims konstpedagogiska läroanstalt och Repin-Instituutti i Leningrad. I Uleåborg har jag bott sedan 1987. Jag gör oljefärgmålningar, temperamålningar och blandteknologimålningar samt träspillningar och träreliefer, keramik och smycken. På webbplatsen för Konstnärsällskapet i Uleåborg kan man bekanta sig med mina verk med http://ots.artoulu.fi/taiteilija/reskalenko-vasili. På Instagram heter jag @vreskalenkoart och @vares_ceramics. Jag har också publicerat mina verk på adressen https://www.facebook.com/vasili.reskalenko.
Läs mera

950. Merja Pohjonen - Batteribacka atelje, Merja Pohjonen-Batteribackan atelje

, Gamla Uleåvägen 141 /Vanha Ouluntie 141, Karleby , Kokkola
Jag heter Merja Pohjonen och är keramiker. Jag har mitt hem och arbetsrum och atelje här på Batteribackan i Vittsar. Jag gör konstkeramik och bruksföremål av olika lertyper och med olika bränningsmetoder .
Läs mera

950. Studio&Galleria Villa Vinkkeli

Vuopajantie 15, Rovaniemi
Jag började fotografera redan som en liten flicka. Jag fotograferar för tidningar, vilket kräver snabbt omdöme och snabba åtgärder för att lösa problem. Jag njuter av mitt jobb varje minut och glömmer inte kameran på fritiden heller. Då gör jag konst. Eftersom mitt dagsarbete som tidningsfotograf är dokumenterande och presenterande, är min fritidsfotografering befriande, då ja kan göra något helt annat. Jag behandlar då mina egna inre känslor och söker motsvarande atmosfär från naturen. Jag återger objekten på ett abstrakt sätt som samtidigt framhäver landskapets färgpalett. Tack vare den målande tekniken skapar jag en väsentlig atmosfär av färg och form samtidigt som det konkreta försvinner. När man tack vare tekniken lämnar bort det traditionella utrycket ”skarpt som ett foto”, kan också åskådaren koncentrera sig på sin egen känslovärld.
Läs mera