60. Sevde Leıla Altunluoglu - Leila Ceramics

Oppo by leila ceramics

Gatuadress

Laippatie 21
00880 Helsinki

Telefon

0453309793

Konstart

Keramik

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är en keramiker från Helsingfors. I Turkiet studerade jag traditionell turkisk keramik och restaurering vid Dokuz Eylul University Art College och tog examen 2012. Sedan 2015 har jag aktivt designat och producerat keramik i min ateljé i Roihupello, och jag undervisar för närvarande i çini - turkisk keramisk dekorationsteknik på Vanda förskola.

Jag växte upp i en multikulturell familj och bodde i olika länder, så min mångkultur kommer starkt fram i min konst. Jag använder olika tekniker i keramik och jag gillar även att blanda ihop dem. Jag får inspiration från många saker, som naturen, resor och mina egna livsskeden.

Jag använder både finska och utländska material i mitt arbete och försöker återvinna så mycket som möjligt. Det finns unika lerkombinationer i mina verk, vilket också gör mina verk väldigt unika. Jag försöker se till att jag, även om jag håller på med serieproduktion, alltid lägger till någon detalj som gör arbetet unikt. Detaljer är viktiga för mig. Världen är full av små överraskningar!