165. Tarja Jakunaho - SÄRKILAHTI BLÅ

Taiteeksi kierrätetytTarja Jakunaho "oksalla""Äiti, jäikö sulla levy päälle" (akryyli ja hiili tapetille)Ei mikään hymypoikatyttö -patsaat (keramiikka)Hilda (linoprintti)

Gatuadress

Vessarintie 309
35600 Särkilahti, Halli

Telefon

0405254677

Konstart

Grafik, Installation, Keramik, Konsthantverk, Miljökonst, Måleri, Teckning, Textil, Visuell Konst

Information om konstnären/gruppen

Jag tog examen som konstnär 1992, arbetade med rörlig bild i 30 år, lösningsorienterad konstterapeut och studerande konst. Jag är resande ledare för konstverkstäder och har gjort konst för bl.a. med speciella grupper. Särkilahti BLÅ slår upp portarna nästa sommar och där kommer utställningar, konstverkstäder och evenemang att anordnas. Dessutom finns ett konstnärsresidens på platsen.

Program under Konstrundan

Huset har flera rum med utställningar. En bosatt konstnär kan också vara närvarande. Jag arbetar med flera konstprojekt, så det är många saker på gång. Under Konstrundan anordnar jag alltid pop-up konstverkstäder på ordinarie tider. Verkstäderna har ett skiftande tema. Min konst är inspirerad av personliga erfarenheter och verken är gjorda genom att återvinna redan befintliga material. Det är också möjligt att en konstscen redan har skapats, där miljövänlig och jordnära konst kan ses.


Köranvisningar

Skylt från Vessarinvägen: Särkilahti. Arbetsplatser i det blå huset.
Rörlighetsbegränsning: några få steg, trösklar i utrymmet.