132. Johanna Fredenberg - Studio Njut

Brukskeramik. Skålar med lock och ljuslyktor 2022.Johanna Fredenberg.Kvinna kär, 2022. Oglaserat stengods, 45 cm.Förnöjsamhet, 2022. Craft crank högbränd skulpturlera, oglaserad. 60 cm.Moder Jord, Syster Måne, 2022. Svart och vitt stengods, oglaserad. 56 cm.

Gatuadress

Vadevägen 4
21750 Norrskata

Telefon

0400-691413

Konstart

Keramik, Konsthantverk, Måleri, Skulptur

Information om konstnären/gruppen

Jag har alltid älskat att skapa med händerna. Att forma föremål i lera, vare sig det är genom att dreja bruksföremål eller skulptera, känns ursprungligt, direkt och väldigt fysiskt. Under senare tid har jag även återupptagit målningen. För mig handlar konsten och hantverket om att undersöka vad ett gott liv kan vara, både i själva arbetsprocessen och slutresultatet.
Jag avbildar olika aspekter av kvinnlighet och att vara kvinna, att utforska samma motivvärld både i färg och i lera är väldigt spännande!

Program under Konstrundan

Under Konstrundan öppnar jag min lilla ateljé på ön Norrskata i den Åboländska skärgården och presenterar mina arbeten i form av en utställning.


https://www.instagram.com/studio_njut/

Köranvisningar

Vägfärja till Norrskata går från Galby, Korpo och tidtabellen hittas här: www.finferries.fi. Kör Norrskatavägen - Itä-Houtsalantie, sedan Kalutnäsvägen ca 700 m, Vadevägen kommer till vänster.