225. Heidi Toivainen - Komun talo

Heidi Toivainen, Päivänvalossa, 2022, öljy kankaalle.132x169cm. Kuva: Heidi ToivainenKuvataiteilija Heidi ToivainenHeidi Toivainen, Talopuutarha, 2021, 184x166cm, akryylitussi ja öljy levylle. Kuva: Heidi ToivainenHeidi Toivainen. 2022, Haaveilijan kaupunginosa, öljy kankaalle, 132x169cm. Kuva: Heidi Toivainen.Heidi Toivainen, Puutarhakatu, 2023, 169x132cm, öljy kankaalle, Kuva: Heidi Toivainen

Gatuadress

Valtatie 53
90500 Oulu

Telefon

0400 895 189

Konstart

Måleri

Information om konstnären/gruppen

Jag är bildkonstnär från Uleåborg och jag målar oljemålningar i min ateljé i Komus hus. Mina målningar är nästan abstrakta, men de har referenser till städer, hus, gårdar och trädgårdar. Jag tar mitt arbete på allvar men rynkar inte pannan. Jag vill behålla en känsla för lek och äventyr i mitt arbete. För det mesta är jag förvirrad, ögonblicken av säkerhet och klarhet i mitt arbete går snabbt över och det är så det ska vara. För mycket säkerhet är inte bra för en målare, det är bättre att undra. Jag tror att jag på detta sätt kan nå något under ytan av den ordlösa världen. Jag vill inte heller förklara mitt arbete, men jag ger alla möjlighet att hitta sina egna ord bredvid mitt arbete. Ofta behövs inte ord alls.

Program under Konstrundan

Alla är varmt välkomna att besöka min studio. Du kan komma ensam eller med en grupp bara för ett snabbt stopp eller stanna längre för att sitta och undra. Utställt finns färdiga och ofullbordade verk, helt nya och även äldre. Det viktigaste är mötet, en avslappnad och omedelbar atmosfär.

heiditoivainen.com, Facebook: Facebook.com/heiditoivainen, Instagram: @heiditoivainen

Köranvisningar

Studion ligger på gatuplan och dörren är öppen mot Valtatie. Du kan lämna bilen bakom videouthyrningsbutiken intill eller på sidan av den lilla vägen som avviker från huvudvägen.