12. Anu Kudjoi - Loitsu Creations

Anu Kudjoi, värjättyjä paitoja, 2022Kuun vaiheet, vahabatiikki, 2022Mandala, 220 cmx220 cm, tilaustyö, 2022Katharsis, vahabatiikki 2019

Gatuadress

Sinkkikatu 14 B
55610 Imatra

Telefon

0458544544

Konstart

Konsthantverk, Textil

Tillgänglig för rörelsehindrade

Information om konstnären/gruppen

Jag är Anu Kudjoi, en sömmerska och textilhantverkare från Imatra. Jag gör specialarbete, konsttextilier och syr och färgar min egen lilla samling av Loitsu Creations-kläder från återvunna textilier. Jag sysslar även med sömmerska, det vill säga reparation och specialsömnad. Jag arbetar som en del av Cooperative Vuoksen Taitajat, som jag också är ordförande för.
Det är viktigt för mig at använda återvunda textiler. Produktion av bomull är världens näst största miljöproblem. Huvudsakligen använder jag gamla t-shirts och lakan. Genom att sy och färga dem gör jag t.ex. klänningar, kjolar, jackor, väskor och konsttextilier.

Jag reser mycket på olika evenemang med mina kollegor och säljer mina produkter. Kunderna kommer också till min studio och jag också har en liten webbutik.

Program under Konstrundan

Under Konstrundan finns batikverk och kläder som jag har gjort utställda och till försäljning på kooperativets studio. Under helgen jobbar jag normalt, så det är möjligt att se hur reaktivfärger används.