121. Synnöve Rabb

Faller: Snöslask, fotografi, 2018Ljusbordet i framstugan.Fotoserien Faller. Utställning i Hemmersgården på Stundars, sommaren 2018.Nature Morte Vivante. Bilder från stop motion-animation under arbete.Nature Morte (ekorre), fotografi, 2018

Gatuadress

Vesterbackvägen 37
66590 Vassor

Telefon

0505991422

Konstart

Visuell konst

Information om konstnären/gruppen

Som konstnär har jag ofta jobbat med en fråga som utgångspunkt. Vad betyder ”En riktig kvinna”? Vad är ett paradis för mig? Vad är ett paradis för andra? När jag börjar vill jag inte veta hurdant slutresultatet ska vara. Jag hoppas att det ska bli något utöver det jag kan föreställa mig. Numera är frågan mindre klart uttalad, men indirekt handlar det mesta ändå om sökandet efter ett gott sätt att leva.
För tillfället kretsar mitt arbete kring åldrande och döden. Inställningen pendlar mellan resonlig acceptans och obstinat motstånd. ”Nature Morte Vivante” är arbetsnamnet på en serie stop motion-animationer med vanitasmotiv. En död fågel, ett ekorrskelett och näckrosor frysta i en vattenbunke genomlyses på ett ljusbord, och väcks försiktigt till liv genom hundratals små förändringar som fotograferas. Slutresultatet blir rörliga stilleben, videosekvenser som är tänkta att ackompanjeras av musik.
Jag föredrar att jobba med konst i min sommarstuga i Vassor – en parstuga från 1800-talet. Livets komponenter framträder tydligare där, utan stadens ordnade struktur. Jag har inte något speciellt rum som ateljé, utan håller till där det passar beroende på projekt och årstid.

Program under Konstrundan

Jag visar hur jag jobbar med stop motion-animation av föremål på ljusbord. En del besökare får göra egna korta fotoserier, som de sedan får skickade till sig och kan använda som de vill.

synnoverabb ( a ) yahoo.com


 

ARRANGÖR/JÄRJESTÄJÄ

Åbolands hantverk rf / Martina Lindberg
konstrundan.aboland(a)gmail.com
044 9770 773

HELSINGFORS/HELSINKI

Cecilia Hackzell-Ibrahim
konstrundan.helsingfors(a)gmail.com
040 1460866

VÄSTRA NYLAND/LÄNSI-UUSIMAA

Jani A. Purhonen
044 277 9613
konstrundan.vastranyland(a)gmail.com

ÖSTRA NYLAND/ITÄ-UUSIMAA

Borgå Konstskola / Leena Stolzmann
konstrundan.ostranyland(a)gmail.com
0400 880 526

ÅLAND/AHVENANMAA

Edward Johansson
konstrundan.aland(a)gmail.com
0457 343 9797

ÖSTERBOTTEN/POHJANMAA

Christa Friberg
konstrundan.osterbotten(a)gmail.com
050 555 7507

Beställ nyhetsbrev | Tilaa uutiskirjettä